Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Több stúdió sem ajánlja a legújabb GeForce drivereket
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz
Btandras #2727 üzenetére
A 9091-et akkor kell (és kell is szerintem) forwardolni, ha kívülről (értsd webről, nem LANról) akarod elérni az eszközt. Mert ilyenkor a saját KÜLSŐ IP-det hivatkozod meg, de a portból nem fogja tudni, hogy mely hálózatodon lévő eszköz 9091-es portjára kellene is neki irányítani a kérést.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Btandras #2725 üzenetére
A port nyitását kell a routerben beállítani.
Ahogy olvastam TPLink routered van.
Bejelentkezel a routerbe, ott megkeresed a "Forwarding" menüt.
Azon belül a "virtual servers" részen katt az "Add new"-ra és beírod azt a portot, ami a Transmissionban van.
Az a legjobb ha a Transmissionba kikapcsolod, hogy mindig újat kérjen, és állítsd be valamit 50000 és 60000 között. Pl 55777
Akkor a virtual serversnél ezt kell:
Service port: 55777
Internal port: 55777
IP address: Ide írd be a NAS IP címét (remélem fix IP-je van)Ja még egy: Ha ennek ellenére mégsem nyitná meg a portot, akkor elképzelhető, hoyg NAT-olt hálózaton vagy, és nincs normális külső IP-d, bár ha kívülről el tudod érni a NAS-t, akkor ha a fentieket beállítottad, akkor működnie kell.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Btandras #2707 üzenetére
www.noip.com
1 cím ingyenes. -
Anonymus23
veterán
válasz
Btandras #2694 üzenetére
Azért nem látszik a listában, mert nem jó fájl van benne.
Ha megnézed az előző linket, akkor abban a ZYPKGS fájl az 8013 byte, míg a te screeneden látszik, hogy abban már a frissített csak 7144 byte-os fájl van, amiből hiányzik az FFP.Tölts le a fenti linkről jobb klikk+letöltés, azt másold be, de előtte vedd el a netet a NAS-tól.
Stim?A ZYPKG_INFO fájl hiánya nem okozza ezt, a fenti nem helyes ZYPKGS fájl miatt nincs benne a listában.
Ja és a 2.77-es Transmission telepítő fájlát kitörölheted onnan nyugodtan.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Btandras #2690 üzenetére
Semmit.
Erről a linkről töltsd le, úgy, hogy jobb klikk, és utána "Link mentése másképp" (Chrome-nak ez a szövege, a Firefox asszem másképp hívja), de a lényeg, hogy ne bal klikkel megnyisd, hanem mentsd le fájlként. -
Anonymus23
veterán
A fotó ami a Ramirisban van, az nem a 310S,hanem a sima 310. A 310S-nek teljesen más az eleje.
Ez a 310:Ez pedig a 310S
A 310S-ben nincs eSata. A ramirisnál nem kell feltétlenül hinni a leírásnak
310 Zyxel honlap
310S Zyxel honlapMost adtam el egy 310-est vagy egy hónapja.
Ja és tudtommal a sima 310-es már nem elérhető új gyártásból, bár ez nem 100%.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Btandras #2677 üzenetére
Ha előtte kicsit kerestél volna, akkor van erre megoldás, itt is olvasgathatsz egy picit arról, ami neked kell.
-
Anonymus23
veterán
Megcsináltam a második 210-esen is, és minden működik.
Annyi gond van, hogy a 2665-ös hozzászólásban elrontottam egy linket, ahonnan le lehetne tölteni a fájlokat
A javítás:
Innen elérhető az összes fájlIlletve még annyi, hogy érdemes felrakni az MC-t ugyanúgy, mert jó segítség lehet a setting.json fájl módosításához, mely az alábbiak szerint működik:
A programcsomagoknál TILTsd le a TM-et (NEM eltávolítás, hanem tiltás)
FFP indítás, rootként belépés, MC indítása
A setting.json itt található:
Amit akarsz javíts benne, elég ha az rpc részt javítod, pl így:Ezeket kellene kijavítani az alábbiak szerint:
"rpc-authentication-required": true,
"rpc-bind-address": "0.0.0.0",
"rpc-enabled": true,
"rpc-password": "IDE ÍRD BE A JELSZÓT",
"rpc-port": 9091,
"rpc-url": "/transmission/",
"rpc-username": "IDE ÍRD BE A FELHASZNÁLÓT",
"rpc-whitelist": "*.*.*.*",
"rpc-whitelist-enabled": true,Tegyük fel hogy KUTYA felhasználóként, MACSKA jelszóval akarod használni. akkor a két sornak így kell kinéznie mentéskor
"rpc-password": "MACSKA",
"rpc-username": "KUTYA",Az rpc-whitelistről kicsit bővebben:
Itt adhatod meg, hogy mely IP-ről, vagy tartományról lehessen belépni a NAS-ra. Értelemszerűen a bárhonnan a *.*.*.* Ha azt akarod, hogy csak belső hálóról, akkor lehet pl megadni: 192.168.1.*, de akár konkrét IP-t isF2 mentés, F10 kilépés
A programcsomagoknál lehet engedélyezni a TM-et, és most már a beállított felhasználó/jelszóval lesz védve az elérés.A letöltési mappákat egyszerűen be lehet állítani a TransGUI programban a Eszközök / Transmission beállítások / Letöltés fülön.
-
Anonymus23
veterán
Mondjuk nem is azoknak jó ez, akik már használják és nincs vele gond, hanem azok számára, akik most telepítik, vagy újra kell rakni a cuccost.
Ha gondolod beleírhatod a témaindítóba is.
Holnap fogom a második 210-est megcsinálni, mivel ismerősnek kell, így már lesz újrapróbálás, hogy minden működik-e. -
Anonymus23
veterán
Aki nem szeretne a pendrive-ra telepíthető ffp-vel mókolni, vagy egyszerűen szeretné telepíteni az ffp-t és a TM legfrissebb verzióját a winchesterre annak jó hírem van:
Mivel most nálam egy Zyxel NAS kiállítást lehetne nyitni, 210, 310 és 325v2 van együtt, eszembe jutott, hogy vannak még páran, akik 210-est használnak, és kipróbáltam, hogy ezzel az egyszerűbb módszerrel vajon működik-e a TM telepítés a gyári programcsomagok közül.
Az eljárás hasonlít a 325v2-höz illetve a 310s hez.
A 210-es NAS alábbi könyvtárába
/admin/zy-pkgs/
be kell másolni az alábbi fájlokat Zambozoli korábbi leírása alapján:
Innen elérhető az összes fájl
ZYPKGS
Transmission_2.82_arm_002.zpkgHa kell FFP, akkor ezeket is:
ffp_0.7_arm_004.zpkg
ZYPKG_INFO.tgzÉn a biztonság kedvéért bemásoltam a web_prefix fájlt is, de ennek valószínűleg nincs sok jelentősége.
Innentől kezdve már csak be kell lépni a NAS kezelőfelületébe, és a programcsomagoknál szépen feltelepítgetni a nekünk szükséges programokat.A web_prefix fájl az alábbi, amit egy wordpad-al meg lehet csinálni:
a fájl neve, nincs kiterjesztés:
web_prefix
A fájl tartalma, egyetlen sor:
ftp://ftp.zyxel-tech.de/Csak próbaképpen felraktam a TM-et, webGui-n keresztül szépen elérhető, illetve ugyancsak felraktam az ffp-t is, az is szépen működik puttyon keresztül.
Az azért érezhető, hogy a 210-esben nincs akkora vas, az ffp telepítése egész sok időt vett igénybe (volt vagy 2-3 perc, már azt hittem kifagyott, de csak mókolt vele egy ideig)
Sok sikert hozzá, akinek ez van és frissítene. -
Anonymus23
veterán
Nem teljesen értem, hogy mi a gondod.
A Status oldalon nincs semmi menü?Esetleg próbáld már meg, hogy NSU-val teljesne a nulláról inicianizálod az egészet.
Tehát állíts be vele minden lehetséges beállítást, és ha van szabad vinyó, akkor azt is formázza.
Pl írja a leírás, hogy a firmware-t a viny elejére rakja meg ilyenek, szóval ha nincs benne vinyó, akkor nem lehet elérni minden funkcióját.Egy kicsit bővebben és egyértelműbben ha leírnád a gondod, akkor talán lehetne segíteni, de jöhet PM-ben is.
-
Anonymus23
veterán
A 4.41 AFD.0 a legfrissebb firmware hozzá.
Szóval elvileg jó vagy, mehet bele a vinyó
-
Anonymus23
veterán
Mondtam, hogy a tűzfallal kezd!
A firmware kezelőfelülethez nem nyúl hozzá, max az adminisztrációban vannak máshová rakva dolgok.
A NAS maga is tudja ellenőrizni a firmware-t, ha azt mondja, hogy az a legutolsó, akkor az.
De a Zyxel honlapján is rajta van, le tudod ellenőrizni. -
Anonymus23
veterán
Passz, látni kellene, meg próbálgatni, lehet akkor mégiscsak halott a készülék.
De az a furcsa, ha lehet resetelni meg miegymás, akkor azért működnie kellene neki...Ha az NSU sem látja, akkor gáz, de érdemes lenne tűzfalat ilyesmit kikapcsolni a gépen, hogy nehogy az kavarjon be.
Ha az NSU látná, akkor esetleg firmware frissítés rajta. -
Anonymus23
veterán
Soft reset:
Nyomd a reset gombot amíg nem hallasz 1 sípolást (ez kb 2 másodperc), majd elereszted hallani fogsz még egy sípolást, amikor elengedted a reset gombotHard reset:
Nyomd a reset gombot, hallani fogsz 2 sípolást, DE utána se engedd le kb 5 másodpercig, majd amikor elengeded (5-6 másodperccel a 2 sípolás után), akkor kell hallanod 3 rövidebb sípolást, ekkor történt meg a hard reset. -
Anonymus23
veterán
Soft reset nem egyelő az újraindítással.
A teljes reset: sokkal hosszabban: 2 bip+még 5 másoperc nyomod a reset gombot, mindent teljesen alapra állít.
Benne van a leírásában, 19. oldal.De ha látod az NSA-t, akkor elvileg jó vagy
, a vinyót nem tudom látod-e még, ha igen, akkor mentés róla minden ami fontos, és eressz rá egy olyan progit, ami a felületet ellenőrzi.
-
Anonymus23
veterán
A NAS-t winchester nélkül is látnia kellene, szóval ha kiveszed a vinyót, és utána sem megy, akkor először egy soft reset, ha ez sem, akkor egy teljese reset.
Az első csak alapbeállításra tesz vissza a jelszót meg ilyesmit, a másodikkal meg totál visszaállít mindent alapra.
Ha ekkor sem látja az NSU, akkor viszont már komolyabb a gond.
Én winchester nélkül, soft resettel kezdeném. -
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
Itt próbálkozz:
NSA 310 topic, de az összes 3-as sorozatúról szó van -
Anonymus23
veterán
válasz
onkyjoc #2563 üzenetére
Neked is csak azt tudom mondani, hogy menj át a 310-es topikba ott van leírás.
A 310 és a 325 ebből a szempontból egyforma.
Ha nem találnád: [link]A másik meg, hogy először érdemes felrakni a legfrisebb firmwaret, és ott a letölthető programcsomagok között már "gyárilag" benne van a Transmission, igaz nem a legfrissebb verzió.
Ha felrakod a pendrive-os/vagy vinyós megoldással az FFP-t, akkor is max 10 perccel hosszabb szerintem a történet, még akkor is ha nem vagy linux guru (mint pl én).
Az a topik jobban pörög, ott kérdezz ha elakadsz, de szerintem a leírás teljesen OK, megcsinálható általa.Csak néhány buktató a telepítésnél: a tűzfal program sok esetben blokkolja a NAS elérését, ezért akár a NAS beállítása, akár az FFP telepítése alatt, ha elérési hibába ütközöl, akkor érdemes kikapcsolni a tűzfalat, vagy ha jól értesz hozzá, akkor beállítani a szabad elérést.
-
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
Csak egy kérdés:
A 210-esben nincs lehetőség letölteni a csomagok közé a TM-et? A 310-esnél az új FW-el már elérhető a TM, mint ilyen.Egyik ismerősnek segítenék felrakni, de ha ez itt is működne, akkor nem kellene kínlódni a pendrive-val.
Előre is kösz ha valaki segíteni tudna, hogy ez működik-e a 210-esnél... -
Anonymus23
veterán
Dettó nálam is ez volt, szerintem csináld az utolsót, és kész, azzal én nem szívtam.
Esetleg egy kis segítség a hálózati meghajtó csatiolásához:
Van hozzá egy kis segédprogi, a NAS Starter Utility, én leszedtem a netről, hamar megtalálja a NAS-t, és a Network Drive gombbal 5 másodperc alatt fel lehet csatolni bármelyik mappát a NASból, és így pl TC-ben csak egy kattintás, és azonnal a kívánt NAS mappában vagyok. -
Anonymus23
veterán
SSH-s módzser:
chmod -R 777 /i-data/md0/video/download
A könyvtár az legyen, amit te állítottál be letöltési helynek, ha nicns download, akkor értelemszerűen az nem kell oda.Néhány további módszer amivel engedélyezheted:
1., Hálózati meghajtóként felkapcsolod a video mappát, amikro felcsatlakozik, akkro kérni fog felhasználónevet és jelszót, akkor ott add meg neki az admin felhasználónevet és jelszót, amivel a NAS-ba belépsz.
Elvileg innentől kezdve mennie kell.2., Ha nem működnek a fentiek, akkor lépjél be a NAS-ba, hozz létre egy felhasználót azzal a névvel, ami a Windowsban az alapértelmezett felhasználó neve. Adjál ennek a felhasználónak admin (írás/olvasás) jogokat ehhez a mappához, utána ugyancsak csatlakoztasd fel mint hálózati meghajtó, felhasználó/jelszónak add meg, amit a NAS-ba való regisztráláskor adtál a felhasználónak, és elvileg menni fog.
3., Ha ez sem működne, akkor azt tudom javasolni, hogy hozz létre egy új mappát, mondjuk a főkönyvtárban (érdemes a windows felhasználó névvel bejelentkezve a NAS-ba létrehozni), pl legyen ez "DL", ehhez engedélyezz minden hozzáférést, majd a TM-ben állítsd át a letöltés helyét erre a mappára, és ha felcsatolod mint hálózati meghajtó, akkor 100% tudsz benne minden joggal ügyködni, ide bemásolva a régi fájlokat elkezdi hashelni.
-
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
Szerintetek mennyiért lehetne egy ilyen NSA210-est eladni?
Van benne egy Samu 500 GB-os winyó.
Vinyóval vagy anélkül... -
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Most lehetőségem volna lecserélni a 210-esemet egy 310-esre.
Őszintén szólva a 210-es már vagy 1,5 éve megy mindenféle probléma nélkül, egyetlen egy "gondom" van vele, hogy bár a hálózat gigabites, a NAS-ról csak olyan 8-12 MB/sec-el tudok másolni (terheléstől függően)Van értelme lecserélni a 310-esre? Ahogy a specifikációból látom a 210-es és a 310-es is gigabites lan csatlakozóval van szerelve, de gyorsabb a 310-es sebessége?
Akinek 310-ese van, az mennyivel tud másolni hálózaton keresztül? -
Anonymus23
veterán
válasz
Coolby84 #2138 üzenetére
Szeva,
Az a 60-70 torrent nem olyan sok, de még a 120 sem. Anno nekem is 30-40-nél már állandóan lefagyott meg minden problémát csinált, és vagy 1,5 éve frissítettem az akkor legfrissebb TM-re, és azóta megy mint a kisangyal. Jelenleg 263 torrent megy benne, persze nem tölt le-fel mind, de nem fagyogat azóta.Jelenleg ez a TM van fenn:
2.42 (13028) -
Anonymus23
veterán
válasz
kisgyerek85 #2135 üzenetére
Hali!
Kösz a segítséget!!!Komolyan mondom ebből, hogy a "Letöltési sor hossza" az életben nem jöttem volna rá, hogy ez az!
Nem tudom, hogy google fordítóval, vagy hogyan fordították, de jobb lett volna ha angolul marad, az legalább egyértelmű! -
Anonymus23
veterán
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne, amit már korábban is firtattam, de nem jött megfejtés.A torrenteknél ha felteszek mondjuk 10 torrentet egyszerre, akkor a Transmission csak 5 letöltést indít el, a többi várakozik, mígnem 5 alá nem megy a letöltés alatt állók száma, és akkor indít egy újat.
A múltkor valamiért újraindítottam a NAS-t, és pont úgy volt, hogy be volt rakva vagy 40 új torrent (asszonynak kellettek a Tortakirály részei), és újraindulás után meg az összes 40 torrentet elkezdte egyszerre tölteni.
De ha újraindítás után beraktam egy új torrentet, akkor az már azonnal várakozó státuszba került, mígnem a letöltés alatt álló torrentek száma le nem ment 5 alá, és csak akkor kezdte el tölteni.Ez így normális működés? Nézegettem már többször is, de nem találtam rá megoldást/beállítást a TM beállításai között.
Előre is kösz, ha valaki tudna segíteni! -
Anonymus23
veterán
Tök egyszerű, mivel ezt alapból tudja a technika:
Van az elején a copy/sync gomb, annak a beállítását meg tudod adni az admin felületen, hogy amikor az USB-be felcsatlakoztatol egy vinyót, akkor melyik mappát másolja át.
Beállítod a mappákat, rányomod a vinyót, megnyomod a gombot, és a beállított mappát átmásolja az USB-n lévő vinyóra, mondjuk a másolási sebesség az nem egy csúcs, de ha sok az adat, akkor szépen otthagyod, elvillog magának, és az adatmennyiségtől függően x perc/óra múlva visszanézel rá.
Az USB-s vinyón létrehoz egy mappát, az éppen aktuális dátum és idő lesz a mappa neve. -
Anonymus23
veterán
Egy kérdésem volna:
Hol lehet azt a TM-ben beállítani, hogy ne csak maximum 5 torrentet töltcsön egyszerre?
Előre is kösz, ha valaki tudna segíteni. -
Anonymus23
veterán
Fix Ip ím van a NAS-nak beállítva, port forwardingon belül be van állítva a virtual serversnél, a port triggeringnél, és az UPnP-nél is a port, nem tudom ettől mi mást tudnék még tenni.
Korábban egy kisebb TP Linkes routerben ment tökéletesen, ott is hasonló beállításokkal. -
Anonymus23
veterán
Egy kis segítséget szeretnék kérni:
Újra kellett rakni a TM-et, mert egy ideje nem akarta elindítani a letöltéseket, azt írta, hogy a fájlok nem találhatóak. Gondolom, hogy a 25 MB, amit a pendrive-ból foglal, az megtelt neki.
Most egy 1 GB-osat használok, de hiába rakom újra, a nagy része a pendrive-nak kihasználatlan. Tudtok erre valami megoldást?A másik meg, hogy azt írja ki a port próbájánál, hogy a bejövő port zárva van.
A routerben beállítottam a portot mind a virtual szerver részbnél, mind a port triggeringnél, és engedélyezve is van, de nem hajlandó felszabadítani a portot...
Erre van valakinek ötlete? (TPLink WR1043ND router van mellette)Előre is köszönöm a segítséget!
-
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
Az újabb verziójú Trasnmissiont hogyan lehet integrálni a stickbe?
Állítólag az újabb verziójú 2.43 TM-ben ki van küszöbölve egy csomó probléma, ami a leírásban szereplőkben még benne volt.
Valaki tudna ebben segíteni? -
Anonymus23
veterán
Nem vagyok benne 100% biztos, de mintha mások már írták volna, hogy 320-assal is működik a leírás.
Én abszolút elképzelhetőnek tartom, hogy ha átmásolod a vinyót a jelenlegi könyvtárszerkezetnek (már ami a torrentet érinti) megfelelően az újra, akkor egy egyszerű USB átrakással működni fog, maximum újra csekkolja az adatokat, mert esetleg a vinyó azonosítója nem ugyanaz lesz.
A firmware frissítés nem érinti a vinyót, én pl távolról interneten keresztül frissítettem a firmware-t, és szépen megcsinálta, és ment tovább a torrent is. -
Anonymus23
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Mivel néhány letöltött cuccost nem hajlandó törölni a TM, illetve, hiába törlöm adattal együtt, vagy az adat, vagy csak a könyvtárszerkezet megmarad, ezért fel akartam rakni rá az MC-t (se a saját fájlkezelőjével, se a winből nem lehet törölni ezeket), de akár egy hálózati gépről, akár internetről dyndns segítségével próbálok belépni, az alábbi képernyő fogad:
Se beírni nem enged semmit, se meg sem moccan a kurzor. Tudtok erre valami megoldást? -
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #529 üzenetére
A gyors fájl-áthelyezésre a NAS-on belül nem tud valaki megoldást?
Nagyon jól jönne... -
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egy kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne azt megoldani, hogy az egyik mappából a másikba áthelyezzem a letöltött állományokat?
Csak hogy értsétek:
Mivel nincs számítógép a közelben amikor letöltök ezt-azt, akkor egy satás dokkolóba belerakom a vinyót, és a copy gombbal szoktam másolni a cuccost.
Próbáltam már áthelyezni egy helyi géppel, de gyakorlatilag olyan volt, mint amikor másolná az adatokat. Nincs olyan lehetőség, hogy mint win alatt, ha azonos partícióra átrakok bármekkora fájlokat, akkor az gyakorlatilag pillanatok alatt megvan?
Így benne maradhatna a cuccos a listában, de ha lemásolom és benne akarnám hagyni, akkor a következő másolásnál is akarná az összest másolni...
Előre is kösz az infót! -
Anonymus23
veterán
Hááát, ha jól rémlik, akkor legutóbb mintha már oda telepítettem volna, de most erre nem vennék mérget.
Egyébként a leírásod alapján egész gyorsan fel lehet telepíteni, szerintem 10-15 perc alatt kiderül ha valaki legközelebb telepíti, csak nekem nem itthon van a cuccos, így nem tudok erre mit mondani.
De igazság szerint nincs jelentősége, mert max elől feltelepíti az ember, aztán berakja a hátsó USB csatiba, és megy, ez már le van tesztelve -
Anonymus23
veterán
Rákerestem itt a topicban és a te ötletedet dobta ki
Egy üres TM-el fogom klónozni, mivel amúgy is tök üres a vinyó is meg a pendrive is frissen lett telepítve.
Azt viszont nem értem, hogy miért csak egy cca 20 MB-os részt kezel magának a pendrive-ból, most ott figyel majd 2 GB üresen, amivel nem nagyon lehet kezdeni semmit, vagy azt nem tudom, hogy a TM csinál-e vele bármit is.
Kell neki egyáltalán ekkora pendrive? Mert ha nem, akkor lehet átrakom inkább egy 1 GB-osra vagy egy kisebbre, mert azokat már úgysem használom semmire. -
Anonymus23
veterán
Ettől már nagyon távol vagyok
mármint port számban.
Most raktam újra a TM-et, és működik.
Azon gondolkoztam, hogy csinálok még egy pendrive-t, amit alkalom adtán csak átdugok, de lehet az lesz, hogy mint ahogy valaki írta itt, klónozom a pendrive-t és csak újrarakom ha vacakol és az újraindítás nem segít..
Most működik minden, remélem állandósul a jólét -
Anonymus23
veterán
Hali, kösz az infókat, mindig tanul az ember, viszont nálam sajna ez sem jött be, mivel elvileg látja a benne lévő vinyót. Kipróbáltam vagy 10x, de nem volt jó.
Elkezdtem szörfölni benne, és elvileg pedig látja a vinyót, abban a mappában van egy mappa egy számsorral, és látszanak is benne a mappák, de sajna semmi.
Most reseteltem és formáztam a Zyxelt, illetve telepítem újra a TM-et, meglátjuk mi lesz vele...Csak még egy kérdés:
A NAS-nak milyen portot adjak meg? Én most nem messze a TM portjától adtam meg neki egyet, ezen működött a webes elérés is, de már össze voltam zavarodva, hogy ezek után kezdte a hülyeséget a TM vagy már ezelőtt is... -
Anonymus23
veterán
Nos, az alábbi problémám lenne:
Ha berakok egy torrentet, akkor letölt kb 2,1 MB adatot, bármelyik torrentet is rakom be, és utána ezzel a hibaüzenettel leáll a letöltés:
"Error: No such file or directory (/i-data/md0/video/download//"torrent file neve")Amikor rányomok a resume-ra, akkor meg erre változik a hibaüzenet:
"Error: No data found! Ensure your dirves are connected or use "Set loaction". Try to redownload, remove the torrent and re-add it."Amikor törlöm a torrentet és berakom újra, akkor elkezdi megint tölteni, de utána megfagy a TM, és nem lehet elérni, miközben a Zyxel továbbra is elérhető.
Mi lehet a gond?
Az általános beállításoknál ez van a letöltés helyének megadva:
/i-data/md0/video/download/Ja és ezt a hibát dobja 2 különböző helyen is, tehát nem az adott hálózattal lesz gondja szerintem.
Azon gondolkoztam, hogy mit állítgattam el tegnap, és az alábbiakat csináltam:
* Az IP címét átállítottam a Zyxelnek
* A 80-as port mellé még betettem egy portot, amin keresztül már el tudom érni a Zyxel kezelő felültét távolról is
Szerintem ezeknek nem kellene, hogy hatással legyenek a TM-re...Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
-
Anonymus23
veterán
-
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egy furcsa dologra lettem volt figyelmes tegnap este.
Beállítottam a NAS-t a másik helyen, működött minden, és egyszer csak nem tudtam elérni a cuccost, a TM először állandóan fájlhibát jelzett, majd server not respondig hibával mindig visszadobta a kapcsolódási kísérletet, magába a NAS-ba ugyancsak nem tudtam belépni.
Majd telefonáltam, ott újraindították az egészet, de a TM-et továbbra sem tudom elérni, viszont legalább a NAS-ba be tudtam lépni. Ekkor tűnt fel az, hogy a pendrive 2x is szerepel a meghajtó listában. Ennek így kellene lennie?Ja még annyit, hogy a NAS beépített torrentje tényleg ennyire lassú? max 200-300 KB-al jön csak lefelé bármi.
-
Anonymus23
veterán
válasz
hamikike #449 üzenetére
RAID-ben nem tudok segíteni, de ha jól végigolvastad a leírást, és az alapján csináltad meg a TM pendrive-ra való telepítését, akkor a TM alapból a NAS belső winchesterére menti a letöltött cuccost, a VIDEO mappában, az ott létrehozott download mappába. Letöltést nem ment a pendrive-ra.
Többször is végigolvasva a kérdéseidet, csak arra kellett rájönnöm, hogy nem teljesen értem amit kérdezel. Válaszolok még amire tudok, hátha közte lesz az is amire szükséged van:
A NAS nem formázza meg az USB-be dugott egyik eszközt sem. Egyedül a belső vinyót formázza meg XFS-re, mert csak azt kezeli, de a külső lehet "kvázi" bármilyen (NTFS, EXT2, EXT3, FAT32, ReiserFS, XFS).
A pendrive csak a TM-t (és persze más programokat) tartalmazza, ha a leírás alapján telepítetted, akkor alapból a belső vinyóra menti az állományokat.
Szerintem ez a pendrive-os megoldás azért is sokkal jobb, mintha a Zyxelre agyába (esetleg moddolt firmware) tenné be az ember, mert ezzel nem módosítod magát az eszközt, emiatt nem lehet elrontani, ergo a garancia is megmarad. Mivel az egész működik USB hubbal, ez meg hab a tortán, mert így még USB helyet sem veszítesz. Én pl azért örültem, hogy felszabadult az első USB, mivel itt a copy gombbal szépen átteszi nekem a bedugott vinyóra a cuccost úgy, hogy nem kell számítógépet beindítani ehhez, hanem a z előre beállított mappát automatikusan másolja a megfelelő helyre. -
Anonymus23
veterán
válasz
hamikike #446 üzenetére
Hát te tudod, hogy mennyire van szükséged arra, hogy mindkettőben legyen egy külön vinyó, de a többieknél mintha azt olvastam volna, hogy van aki USB hubot használ, azzel meg megoldható akár több vinyó is. Mondjuk hátulra berakod a TM-es sticket, előre egy hubot, arra pedig rákötöd a vinyókat.
Szerintem így működnie kell.Szerk:
hehe, látom veze már válaszolt.
Neked meg kösz az infót a porttal kapcsolatban, az volna a kérdésem, hogy tudnál-e porttartományt javasolni, amit biztos nem használ más progi. -
Anonymus23
veterán
válasz
hamikike #443 üzenetére
2 hozzászólást kellett volna visszaolvasnod
, a Transmission működik a hátsó USB-ből is.
Csak egy gyors kérdés még:
Kipróbáltam a TM működik a dyndns-en keresztül távoli eléréssel, minden OK.
Viszont ha a Zyxelbe akarok konkrétan belemenni, akkor pl tegnap este odaáig eljutottam, hogy kérte a felhasználónevet és jelszót, amikor ezt beírtam, akkor fél óráig csak malmozott, de nem csinált semmit. Ma reggel megint próbáltam a TM működik tökéletesen, de a Zyxelt meg már el sem tudom érni a dyndns-en keresztül...
Portforwardingot beállítottam pedig a 80-as portra, vagy valami más is használni akarja azt a portot, amit nem tudtam lecsekkolni, mert van vagy 6 gép a hálózaton. Tegyem rá egy másik portra a Zyxel-t? Azt vajon hol lehet benne beállítani? -
Anonymus23
veterán
Kösz!
Időközben áttelepítettem egy másik helyre a NAS-t, ahol kicsit nagyobb a sávszél, és sikerült ott is minden beállítani, megy a hátsó USB-ből a TM is, illetve azt is sikerült megoldani, hogy 1 gombnyomásra a letöltött cuccost szépen átcsorgassa egy USB tárolóra
Így minden olyan dolgot tud az eszköz, amiért is megvettem. -
Anonymus23
veterán
Én is kipróbáltam az előbb, és megy a telepített USB stick a hátsóból is, lanon és weben keresztül is.
Most az a projekt van, hogy áttelepítem más helyre a cuccost.
Mi magának a Zyxelnek a portja? Ha dyndns-en keresztül akarom elérni, akkor melyik port az amelyik a Zyxel kezelőfelületé? -
Anonymus23
veterán
válasz
Gakocsis #433 üzenetére
Egyszer sem reseteltem, csak kikapcsoltam 1x, akkor amikor a routert is újraindítottam, mert ez kérte, hogy a fix IP címet csak akkor osztja ki véglegesen, ha van egy reboot, hát én áramtalanítottam mindent.
Pl a sematikus ábrán, ahol a hálózatot mutatja, ott pl piros volt a vezetékes hálózat és a NAS közötti rész, mégis megcsinálta a dolgokat.
Mondjuk most másodjára már eleve fix IP címmel és letiltott tűzfallal/víruskergetővel mentem neki, de első nekifutásra azonnal a 30%-nál kiakadt, és elkezdtem utánaolvasgatni, és akkor kattant be, hogy nem rendszergazdaként futtattam, de még így is a 30%-os invalid fimrware volt, akkor olvastam egy angol leírásban, hogy állítsam be a kompatibilitást, amikor ez mind együtt megvolt (Fix IP - Tűzfal ki - kompatibilitás - rendszergazdaként indítva), akkor már nem kellett újraindítani, és szépen felment rá a 4.20-as fimrware és be tudtam állítani a felhasználókat és a NAS hozzáférési jogokat.
Mondjuk a tűzfalnál a kivételek közzé tettem a Starter exe-jét, de hát ki volt kapcsolva a tűzfal, így ennek nem lehetett jelentősége.Remélem neked is sikerül megoldani.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Gakocsis #419 üzenetére
Nem tudom, hogy sikerült-e megoldani a NAS inicializálást (firmware+HDD format), de ma egy másik Xyxel-el is végigcsináltam az inicilaizálást. A Transmission telepítést nem, mert ez az eredeti célnak megfelelően lesz használva, de elsőre én is belefutottam megint a firmware problémákba miegymás, de összeszedve a korábbi infókat és az emlékezetemet, már azonnal működött, de leírom, hátha más is szív vele:
Adott egy gép W7 x64 SP1 rendszerrel, az első lépések menete a következő volt:1., NAS összerakása (meglátásom szerint az ajánlott winchester lista közel sem teljes, szerintem a ma kapható alap SATA-s winyók bármlyike megfelel bele, én már próbáltam 500 GB-os és 1,5 TB-os lemezzel is, mindkettő tökéletesen működik, látja és kezeli a NAS)
2., Rákötés a hálózatra, routerben fix IP cím beállítása, router újraindítása ha szükséges a fix IP címhez
3., NAS Starter Utility (továbbiakban NASSU) telepítése a mellékelt CD-ről
4., A NASSU indítófájlán egy jobb klikk, utána "Tulajdonságok", majd a "Kompatibilitás" fülön be kell klikkelni a "Kompatibilitási üzemmódnál" a kis négyzetet és kiválasztani a "Windows Xp Service pack3"-t
Többnyire itt található meg az indító fájl:
x64-es rendszernél: C:\Program Files (x86)\ZyXEL\NSU
x86-os rendszernél: C:\Program Files\ZyXEL\NSU5., Tűzfal lekapcsolása, ez ugyebár egyedi
6., A NASSU indítófájlán jobb klikk, majd "Futtatás rendszergazdaként"
7., Innentől kezdve a használati útmutató szerint kell eljárni, és a szükséges lépéseket megcsinálni.
Még talán annyi, hogy érdemes lehet letölteni a legfrissebb firmware-t, amit az egyszerűség kedvéért az alábbi mappába kell másolni:
C:\Program Files (x86)\ZyXEL\NSU\resource\
Azért érdemes ide másolni, mivel a NAS innen akarja alapból megkeresni a CD-ről átvett firmware-t és így nem kell az inicializálás közben keresgélni a mappoknál. Természetesen az ebbe a mappába való másoláshoz is rendszergazdai jogok szükségesek.8., Ha a NAS-hoz kapott leírás alapján be lehet állítani a felhasználókat, jelszavakat stb.
9., Vissza lehet kapcsolni a tűzfalat, a NAS )alap)használatra kész, jöhetnek a beállítások finomítása, vagy a TM telepítése.
Kb. ennyi, remélem tudtam segíteni azoknak, akik szívnak az alap telepítéssel.
-
Anonymus23
veterán
válasz
Wendelke #424 üzenetére
Zamery is biztosan válaszol majd, de ha jól tudom nem mindegy, hogy melyik USB-be dugjuk a TM-es pendrive-t (nekem ez jött le a telepítési útmutatóból), azaz elvileg előre kell, mondjuk nekem is jobban tetszene ha hátul is lehetne
, mert nemsoká költözik az eszköz tőlem, és ahova megy, ott eléggé kilóg...
A másik, hogy két különböző jelszavad van (ha csak te a TM telepítésénél nem adtad meg ugyanazt a jelszót, mint ami a Zyxel admin jelszava), a Zyxelhez a felhasználónév alapból az admin, az alapjelszóra nem emlékszem, de a TM-nél eleve root a felhasználónév, és ott is saját jelszót kellett beállítani.
De nemsoká megint próbálkozok, mert ismerőssel vetettem egy ilyen eszközt, neki a vállalkozásához kell biztonsági mentéshez, úgy hogy a napokban megint nekiugrok egy ilyen telepítéséhez, mondjuk ebben nem lesz torrent
-
Anonymus23
veterán
válasz
Gakocsis #412 üzenetére
Azt tudom akkor még mondani, hogy állíts be fix IP címet a NAS-nak, nekem elve be volt állítva, és már úgy próbáltam firmware-t frissíteni.
Illetve nekem egy párszor újra is kellett indítani a gépet mire sikerült az egész frissítés...
Szerintem a fix IP miatt biztos, hogy gyorsabb az initializálás eleje, mert nekem sosem várt akárcsak 5 percet is mielőtt elkezdte volna a firmware-t frissíteni. -
Anonymus23
veterán
válasz
Gakocsis #408 üzenetére
Néhány alap dolog, hogy vagy engedélyezd a tűzfaaldon a dolgokat, vagy kapcsold ki azt, mert nehezen megy át rajta.
A másik meg, hogy a NAS Findert feltétlenül rendszergazdaként futtasd, nekem ez a 2 dolog volt, ami után már tudta a firmware-t frissíteni.
Maga a Transmission telepítés ehhez képest már egyszerű volt ,) -
Anonymus23
veterán
TP LInk WR1043ND router van, de nincs ilyen opció, vagy nem találtam meg.
A Transmission beállított magának egy portot, az TCP/UDP engedélyezve van az UPnP listában, mást nem találtam, ami ehhez lenne beállítás.De úgy tűnik, hogy helyreáll a rend, szerintem a hétvégi és az előtte való meleg csinált valamit a városi nettel, amit tegnap orvosoltak, mert tegnap 1 szakadást eltekintve folyamatosan ment a net, és nem állt le a Zyxel sem.
-
Anonymus23
veterán
Ezt már próbáltam, de nem volt 100%-ra meggyőző, mert letöltés nélkül is produkálta a hibát, bár közel sem annyiszor, mint bekapcsolt Zyxellel. Én mondjuk azt sejtem, hogy ez a nyárvégi kánikula valamit csinált a városi hálózatban, mert ismerősök közül nem csak én vagyok az, akinél gondok merültek fel!
Vagy ugyanazt a vírust szedtük beSzerk:
Meg a másik, hogy előtte is ment kb 1 hete már a Zyxel, és semmi gond nem volt vele, az is igaz, hogy ekkora fájlt sem kellett letöltenie. -
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Az elmúlt pár napban azt tapasztalom, hogy folyamatosan elmegy a net, azaz a gépen azt írja ki, hogy hálózat van, de nincs internet elérés.
Többnyire egy full újraindítás meg szokta oldani a problémákat, de pl tegnap még az sem.
Kezdem kiszűrni a dolgokat, és egyre jobban a Zyxelre terelődik a figyelem, mivel ha ki van kapcsolva, akkor stabilnak mondható a kapcsolat.
Vagy az lehet a gondja, hogy egy 8 GB-os film van berakva letöltésre? Van valakinek ilyennel kapcsolatban tapasztalata?
A net 1 mbites, az is mikor hogy megy, de az elmúlt pár napban katasztrófaCsak addig nem akarom felhívni a szolgáltatót, amíg ki nem szűrtem biztonsággal a dolgokat..
Előre is köszönöm ha valaki segítene ezzel kapcsolatban. -
Anonymus23
veterán
Ehh, ez mindig kimegy a fejemből. Mivel Linuxhoz semmit sem értek, így ez a módszer nálam felejtős.
Akkor marad az eredeti verzió, eSata-s vinyóra rakom fel továbbra is a mentést, csak akkor használom majd azt a progit, amit te is linkeltél.
Kösz a felvilágosítást újra, majd csak megjegyzem már -
Anonymus23
veterán
Sziasztok,
Egy (mint ki fog derülni, jóval több) kérdésem lenne a hátlapon található eSata kivezetéssel kapcsolatban.
Az ugye OK, hogy ha erre rákötök egy eSata-s vinyót, akkor akár Raidben is tudom használni, de az volna a kérdésem, hogy maga az eszköz működik kvázi eSata-s dokkolóként? Azaz rá tudom dugni a gépre, hogy le/fel mentsek róla/rá dolgokat, csak kicsit gyorsabban mint LAN-on keresztül?
Mondjuk ennek a kérdésnek a másik oldala, hogy tökmindegy, mert a max sebesség akkor is 13-15 MB és kész?
Mondjuk nem nagy ügy kikapni belőle a vinyót (ezt jól megoldották Zyxelék).Csak hogy értsétek a kérdés lényegét. Van kb olyan 300 GB-nyi olyan anyag, amiről most is készül (csak sajnos ritkán) mentés, mert ha ezek elszállnának egy esetleges vinyóhalálkor, akkor ezek pótolhatatlanok lennének. De ez mire átcsororg a gépről a Zyxel vinyójára, addig megőszülök, és inkább kiveszem a vinyót ha kell, de ha erre sem lenne szükség, csak az eSata kábelt kellene rádugni, akkor még "olcsóbban" megúsznám.
A másik, hogy tudtok ajánlani olyan programot, ami ezt a biztonsági mentést "szinkronizálást" helyettem automatikusan megcsinálná? Vagy amit hozzáadtak progi az tudja ezt az automatizmust? (ki szeretnék jelölni mappákat, amikben ha változás történik, akkor azt frissítse a NAS-ban is)
Elnézést, hogy itt kérdezősködök, és már régen túl vagyok az előbb jelzett 1 kérdésnél, és tudom, hogy a manualban mindenre lenne (valahol) válasz, de aki ezeket esetleg használja, az 1 perc alatt is tud segíteni, amit előre is nagyon megköszönnék!
-
Anonymus23
veterán
Stim, egy nagyobb fájt 9-11 MB/sec-el másolt, szal elvileg OK.
Csak vagy 2 hete ismerősnek telepítettem egy új laptopot, és kipróbálandó a gigabites routert hálózaton másoltam át dolgokat, és még az volt bennem, hogy gigabites csatolóval megy akkor 80-100 MB-al, és ehhez képest a tegnapi 7 MB/s az kevésnek tűnt..Még egy kérdésem lenne: ha fájlt törlök a NAS-ról, akkor annál is "bennemarad", mint egy lomtárban egy bizonyos mennyiségű fájl, vagy ennél nem kell Shift+Del?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #366 üzenetére
Transdroiddal a mobil is kipipálva, asszem ebből egyelőre kihoztam, amit lehetett
Kezdem megkedvelni ezt a kis eszközt, bár a winchester kezelés az eléggé lassúcska, 7 MB volt a max, ami lanon keresztül max átjött
, de nem tudom mennyinek kellene lennie, illetve az ilyen eszközök mit bírnak amúgy. Másnak is ilyen lassú?
-
Anonymus23
veterán
válasz
Anonymus23 #365 üzenetére
Komoly sikerélményem van
Sikerült a DynDNS-t megcsinálni, működik a Transmission Remote Gui.Most már csak a mobilon kell kitalálni valamit, hogy ott is működjön.
-
Anonymus23
veterán
FTP (egyelőre) nem érdekes, mivel az az 64-128 Kbit sebességem ami nekem most rendelkezésre áll, az nem pont a feltöltésre van kitalálva.
A DynDNS az ami érdekelne, csak azt sem csináltam még, és igazából azt nem tudom, hogy hol érdemes (dyndns.com vagy .hu) regisztrálni, van-e különbség stb. stb., illetve konkrétan mit kell csinálni.
Gyorsan tanulok, ha korrekt leírás van (mint itt a TM telepítésről), vagy valaki 1x megmutatja.
Akkor megpróbálok ezen az úton elindulni. -
Anonymus23
veterán
Ja igen, és még annyi, hogy bocs, félreérthető voltam, nem az asztali gépet akarom elérni távolról (azon már évek óta ott figyel a logmein
) hanem a NAS-t, illetve a rajta futó TM-t szeretném távolról "menedzselni".
Na nem kell rosszra gondolni, otthon van egy übergyors 1 Mbites net
Az a helyzet, hogy amikor bekötötték, akkor lementünk az alagsorba, és örömmel konstatáltam, hogy optikai központ van felrakva a falra, de a szerelő fiúk hamar elvették a jókedvemet miután szétnéztek jobban és mondták, hogy sajna az optikai központ után van felrakva egy őskövület ADSL központ, ami viszont szálanként max 1 Mbit-et tud.T-online vidék.
-
Anonymus23
veterán
Hali,
Amikor feltelepítettem a cuccost, akkor én az asztali gép IP címét adtam meg, hogyan tudom ezt a *.*.*.*-ra visszamódosítani? Sajna Linuxhoz sejtésem sincs, nagyon próbálkozni meg nem akarok, mert akkor kezdhetem elölröl a telepítést, bár ezzel a leírással maga a telepítés nem akkora dolog, de ha ezen kívül kellene csinálni bármit is, ott már elfogyik a tudományom.
Utólag gondolkoztam, hogy felesleges volt csak azt beállítani, mivel így a távoli elérés kvázi kiiktatva...
Előre is kösz a segítséget.(vagy 2 hete küldtem volt neked egy PM-t, mondjuk az már tárgytalan, mivel csak megvettem az eszközt, de köszönöm minden segítséget)
veze:
Kösz, használom is a logmeint, egy jó pár gépet felügyelek így távolról (család + 3egy kisebb vállalkozás gépei), de pont azt akarnám elkerülni, hogy bekapcsolva legyen az asztali gép. Illetve nem is ez a gond, hanem a gép előtt van egy szünetmentes, illetve a hangszóró szett is rá van kötve ugyanarra a hálózati csatlakozóra. Namár most ezek ketten ha be vannak kapcsolva simán felvesznek 60-80W-t a konnektorból a nagy semmire. Így is 4 elosztó van már a gép körül, amiket ha kell lépcsőzetesen kapcsolok le, hogy minél kevesebb legyen a fogyasztó (szgép, szünetmentes, hangalszett, digiTV box, asztali lámpa, modem, router, NAS, TV/monitor). Jó ötlet lenne, csak ahogy itt olvasgattam a többiek direktben el tudják érni a NASon futó TM felületét, nem kell hozzá a gép. Van Androidos telefon, interneteléréssel is (SE X8)... -
Anonymus23
veterán
Hát igen, mostanság már minden ilyen program, ami kijön W7-re elintézi magának az ilyen jogokat, vagy legalábbis indításkor rákérdez, ha szüksége van rá, így már eléggé elszoktam tőle, hogy mindig jobb klikkel indítsam.
Esetleg ha más is szív a tűzfal miatt, nekem NOD IS van, a tűzfal részét be kell tenni tanuló üzemmódba, egyszer megpróbálni a firmware frissítést, és utána vissza lehet tenni szűrésre a tűzfalat, mivel utána már ki fogja engedni.
Most próbálom életre kelteni a Transmission-t...
Elvieg sikerült is, végigcsinálva a leírást, beindult a TransmissionMajd még abban kérnék segítséget, hogy neten keresztül hogy tudom elérni a gépemet kívülről, előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Transmission torrent kliens telepítése ZyXEL NSA-210-re
- Kompakt vízhűtés
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest