- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fujifilm X
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- OLED monitor topik
- TV antenna és jelerősítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
IO.sys
őstag
Nem áll be mögém, a közvetlen felettesem azt se tudja, mit csinálok. De ha valamiről tudomást szerez, belemagyaráz, megváltoztatja, ezzel összedöntve hetek szervezését. Azért pedig hálás lehetek, hogy tarthattam oktatást. Semmi hatásköröm nincs, amolyan informatikai segédmunkás minőségben vagyok üzemeltető a fél városban.
Amúgy páran fel szoktak hívni azzal a hibajelenséggel, hogy beállítják az aláírásukat (pl. beleírják rózsaszínnel a becenevüket, hogy "Ancsika") és nem mentődik el. Nem hát, mert másnapra felülíródik az automata beállítás által.
És akkor hisztizik, külön helyre kell tegye az egyik vezető, hogy értse, nem a játszótéren van. Elég közel van a munkahelyem a tűzhöz, pont az hiányzik, hogy szétbarmolják, pláne becenevekkel. És ha megmondanám, hol dolgozok, meglepődnél.
Na ez már nagyon off:
Az értelmiségi az valami más. Emberek 2 diplomával nem tudnak hétköznapi kérdésekben értelmesen következtetni, deduktívan gondolkodni, emlékezni a kimondott szavukra, beszélgetés közben szemkontaktust teremteni, stb. De szaladjak ki a szerverszobából, mert hosszabbítót azt füttyszóra vigyek, az feladatkör! -
IO.sys
őstag
20-30% képtelen volt rá, vagy nem foglalkozott vele
Nálunk ez 90%, ráadásul elvárják, hogy én csináljam, mert én vagyok az informatikus. Felhasználói feladatokat, amiket emberként meg kéne tudni csinálni, beletöszkölik a beosztásomba, mert azért vagyok... Az a 13 szerver meg nem azért megy, mert azt csinálom, csak be van dugva és csak úgy megy biztos...! Párszor tartottam oktatást a hétköznapi alapokról (fájlméret, miért annyi, kiterjesztés, csatolmány mentés), erre a felnőtt emberek nekiálltak valamit játszani, akinek meg a legjobban szüksége lett volna a tudásra, vagy nem volt ott, vagy úgy nézett rám, mintha kvantummechanikáról beszélnék. És ők MINDEN NAP 8+ ÓRÁBAN a gép előtt ülve keresik a kenyerüket. Tragédia!Az aláírás nálunk egyforma és ezen belül is minden patent kell legyen (beosztás, kontakt adatok), mert sok függ tőle, rendelet is szabályozza. Ha a felhasználókra várnék és nem automatizáltam volna, már nem dolgoznék ott.
-
IO.sys
őstag
Wow szuper! Nálunk nincs AD, lesz, de még nincs, viszont az egységes aláírás és a központi managelhetőség igény volt. Írtam egy ps scriptet, ami minden win login után lefut, kiolvassa az Exchangeről a felhasználó adatait és legenerálja a html-t, rtf-et és txt-t, amiket az Outlook aláírásként tart számon. Ezzel elértem, hogy egy telefonszámváltozás 1 rebootba kerüljön a felhasználónál.
A szépséghibája az, hogy minden gépindításkor bejelentkezik a script az Exchange-re admin accounttal (kulcsban tárolja a jelszót, de attól még csúnya), és minden bejelentkezéskor megtörténik minden gépről minden nap, az esetek 99,9999%-ában feleslegesen. De műxik.Egyébként ha telepíthetővé teszed és varázslóba rendezed a beállításokat, simán eladhatod olcsóbban a konkurenciáknál, van rá igény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest