- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BIOS frissítés
- Memóriakártya topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
eddig az tűnt fel, hogy 4k 60Hz mellett nem csak 420-as színmódot tudok választani, hanem lett rgb és 444 lehetőség is.
A Netflix beápített check your network sebességtesztje 145Mbps-t mondott az 5GHz-es wifimmel. (Picit ettől függetlenül lassan váltott fel magas minőségre)
Prime video elő van telepítve, ahogy látom rendszeralkalmazásként itt is.A tvheadent tévé integrációhoz pvr live appot kell telepíteni, a tvheadend live channelst nem 9 kompatibilis.Azért ez még nem tűnik teljesn százasnak váltottsoros élő tévével.
-
azbest
félisten
úú majd egy év késéssel, de az eredeti Mi Box 3 -ra (MDZ-16-AB) is kikerült az első 9-es béta (r2810).
Csak annyit írnak, hogy "you can enjoy mi remote app from this update" - de hogy mire gondoltak ezzel, arról fogalmam sincs
Még nem próbáltam ki.
A szokásos gyakran feltett kérdésekre a válasz:
- a béta update-et csak a béta tesztre regisztráltaknak jelzi
- csak akkor lehet béta teszthez csatlakozni, amikor hirdetnek jelentkezést
- ha ki is kerül az update kézi frissítéshez, azt nem biztos, hogy érdemes feltenni. Ha napi szinten használnád és ha valami elromlik, akkor mérges leszel, akkor ne tedd fel a bétát.Ez még béta. Lehet benne bug. Nem lehet egyszerűen visszaállni a 8.0 rendszerre róla, ha nem tetszik. Lehet hónapokig tart, mire stabil kiadásként is kikerül, addig több béta javítás próbálgatások is lehetnek.
Nem várt mellékhatása is lehet: a hd audio passthrough-t esetleg eltávolíthatták a 9-esből, mert hivatalosan a 8-asnak sem kellett volna tudnia, csak "véletlenül" belekerült.
A kommentek alapján a 8ason lévő váltottsoros tévé adás lejátszás bugot javították, most már nem fél felbontásban játsza állítólag. Ez a már régóta 9-est használó MiBoxS -en elvileg már jóideje nem probléma, szóval lassan az ilyen jellegű fejlesztéseket és javításokat megkapja a MiBox3 is.
Érdekességképpen, a youtubeo-s fhd mi stick-es videóban is 4.9.113 kernel verziót láttam. Nem lenne rossz, ha esetleg nagyon hasonló a két eszköz (lehet a stickben is lassított s905x van), akkor ugyanazt a kernelt használnák. Ha jól láttam a miboxS 2604 szoftvere is ezt a kernel verziót használta. Ha van eszük, akkor közös nevezőre hozzák őket
-
azbest
félisten
Látom amúgy, hogy a napokban több fhd mi stick teszt is megjelent youtube-on.
Itt egy eta prime-os, ami szerint jól mennek ezen is az előfizetős szolgáltatások. A plex-el gyűlt csak meg a baja. Azzal meg a miboxS-en is volt probléma - new player tiltás - és ha jól emlékszem azon már egy update lehet megoldotta. Szóval hasonlónak tűnik viselkedésre a szintén 9-es rendszert használó S boxszal. Csak még lehet egy-kettővel régebbbi a szoftver a sticken. A videókban úgy látni, hogy márciusi lehet a stick szoftvere. -
tghwinner
csendes tag
Ma fogok ismét egy Mi Box S-et beüzemelni a nővéremnél, tetszett neki a saját boxom, megkapták egy hétvégére tesztelés céljából. Kodi MovieShark Repo, OnlineStream repo, Netflix előfizetés, Youtube, USB-s HDD-ről offline film nézés... Hálószobai "buta" full HD TV-re kerül, csupán egy feladata lesz: az éjszaka ugasson valami elalvás közben
A TV előfizetés helyett 1 év alatt meg fog térülni a befektetésük.
-
azbest
félisten
válasz
Levente1991 #5837 üzenetére
Ha fhd tartalmat nézel, akkor valószínűleg nem látsz sok különbséget. Abban lehet különbség, hogy a box vagy a tv skálázza fel 4k-ra videót képet fhd-ről.
A kezelőfelületet amúgy valószínűleg fhd-ban renderelik a mi eszközök és azt skálázza fel, hogy spóroljon az erőforrásoknál. Ha 4k tartalmat néznél, akkor észrevehető különbség lenne - pl youtube? -
Luissimo
veterán
Nemgondoljátok, hogy érdemes lenne ezt a topikot átnevezni MiBox és MiStick topiknak, egyre többen vesznek sticket .
Szerintem.
Hülyeség ??
-
erzol
őstag
válasz
Levente1991 #5835 üzenetére
Amióta 4k tv-vel használom a boxot én is átállítottam.
Bemenet váltásnál írja is a tv a felbontást és vlc playerrel nagyon szép képe van a hdr filmeknek. -
Levente1991
tag
Sziasztok!
4K-s TV-m van, ezidáig úgy használtam rajta a Mi Box 3-at, hogy annak a képernyőfelbontása automatára volt állítva, válassza ki, melyik a legmegfelelőbb a TV számára, jelen esetben ez a 1080p60hz.
Mivel ugye elvileg tudja a 4K-t is a TV, átállítottam a boxot a display módnál 4k-60hz-ra.
Nem veszek észre különbséget.Jelen esetben melyik beállítást érdemes használni? Egyáltalán határoz ez a filmnézés élményében valamit? Elnézést a kérdésért, ezekben nem nagyon vagyok otthon.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
garkeol #5833 üzenetére
Olyan menüpontot keress, "TV Channels", és azt tedd ki a menübe (ne az add-on-t).
(#5832) anathemaopet
Ha, "biztonságosan eltávolítva", akkor az már nincs fel-mount-olva. Húzd ki, majd dugd rá újra (esetleg reboot). Közvetlenül van a készülékre kötve vagy hub-on keresztül? -
garkeol
csendes tag
Minden letöltve és beállítva a leírtak szerint.
De hogyan tudom elindítani az IPTV Simple Client addont?
Kodi fórumban azt írták, hogy a Főmenű / Tv menü alatt meg kell jelennie. Aeon Nox Silvo skint használok, de nem jelent meg. Sőt, betallóznom sem sikerült.
Hogyan tudtad elindítani az addont? -
Anathema67
tag
Sziasztok, tegnap óta én is egy Mi Box S tulajdonosa vagyok. Eddig nagyon tetszik, főleg a dedikált Netflix miatt vettem meg. Két dolog viszont nem akar működni, ezekben kérem a segítségeteket.
1. Külső SSD-t nem akarja kezelni. Első alkalommal felismerte, működött rendben, Kodi-val néztem róla filmet. Második bekapcsoláskor azt írta ki, hogy hibás. A beállítások/tárhely menüben hozza de azt írja "biztonságosan eltávolítva"
2. Xiaomi TWS-t azonnal felismerte, Sabbat E12 Ultra-t nem látja.
Köszi
-
garkeol
csendes tag
Horizon Go Kodi téma:
Azt jól gondolom, hogy a csatorna listát és a csatornák sorrendjét az m3u8 fájlban lehet módosítani? Tehát ami az m3u8 fájlban van az és abban a sorrendben fog megjelenni?
(Természetesen az előfizetéstől függően.) -
Pipi85
csendes tag
válasz
<Adamsky> #5820 üzenetére
m3u8 file van, ott van a második linkemen.
Első link a hsz-ban: melyik repo kell, melyik addon, a második link pedig a IPTV beállításhoz kell illetve EPG-hez. Amit a PVR IPTV Simple Client beállításaiba kell megváltoztatni.. miután bejelentkezel az addonba a PVR menü automatikusan feltölti a csatornákat, és szépen használható műsorújsággal..Tesztelve, működik!
-
garkeol
csendes tag
Luissimo és urgoz köszi a válaszokat!
Még egy kérdés a légegérről (mivel jelenleg nincsen nekem és tegnap este a Horizon Go alkalmazást a tv távirányítóval és egy bluetooth egérrel teszteltem):
Légegér gombokra konfigurálható a csatorna váltás, hogy ne kelljen le-fel görgetni a csatorna kínálatban, hogy gördülékenyebb legyen?
Illetve a Horizon Go alkalmazásnál ilyen döcögős a csatorna váltás, hogy klikk, betölt, megnyit, nézem, visszalépek, másik csatorna, klikk, betölt, nézem... Van erre valami "szebb" megoldás? -
urgoz
aktív tag
válasz
garkeol #5801 üzenetére
Celeburdi a netboard fórumon publikált egy MyTvProSrv nevű alkalmazást, amellyel megoldható a MyTv Telenor, Digi Online, Mindigo TV linkek feloldása. Ezen kívül megy vele az M3 online adása és az Euronews is. A pc-s progival lehet hozzá m3u-kat generálni.
http://www.netboard.hu/viewref.php?post=17639723Sajnos közben a digis csatornák azonosítói megváltoztak, illetve bővült is a kínálat, és az új csatornákat nem generálja le, de könnyen át lehet írni és kipótolni az m3u-ban ez alapján:
http://www.netboard.hu/viewref.php?post=17643600Az androidos alkalmazás sajnos nem android tv-re lett írva, így a beállításhoz kell egy egér, illetve csak olyan launcher-ből indítható, ami látja a sideload-olt appokat (pl. Sideload Launcher).
Miután elvégezted a beállításokat, Server Autostart pipa, Server Stop/start bekapcs, utána back gombbal kilépsz (a progi fut tovább a háttérben a következő restartig).
A generált m3u fájlok szinte bármilyen iptv lejátszóval, pl. kodis iptv simple pluginnal is használhatóak.
-
atiska007
senior tag
-
captainnemo
aktív tag
válasz
garkeol #5811 üzenetére
Szia, igen úgy ahogyan írod, ha bekapcsolom bekapcsolja, ha kikapcsolom kikapcsolja. Azaz ha a hdmi-n érzékeli a tv-t akkor bekapcsolja, ha nem akkor ki. Igaz nekem közbe van iktatva egy AV erősítő, ami úgymond bemenet választó is ebben a tekintetben, de az szerintem nem számít. Viszont ez csak stand by, mintha a távról kapcsolnád ki.
-
azbest
félisten
válasz
atiska007 #5813 üzenetére
régebben volt panasz arra, hogy az automata felbontás választás nem mindig találta el a jót, de manuálisan megadva jó szokott lenni. Nem a videóhoz való frissítés alkalmazására gondolok, hanem a beállításoknál a videokimnet felbontására. Ha sokáig altatva volt a box, akkor amúgy is érdemes újraindítással kezdeni.
Amúgy, ha hdmi 2.0 mellett nincs 4k 60Hz, akkor a tévén is lehet állítani kell, engedélyezni azt. Vagy ellenőrizni, hogy nem 1.4-es portba van -e dugva. A 4k 60Hz esetén az hiszem 422 színmód a csúcs, de mivel a filmek is ilyen módban vannak, így nem vesztesz vele semmit.
-
atiska007
senior tag
Volt-e már valakinek olyan, hogy pár napig nem használta a box-ot, majd mikor használni akarta, akkor valami 480p-re állította a felbontást. Ekkor vissza sem tudom rakni 4k-ra, csak először 1080p, mad 4k30Hz, de valamikor ez sem működik. A color depth-et is ilyenkor lelövi és ha jól emlékszem ycbcr444 lesz a default is.
Lassú felbontás emelésekkel vissza tudom állítani, de a leggyorsabb a teljes újraindítás.
És ezt már nem egyszer csinálta a box.. -
Luissimo
veterán
válasz
garkeol #5810 üzenetére
Lègegèrrel teljesen korrektul mukodik a Horizon go es nem kalimpalas, az olyan mintha taviranyitot hasznalnal, probald ki vele.
Vagy lehet venni vezeteknelkuli, bluetutis mini vagy normal billentyuzetet az asztalra, amin van tapipad es van gorgeto gomb is, sot vilagit is ami egy nagyon hasznos tudomany estenkent, azzal teljes a komforterzet.
Tv go , digionkine, mytv is hasznalhato, plusz a streamingcsatornàk plusz a kodi es el lehet felejteni a tv elofizetest, csak stabil net kell. -
garkeol
csendes tag
válasz
captainnemo #5806 üzenetére
Szia!
A box ki-be kapcsolása CEC-ből úgy érted, hogy amikor a távirányítóval kinyomod a tévét, akkor kikapcsolja a boxot is és amikor bekapcsolod a tévét, akkor indul a box is?
Azért kérdezem, mert én is használom a CEC funkciót, minden remekül működik, egyedül a box ki-be kapcsolása nem sikerült. Ezért időnként újra kell indítanom a boxot a box menüjéből, mert a Kodi kadenciahelyes lejátszása meghal. Persze, lehet ezzel együtt élni, de a seggemet verném a földhöz örömömben, ha sikerülne megoldást találnom arra, hogy a tv ki-be kapcsolással a box is ki-be kapcsoljon.
Nálad hogyan van beállítva? -
garkeol
csendes tag
válasz
<Adamsky> #5805 üzenetére
Nekem Digi van, de mivel alig nézünk tévét, ezért a tv előfizetés lemondása lenne a cél, ha van szép és normális megoldás. Anyukámnak van UPC előfizetése. Ha azzal lehet ügyeskedni valamit, az szuper lenne.
Tegnap feltettem a boxra a Horizon Go-t , de ahogyan Syd69 írta, távirányítóval a régiót sem tudtam kiválasztani. Meg fogom nézni vezeték nélküli egérrel, de így elsőre nem tűnik túl szexi megoldásnak egérrel kalimpálni.
Közben Kodi fórumon kiveséztük a m3u-t és elvileg az szépen tud működni. De ha a UPC bővebb csatorna kínálatával lehetne operálni, akkor abba az irányba mennék el.
Nem sürgős nekem, de gondoltam kicsit körbejárom a témát, hogy mi lehet kihozni belőle.
Esetleg van másik ötleted? -
captainnemo
aktív tag
Nem infra parancsokat néz nyilván, hanem úgy érzékeli a box a harmonyt, mintha egy külső bluetooth eszköz lenne. Amikor azt állítottam be a harmony devicenak, ami a valóság, azaz a harmony úgy csatlakozott, hogy a párosítandó készülék az egy xiaomi mi box, akkor a box felé a harmony egy "harmony keyboard" eszközt emulált. Ennek is működnie kéne, hiszen most is van a boxra csatlakoztatva egy egér és billentyűzet, igaz az egy usb-s vevővel, ami nem is látszik ugye sehol csak működik (nyilván ha hozzá lehetne férni a beállításokhoz látnám). A csatlakoztatott eszköz, most egy asus nexus controller-nek látszik, a box azt "hiszi" egy ilyen eszközt párosítottam vele bluetoothon, és lehet vele használni. Nagyon valószínű számtalan eszközt rá lehet még ezen kívül csatlakoztatni. Én örülök személy szerint ez így működik.
-
azbest
félisten
válasz
Bluetooth-on át nem az infra parancsokat nézi, hanem valami általánosabb vezérlés van. Ezért tud működni szinte bármilyen bluetooth távirányító valamilyen szinten
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Telefonról írtam es amiatt a szövegben a link a szoveg elején van. és elszurtam.
-
captainnemo
aktív tag
[link] Ma volt egy kis küzdelem a távirányítás frontján. Megrendeltem a logitech companiont ez, a logitech hub illetve egy egyszerűbb távirányító hozzá. A táv amúgy nem is feltétlen szükséges, elég a hub is, ha valaki szeret érintő képernyős dolgokat táv ként nyomkodni. Én nem ezért vettem az olcsóbb távos verziót. A vége az lett győzelem az eddig ismeretlen tv boxot is megettem vele és a mi boxot is de az nem volt egyszerű. A box nak ugye nincs irda portja, de gondoltam sebaj pont a Bluetooth miatt vettem az új táv rendszert. Párositottam is a mi boxal, ami fel is ismerte, ez egy logitech harmony billentyűzet. Na mondom frankó elkezdtem a gombokhoz rendelni a parancsokat. Amikor bemegyek a setupba látom, csak négy billentyű parancsot ismer az irányokat. Még a selectet sem. Mondom basszus. Kiadtam egy csomó pénzt, amit pont az indukált a boxot vezéreljem. Na elkezdtem turni a netet. Nagy nehezen találtam valamit ami baromi furcsának tűnt. Vegyem fel az asus nexus playert és azt párosítsam a mi boxal.
[itt a trükk ]
Mondom hát egy próbát megér. A dolog működik és tökéletesen. A gombokat is kiosztotta alapból jól.
A box ki be kapcsolása pedig megy a CEC-ből. -
garkeol
csendes tag
Syd69 és <Adamsky> köszi a válaszokat!
Mindkét lehetőségben elmerülök nyakig. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
garkeol #5801 üzenetére
Szerintem te valami olyasmit szeretnél, mint ami - szerintem csak - egy PVR IPTV Simple Client-el oldható meg. Sajna ehhez kellene egy olyan szolgáltató, akitől beszerezhető a megfelelő m3u. Egyébként az onlinestream-ről is leszedhető az ott fennlévő adók URL-je, amiből már lehet m3u-t csinálni, de azt tapasztaltam, hogy vannak adók, amiknek változik az elérése, szóval ez így nem - annyira - játszik. All-in-all, tuti, kényelmes megoldásról nem tudok.
-
Syd69
aktív tag
válasz
garkeol #5801 üzenetére
Letöltöd a box-ra a "Horizon Go" alkalmazást - egyéb forrásból (aptoid, apkmirror stb...), mert a play áruházban nincsen. Telepíted - van hozzá egy "set rotation" progi, mert 90 fokkal elforgatva jelenik meg.Elindítod, bejelentkezel (felhasználónév - jelszó). Figyelj arra, hogy a távirányítóval nem vagy alig megy, használj egy vezetéknélküli vagy légegeret. KB ennyi
-
garkeol
csendes tag
Sziasztok!
Mi Box S + Kodit használok.
Mivel a családdal alig nézünk tévét, elkezdtem azon ügyködni, hogy kiváltsam a Digis tv előfizetést és Kodin keresztül nézzünk tévét (már ami elérhető). Különösebb igények nincsenek.
Felraktam a MovieShark repót és az OnlineStream tv és rádió kiegészítőt. Működik, de elég ronda a felület, nehézkes a váltás a csatornák között.
Van valakinek ötlete, tapasztalata, hogy lehet a legtöbbet kihozni a magyar tv csatornákból?
Olvastam olyat, hogy valaki családon belüli Digis vagy UPC előfizetést használ Kodin keresztüli tv nézésre (ha jól emlékszem, akkor édesanyának van UPC előfizetése és a felhasználónévvel, jelszóval emberünk használja a Kodin keresztül). Ez vajon hogyan működik?
Előre is köszi a segítséget, ötleteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- Futás, futópályák
- Google Pixel topik
- EA Sports WRC '23
- Horgász topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- OLED TV topic
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest