Új hozzászólás Aktív témák
-
lacalama
csendes tag
válasz
V.Stryker #5116 üzenetére
Üdv!
Igazad van. Tényleg gyenge lett a fissítés azért kel most több idő a tesztelésre, hogy ne legyen újra blama. A Xiaomi tv-in is ez a helyzet. Azok meg már más kategóriába tartoznak.
Azóta megjött a frissítés, kicsit sokáig tart amíg letölti, de nekem azóta döccenés nélkül megy. Érdemes telepíteni. -
reloop
csendes tag
Nem tudom random adja be, átlagban napi 1x, bár kb. 1 - 2 órát használom naponta. Múltkor youtube-nál csinálta, de volt, hogy vlc-nél tapasztaltam, ma meg a netflixnél. Észrevettem, hogy ha kihúzom a HDMI kábelt és visszadugom akkor rendben van a dolog, valamint azt is hogy ha visszakapcsolom tv üzemmódra a tv-t és utána vissza akkor is. Amikor a kék háttér megjelenik akkor a hang pl. megy tovább. HDMI hibára gyanakodtam ezért átdugtam másik portba a tv-n, de a probléma 2 nap után ismét megjelent. Furcsálnám ha a kábel romlott volna el, mert akkor jelentkezett először mikor felraktam a legutóbbi frissítést. Próbáltam teljes törlést is, és csak a szokásos appjaimat raktam vissza (hbo go, vlc, nova, kodi)
-
azbest
félisten
válasz
#88470784 #5290 üzenetére
hát, most látom először. De ha most is a 4.9-es kernelt kapják hozzá amlogictól és megint nulláról kezdik kalapálni, ahogy miboxS -nél is csinálták, amikor az szó szerint megegyezett a mibox3-mal...
Pláne, hogy elvileg már a kernel független android megy 8 és 8.1-ük és 9-ük alatt is.
Szóval ha most választanom kéne, akkor a kiforrott fire tv 4k stick 40 euro körüli áron akcióban. Konkrétan vettem is múltkor a sima gen2 mellé. A mibox jópofa, de ha megint fél-egy évet eltökölnek a stabilizálással egy új modelnél... nem értem a fejlesztőiket.
Egyébként így ránézésre az új soc talán a hdmi 2.1 támogatásban lehet jobb, a firetv 4k stickhez képest. De gyakorlatilag ez még nem szempont.Mióta a google kezdett átálni youtube musicra és más platformon is lett hivatalosan azóta a chromecast funkcionalitás sem hiányzik, mert a youtube appnak a firetv-kre is ki tudom küldeni a youtube music-ot, ha csak zenét akarok hallgatni. Már nem kell chromecast képesség hozzá.
-
Steve1207
veterán
válasz
Littlebacsi #5288 üzenetére
Így gyorsan rákeresve van a facebooknak android tv-re optimalizált verziója is. Talán nézd meg ezt, de nekem nincs tapasztalatom vele.
-
Littlebacsi
csendes tag
Sziasztok, szép estét !
Olyan gondom akadt, hogy sikerült feltelepítenem a facebook lite-t, viszont " hanyatt van dőlve ", így nem igazán használható
Van erre valami megoldás, hogy ne legyen 90 fokkal elfoedulva az alkalmazás képe, amikor használni szeretném ?
Nem, a tévét nem akarom forgatni -
azka79
aktív tag
Olvasom a vegyes érzelmeket a készülékkel kapcsolatban. Már régóta le szeretném cserélni a WD TV Live lejátszómat. Érdemes erre benevezni? Fontos, hogy itthon vegyem meg és legyen garancia.
-
azbest
félisten
Valószínűleg bármelyik középen pozitív bekötésű 4.0mm x 1.7mm fajta dc dugós 5V 2A töltő megteszi a gyári helyett. Állítólag a PSP -k adaptere is ilyen, arra talán könnyebb keresni, de érdemes ellenpőzni a paramétereit azért.
(#5275) DarkByte
a másik tippem az lenne a szellemképre, hogy talán valami 3d mód aktiválódott a tévén, ha nem az sdr-hdr közti kavarás okozza. Esetleg másik tipp, hogy a hdmi bemenetre külön képjavítós varázslások aktívak ami tévé belső lejátszójánál vagy másik hdmi-re kötött másik eszköznél nem jelentkezik.(#5278) reloop
nem valamelyik app dob fel ilyen képet valamiért? Régen mintha a hulu kattant volan be és akkor talán szürke képernyőként látták azt. Tiltsd le a hulut, hátha megint az kavar be. Valsz elő van telepítve és az appok közt talán van letiltásra lehetőség. -
gyugyo79
addikt
válasz
bounty123 #5282 üzenetére
De azon van. azon = Shield TV.
adamz91
Ha veszel ehhez egy USB -s modult akkor a lényegi részében ugyan ott vagy (még ha ezen nem is lesz gigabit amit tud az mindenhez elég ) és nem nagy tétel még ha itthonról rendeled sem. Más kompromisszumok vannak de szerintem amúgy azok akár bele is férhetnek az árkülönbségbe. -
adamz91
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy ilyet, nagyjából csak kodira használnám Nasról , filmek nézésére. Ez tökéletesen működik egy nVidia Shielden, de ezen nincsen Lan port, és tartok attól,hogy egy FHD film, már bufferelne, wifin. Valaki használja így, és akadás nélkül megy?
-
reloop
csendes tag
Mikor megvettem tök jó kis gépezet volt ez a 8-as androiddal, rég volt már droidos eszközöm, így egész büszkén mondtam, hogy jó minden, de sajnos korai volt. Jött a 9-es update és érkeztek a fagyások, de még így is megúsztam heti 2-3 restarttal. Boldogan raktam fel a mai nap a frissítést hátha kijavítják a hibákat, de erre lett egy újabb. Néha fogja magát és egy kék háttér jelenik meg a kép helyett. Billentyűkre reagál, tehát irányítóval ilyenkor újra tudom indítani, és akkor megint jó egy darabig, de tök random módon van minden. Valaki találkozott már hasonlóval?
[kép] -
Hompi01
tag
Sziasztok nekem a frissités óta minden tökéletes kb. Kivéve a 4k filmben kis akadás ami néha jelentkezik de zavaró.... Mi lehet a hiba?
-
Steve1207
veterán
Csak jelzésként, nem tudom másnál jelen van-e, de a korábban említett CC hiba nekem továbbra is fennáll, pedig teljes visszaállítást is csináltam már. Van, amikor gondol egyet és annyi volt, nem látja többet. Mindegy, ha nem látja, akkor használat előtt mindig leszedem a frissítést meg újratelepítem.
-
DarkByte
addikt
Ez a szellemkép (olyan mintha sávokban megmaradna a korábbi képtartalom, főleg a sötét jeleneteknél filmekben) amúgy érdekes dolog, én nem akartam eddig írni, mert azt hittem a filléres Samsung TV-m panelja ilyen, de jobban belegondolva amikor a TV saját Steam Link app-al játszom ott még nem találkozom ezzel a problémával. A nagyon sötét részek tömörített videóban lehetnek ilyenek ha túl van húzva a kontraszt.
De lehet hogy még ilyen szempontból sem százas ez a box. Igaz én pl. a YouTube videókba gyors beletekeréssel is rendszeresen le tudom fagyasztani az egészet, szóval ott valami a VP9 hardveres dekódolással sem az igazi.
Ezt az SDR to HDR dolgot megnézem. Alapból úgy vettem észre ha HDR kimeneti módban van a box, az SDR filmek kontrasztja nagyon lapos. Gyanítom a TV HDR emulációja (mivel nem OLED TV) is belenyúl a dolgokba és ebből lesz ez a fura maszlag hogy egymás ellen küzdenek.
Nyilván az lenne ideális ha a box a tartalomtól függően váltana a 8/10bit-es színtér között (mint a kadencia helyes lejátszásnál a frissítés váltás). De én már jóformán már annak is örülök hogy legalább film és sorozat nézés közben nem esik és kel folyamatosan..
-
bigdady
nagyúr
Hali
Lehet már frissíteni android 9-re vagy még mindig bugos? -
Lukás
újonc
Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy a Mibox 3-am elkezdett random módon újraindulni. Volt mar factory reset többször, új firmwaret nem kapott tudomásom szerint, azóta vettem más boxokat,de szeretném ezt is újra stabillá tenni mert ez a kedvenc. Redditen egy topicot találtam,ahol táp hiba volt mögötte de 5.2voltos tápot ami a boxnak kell sehol nem találok...🤔
Előre is köszönömSzerk.: Bár nem tudom az Oreo frissítés lehet ebben a ludas? Vissza lehet downgradelni a korábbi verziót valahogy?
-
sony68
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Azt vettem észre, hogy a Tidal, Netflix...stb hangereje, DD5.1, 2.0., hdmi SPDIF kimeneten jelentősen halkabb, mint egyéb eszközökről való lejátszás esetén. Van erre a zavaró jelenségre valamilyen beállítási lehetőség, amivel ezt ki lehet küszöbölni???? Ha a számítógépről játszom le Zenét, Filmet, MIBox-hoz képest irtó nagy a Dinamikai különbség! Nem értem az okát??? Köszi előre is!
-
azbest
félisten
válasz
nyikoláj #5266 üzenetére
A cec beállítás körül lehet talán ilyen, hogy a tévé "lekapcsolja" a boxot is. Valójában egyébként alszik ilyenkor a box, nem lekapcsol.
Most jött ki frissítés a miboxS -re, ami sok korábbi problémát javít. Akik így használják már, esetleg azok tudják megmondani, hogy megszűnt-e az altatásnál jelentkező belassúdás probléma. A korábbi verziókon nem volt ajánlott altatni a boxot, mert nehezen ébredt fel vagy ha felébredt, akkor utána akadozott sokminden rajta. Szóval azzal a folyamatos bekapcsolás, vagy a felébresztés utáni teljes újraindítás volt ajánlott. Ha ez megjavult, akkor érdemes bekapcsolni a cec támogatást a box menüjében, ha nincs alapból.
-
nyikoláj
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A tegnapi napon vettem egy mi box s-t.
Eddig egy Beelink boxot használtam. Ha a TV-t beállítottam elalvás időzítőre és kikapcsolt a TV akkor a Beelink box is kikapcsolt. Sajnos ezt nem tapasztaltam a xiaomi boxnál. Netflixen vagy Youtubeon ha filmezek, akkor folyamatos a lejátszás, így akár egész éjjel megy a box. Van olyan beállítása a boxnak, hogy ha elmegy a TV jel, akkor kapcsoljon ki?Segítséget köszönöm!
-
Steve1207
veterán
Az új update után is be tud hülyülni a Chromecast. Böngésző nem látta, app eltávolítás-frissítés és gond nélkül ismét tudom rá küldeni a tartalmat.
-
attilav2
őstag
válasz
attilav2 #5263 üzenetére
Öröm az ürömben viszont hogy ha rádugok egy egeret a mi box s-re a virtuális billentyűzet akkor is megjelenik! A frissítés előtt ha rádugtam egy egeret akkor a virtuális billentyűzet nem jelent meg a képernyőn akkor ha szükség volt rá. Tehát ezt a hibát javították! Meg kellene bombázni hibajelentésekkel a facebookot és a xioaomit hogy működjön végre a facebook watchban a videólejátszás! Érdekes hogy szinte minden alkalmazás frissült az utóbbi időben csak a facebook watch nem. Most ez vagy azt jelenti hogy a Fb watch más androidtv eszközökön vígan működik és nem látják szükségét a frissítésnek, vagy sehol sem jó de szarnak bele. Ha az előbbi akkor a xiaomival közösen kellene a Fb-nak megoldani a problémát.
-
attilav2
őstag
A rendszerfrissítés után
a Facebook Watch nem játssza le a videókat, mostmár az Android system Webview frissítéseinek eltávolítása után sem! -
Luissimo
veterán
miért, vazze, milyen képet vársz ?
Örülj ha megy rajta.
Meg a TV GO.
meg a Digi Onlineszóval nehogymán hanyatt essünk, a Horizon Go az valakinél FHD-ban vagy UHD-.ban müxik ?
megy rajta és nekem ez elég, nemkívánom 4k-ban .
Persze van akit a kadenciahelyes lejátszás problémája tesz frusztráltá, de szerintem a meglévő határok feszegetése nem szerencsés.
MEGY és készha maximalistább igényed van vegyél maximalistább kütyüt.
(nem volt benne semmi rosszindulat, relax) -
vasii
senior tag
Üdv,
most a Horizon Go megy rendesen v nem?
Mert rakeresve a topikban, azt latom, hogy hasznalhato, de tobb hsz. is volt, hogy csak SD/rossz minosegu a kep. Ez igaz? -
szelim74
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #5257 üzenetére
Köszönöm!
-
Anex66
csendes tag
Csak 2.4G-s wifi van, az nem kavarhat be. A laptopot a Mibox-on keresztül tudom castolni a tévére, lévén egyszerű, hálózat nélküli LG tv. Ezért nem értem, hogy a telefonokat miért nem látja, a laptopot meg igen. Most a barátnőmnél van a kütyü, a T-home által biztosított modem/router van a lakásban az eredeti beállításokkal, de az nem hiszem, hogy bekavar, főleg így, hogy a laptopot látja.
-
szelim74
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek. Mi Box S-hez USB-Ethernet (gigabit) átalakítót milyet? Van valakinek titkos tippje?Köszi előre is!
-
azbest
félisten
válasz
lordcoyote #5253 üzenetére
Ne 13as csatornán legyen a wifi a routeren. Azt nem keresi, mert sok országban tiltott csatornának számít. 1, 6 vagy 11 szokott lenni a jellemzően használt (a köztes csatornák is rálógnak, átfedésben vannak ezekkel). Telefonon, mondjuk androidon a wifi analyzer appal meg tudod nézni, hogy most mit használ.
Egyébként pont a mostani frissítés, amit majd valsz telepít is, az a régióválasztást a wifi miatt kérdi első alkalommal. Szóval lehet már régiótól függ, hogy érzékeny -e errre.
(#5252) Anex66
no és mindegyik ugyanarra a wifire kapcsolódik vagy a mibox például 5Ghz-esre van állítva, a többi meg a 2.4-esre és esetleg be van kapcsolva, hogy ne lássák egymást a különböző hálózatok?Mit jelent, hogy ki tudod tenni a laptop képernyőt a tévére? A mibox-ra vagy a tévének van ilyen képessége közvetlenül? Mert ha közvetlenül a tévére, akkor az nem segít a mibox kapcsán. Érdemes ellenőrizni, hogy biztosan jó -e a beállítás a routeren. És persze ne vendég wifi hálózat legyen, mert ott alapból egymástól is szeparáláva vannak a kliensek, szóval nem fogják látni egymást.
-
lordcoyote
csendes tag
Sziasztok!
Megjött ma a kis készülék XIAOMI MiBox S 4K
viszont segítségere lenne szükségem, mert rögtön az elején elakadtam egy érdekességgel. Próbálom összerakni a WIFI hálozattal, viszont nem látja a saját router-t (ASUS RT-N12). Az összes szomszédot látom, de a saját 2.4 hálózatom sehol. Nincs SSID titkosításom, a mobilok is látják.
Tudtok segíteni, hogy mitől lehet ez?
-
Anex66
csendes tag
Segítséget szeretnék kérni Tőletek, mert már nagyon bosszant, hogy nem találok megoldást a problémámra. Adott a tesóm Mibox 4 cucca, ami néhány hónappal ezelőttig, amíg Android 8 volt rajta, rendesen működött, max a wifit dobálta a kelleténél sűrűbben. Amióta megkapta az Android 9-et, nem hajlandó menni a Chromecast. Leginkább az ikon sem látszódik a telefonon, vagy ha néha igen, akkor sem tud csatlakozni. Volt többször Factory reset, számtalanszor eltávolítottam a Chromecast built-in appot (újabban Chromecast shell), és telepítettem újra a Play-ből. Kitöröltem a cache-t, letiltottam, újraindítottam, bármit csináltam, nem megy. Néhány napja jött rendszerfrissítés, megörültem neki, azt írta, ezt a problémát is orvosolja. Hát nem.
Mi 9 Lite és Huawei P Smart telefonnal próbálgatom, természetesen ugyanazon a wifi hálózaton, nem hajlandók tudomást venni egymásról az eszközök. Viszont egy öreg notebook Chrome böngészőjét simán ki tudom rakni a TV-re. A telefonnal sem lehet probléma, mert otthon simán együttműködik az én Mibox 3 egységemmel. Hol lehet a hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Google Android TV operációs rendszerének 6.0-s változatát futtatja a régi-új doboz.
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i7-3740QM I 8GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest