- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós kamerák
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
Telefonálás közben folyton bekapcsol a kijelző, hiába nyomom rá a fülemre, látom, hogy a közelség érzékelő nem jó tesz a dolgát.Ez most hw hiba (vigyem szervízbe), vagy ez gyárilag ilyen rossz, hogy gyakorlatilag lehetetlen telefonálni úgy vele, hogy közben a fülemmel ne nyomjam el?
Köszi!
-
x_pnK
tag
Köszönöm mindkettőtöknek a gyors segítséget. Így már világos a dolog.
Coinbase kártyáról lett volna szó, viszont mint kiderült, Magyarországon még nem adható hozzá ez sem.Viszont a Revolut appból sikerült hozzáadnom a kártyámat, így már megjelent a fiókszolgáltatások alatt a GPay valóban.
-
gyalu 1
aktív tag
Nincs külön alkalmazás a telefonon. Magyarországon egyelőre csak a K&H kártyákat lehet hozzá adni a gpay-hoz. Vagy valamelyik fintech kártyát mint pl. Revolut, Curve stb. Ezeket az adott cég saját alkalmazásából tudod hozzáadni. Amint hozzáadtad utána megjelenik a beállítások/google/fiókszolgáltatásokban a Google pay menü. Magyarországon hivatalosan nem elérhető a gpay apk az áruházból. De az apkmirror-ról le tudod tölteni (a gpay old apk kell nekünk) Az apkmirror megbízható helynek számít.
-
peeat
tag
-
x_pnK
tag
Sziasztok!
Én a Google Pay iránt érdeklődnék, hogy ez a 10T Lite-nál hogyan kéne működjön?
Az NFC beállításoknál ki tudom választani, hogy Google Pay legyen az alapértelmezett, de egyszerűen nem találom sehol, hogy hol tudnám beállítani benne a kártyáimat, se a beállításokban a Google menüben nincs, se megnyitható appot nem találok.
Telekomtól vásárolt eszköz, 12.0.1.0(RJSEUXM) rommal, szóval mindenféle BL nyitás, custom mókolás mentes az eszköz. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ma hívtak a mobilszámomon,ki is csengett a telefon,fel is vettem,tudtam vele beszélni.
Aztán egy ismerősöm szólt nekem,hogy hiába próbál felhívni,mindig azt mondja be a telefonja,hogy "a hívott szám nem elérhető,ismételje meg hívását később"
valami ilyesmit.
Közben folyamatosan be volt kapcsolva a mobilom.
Mobil ki-be kapcsolás után minden rendbe jött.
Ez normális jelenség?
Előre is köszönöm a válaszaitokat! -
doongoo
addikt
Betűtípust most kiróbáltam a kedvedért. Letöltöttem egyet a témákból. Az alkalmazásnál kér egy újraindítást (mivel betűtípust váltok) és utána már az új betűtípussal indul. Azaz lehet váltani. Gyári ROM (minden extra nélkül), rendes EEA régiós.
A super wallpapaper nálam megy, de ahhoz, hogy be tudjam állítani fel kellett tennem hozzá a google féle háttérképek alkalmazást (ezen belül tudom beállítani)
-
n0is3es
aktív tag
Srácok, betütipust még mindig csak Indiai régión lehet állítani? Vagy van rá más megoldás is, a bootloader nyitáson kívül? Illetve a super wallpapert támogatja a telefon? Válaszotok előre is köszi. U.i: tudom nem amoled és nincs always on screen sem de hátha rá lehet erőszakolni valahogy
-
Ájvé
veterán
válasz
Wallenberg #583 üzenetére
Elképzelhető hogy a Media Markt a kötelező jótállás tünteti fel ami őt kötelező mint eladót. Ha hivatalos forrásból van akkor számlával is tudod érvényesíteni a garanciát. A garancia jegy eredeti Xiaomis vagy Media Markt állította ki? Esetleg érdeklődj a Xiaominál hátha válaszolnak.
-
Wallenberg
senior tag
Most vettem egy ilyen telefont a Media Marktban 95.000 Ft-ért.
Ársáv szerint 1 év rá a garancia.
A jótállási jegyen is az ársávonkénti jótállási idő van feltüntetve.A jótállási jegy kicsi és pár oldalas.
2 év, 24 hónap, "a gyártó további 1 év korlátozott jótállást vállal" szöveg sehol sem olvasható benne.
Én úgy tudom, hogy minden hivatalos forrásból származó Xiaomi telefonra 24 hónap a gyártói garancia és a Telemax a gyartói szervíz.
A Media Markt hivatalos forrásnak számít?
-
Szokenesz
senior tag
Én azért tértem át EU romra, mert 5 év alatt 2 Xiaomi telót használtam el, Redmi 3S-re anno még nagyon kellett ez a rom, Note5-ön megszokásból volt ez végig, ez meg meglett, EU romhoz képest a gyári kiherélt + az 5 év megszokása.
Eddig nem volt NFC-s telóm, nem tudtam róla, hogy a BL nyitás + root problémát okoz a G Pay-nek, lesz egy kis szabadidőm, majd rendbe rakom ezt is valahogyan, hogy menjen a Revolut + G Pay páros és minden tökéletes, mint az elmúlt években. -
Ájvé
veterán
válasz
Szokenesz #573 üzenetére
Van Magisk hide vagyis régebben volt. Egyébként ha nem működik ez akkor gyári ROM marad.
n0is3es:
+1, én se cseréltem a gyártói ROM-ot és nincs vele probléma (pedig Bangoodról van a teló vagyis garancia sem számít). Plusz mint a fenti példa mutatja több funkció problémás lehet (banki alkalmazások, fizetések), persze power user megoldja, de megéri? Ennyivel jobb egy custom ROM? -
n0is3es
aktív tag
Srácok lehet off, de nem értem mi ez a nagy bootloder nyitogatás. RN 9 Pro-ról váltottam Mi 10T Lite-ra de tökéletesen elvagyok a gyári rommal, plussz mellette itt a Mate 20-am is és mind2 elvan lagg és hasonlók nélkül. Bár hozzá teszem t-com tól vettem így nem is nagyon merném piszkálni már csak a garancia végett sem.
-
Szokenesz
senior tag
Sziasztok!
Múlt héten én is egy ilyen telóra váltottam és szükségem lenne egy kis segítségre!
Letelt az egy hét, így meg is történt a bootloader nyitás, így a rom csere is Xiaomi.eu verzióra (V12.0.11.0.QJSCNXM_v12-10), nem mertem a gyári rom után az android 11-es alapút felrakni, így emellett döntöttem, eddig úgy tűnik, hogy nincs is vele semmi gond. De lenne két kérdésem:
1. Miért nem ajánlj frissítést a 11-es droid alapú verzióra? Ha egyszer majd feldobja, akkor nyugodtan frissíthető?
2. Ugye nyitva a bootloader, EU rom van fent és mellette Magiskkal rootolva, így nem működik az NFC-s fizetés. Ez megoldható valahogyan, hogy működjön? Note5-ben még nem volt NFC, így ennek a lelkivilágát nem ismerem -
RAZR_v3
tag
válasz
Viktor0610 #571 üzenetére
Elnézést az újabb off miatt, de ezt még megírom:
A chipset és a kamera alap, hogy melyikben jobb.
Olyanokra gondoltam például, hogy a Redmi 4X-nél a rezgőmotor nagyon gyenge, az EBBG kijelző nem teljesen fehér képet ad. Előbbire annyi volt a megoldás, hogy vettem egy Mi Band karkötőt, mert az is tud rezegni. Utóbbira csak egy BOE kijelzős példány beszerzése lett volna megoldás, de nem zavart.
MIUI-hoz köthető hibák, amiket Redmi 4X esetén custom rom használatával sikeresen kiküszöböltem: borzalmas a hangminőség a felvett videóknál és a diktafon esetében (nagyon torzít ráadásul), és idegenek számára állandóan felderíthető volt a készülékem, amikor bekapcsolva volt a Bluetooth. Ez a kettő volt a legbosszantóbb hiba számomra, ha nem oldottam volna meg custom rom használatával ezeket, akkor eladtam volna a készüléket. A Bluetooth úgy működött custom rom esetén, hogy amikor a Bluetooth beállítások menüjében voltam, akkor volt csak felderíthető a készülék, ha kiléptem onnan, akkor már nem volt felderíthető. MIUI esetén nem számított, hogy benne vagyok-e a menüben, vagy sem, mindig felderíthető volt. -
-
RAZR_v3
tag
Volt, aki Redmi 4X-ről váltott Mi 10T Litera? Miben jobb, és miben rosszabb a Redmi 4X-től a Mi 10T Lite? Én már nagyon hozzászoktam a Redmi 4X-hez, de sajnos a belső tárhely kis mérete miatt fájó szívvel már többször gondoltam a leváltására.
-
-
nt92
tag
Sziasztok.
En most gondolkozok egy ilyen keszulek vasarlasan.
A kijelzo erdekelne leginkabb, hogy milyen minoseget kepvisel? Huawei psmart 2019rol valtanek. Ettol jobb a kijelzo? Vagy nagyjabol ugyanezt a szintet hozza? Gondolok itt a kontrasztra, szinekre, a 120hz egyertelmuen elorelepes lenne.Elore is koszonom.
Udv
T -
-
peeat
tag
Sziasztok.
Miui 12.0.1 (Rjseuxm) Van fent nekem az update ota nem hajlando olyan wifin rajta maradni amin nincs internet regebben megkerdezte egy felugro ablakban de most semmi automatikus disconnect.
Hogyan lehet ezt orvosolni? Rohadt idegesito. -
A Biztonság app egy frissítésével jött ez a hülyeség.
Gondolom, a két említett telón régebbi verzió van belőle.De talán látszik a fény az alagút végén, mert mintha valaki linkelt volna valahol egy olyan képet, ahol ismét tovább látható az akkustat.
Szóval remélhetőleg várható a javítás. -
Zsee75
tag
válasz
Viktor0610 #559 üzenetére
oooo
a note 5 ön és a redmi7 en még működik...
de azért köszi -
-
Zsee75
tag
Sziasztok!
Nálatok jól működik az akkumlátor sztatisztika?
gyári 12.0.2 van fent. ha rámegyek az akku statisztikában a telefon tétlenre 24 óránál többet még sosem írt ki még akkor sem ha már 2 napja megy a készülék. -
kszthly
senior tag
Feltételezem, hogy fastboot/adb telepítve van a számítógépre.
Letöltesz egy TWRP-t, például ezt:
https://androidfilehost.com/?fid=2188818919693773066
Bemásolod a fastboot.exe mappájában, aztán egy parancssorból:
fastboot boot twrp.img
A twrp.img a letöltött fájl neve legyen! -
-
laca112
tag
Sajnos balül sült el a ROM cserém.
A xiaomitool v2-vel szerttem voltna ( bootloader nyitást követően ) eu-s romot telepíteni de
fastbootban maradt a telefon mindegy, hogy mit csinálok.
A xiaomitool v2-látja a telót de nem sikerül visszaállítania.
A kérdésem,hogy ki mivel próbálná meg a helyreállítást?Köszönettel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma 120 Hz-es panel, infra, jack, gyorstöltés és 5G: csak nevében lájtos a legolcsóbb 10T.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- BestBuy topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Hobby elektronika
- Mobil flották
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro 256GB Független Karcmentes/2028.04.28.gar./Akku 100%/p4248
- IPhone 8 Plus 64GB gyári független megkímélt új akku
- iPhone XS Max 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4245
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest