- Milyen processzort vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple notebookok
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
válasz #04430080 #49 üzenetére
Nem fog eltűnni a PC/konzol játék.. ha más nem maradnak az indie fejlesztők (talán jót is tennének a piacnak, sokkal több eredeti sztori van köztük).
Az asztali PC nem tűnt el a notebook hatására, a notebook nem tűnt el a tablet hatására, a safari se tudta egy év alatt megszerezni a windowsos piac 40%át (anno voltak ilyen terveik), a linux éve se jött még el.
Igen játszanak telefonon az emberek, DE nem úgy mint konzolon/PC-n, egy huzamban sokat, kompex játékkal.
Sokkal inkább "helyzetszerűen" amíg várnak valakire vagy valamire (buszra?).
Más terület.. nem egymás ellenségei, sokkal inkább "barátai" tudnak lenni, és lehetne valami olyat csinálni ami akár a 2 eszközt egyszerre igényli..
Pl. Asztali/konzolos játék, de a játék térkép szoftvere a telefonon fut! ... várj-várj .. miért árulok el ilyet? igazi tuti tipp játékfejlesztőknek ... nem vagyok az én "irányítási" szoftvereket fejlesztek.. fogalmam sincs mennyi idő lenne és mire tudnám használni ezen ötletet.. Nosza rajta.De nem feltétlen kell ilyen komplex dolog..
Én pl. mobilon nem sok sudokunál intenzívebb játékkal játszok.. próbáltam, nem köt le.. inkább az asztali gép ha van időm rá (bár én "öregnek" számítok a mostani generációhoz képest a 31 évemmel .. legalábbis nekem a telefonom többet merül offscreen mint onscreen, ha valamit csak meg kell nézni akkor is előbb a PC és ha nem elérhető akkor a telefon a sorrend).Az sokkal inkább árt a játékos piacnak, hogy egyre gyakoribb az in-game vásárlás.. egyre inkább kötelező jellegűen (mert mondjuk epizódonként jön a játék).. és nem mindig kicsi az adott összeg.
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
törölt tag
Nézőpont kérdése.
Mobil platform tragédia, mert tele van IAP -vel.
Konzolok életciklusa utolsó 2-3 évéhez ért, már látszani fog mindenhol, hogy újat kíván.
PC meg manapság elég drága mulatság, ha játékra kell.Mi lesz a jövő?
2021 -re (kb itt jelennek meg új konzolok) a játékpiac 60% -a a mobiloké lesz. A maradékon 50-50 arányban osztoznak a konzolok és a PC. Zsugorodó piac, topikból is látható, hogy MS megpróbálja majd behúzni az egészet. Aztán majd a gép bekapcsolásáért is fizethetünk valami havidíjat. Bár a csigatempóban haladó, csillagászati árakkal működő Sony, vagy a biztonsági játékot játszó Nintendó se hiszem, hogy jobb lenne.
Ki nevet a végén? A játékos biztosan nem fog.
-
Rinocerosz
őstag
Hmm és még egy faházat is fel rittyentesz mi?
5 évvel ezelőtt már annyira olcsó volt az ssd, hogy akkora méretűt tudtál venni amire lazán ráférnek 60gb-os játékok? Meg a 1060 is 5 évvel ezelőtti?
Igaz már kb 1,5 éve ps Pro-t használok de a sima ps4-el sem volt problémám.
Nekem érdekes módon semmi gond nincs se a menüvel se a játékokkal.. lehet kellene egy újra telepítést csinálni a ps-en.. mert a gta5-nél is az első betöltés hosszadalmas max.Viszont a pc-nél nekem az esetek nagy részében van valami probléma leginkább az ilyen hirtelen szaggatások.. és erre nem is találtam megoldást.
Persze a pc-t sok mindenre használom p:l weblap szerkesztés,videóvágás,lightroom..stb de ezekre a jelenlegi fx8350+1060 elegendő.De ha csak a procit+alaplap+ram-ot szeretném cserélni az lenne vagy 140 ezer.. és ügye nem csak ennyi komponense van a gépnek.. de ebből is lazán lehet venni egy xbox one X-et vagy ps4Pro-t
[ Szerkesztve ]
-
hunluki
senior tag
Driver frissül magától, vagy ha épp előtte ülök akkor végignyomkodom és driver telepítés közbe csinálok vele mást. Accountjaim szintén be vannak léptetve, a sok store miatt engem is kerülget a hányinger de igazából nem nagy durr, ikonról elindul minden (most néztem, steam, uplay, origin van csak nálam).
Azért konzolon is van reccenés, a grafika érezhetően gyengébb (mondjuk engem nem zavar különösebben), ps4 slim alap menüje olyanokat laggol hogy öröm nézni, a játék töltési idő is hagy maga után kivetnivalót, ezt nyilván lehet ssd/sshd-val orvosolni ha nagyon fáj.
Mondom én látom mindkét oldalt, igazából nem egy tragédia a PC gaming, főleg ha mellé rakod hogy a PC ezermillió másra jó, szebb a grafika, annyi vasat tömsz bele amennyit a tárcád bír, stb. Ha nagyon PC párti akarnék lenni akkor azt mondanám hogy mire betölt ps4-en a red dead 2 annyi idő alatt nekem WU felfrissít + VGA driver lefrissül + újraindítás és még a ps simán tölt mire én SSD-ről elindítottam mondjuk egy GTA5 kategóriás játékot. És mindezt egy 5 éves konfigon.
-
arty
veterán
és milyen feeling a kanapén dögölve kontrollerrel drivert frissíteni, majd belépni a lehetőleg 2 factoros origin accountodba, konstatálni, hogy az adott/keresett cím epiksztóros, oda megint kétfaktorral belépni, navigálni a sokféle, borzalmas gui-n?
(és ne legyenek illúzióid: lassan napi két új - szarabbnál szarabb - store születik pécéfronton...)
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
tsi
tag
Amúgy PC-s játékos vagyok, de egy játék miatt vettem egy X360-at Ha azt tudnám futtatni Win10 alatt, asszem csak a kontroller maradna...
-
hunluki
senior tag
válasz #72042496 #34 üzenetére
Detto, nekem is PC ki van vezetve TV-re, annyi hogy PChez box kontroller van, ps-hez meg ugye ds4. Ugyanúgy döglök a kanapén, egyszerűen oda veszem meg a játékot ahol olcsóbban hozzájutok vagy tudom hogy haverok azon a platformon nyomulnak és szeretnék velük multizni.
Ha ez fejlesztés becsap akkor ugyanúgy dögölve tudok kb a nintendon kívül az összes platform játékaival játszani. De egy switch amúgy is tervbe van, igazából azt is rá lehet dugdosni de szerintem sose csinálnék olyasmit, utazásra venném.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
válasz #72042496 #20 üzenetére
nincs... de akkoris: a streaming rossz! ROSSSSSSZ!!!!
(#40) morgyi: dehogy! ez csak wishful thinking, csak mert levédetett pár emulátor-megoldást a sony... sokkal valószínűbb, hogy pont ugyanúgy megy tovább minden, mint eddig:
- vehetsz a store-ban ps1-2-3-4 classic játékokat, amiket emulátor futtat. a korábbi megvásárolt tartalmaid mennek a levesbe, így újra megveheted őket, ez sokkal korrektebb megoldás (a sonynak)
- a psnow-n levő ps1-2-3-4 cuccokat egy pécén futó sima, szoftveres emulátor tolja majd az eszközödre, nem pc/cell hibrid, drágán, szarminőségben, kiszámíthatatlan kínálattal
- a szabadalom azért is jó, mert megnehezítik mindenki más életét (be lehet perelni a konkurrenciát, stb)sajnálom, hogy ennyire szkeptikus vagyok, de aki látja mi történik 2006 óta sonyéknál, annak nem lehetnek kétségei ők se nem a játékosok barátai, se nem a tech vívmányokra képes, innovatív cég: könyörgöm, még a profilneved vagy annak régióját se tudod megváltoztatni! egy letöltött triál után nem tudod megvenni a játékot, mondván az már megvan neked! a psn+ mellett nem veheted meg az éppen bérelt játékod! pal régióban 50hz-es szarokat kapsz a régi címekből, ócska frémrátával! de nem csak a régi szutykokkal van régiós mizéria, a psn előfizetéssel, store-al, dlckkel, néha azonos régió lemez/digit verzióka sem kompatibilis egymással! (játékmentés)
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
janeszgol
félisten
válasz Rinocerosz #36 üzenetére
Ez nem stream, ide erős gép kell. Hogy mi lesz a jövője, azt nem tudom, de bitangul izgalmasan hangzik.
-
DraXoN
addikt
nah,
amire utalni próbáltam, hogy mondjuk korlátozzák ezen API elérését, kizárólagosan MS store-on keresztül telepített alkalmazásokra.
A játék fejlesztő meg mivel van egy olyan API ami kevés extra munkával portolhatóvá teszi a játékát PC-re azt választja, tudva ugyan azt, hogy így más játék terjesztő platformokon (Steam,GOG,miegymás) nem tudja elérhetővé tenni, mert hiába tenné fel a fájlt nem lenne telepíthető.
ennek látom egy "esélyét", ha MS bezárja az API elérését.
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
orion1025
őstag
válasz Rinocerosz #36 üzenetére
Ez biztosan megérné a hardver gyártóknak
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
Rinocerosz
őstag
Csak most akkor így mi értelme lesz a xbox-nak?
Az lenne az érdekes ha a xboxt teljes körűen lehetne használni számítógépként.
Mert akkor lehetne venni egy xboxot ez jelenleg elég lenne full hd 60fps-re simán.. elég jó hardvere van+ ott lenne az optimalizáció..
Így nem kellene 400-500ezret költeni szgép alkatrészekre.. meg keresgetni a problémát, hogy a bios vagy valami driver vagy állítgatni a videokártya drivert..stb -
törölt tag
válasz orion1025 #30 üzenetére
Én Steamen vettem meg egy csomó kontrolleres játékot (többségük indie), ezeket akarom majd nagyképernyőn játszani. Szépen indulnak Big Picture-ből, de csak az asztali gépen próbálgattam eddig. A nappaliba kerülő konfig lesz a döntő. Ha nyögvenyelősnek bizonyul - ez némi túlzással kb. annyit jelent, hogy beállítás után félévente egynél többször kell billentyűzetet használnom vele -, akkor én sem erőltetem sokáig, mert gépekkel szöszölni szintén nagyon utálok már.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Ez nem stream, ha jól értettem a cikkeket.
-
chipesz
őstag
válasz Plasticbomb #27 üzenetére
Mert mire fejlesztenének helyette? Linuxra, vagy MacOS-re? Na ne nevettess.
Samsung Galaxy S24
-
orion1025
őstag
válasz #72042496 #18 üzenetére
De konzolnál adott egy hardver, egy módosíthatatlan szoftver, semmi külső tényező mint probléma forrás. Én nagy PéCés voltam anno, aztán úgy 12 éve nekiálltam aktívan konzolozni, nekem soha többé nem kellene az a bohóckodás ami vele jár. Nem is olyan régen (tavaly) beruháztam az F1 2018-ra, de képtelen voltam működésre bírni az asztalin, mert folyton dll hibázott, így nálam végleg kimúlt a PC-n kockulás fogalma, ezért a konzol csak maradjon meg szépen ettől a fertőtől mentes.
-
addikt
???
Mi köze a Steamnek ehhez? A MS ír egy Xbox One "emulátort" a saját rendszerére, az, hogy a játékkiadók natív megírják a játékukat a rendszerre vagy készítenek egyszerűbben egy portot, a saját döntésük. Nyilván sok esetben - ha jó lesz az API -, nem nagyon fognak küzdeni a PC-s natív kóddal.
Attól nem kell félni, hogy emiatt szarabb játékok jönnek ki, mert lassan már most sem fenyegeti a PC-seket az, hogy elárasztanák őket jól sikerült darabokkal (és elég sok cím eleve port).
Én momentán nagyon várom, hogy játszhassak egérrel és billentyűzettel Destiny-t és Halo Collectiont PC-n.
[ Szerkesztve ]
-
Plasticbomb
addikt
De jo, meg egy ok, hogy win fele kossek meg a jatek developereket.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
XuChi
addikt
válasz orion1025 #10 üzenetére
Márakinek kényelmet jelent a konzol ugyebár ............
Mi az ami a PC-n kényelmetlen ? Drivert kell telepítni ? Huha, de nagy kénylemetlenség. Nincs Joypad? Hogyne volna. Akkor mi a kényelmetlen ? Félre ne érts, ha megnézed az adatlapom, láthatod, hogy van mindenem, így tudom miről beszélek Nekem a PC is a TV-re van kötve. 37"-on dolgozom, tanulok, filmezek és játszom, mindezt fotelből kényelmesen....
-
GreatL
őstag
Remélem a PC-s Xone emulátorban mennek a backward 360 játékok is.
Intel Core Ultra 7 265K | Arctic LF3 420 víz | MSI Z890 Tomahawk Wifi | 2x8 GB Kingston Fury 6000 Mhz CL30 RGB | 48" LG C1 TV | Samsung(.hu) Galaxy S22+ 256 Vodával | Pocketbook Inkpad 3 Pro | Canon R8
-
janeszgol
félisten
válasz idegen lény #3 üzenetére
Honnan veszed, hogy a PS5 visszafele lesz kompatibilis?
[ Szerkesztve ]
-
Norb79
őstag
válasz hombre[EU] #14 üzenetére
Veszel egy Xbox onet, rajta a halo reach, akkor azt Xbox appal át tudod streamelni a laptopodra lakáson belül, vagy timbuktú külsőn ülve is. A streamelés ezt jelenti.
-
Hiftu
senior tag
Akkor a könnyű portolhatóság következménye az lesz, hogy a PC-s verzióról gyakrabban lemarad a normális egér és billentyűzet kezelés?
Tessék mondani, lehet itt hazudni? - Kaszt: Decker, Faj: Troll, Működési Terület: Prohardver
-
Zoltn
senior tag
Ok, ez tök jó, de én azt várom hogy Xboxra legyen rendes Win.
"Music is your only friend. Until the end!"
-
arty
veterán
te tényleg el tudod képzelni a sonyról, hogy megoldanák a visszafelé kompatibilitást? pláne hogy valami játékosbarát módon???
ami menni fog, az kb a mostani szint: vehetsz atomszar verziókat a sztórban az előző generációkból, amik így vagy úgy működgetnek........ inkonzisztens szeméthalom várható, nem kell nagy elvárásokkal lenni a japók felé
(#18) Balika911 - psnow??? ennyire megszoktad, hogy silányságot csak silányságra cserélnél?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz orion1025 #17 üzenetére
De hát pontosan úgy működik majd az a PC is, hogy játék indít és szevasz. Ez a cél vele. Az erősítő alatt a fekvő ház (Streacom F12, ez már megvan) még jól is néz ki a kabinetben.
(A PS-t az exkluzívok miatt tartom, hardveresen tényleg szörnyű. Lenne itthon hivatalosan PSN, adnék is túl rajta.)
[ Szerkesztve ]
-
orion1025
őstag
válasz #72042496 #16 üzenetére
Mert az még mindig egy PC, nem egy kis doboz amivel nem kell bíbelődni, csak játék indít és szevasz. A PS4 meg egy vicc, bár nem is tudom, hogy melyik jelenlegi konzol nyerné meg ezt a párharcot. Egy nagy nulla a mostani generáció, a remastered címekből élnek.
-
törölt tag
válasz orion1025 #10 üzenetére
Miért nem? A nappaliba kontrolleres játékokhoz egy tablet módba bootoló W10-es PC van tervben, és komolyan érdekel, a konzol miben kényelmesebb. (PC-t szerelni és beállítani szopás, de éppen ezért valószínű rábízom a boltra. Konzolból egy PS4 Próm van, de arról inkább az irritáló szó jut eszembe.)
[ Szerkesztve ]
-
DraXoN
addikt
Csak nehogy kiderüljön, hogy az "xvc" állományos telepítés (és API) kizárólag MS store-on keresztüli telepítéssel lesz lehetséges és elérhető.
Így a steames változathoz kellene használni a "klasszikus" API-kat és hagyományosan portolni ...csak ne derüljön ki ilyen.. de mért érzem azt, hogy nagyon is lehetséges egy ilyen lépés ...
-
total90
veterán
-
orion1025
őstag
Egy konzol által nyújtott kényelmet holmi winfos sosem fog felülmúlni.
-
Giovan!
addikt
Úgy tudom azt amúgy is tervezik. Én igazából az eredeti trilógiának örülnék nagyon, azokkal szívesen játszanék pc-n is, mivel xboxom most nincsen
Tudom, az 1 az van pc-re is, meg talán a 2 is vistára, de ezeket már sehonnan sem lehet beszerezni.Speak softly and carry a big stick, you will go far.
-
Meteorhead
aktív tag
Ez nem egy XBONE emulátor PC-re, hanem csak a store infrastruktúra. Ennek annyi a lényege, hogy könnyebb legyen portot készíteni, ne kelljen más app csomagot összerakni a fejlesztőnek. Az XBONE hardver azért egy elég speciális PC, ami hiányzik, tehát le kell kezelni a PC-s különbözőségeket, de egyszerűbb lesz ezt megtenni eztán. Kevesebb tesztelés, kevesebb meló a fejlesztő részéről.
-
hombre[EU]
veterán
Streamelni fogjuk pc-re az xbox játékokat
Life, Uh, Finds A Way
-
XuChi
addikt
Jó lenne ha a fizikai XBOX360/ONE játékaimat is tudnám játszani így win10 alatt. Máris lenne RDR, Halo PC-re
-
törölt tag
Ha másért nem, az egyszerűség és az ár miatt biztosan. Vagy akiknek nem kell PC (pl van céges gép) és csak játszani akarnak.
-
idegen lény
őstag
Ez már nagyon hiányzott. Kíváncsi vagyok, hogy fog-e még bárki Xboxot venni, vagy a visszafelé kompatibilis PS5 tarolni fog?
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
törölt tag
Lassan körbeérnek és rájönnek, hogy konzol sem kell
-
GodGamer5
addikt
Akkor mostmár nem lesz olyan gond, hogy nem írnak valami át win10-re, mert ez egy nativ xbone emulátor lesz pc-n. Legalább sok év után biztosan jönni fog a nextgen halo pc-re.
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- JBL BAR 1000 7.1.4 csatornás Dolby Atmos Soundbar - Új, garanciális akár beszámítással
- harman/kardon Citation 500 fekete & szürke - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Canon EOS M50 fényképezőgép
- Xiaomi Mijia 1S robotporszívó
- LAUT PRESTIGE Folio for iPad Pro 12.9-inch (2022/2021/2020/2018) tok - Új, bontatlan