Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Béééla

őstag

válasz BatchMan #32 üzenetére

Azért a (második) legnagyobb disznóságokat mégis otthon keresi a gyerek (vagy találja) maga.

A szomszédgyereket persze nehéz korlátozni, az első puncisnénis videót is haverom mutatta 9-10 évesen, mikor nem volt otthon senki se - de persze ő is valahonnan beszerezte, akkor meg Zinternet nem volt akárhol, még iskolákban sem.

Szemmel láthatóan a felnőtt társadalom se tud mit kezdeni a neten terjedő tartalmakkal
    Na a felnőttek azok, akik pont kevésbé tudják ezt ma már kezelni, mint a kölykök. Ők azok, akik semmilyen informatikai képzésben sem részesültek és bármibe belevihetők; sajnos az informatikaoktatás is kimerül nálunk a Wordexcelppt szentháromságban, és amikor "helyettesítem" rendszergazdaként a kölyköket, kiderül hogy másolás-beillesztést se tudják, csak az Internet Explorer, Firefox meg Chrome ikonját ismerik, na meg a Facbúkot. Amikor meg arra kényszerítik chaten, hogy "vetkőzzön, különben televírusozza a gépét" egy jóember, akkor vetkőzik és nem röhögve kapcsolja le az ablakot.

• Béééla

őstag

válasz vinibali #19 üzenetére

Nem véletlen csak reakcióvideót "mertem" belinkelni és figyelmeztettem a népet a veszélyre, de aki kíváncsi ÉS nem érdekli a figyelmeztetés, az így járt, ennél vannak sokkal de sokkal rosszabbak is, azt nem is merem ideírni mert nem vagyok genya, az célzottan keressen beteg képeket...
    Én örültem volna ha lett volna normális röplabda délutánonként, de nem volt, csak foci-foci-foci. Ennyi.

A Facbúk és egyéb "közösségi" helyekkel csak a következő a probléma: South Park és a Chatroulette esete, no meg a 2011-es 9gag telespammelése durva képekkel példái jól mutatják, hogy hiába "békés" egy oldal, a tartalmát lehetetlen szűrni, és egy "véletlen" támadás esetén sokak lelki világa sérülhet. Én azt se tudnám szülőként, hogy hova engedjem a kölköt egyáltalán. (le az udvarra játszani...)

• Béééla

őstag

válasz Auratech #15 üzenetére

Áh, sose a genyaság miatt csinálom, csak én már jártam olyan részein a Zinternetnek, amit én fel tudok dolgozni, de egy gyerekben életre szóló trauma marad. Persze azért jó érzés néha Sith nagyúrként a hatalmat érezni :D
    lásd videót: meatspin reakció vagy említhetem a "klasszikus" 2 girls 1 cupot. (GYENGE IDEGZETEKNEK KEVÉSBÉ AJÁNLOTT A RÁKERESÉS, inkább éljenek boldog tudatlanságban, sajnos velem eljátszották...)
    Az ehhez hasonló "viccek" ellen is valahogy védekezni kell, mert egyre több önjelölt fiatal mestertroll is terjed a neten, akik nem tudják, mi a határ.
    Meg a "legfontosabb" szerintem: sávszélspórolás a kretén reklámok ellen.

De a szülői felügyelet persze az internetszűrésen kívül fontos, már csak azért is, mert kicsiny gyermekünk biztosan akar majd csillogós kislányos kurzort telepíteni, ami VÉLETLENÜL SEM malware.

• Béééla

őstag

válasz bekes.andras #6 üzenetére

Viszont ettől a Win 8, még Win 8 marad

Ez ám a hozzáállás...

miért nem alkalmazzák a router
    Sajnos a routerek nem elég okosak egy NORMÁLIS szűréshez, illetve egyáltalán a szűréshez. A legtöbbjén beírod a blokkolt tartományt és vígan megy tovább a "blokkolt" oldal.

Személyesen inkább a hosts file mókolásában hiszek ha netre (nem) engedésről van szó, illetve mostanság néztem mindenféle proxy szervereket Ubuntyúk alapon, és hálisten elég jókat lehet már találni, csak iszonyat meló bekonfolni vagy a tiltó, vagy az engedélyezőlistát.

Viszont itt lesz az ideje mindezt élőben kipróbálni, a nyolcéves unokahugi kapott tanulós laptopot, és már érzem a kísérletiegér-szagot :DD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés