Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SentryGun

aktív tag

Nekem a családban több, mint fél tucat gépen (notebookok, szerverek, desktopok) kell megoldanom a vírusirtást, mindezt külföldről. Eddig az Avast volt fent, de a frissítés sajnos időnként plusz problémákat csinált nekem, ráadásul minden gépen más időpontban járt le. Plusz rajtam kívül senki sem ért a gépekhez a családból.
    Aztán a win7-tel egyszer egy frissítéssel felkúszott a wse, és azóta az ilyen irányú problémáim végre megszűntek. Nem nyavalyog, teszi a dolgát, és alapvetően tiszta az összes gép. Mondjuk az fontosabb a családtagok gépekhez való nem hozzáértésénél, hogy sikerült őket megtanítani okosan használni a netet. Azóta csak apróbb, gyorsan elhárítható fennakadásokkal, de alapvetően hibátlanul fut az összes gép, majd 1,5 éve. Ráadásul automatikusan frissít winupdate-tel, tehát erre sincs gondom.
    A sajátomon egy fél évig nem is volt irtó, és abszolút semmi baja nincs a mai napig, pedig ezen is 1,5 éves lesz a rendszer. Úgyhogy inkább okosan kell használni a világhálót, viszont bárminemű program van is fent, az legalább ad egy kis megnyugtatást.
    De ez a gépekkel is úgy van mint a kocsikkal: amit nagyon el akarnak vinni (~fel akarnak törni), azt el is viszik (~fel is törik)... :) Ám attól legalább nem tartok, hogy célpont lennék. :)

Új hozzászólás Aktív témák