Új hozzászólás Aktív témák
-
hardzsi2
aktív tag
...és ott már vannak különböző fájljaim, pl mp3, filmek, akkor azokat ugye nem bántja a win7...
Éppenséggel a win7 beta egyik netet bejárt problémája az volt, hogy az mp3 fájlokat igenis bántja, bizonyos fejlécek esetén csonkoja az első 3-5mp-et.
Erre persze van már frissítés - ez ráadásul a win7 feltolása után netről azonnal települ is (pár egyéb frissítéssel legyütt), szóval amígy win7-et nem frissítetted fel, szerintem ne nyitogass/játssz le mp3 zenéket, ha kedvesek neked...
-
hardzsi2
aktív tag
Becsületes béta-teszterként, mivel korábbi konfigom (e6300@3GHz,2GB DDR2,Radeon X300 és régi 40GB-os IDE HDD) épp elfekvőben elérhető volt, erre feltettem a win7 beta 7000-et és egy hétig nyüstöltem.
Vistával sosem volt dolgom (elvi okokból nem próbáltam), tehát csak XP tapasztalattal rendelkezem, sokkal. XP-vel összevetve nem voltam túlzottan lenyűgözve. Lehet, hogy a Vistánál gyorsabb, de az XP-nél érezhetően lassabb/komótosabb az ablakok, menüpontok megnyitása/felbukkanása terén). Persze mivel már DX felületen kommunikál, lehet, hogy a gagyi VGA, illetve a lassú HDD miatt érződött minden nyögvenyelősebbnek, de akkor is, nehogy má' Crysis-ready VGA kelljen, amikor egy oprendszeren 2D-ben kolbászolok...
Az eye-candy amúgy sem nyűgöz le, XP-n is a win2000-es felülettel dolgozom, mert az foglalja a legkevesebb hasznos helyet (bizony, 24" moncsin is kell a hely...).A gyenge VGA miatt játékokkal nem próbálkoztam, így sajna nem tudom megmondani, hogy OpenGL alatt (gondolom Quake 4, Prey vagy hasonló) jelentkezik-e probléma.
-
hardzsi2
aktív tag
Pontosabban:
Mely DirectX-verziót támogatja a Windows 7?
A Windows 7-ben megtalálható a DirectX 9c vistás változata (DirectX 9Ex), valamint a 10-es, 10.1-es és 11-es verzió is.
Forrás: http://itcafe.hu/cikk/windows_7_beta_teszt/gyakran_ismetlodo_kerdesek.htmlEz egyébkén a Vistánál is hasonlóan van tudtommal (sosem használtam elvi okokból), hiszen a DirectX telepítőkészletből nincs külön 9-es, 10-es és 10.1-es, hanem egy csomag van, ebből XP-n csak a DX 9.0c fut le, Vista alá pedig beépül a DX 9.0c (egy variációja) és a natív DX 10 és DX10.1 is. Ha nem így lenne, a Vistások hogyan futtathatnának régebbi, csak DX9-et támogató játékokat?
Tudtommal a DX11 jelenleg még csak formálódik, a win7-ben a DX 11-nek is csak valami alfa változata van fent, de ez nem nagy baj, hiszen nincs a piacon olyan hardver, ami DX11-es kódot natívan futtatna, pláne olyan szoftver, ami kihasználná...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest