Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Sk8erPeter #31 üzenetére

Igen, a Skydrive-al :) Ami ugye Windows 7 -en megint csak nem teljeskörű, mert ugye nincs meg a fiók szinkronozáció :)

"Ez lehet, hogy jó, de ha valakinek csak a böngésző szinkronizációjára van szüksége, azt miért nem teszik elérhetővé neki Windows 7-en, hogy egy újabb érv legyen amellett, hogy valaki az IE-t használja? Mármint most csak az elvi lehetőségről beszélek, az ő szempontjukból, ha népszerűsíteni akarják a böngészőt. Persze költői a kérdés. :)"

Mert pont a lényeg, hogy tudatosuljon a felhasználókban, hogy már egy olyan rendszert használnak a 7-es esetében, mely funkcionalitásában elérte a csúcspontját, jobb nem lesz, de az idő előrehaladtával egyre elavultabbá válik, mitöbb már az, és ez megmutatkozik a böngészők terén is már ami az MS böngészőit illeti.

Igen, lehet erre azt mondani, hogy de hát a 11 éves Windows XP-n is van Chrome ami a legszabványkövetőbb böngésző, és ráadásul XP-n is azt az élményt nyújtja mint Vistán stb, de a Microsoft-nak ez a politikája, és erről egyelőre nem akarnak váltani. XP-n IE8 a csúcs Vistán IE9, 7-esen pedig egy lecsupaszított IE 10. Annak idején az IE9 megjelenésekor sokan nem tetszésüket fejezték ki, hogy miért nincs XP-re, a válasz meg az volt, hogy pontosan azért nincs, mert körülményes lenne technológiailag megoldani. Na most, hogy ez a válasz mennyire helytálló vagy mennyire marketing nem az én tisztem eldönteni. Egy biztos: ennek akkoriban nagyon örültek az alternatív böngésző fejlesztők.

Van egy harmadik ok is. Ha lenne XP-re IE 9, sokan még akkor sem váltanának az IE fanok közül XP-ről valószínűleg amikor annak már megszűnne a támogatása, és ugye ez sajnos előfog fordulni, hogy még ígyis lesznek olyanok akiket nem fog zavarni, hogy már nincs Update, elintézik bután annyival, hogy 11 év alatt már minden hibát kijavítottak benne :D A fórumban is lehetett olvasni hasonlókat az egyik XP rajongótól :)

"Mármint ez miben másik jó hír, nem ugyanarról beszélünk? Milyen "új rendszerek"?"

Itt arra gondoltam, hogy akinek szükséges van az IE szinkronozációra és nehezen megy neki a váltás a 7-esről 8-asra, mert ugye az örök mumus a keződképernyő /Modern UI, ex Metro / zavarja... annak is csak egyszer kell ekkorát ugrania, a hagyományos Start menü végleg eltűnt, ezt az MS-nél egyértelműel leszögezték. Felesleges 7-esnél leragadni, mert akkor kifogja hagyni a 9-est meg a 10-est is. Ha viszont meglépi az ugrást, akkor onnantól kezdve meglesz az MS oldalán a szinkroniáció nem csak a 8-asban hanem a 9-esben és a 10-esben is.

Azt kell megérteni, hogy jelen felállás szerint egy három éves ciklusba két Internet Explorer főverzió fér be maximum, ha letelik és jön a következő Windows akkor az abban debütáló Internet Explorer-t még később megkapja az elavultabb Windows verzió - ilyen olyan csonkolások árán, de aztán kalap kabát. Ha tehát valaki naprakész akar lenni Internet Explorer téren - is - akkor bizony a legjobb ha három évente vált. Egyébként is ahhoz, hogy mindig naprakészen legyen a tudása, tehát hogy napi szinten használhassa a legkorszerűbb fejlesztéseket ez alapfeltétel. Az MS-nél is látják persze a problémát ,és mérlegelték is, hogy ez azért nem teljesen van így jól, hogy három verziójú Internet Explorer-t is támogatnak ,vagy még többet is, de ők elsősorban operációs rendszert fejlesztenek és nem böngészőt. Az egy többedleges profil. Úgy döntöttek, hogy ez így lesz.

Egyébként nekem egérrel meg billetnyűzettel van irányítva és tök jól elvagyok vele :)

törölt tag

válasz Sk8erPeter #29 üzenetére

Elérhetővé tették a Live Mesh-el, de úgy döntöttek, hogy mégis beszüntetik.

Viszont a 8-asban széleskörű szinkronizációról van szó, mely nem csak a böngészőt érinti. A másik jó hír pedig az, hogy 8-astól kezdve már ezzel senkinek sem lesz gondja, az új rendszerek is minden bizonnyal támogatni fogják ezt. Ez a jövő.

A MIcrosoft még mindig kényszerben van, mert fontos neki a böngésző piac is, de elsősorban az OS-en van a hangsúly, és az még fontosabb, hogy minél hamarabb átterelje a felhasználókat, az új nagyobb tudású és kényelmesebb operációs rendszerre, melyhez most még páratlan akciót is indított.

A többi meg azért van "bugyután bedrózotva", mert harmadik féltől származik. A Windows rendszerbe az IE az integrált böngésző.

• DaveJr

őstag

válasz Sk8erPeter #24 üzenetére

Így van. Nagyvállalati rendszer van elég erős jogosultság kezeléssel még pendrive-ot se használhatnak a felhasználók és cd-írójuk sincs csak 1 olvasó:D
    Úgyhogy szerencsére úgy mond egyszerű dolgunk van mert csak IE8 alatt kell megjelennie helyesen. Amúgy FF-et használunk FireBug miatt (jobb a js debuggolása) de a véglegesítés IE alatt történik. (Mi külsős cég vagyunk így saját gépeket használunk de nem férünk hozzá mindenhez csak teszt környezetekhez) Ha jobb lenne az IE fejlesztői eszköze akkor nem is nagyon használnánk az FF-et sem, de IE8 alatt szinte alig tud vmit, IE9 már használhatóbb. Kíváncsi leszek IE10ben mennyire sikerült ezt tovább fejleszteni.

• Nekomajin

aktív tag

válasz Sk8erPeter #11 üzenetére

Számomra az a mondat azt jelenti, hogy az IE10 az összes HTML5 és CSS3 feature-t támogatja, ami kizárt dolog, hiszen még egyik csomag sincsen kész. A többi böngésző ugyanúgy nem támogatja a HTML5-öt meg a CSS3-mat, mint ahogy az IE sem. Bizonyos HTML5 és CSS3 technológiákat és újításokat támogatnak, másokat meg még nem.
    Ez nyilván nem szándékos csúsztatás volt, de egy IT portálon az ilyenekre figyelni kéne.

• DaveJr

őstag

válasz Sk8erPeter #18 üzenetére

Java fejlesztő vagyok és web app-okat csinálok. Ahova meg fejlesztünk ott IE-t használnak. Idén júniusban álltak át IE6ról IE8ra:D Így baromira nem kellett még Chrome-ra fejlesztenem:) Ha meg haza megyek gépet nem akarok látni nem hogy böngészőt:D Szóval ja. Van ilyen hogy "webfejlesztőként" nem fejlesztett vki Chrome-ra.
    Nem tudom...engem az IE nem idegesít. Inkább néha az FF. De mondom....valószínű ez azért van mert már akkor csináltam oldalakat IE alá amikor még nem volt FF nem hogy Chrome.

• DaveJr

őstag

válasz Sk8erPeter #13 üzenetére

Nem tudom.....nálam pont fordított a helyzet. IEre kell fejleszteni elsődlegesen nálunk (talán ezért is fordított mert megszoktam a hülyeségeit) de FF-nek is vannak nagyon idióta dolgai. Sokszor inkább ahhoz kell plusz css-t vagy tag-et beírni mert automatikusan nem úgy jeleníti meg ahogy szeretném.
    Az elismerem, hogy IE6 és IE7 az katasztrófa fejlesztés szempontjából. De 8tól felfelé már használható és nem feltétlenül kell külön css hogy ott is ugyanúgy jelenlen meg mint FF-en(Chromra még nem fejlesztettem, még sose használtam:) )

• vince

őstag

válasz Sk8erPeter #13 üzenetére

nem célom háborúzni, félre ne érts :D Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy a külön utas megoldásokról az idő dönti el, hogy zsákutca vagy új fejlesztési irány :)

• vince

őstag

válasz Sk8erPeter #11 üzenetére

Azért azt ne felejtsük el, hogy az ie egyik ilyen egyéni utas megoldása a ma oly divatos és hasznos ajax megoldások alapja :K

szerk.: off

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés