Új hozzászólás Aktív témák

• ceia

őstag

Én is szerettem a DOS-t. Igaz, hogy nem volt annyi eszköze mint a Linux terminálnak, de nem is volt rá szükség. Sőt, még volt is mit kigyomlálni belőle, és így lett a 6MB-os mappából 2MB alatt valamivel. Csak egy jobb egérmeghajtót és fájlkezelőt kellett beszerezni hozzá.
    Valójában nagyon is jó volt, pillanatok alatt "felállt" a rendszer a Norton Commanderrel együtt és már lehetett is használni. Épp úgy kezeltük az állományt, mint ma a Total Commanderrel, csak a programokat, játékokat is abból indítottuk. A dos4gw-vel védett módban is futhattak a programok, és a Voodoo kártyákkal a 3D gyorsítást is megoldották. Pár barátommal együtt inkább örültünk volna egy 32 bites, esetleg multitsakingos! új DOS-nak, mint a Win95-nek :D Eleinte tényleg utáltuk a Windowst, mert ha egy játékot csak arra írtak meg, lassú volt, és tudtuk, hogy DOS-on sokkal jobban menne. (ha mindkettőre kijött, akkor rendre így is volt) A 3.11-et kipróbáltam, de teljesen haszontalannak találtam. Nem volt rá ok, hogy használjam. A 95 nekem is fent volt a Winamp és a Paint miatt. A Win98-cal változott a helyzet, a DirectX és Direct Sound tényleg jól jött a játékokhoz.
    A registryt természetesen utálom kezdettől fogva. Ez a legnagyobb parasztság, amit elkövettek a felhasználók ellen. Mennyivel jobb lenne, ha minden szoftver a saját mappájában, ini-be mentené a beállításainkat! Ha újra kell telepíteni, utána csak a kimentett ini-t kéne visszamásolni, nem kéne mindig újra átrágni magunkat az options beállításokon! Sőt, az installálás is a registryhez kapcsolódik. Tulajdonképpen simán lehetne minden "portable". Nem csodálkozom azon, hogy a 8.1-ben is ott van ez a rendszerromboló összetevő. Sosem fognak tőle megválni.
    A 8.1-gyel kapcsolatban romlott a véleményem. A desktop felület végre letisztult, de a metrot még mindig alig tudom elhinni. Ehhez kellett vastag bőr.. A Store és Skydrive integráltság sem pozitívum, miért nem lehet választani? A MS mindig is szeretett integrálni, és ránk erőltetni. A Start menü hiánya illetve a Start gombra visszatérő csempés felület pedig a legnagyobb pofátlanság a felhasználók egyértelmű kérésével szemben. Szívesen kihagynám a 7-et, mert az sem tetszik. De a most kijött 8.1-ről is annyi rosszat olvastam.. hát nem éppen csábító. Én egyelőre várok.

Új hozzászólás Aktív témák