Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kansas

addikt

válasz vadkörte #474 üzenetére

A Bici által írtakon kívül, amivel én találkoztam:
    - A Lenovo IdeaPad Z575-ömben található AMD Radeon HD 6720G2(A6-3400M + HD6650M Dual Graphics)
    - HP 3500c scanner nem tudott direktban printerre scannelni("fénymásoló üzemmód")
    - SB Live! 24bit hangkártya
    - több, nem spéci felbontású monitoromon küzdeni kellett a natív felbontásért(igaz, ez azért jóval régebben volt)
    - ThinkPad T43p Wi-Fi kártya

Persze ez nem mind ugyanaz az OS volt, némelyik UHU Linux alatt jött elő, másik PCLinuxOS alatt, de használtam Fedorát, Debian-t, SuSét, többféle Ubuntut és Mintet is, ahogy nem általános célú Linux-okat(OpenELEC, FreeNAS, stb.) is. A FreeNAS-nak pl a RAID-kártyám nem tetszett(mondjuk az az ESXi-nek se).
    A "nagyon free" disztróknak pl. az AMD akkori(HD 3-4000-es szériához való) zárt VGA driverének feltelepítése jelentett leküzdhetetlen akadályt, RPM-ből.

Ellenpélda: ironikus módon a Winprint-es HP LaserJet 1000w printer 64-bites Windows-on nem ment(az utolsó hivatalos driverét XP-hez adták ki), Linux alatt meg simán. Egy időben csak azért futott egy Linux VM a Windows 7-en, hogy lehessen nyomtatni... :)

• Bici

félisten

válasz vadkörte #474 üzenetére

Én pár éve linuxozom csak, de az én tapasztalatom:

- 10 éves körüli profi wacoom rajztábla (akkor fél milla kb.)
    - némely stúdióba való hangkártya (állítólag a kommerszek között is van pár)
    - egy-két ensoniq chipes USB-DAC
    - találkoztam olyan gémer perifériával, aminél az extra gombok nem mentek
    - vannak a 3D modellezést segítő modell forgató beviteli eszközök amik nem mennek linux alól

Ezen kívül is van pár dolog, amire nehéz volt drivert szerezni (pl. külsö helyről szerezni, forgatni), vagy nem teljeskörűen működött; pl. tajztábla egérként működött, de a nyomás érzékelés 16 helyett csak 8 biten ment, és a dőlésérzékenység egyáltalán nem.

Szóval én főleg zenei és grafikai stúdióban használatos cuccoknál futottam bele megoldhatatlan linux támogatásba.

mod: Olyan is volt ellenern, ami win10-en nem ment, csak régebbi windows-on, meg linuxon.

Új hozzászólás Aktív témák