Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • joysefke

  veterán

  válasz Apollyon #501 üzenetére

  Légyszíves sorold fel azokat a pontokat, amiben Frawly fórumtárs esetlegesen tévedett, és indokold is meg hogy miért.

  Amit összeirkált az többségében kb komédiába való. Ezzel természetesen tisztában van a fórum olvasóinak 90%-a, nem kell megcáfolnom.

  Egyszerűen azt szeretném, ha a maradék gyanútlan nem túl kocka 10% esetleg elolvasná ezt a győzelmi jelentést:

  Frawly:
  Röviden sokkal jobb memóriakezelés, jobb cache-elés, modernebb fájlrendszerek, jobb biztonság. Jobb hálózatkezelés (Windows néha nagy hálózati forgalomnál letérdelhet, ha sok csomag jön/megy, ebben a Linux jobb). Plusz mivel linuxnál te forgathatod le a kódot, ezért a kód optimlizáltsága (használt utasításkészletek) is jobb lesz. Az ilyen dolgok meglátszanak a rendszer futásán, sokkal gördülékenyebben fut, olajozottabbak a lemezműveletek, nem tekeri swapért mindig a lemezt, nincsenek mikrofagyások, lagok, nem lassul be a böngésző, stb.. Linuxon az egész modulárisabb, te mondhatod meg, hogy mi legyen a rendszerben. Az egész rendszer nem olyan limitált, Windows alatt van egy csomó limit, max. ennyi memória, max. annyi procifoglalat, max. annyi szál, max. annyi grafikus GDI objektum, mindent csak olyan korlátok között, amit a MS épp elképzelt neked, mert ugye anno a 640 KB-ról is azt mondták, hogy memóriaügyileg szépen bele fogsz férni, mert azt kell szeretni.

  akkor nem cseszne el feleslegesen 3-4 napot mire rájön, hogy ő mikre nem tudja használni a Linuxot. Akinek a Linux tud valamit adni, azt a usert tipikusan nem kell ilyen gerillamarketing blődségekkel meggyőzni. :U

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés