- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Gaming notebook topik
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agyzuzo
addikt
"A Red széria 1 (WD10EFRX), 2 (WD20EFRX), illetve 3 (WD30EFRX) GB-os kapacitással lesz elérhető."
TB akart az lenni.
Ez amúgy miben olyan hűdemás mint mondjuk egy sima Green?
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
S-Attila
senior tag
"A Red széria 1 (WD10EFRX), 2 (WD20EFRX), illetve 3 (WD30EFRX) GB-os kapacitással..."
Nagy a hőség.
Egyébként hány db és milyen méretű tányér van ezekben?
[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
"így minden bizonnyal a bő 5000 rpm-es tartományban munkálkodnak"
Ez milyen megfogalmazás? -
djculture
félisten
Nagyon hiányoznak 5400-as lemezt se veszek itthonra...
-
yknarf
tag
Az olcsóbb nassokba a zöld a drágább/gyorsabbakba a fekete nem volt jó eddig?
-
vgergo
aktív tag
Ha jól értem, akkor a Raid Edition széria, helyett/mellett lesz egy Red széria?
Ha mellett, akkor mi lesz a kettő között a különbség? -
djculture
félisten
Lehetséges, én eleve nem ajánlom a greent-t annyi hibásat láttam már 2 év alatt. Az első szériában elev volt egy kritikus hiba ami miatt úgy hullottak mint a legyek /firmware javítást hozott ki egyes verziókhoz a wd/, az újabbaknál meg a motor tápáramköre szeret bedögleni meg fej letapadni mint a régi maxtoroknál.
Persze a hibás szériák között volt jó széria is a tietek is ez lehet. Viszont én mai napig látok raktáron jó pár helyen még az első parkoló logika hibás szériából is.
WD20EADS, WD20EARS, WD15EADS, WD15EARS, WD10EADS, WD10EARS, WD8000AARS, WD7500AADS, WD7500AARS, WD6400AADS, WD6400AARS, WD5000AADS, WD5000AARS[ Szerkesztve ]
-
vanye
senior tag
The new color of NAS. Hmm...
Szerintem a Nas még mindig fekete.
Stern des Südens!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz djculture #14 üzenetére
Nekem egy MyBook Live-om van egyébként (3TB-os). Valami green lakik benne, valamikor néztem is milyen tipus,de már nem rémlek. EARS lesz talán, ha volt ugyan abból egyáltalán 3TB-os.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
Kov1024
tag
válasz macilaci78 #4 üzenetére
A megfogalmazás hanyag eleganciánál többet takar:
IntelliPower — A fine-tuned balance of spin speed, transfer rate, and caching algorithms designed to deliver both significant power savings and solid performance.
Pontosabb adatot még nem közöltek a szériával kapcsolatban, de a lényeg, hogy a jelek szerint nem fix fordulatszámon forog.
-
.mf
veterán
Talán ebből nincs kiírtva a RAID (vagy pontosabban, itt nem teszik direkt tönkre a RAID-képességeket, mint a többi lemezben a RE kivételével).
djculture: 5000AACS bő másfél évet ment egyhuzamban gond nélkül (s csak a kapacitása miatt lett nyugdíjazva, de még most is megvan tartalékwinyónak), 15EARS is gond nélkül ment, igaz még nem ilyen sokat. Szerintem kicsit eltúlzod a dolgokat.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
lujó55
addikt
mit jelent a 24/7 üzem?
-
veterán
IntelliPower = fix 5400 rpm + marketing blabla, mert félnek leírni, hogy 5400 rpm.
A Red széria SZVSZ Green vinyók más firmware-el.djculture: Az első szériában eleve volt egy kritikus hiba ami miatt úgy hullottak mint a legyek /firmware javítást hozott ki egyes verziókhoz a wd.
Ne fújjuk fel márt ezt a dolgot, semmilyen kritikus hibáról nem volt szó.
A hiba annyi, hogy a green vinyók 8 másodperc semmittevés után leparkolják az olvasófejet, és ha vmi 10 másodpercenként ír a vinyóra, akkor folyton parkolgatni fog, amiből 300k -t bír a vinyó, amit el lehet érni akár 1 éven belül is. Ki lehet kapcsolni a firmwareben a parkolgatást, erre adott ki szoftvert a WD. Aki nem rendszervinyónak használja (abból is főleg csak a Linux a gáz), hanem eredeti rendeltetése szerint tárolásra a green vinyóját azt egyáltalán nem érinti a dolog, rendszervinyónak ettől függetlenül sem ajánlott.Agyzuzo: WD500AAKS nem is green hanem blue, nem érinti a fejparkolós dolog.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Eddig is volt a green-ből raid edition. Az tök jó NAS-ba. Nálam 4x1.5TB-os fut hardveres Raid 5 + 1 online spare felállásban 1.5 éve és mind 100%-os még.
If it is not broken then don't fix it!
-
-
[edy]
tag
Egyre jobb a ph , azok a híreket amiket már más portálok lehoztak , itt megerősítést nyernek... Lassan semmi újat nem olvasni már.
[ Szerkesztve ]
Edy
-
ledgeri
nagyúr
Átlátható , szeretem:
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
yknarf
tag
Alapvetően egyik winyó típus sem megbízható. Mindegyiknél előfordulhat gyártási vagy anyag hiba. Ami fontos adat legalább 2 helyen legyen. Aki meg peches, annak meg úgy is mindegy!
-
T_Stark
őstag
Jajj ettől az Intellipower baromságtól a falra mászok...
Hány olyat láttam már, mikor a nem túl hozzáértő próbál magának összeírni egy gépet, és látom benne a WD Green vinyót rendszer alá, mert hogy az változtatja a fordulatszámát és úgyis 7200-on megy ha kell Ha nem szólok, simán megvennék rendszer alá.
Agyon kéne ütni aki ezt a baromságot kitalálta a WD-nél... -
ViZion
félisten
A green kikapcsolja magát, de normális driverrel telepítve az OS-ben is beállítható spindown idő. ...ööö miért is lenne gáz a linux? Kevesebbet ír HDD-re alapból, és még az is csökkenthető, nem rosszabb ez sem, mint a win és itt tényleg kontrollálni lehet az írások számát (windowsban SSD-n is megőrülök a system volume inf. mappától).
Sajnálom a samsungot, szerettem a vinyóikat... de azért WD sem para, raid-be kell rakni másikkal, ha olyan fontos dolgok vannak rajta.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ledgeri
nagyúr
-
Baltásgyilko
csendes tag
Pedig az Intellipower nem hiszem, hogy megvalósítás szempontjából túl nagy tudomány, mert igazából csak egy léptető motor sebességét kell állítgatni ami egy léptetőmotor-vezérlőben egy memória terület értékétől függ. Az már más kérdés, hogy milyen függvény alapján csinálják.
-
őstag
válasz Baltásgyilko #38 üzenetére
Hát azért a fejmozgást sem árt hozzáigazítani úgyhogy annyira nem egyszerű az.
If it is not broken then don't fix it!
-
zsola32
senior tag
nem kell megijedni
nekem van 2 éves 1,5 terrás zöld vinyóm, 380 napot ment eddig:
100%os kb egy évig volt rendszervinyó, 4 particióval linux/win rendszerrel[ Szerkesztve ]
-
jerry311
nagyúr
Nem fognak fordulatszámot változtatni. Változnának tőle az áramlástani viszonyok is a vinyón belül. Ami meg nem a legjobb dolog, ha a fejnek aránylag állandó távolságra illik repülnie a lemeztányér feletti légpárnán.
-
ViZion
félisten
Háát, ha van ram, akkor mindent oda kell rakni (2 sor a konfigban kb.). Ahogy rákerestem, volt ilyen, javították. Mondjuk ez inkább firmware gagyiság szvsz... ott a cache, használják.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Mumukuki
aktív tag
Az intellipower sem változtatja a sebességét.
Fix fordulatúak ezek is. -
.mf
veterán
Megvalósítható lenne technikailag, viszont evvel nemhogy nem nyernél fogyasztásban, hanem még vesztenél is. A HDD-ben a lemez felpörgetése viszi el messze a legtöbb energiát (a seek alatt 5-7W, idle 3-4W fogyasztáshoz képest ilyenkor simán 20-30W), utána forgásban tartani már nem sok.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Core2duo6600
veterán
Nekem is ilyen megy a nas ban 3 dv 2 tb os EAR és raid 5 ben van, és eddig semmi gond !
Már vagy 1 éve megyx, majdnem folyamatosan.
Hogy a NAS tudja - e azt, hogy ha nem használom a raid et, a torrnent egy single ről megy, akkor lekapcsolja - e a másikat azt nem tudom.
De amúgy talán 40 percre van rakva a standby !!(#46) Ed Parker
És a másik oldalon, meg teker a Seti, és fogyaszt a gép mint az állat !Itt semmi másról nincs szó, mint hogy csináljanak egy olyan hdd ét ami hűvős és csendes, amúgy beleférne az is, hogy ne 5400 en, hanem 3600 on forogjon !
Vagy méglasabban !
Ha a 40 Mb / sec olvasás megy bőven elég !
A Greenek is viszik simán a 100 ast a külső részen legalábbis ![ Szerkesztve ]
Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Core2duo6600 #47 üzenetére
Engem a vill. számla része nem érdekel, az adat sokkal inkább ha már raid.
-
waverider
senior tag
remélem lesz belőle 4TB -os vagy nagyobb is hamarosan, akkor nem is haboznék a Seagate cseréjével.
[ Szerkesztve ]
Informatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
mexel
veterán
Akkor vajon ezek a red-ek nem jók otthoni gépbe rendszernek? Ha lassú akkor minek a sata3?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Hardcore café
- Le Mans Ultimate
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- Energiaital topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata
- További aktív témák...
- 2db WD Ultrastar DC HC550 18TB Enterprise HDD / 7200rpm / 512MB / SATA3 / WUH721818ALE6L4/ 100/100
- 2db Seagate Constellation ES.3 / 4TB / 7200rpm / 128MB / SATA / ST4000NM0033 / Dell 09PR63
- Kingston A2000 SSD 250gb
- Eladó Seagate ST1000LM035 Mobile HDD 1TB 2,5" sata laptop hdd merevlemez
- Seagate Expansion Portable 2TB külső merevlemez (1TEAP6-500) eladó.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest