Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
grunker
tag
sziasztok,
problémám a következő: wd tv live nem jeleníti meg a feliratot.
film.avi, film.srt ugyanabban a könyvtárban.
rádugtam usbvel nem megy, dlna NAS-on keresztül nem megy.
1.06.15 gyári firmware van rajta.
Pls help,
köszi előre is -
Elemental
addikt
Gyári fw van fenn, de nem a legújabb.
Arra van valami ötletetek, hogy ne keresse a fw-t, mert kicsit zavar, hogy állandóan felkínálja az újabb fw-t. -
PhoenixSzG
tag
válasz
dgyuri0123 #2994 üzenetére
Ugy is mukodik.
-
Sickboy25
addikt
válasz
dgyuri0123 #2994 üzenetére
holnap vagy pénteken megmondom, mert jön egy WD passport a wd live-hoz
-
Sickboy25
addikt
válasz
dgyuri0123 #2990 üzenetére
most írom, hogy látja, vagy nem értem mire vagy kíváncsi? Bedugsz a laptopod USB 3.0-as kimenetébe egy 2.0 .-ás USB-t és magad is kipróbálhatod...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Sickboy25 #2988 üzenetére
O.K.
A 3.0 USB a sokkal nagyob sebesség miatt lett kitalálva. Ezt mindannyian tudjuk, de azt írják, hogy teljesen kompatibilis a 2.0 is a 3.0-val, csak éppen a 3.0-ás sebességet nem tudod használni, de ugyanúgy kommunikál. Egyértelműen írják, hogy látja a 2.0 a 3.0-át és fordítva is. Én még sosem próbáltam, de nagyon érdekelne, hogy mi is az igazság. Ha valaki próbálta, az írjon legyen szíves, ne az, aki elvben beszél a dolgokról.
Köszönöm.
-
Shurycen
tag
srácok, haverom vett egy lm620s full hd 3D-s LG tv-t ha én letöltök valahonnan egy full 3d-s blu-ray-t és rádugom a tv-jére a wd tv-met akkor az működő képes dolog lesz? lefogom tudni rajta játszani?
ugye hdmi-nek 1.4-nek kellene lennie ami, gondolom ha a kimenet nem olyan akkor hiába dugok én rá 1.4-es kábelt vagy nemtudom!
-
Sickboy25
addikt
válasz
dgyuri0123 #2987 üzenetére
Persze, hogy bedugható
Lefele megy, felfele nem megy... Csatlakozójuk meg kompatibilis egymással...
-
Sickboy25
addikt
válasz
dgyuri0123 #2985 üzenetére
szerintem igen
Ezt gondold át még egy kicsit...
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
szucsinka #2984 üzenetére
Azt tudom, de attól még elvileg olvasni tudhatná, ha átalakító kábellel kötöm össze 3.0-2.0 kábellel.
Írni nyilván nem akarok rá, de nem tudom, hogy általában az USB 2.0 átalakítóval alkalmas-e legalább az olvasásra, vagy sem. Van a laptopomon 3.0 és a másoláshoz ideális lenne a sebessége miatt, de az olvasáshoz nem kell akkora sebesség, azért gondoltam, hogy hátha így is működne. A 3.0-ás visszafelé simán működik, de nem vagyok biztos abban, hogy ez fordítva is igaz, mégha csak olvasni kellene neki, akkor sem.
Nem beszélve arról, hogy egyre kevesebb 2.0-ás USB-s vinyót találni 2.5"-os 1TB-os méretben.
Ezért gondoltam megkérdezem, hátha valaki kipróbálta már. Nem akarnék egy 1TB-os vinyót "kidobni", mert nem látja a WD.
Vagy most nagyon hülyét kérdeztem?
-
válasz
dgyuri0123 #2983 üzenetére
nincs rajta 3.0-ás usb bemenet.. ha erre vagy kiváncsi
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Segítsetek légyszi. Vennék 3.0-ás usb-s vinyót. Nem tudom kezeli-e a WD Live Stream.
Ha valakinek van tapasztalata, megköszönném a segítséget.
Nem hálózatban használnám, hanem direktben.Köszi.
-
Van 1 idegesitö problémám a wd live streamingel kapcsolatban ,
hálózatban van a géppel és minden bekapcsolásnál ujra kell éptieni a médiakönyvtárat .mert cseszik magátol frissitenie.
ha nem frissitem ujra akkor azt irja ki hogy nem található média tartalom ezen a meghajtón.
ezt minden bekapcsnál ell kell játszani.
másnál is igy van? -
lafaty80
addikt
Már nem official csak vissza kellene olvasni
-
Csabi1984
addikt
Egyébként nem tudok ti hogy vagytok vele! igazából ezekkel a Brad féle verziókkal semmi baj nincs,egyedül csak az USB probléma! Ezt lenne jó kiküszöbölni!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! erről mit tudtok? New offical firmware 1.06.34
-
Elemental
addikt
-
useless
aktív tag
Próbálnám visszarakni az előző firmware-t (wd tv live) pendrive-ról, de hiába, settings-ben meg sem jelenik a firmware upgrade icon...
ez egy hulladék
-
xcds
őstag
B-rad firmmel telneten ezeket kellene beírni (ha vágod ezt a telnetes témát):
rm /conf/*
config_tool -s
config_tool -s
rebootNem tudom, mé van kétszer az a sor, de ártani nem árt.
Én is csak kimásoltam. Ez állítólag letakarítja az összes beállítást. Utána frissíteni a firmet, hátha....
-
xedos
addikt
Nem jutottam semmire :-(
Ha kell valakinek egybe tápegység, távirányító doboz - vihet 3000Ft-ért :-( -
xedos
addikt
Képzeljétek:
Tegnap bekapcsolom a WD-TV Liveot bemegyek az usb-hez, látom a filmeket...
bármelyikre rákattintok, akkor unsupported file formatot ír... idáig lejátszotta!
Winyót rádugom asztali gépre, chkdsk OK.
Utána kipróbáltam képpel, mp3-al, de semmit nem nyit meg :-(
Másik winyó, arról sem. Újrarakom a firmwaret, az sem segít. Csak annyit tud, hogy a filmekhez rakott képeket megjeleníti...
Ötlet? Ja és a LAN-ra sem tud bejelentkezni... -
zsolx
tag
Közben megtaláltam, nem itt
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
szucsinka #2949 üzenetére
Hello.
Nem. A HDMI kimenetet auto módra kell állítani és onnan kezdve valóban érzékeli a 24p-t és úgy tolja ki. Kipróbáltam vagy 80 filmmel és tök jól működik. A 1080p 50Hz-et is automatikusan érzékeli. Semmi szaggatás, akadozás. Állati szépek a kamera svenkelések is. Nincs semmilyen "röcögés", vajsimán mennek a filmek. Ha fixen 1080p 50hz-re álítod, vagy bármilyen más fix felbontást választasz, akkor nem fog minden filmanyaggal szépen együtt dolgozni, mert pl. a 24p mindig röcögni fog. Még xvid-nél is működik a 24p automatikusan. Csak azért áradozok ennyire, mert a Live egyszerűen nem látta automatikus módban a 24p-t és ezért kellett egy köztes módot választani, mert nem akartam állandóan állítgatni a kimenetet. Ez viszont erősen kompromisszumos megoldás.
Ja és csak ekkor tudod az RGB-t high módra váltani. Így látványosan szebb a képe.
Legalábbis Pana plazmán, mert tudja a valós 24p-t és engedi a 12 Bit-es színmélységet is.
Próbáld ki, pillanatok alatt megvan. Én tegnap este nem tudtam elszakadni előle, mert csak nyomkodtam egyik filmet a másik után, annyira állati a képe. -
válasz
dgyuri0123 #2947 üzenetére
szoval ha manual 1080p 24hz -re van állitva akkor automatice rááll.tehát nem kell bütykölni?
-
zsolx
tag
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni hogyan tudnám ezt átírni nagyobb felbontásra? (az mondjuk más kérdés hogy mi a lof@sztól lett 480?)
YOUTUBE_QUALITY='480P'
Ha web-en lépek be a config fájlt hogyan módosíthatom?
Előre is köszönöm! -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
nyikszi #2946 üzenetére
Hát igen.
Pöcs voltam és azért írtam le a megoldást, mert talán rajtam kívül is létezik még olyan, aki bénázik és nem jön rá, hogy ez user error.
Két hete van meg és csak mostanra jöttem rá a megoldásra, megjegyzem kissé lusta is voltam.Persze az is lehet, hogy én vagyok az ország egyetlen bénája.
-
nyikszi
őstag
válasz
dgyuri0123 #2945 üzenetére
Épp írni akartam, hogy biztos te voltál a ... khmmm ....
És örülök, hogy leírtad későbbi probléma orvoslásra. Sokan csak annyit szoktak írni, hogy megoldódott. Na akkor megyek a falnak, hogy miért nem bírja leírni a gyökér, hogy hogyan oldotta meg?
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Én voltam a sügér.
Alaposabban belemélyedtem a beállításokba és AUTO módra állítottam a HDMI felbontást. Azonnal megengedte az RGB high módot úgy, hogy láthatóan szebb képet produkált. Mellékesen a 24p-t is teljesen magától felismeri.
A Live-on ez nem ment magától. Nálam Auto módban mindig 720p-ben tolt ki mindent. Így viszont a tökéleteshez közelít a képminősége.Bocs ha off vagyok, de hátha van még ilyen juzer, mint én, aki nem tudja milyen jó kis gépet vett valójában, csak nem tudja normálisan használni.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Elemental #2942 üzenetére
Hát ez az.
Azon nekem simán ment a 12 bit. Sokkal szebb volt a képe. Ezt meg valahogy az istennek sem tudom rávenni, hogy 12 bit-es legyen, pedig a menüben elvileg felkínálja, hogy alacsony, vagy magas legyen, de mind a két verziónál 8 bit-et tudok csak választani.
Tök hülyének érzem magam. Már bánom a cserét. A régi állati szép volt 12 bit-en.
Ennél meg hozzá kellett nyúlnom a képbeállításokhoz, de így sem tudok olyan, képet előcsalni belőle, mint amilyen a LIVE volt.
Ha én vagyok béna, szóljon valaki, nagyon hálás lennék.Köszi.
-
Elemental
addikt
válasz
dgyuri0123 #2941 üzenetére
Most olvasom, hogy neked a stream van. Nekem régebbi live van.
-
Elemental
addikt
válasz
dgyuri0123 #2938 üzenetére
Éppen ezt írtam, hogy ha auto van beállítva a felbontásnál, és a match video framerate on-ra van állítva, akkor én sem tudom 12-re állítani. A felbontásod auto-n van?
-
nyikszi
őstag
válasz
szabozsolt87 #2932 üzenetére
Passzolom, nekem a 3. generációs van, abban simán tudom változtatni.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
Elemental
addikt
Viszont azt nem értem, hogy ha beállítom a match framerate-et onra akkor nem engedi 12 bitre a színmélységet, csak 8. Vagy ez talán azért lehet, mert ha auto-t állítok a felbontásnál, akkor a menü 1080@60-on jeleníti meg, ami alapból 8 bit, és ha átállítja a filmnél 1080@24-re, akkor az is változik automatikusan?
-
Elemental
addikt
válasz
szabozsolt87 #2932 üzenetére
A háttér engem is zavar. Csak akkor lehet hátteret cserélni, ha van külső meghajtó?
Vagy webes felületen lehet valahogy cserélni? -
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Aki használja a távirányító appot ahhoz szól a kérdésem:
Automatikusan felismeri vagy kell valamit állítani? Mert tegnap nem sikerült életre keltenem...
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Help.
WD Live-om volt korábban, most cseréltem le egy Stream-re, és a HDMI kimenet állításnál nem tudok 8 bitnél magasabb színmélységet állítani. A régi a 12 bitet is tudta és látványosan szebb volt a képe. Ez mindenkinél így van, vagy csak egyedi hiba lehet ?
Kösz a válaszokat.
-
lafaty80
addikt
válasz
szucsinka #2922 üzenetére
Felrakni egyszerű mindegyiket a módszer ua.
Pendrivera gyökerébe másolni a firmware fileokat.
.ver fileban az aktuálisnál nagyobb verzió számot adni (végén pl. +1)
Berakod a wdtvbe. Elindítod és már látja is hogy van friss verzió.
Elindítod a telepítést... és kész.
(Személyes tapasztalat: brad fwről amikor gyárira jöttem az oldalsó usb csatiba tettem a pendriveot. Amikor újraindult hogy frissítsen 0%on állt meg. Kellett egy pencsi ki-be dugás és elindult) -
nyikszi
őstag
-
válasz
Easyrider46 #2918 üzenetére
ez a wd tv live streaming-hoz való?? (gen3)
ez a gen2 live-hoz való asszem -
Easyrider46
csendes tag
válasz
szucsinka #2913 üzenetére
Mivel a gyári fw 4 nappal ezelötti frissítése nem vált be kerestem alternatívát és aranyat leltem. Sokkal gyorsabban kapcsol be a Player, gyorsabb a NAS elérés és onnan a lejátszás, nem akad a pörgetés és sok extra van hozzá, ha rákeresel.
Csak ajánlani tudom és soha nem teszem vissza a gyárit.Innen lehet letölteni (nekem az 1.05.04 van meg) : http://wdlxtv.my-mirror.eu/index.php?dir=wdlxtv-live%2F
itt találod a frissítés pontos menetét : http://wdtvlive.wikidot.com/firmware
itt pedig rengeteg info stb : http://wdtvlive.wikidot.com/start
Figyelmesen olvasd el a frissítés menetét, nekem a pendriveot át kellet dugnom a másik szlotba és a verziószámot is átírtam így elsőre ment kb 5 perc alatt.
Ez pedig egy videó : http://www.youtube.com/watch?v=kOz50TrWDWA
Remélem tudtam segíteni.
-
nyikszi
őstag
válasz
szabozsolt87 #2914 üzenetére
Egyszerű, csak ráteszed egy pendrive-ra és kész:
-
-
szabozsolt87
tag
Hello Sráck,
Nekem is az lenne a kérdésem, mint szucsinka kollégának, hogy van valami használható custom firmware WD TV LIVE-ra? illetve, ha valakinek van egy 20-30 perce és segítene lépésről lépésre elmagyarázni, hogyan is kell felrakni egy ilyen custom firmwaret.
Ez a pontos típus: WD TV LIVE WDBAAP0000NBK-00
Előre is köszönöm.
-
sziasztok nemrég vettem én is egy live streaming-et az asus mini plus helyet
de lehet rácsesztem mert igaz hogy van rajta olyan opcio hogy nemrég játszott filmek .csakhogy akkor ha bekapcsolod a média könyvtárat .és akkor minden bekapcsolásnál frissitened kell mert a kis gyökér hiába van baállitva hogy készenlétbe frissitsen nem akar.a k@rvannyát a wd-nek
meg miaz hogy nincs hang a tv-én mikor digital-ra nyomok miezmáa sima gen1-es wdtvém -is tudta .
nincs valammi custom fw????
-
vasii
senior tag
-
vasii
senior tag
En asztem h nem is megy a halozatrol jatszas, mert nem vartam annyit, de most h irjatok h tobbet kell varni kiprobaltam es tenyleg elindul dehat ez pff..egy sima 720as sorozat fel perc mire elindul.
A masik, gondoltam megnezem ezt az uj youtubeot, neten is megneztem, tok meno ez a leanback, meg h telorol lehet nyomatni...csak hogy a wdn olyan szinten laggol a youtube h teljesen hasznalhatatlan. Vki kiprobalna h csak nekem ilyen szar vagy ezt is elbaszarintottak?
A telos taviranyito amugy sztem is nagyon zsir, azonnal csatlakozik, konnyebben lehet csomo dolgot megcsinalni vele. Meg mindig eltuntetem a taviranyitot, a telefon meg mindig keznel van
-
gyerecske
senior tag
válasz
Easyrider46 #2907 üzenetére
remélem minél előbb javítják, mert nálam is kb 1 percet kell várni míg hálózaton elindul egy 720-as mkv, ami eddig villámgyorsan elindult.
-
kaszaf
aktív tag
Sziasztok!
Sima régi szürke WD TV Live lejátszón működik valakinek a "Match video framerate" funkció gyári firmmel?
-
Easyrider46
csendes tag
Nálam is frissült a Player az 1.06.34-v verzióra és szintén sokat gondolkodik és akad a NAS-ról való lejátszáskor. Tegnap fel is hívtam a Német ügyfélszolgálatot és azt mondták tudnak a problémáról és javítva lesz rövid időn belül az 1.06.34-b azaz Bugfixes verzióra. Addig aki akarja csinálhat egy Rollback-et azaz fisszateheti a régi FW-t. Én speciell ezt tettem fel és tökéletes: http://wdlxtv.my-mirror.eu/index.php?dir=wdlxtv-live%2F
Akit érdekel az itt olvashat róla: http://wdtvlive.wikidot.com/ -
gyerecske
senior tag
Nekem sincsen gondom a hálózattal az új fw-nél, nem tudom mi lehet a többieknél.
Igaz 1080-as filmeket én is külső vinyóval nézem. -
Minstrel
senior tag
Ez az fw valami utolsó bosszú lehetett, jó, hogy nem olyat küldtek rá, hogy elfüstöl tőle az egész és vegyen újat aki akar még videót nézni
Nálam is lassan indulnak el a 720 dolgok ha hálózatról akarom nézni, hdd-ről minden oké. Ez a mobilos távirányító dolog amúgy már eddig is ment, de most is pár percig elnyomogattam és ennyi, akkor lenne hasznos ha tönkremegy a távirányító, de arra nem tudnak új fw-t csinálni szerencsére. -
need
addikt
azért hagy legyek már 1 kicsit szkeptikus..
Én csak is kimondottan nasról nézek filmet 720/1080 jelezően!
De akkor sem világos hogy ugyan az a film amit eddig az előző lejátszott a mostani miért nem tudja lejátszani..vagy is 10-15 perc után akadozik. Nem beszélve hogy hosszú percekig keresi magát vagy nem tudom mit mire nagy nehezen elindul a film! -
zka67
őstag
válasz
sniphoe #2899 üzenetére
Nekem semmi gondom az új FW-rel. Simán látom PC-ről a WD-t és a WD is simán le tud játszani bármit a PC-ről. Én csak .mkv-ban utazom, a nagyobb bitrátájú filmeket felmásolom a vinyóra, a kisebbeket meg a hálózaton keresztül játszom le. Igen, egy kicsit várni kell hálózaton, hogy elinduljon a film, de aztán simán játssza.
Egy dolgot javítottak még benne, ami nincs a listában, hogy a subtitle default on-t a régi fw kikapcsolta, ha olyan filmet játszottam le, amihez nem volt felirat. A következő feliratos filmnél meg állandóan be kellett kapcsolnom. Most úgy tűnik, hogy megoldották végre, hogy ne felejtse el a beállítást.
A hálózati dolgokról még egy mondat: ha bekapcsoltam a WD-t, a régi FW-rel látta ugyan a hálózatban levő gépeket, de hiába próbáltam csatlakozni bármelyikhez, elsőre sosem sikerült neki, csak másodszorra. Ezt is javították benne, mert most elsőre sikerül.
-
sniphoe
aktív tag
A hálózati megosztás nektek nem szarozik az új FW-rel?
(az eggyel régebbivel nem volt gondom)Szerk: Visszakeresve látom nem egyedi a problémám..
-
-
lafaty80
addikt
válasz
polberto #2894 üzenetére
Csak hogy ma ne lehessen rám több rosszat mondani: tessék
+ ami fontos hogy a .ver file-ban a verzió számot írd nagyobbra mint az aktuális, hogy fel is tegye a frissítést. Pl.: 1.06.15 (letöltött) -> 1.06.35 (1.06.34 a jelenlegi, ne legyen túl nagy különbség, hátha jön még ki frissítés)
-
polberto
tag
Sziasztok!
Frissitettem a WD TV LIVE-ot az új 1.06.34V firmware-re és azota nem érem el a pc-t hálozaton keresztül. Honnan tudnám viszatenni a gyári 1.06.15-öt? -
lafaty80
addikt
válasz
Sickboy25 #2891 üzenetére
én meg csak unom a sok gép előtt ülő lusta embert, ennyi....
Ameddig ezt leírtad ki is kereshetted volna, ha annyira érdekel, nemÉs mivel beírtad válaszolok rá
Csakis "miattatok" nem szúrok be linket. Kérdezni mindig könnyebb mint tájékozódni, igaz?
(Tudod, ha még 10-12 helyen lenne firmware, 20-30 verzióban, akkor meg is értenélek, de itt csak 1 hely van, 1 firmware-el)
Pedig mi a haverokkal így szoktunk beszélgetni
És ennyi.... béke
-
Sickboy25
addikt
válasz
lafaty80 #2890 üzenetére
köszönöm
de ez a google a barátom, duma kinyír teljesen... Inkább ne válaszolj rá!
Ez egy fórum és Te beírtad, hogy van új fw és ennyi, semmi infót, semmi linket nem szúrtál be róla...
A te semmi infódat is meg tudtam volna nézni a gúglin, de ha fórumozunk, akkor ott beszélgetünk róla... Ha beszélsz a barátoddal és kérdez valamit, nyomsz a kezébe egy ipadot és ráparancsolsz, hogy gúglizd ki! Ugye nem... -
lafaty80
addikt
van új gyári fw
-
latis666
aktív tag
Két napja tettem fel a módositott firmware-t. 1.5.01-es vátozat ha jól emlékszem. A magyart nyelv nem ment benne de a youtubeHd nagyon szépen. Persz elkezdtem plugineket kipróbálgatni torrentet stb. Most nem megy a youtubehd azt irja ki az adott file nem megfelelő formátumú. Pedig ugyanazok amik korábban mentek 1080p-ben is. Ha átkapcsolom a webenden 480-asra vagy kisebbre a minőséget akkor viszi de 720tol felfelé nem. Mit csinálhattam? Gyári firm visszarakás 1.05.04 felrakás nem segitett bár a magyar nyelv meg megy. Az is furcsa hogy a webend nem felejti el uj firmnél hogy a youtube hd mire volt kapcsolva szóval lehet config törlést kéne csinálnom?
-
törölt tag
válasz
tomigonzo #2881 üzenetére
Hát akkor tessék, ITT egy *.pdf használati, csak ki kell valahogyan nyomtatnod.
A magyar nyelv gyakorlatilag az összes B-Rad firmwareban benne van, azt hiszem legalábbis, de annyira egyértelmű angolul is, a piktogrammok miatt, hogy nem érdemes vesződni vele - szerintem.
Amúgy mintha lett volna egy ilyen sztorim, hogy mikor visszaváltottam Bradról gyárira, a magyar nyelv megmaradt valami úton módon, de lehet, hogy keverem valami mással.
-
tomigonzo
aktív tag
oppps es egy magyar nyelvu hasznalatinak is nagyon tudna orulni, mert nem egy technikai geniusz
koszi elore is,
WD TV Live ver 1
koszi
-
tomigonzo
aktív tag
Udv
Faternak szereztem egy ilyen kis kutyut, erdeklodnek melyik firmwareben van magyar menu, es mukodik rendben a felirat beallitas elmentese,
tobb egyeb funkcio nem erdekele, mert csak filmnezesre lesz hasznalva,elore is koszonom a segitseget mindenkinek
-
xcds
őstag
válasz
Jamboo529 #2878 üzenetére
Ezt nem is tudtam, hogy már el lehet kezdeni nézni. Én lehúzom a vinyót, rádugom a gépre és úgy másolom át. A köv fejlesztésem egy usb3-as külső vinyó lesz sztem, akkor pikpakk átmennek a hd filmek is.
Lehet torrentezni a wd-vel, de ahogy olvastam a fórumokat, még több gond van vele mint a nas-ozással. -
Jamboo529
senior tag
Nekem is dettó így néz ki a hálózat.
WDTV routerre kötve kábelen, a wdtv re meg egy vinyo usb vel.
Ha van vmi film, akkor a gépről felmásolom a WDTV vinyójára.
KB 5% felmásolása után már nézhető is a film, nem kell megvárni, míg az egészet átmásolja, csak akkor arra kell vigyázni, hogy nem lehet tekerni.Azért érdekelt a hálózati átviteli sebesség, mert akartam egy NAS-t ami átveszi a WDTV re kötött vinyó szerepét (tárolná a filmeket), valamint a torrentezést is kiváltaná már akkor.
Csak így az a gond, hogy nagyobb filmeken behalna a rendszer.Esetleg torrentezhetnék a WDTV-vel, de az meg nem elég izmos hozzá.
-
xcds
őstag
válasz
Jamboo529 #2876 üzenetére
Nincs, ezért is mondtam, hogy nézz utána, használnak sokan ilyet. Mivel usb-ről visz mindent, n-es stick-el meg n-es rooterrel jobbnak kellene lennie, mit lan-al. Persze a valóságban hogy működik, az más kérdés.
Eméletileg mennie kellene lan-on is, de hát írtad, hogy nem megy, uh azzal se vagy előrébb, ha azt írom, hogy márpedig kellene.
Én vettem egy külső vinyót, rámásolom a filmeket, azt jó napot. Nekem nincs türelmem ilyenekkel b@szakodni. -
Sickboy25
addikt
sziasztok
Tegnap történt meg a "csoda"!! Nem játszik le egyfajta .wmv fájlt... Azért írtam, hogy egyfajta, mert rengeteg .wmv kiterjesztésű fájlom van és simán viszi! Ilyen még soha nem fordult elő...
Frissítés az 1.06 -os van, gondolom már több nem is lesz...
Mikor lesz új masina? Vagy esetleg már Ti is váltottatok másra?
-
Jamboo529
senior tag
Nem tudom , mennyire van még élet a topicban, de azért feltenném a kérdésem.
Adott egy régebbi WDTV live (szürke). Azt hiszem a lehető legfrissebb B-rados FW van rajta.
Nagyon szépen szól, az USB-n rákötött vinyóról mindent olvas kivétel nélkül.
Mostanában gondolkodtam el rajta, hogy a vinyót lekötöm róla, és bedobom egy NAS-ba.
Sajnos aggályaim támadtak, mert nemrégiben a teszteket csináltam,és a következő eredményre jutottam:PG (gigabit)
Router (gigabit)
WDTV (10/100)
minden kábellel összekötve.A PC-ről a routerre kötött vinyóra másolni kb ~7MB/s el tudok.
Próbáltam mindennnel, FTP, samba, mindenféle progrikkal, de ez a max.
Szereztem egy filmet kb. 33mbit/s bitrárával
Ez ugye azt jelentené, hogy ~4-4,5MB/s anyagot olvasna be hálózaton keresztül a WDTV a pc ről.
Mégis a film az első perctől kezdve diavetítésként jelent meg a TV-n.
Abban az esetben ha átmásoltam (1 óra alatt ment át a 2,3 órás film) akkor szakadás nélkül játszotta le a WDTV, és minden rendben volt.Ebből arra következtetnék, hogy a szűk keresztmetszetem nem az USB kábel a vinyó és a WDTV között, hanem a WDTV 10/100 as lan csatija.
Ez pedig azt jelentené, hogy hiába lesz nekem akármilyen erős NAS-om, a WDTV képtelen lesz megbírkózni hálózatról olvasott nagyobb bitrátájú filmekkel!!!Megerősítést/megcáfolást várnék a még akítv fórumolvasóktól ez ügyben!
-
settenkex
tag
válasz
rolywrx #2869 üzenetére
Nekem egyszer a számítógépben a táp a hálózati ingadozás miatt purcant ki. Pont karácsony előtt. Boldog voltam.
Amúgy esetleg firmware nem okozhatta ezt a jelenséget? A hub és az új live nagyjából hasonló.
Nekem most ebből az újból van egy példány (illetve a korábbi live a hálóban), és eddig nem volt gond, wifis módban (a másik live is wifin). -
Jamboo529
senior tag
-
rolywrx
tag
Sziasztok!
Egy elég komoly problémával sikerült szembe kerülnöm egy WD TV Live Hub és egy WD TV Live Streaming kapcsán is.
Az előzmények:
Évek óta nyúztam egy előző WD TV Live készüléket, amit a BRAD firmware-ek segítségével egy egész jó kis kütyüvé sikerült varázsolni. (24p, Youtube HD, stb) Mivel IT területem dolgozom és szórakoztató elektronikával is foglalkozom, így nagy örömömre szolgált, hogy kiválóan működik a mai napig is a hálóban. Aztán vettem a nappaliba tavaly egy Live Hub lejátszót. Eddig tökéletesen működött is.A jelenlegi problémás egyedek:
-WD TV Live Hub 1 TB
-WD TV Live Streaming-A HUB a sajátom a Streaming egy barátomnál teljesít szolgálatot. Néhány napja a következő problémák jelentkeztek SZINTE EGY IDŐBEN MINDKÉT lejátszónál.
Az eddig tökéletesen lejátszott 1080p és 720p anyagok esetén is megáll a lejátszás, tehát nem az alapanyag a probléma.
Konkrétan a 9-10 perc környékén szinte MINDEN alapanyag esetén kilép a lejátszó és néha még a hálózati kapcsolatot is elveszti. Újra el lehet indítani a filmet, akkor ismét kb. 10 percig megy.
A HUB az nálam egy NAS-ról van etetve, a Streaming viszont egy USB-s vinyóról. Tehát ez a kérdés is tiszta.
Hangsúlyozom, eddig egyikkel sem volt semmi probléma!
Megpróbáltam a gyári visszaállítást, és különböző régebbi firmware-eket felrakni.
Semmi sem segít a dolgon. A tünet ugyanaz marad.
Hőmérsékleti gond nincs, nyáron volt már melegebb is. Másrészt nem a teljes rendszer fagy meg, hanem mintha elfogyna a buffer a lejátszó alól...Eddigi pályafutásom során sokmindent láttam már, de ilyet még soha...
Valaki? 5let? Azon kívül, hogy gyújtósnak jók lesznek.
-
v.attis
őstag
Az hogy van, hogy a streaming saját távirányítóján nem lehet hangerőt állítani, az android telefonos app-al meg lehet?
-
FetaAAH
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan gondom lenne, hogy B-rad firmware nem kapcsolja ki a HDD-t, illteve a kiadásánál lefagy a gép és végtelenségig pörög a jel.
Kipróbáltam már a 1.05.04_V_-0.5.1.4 és 0.5.1.1-et is, mindkettővel ez a helyzet!
Telepítés elött a #-eket kitöröltem a "S00custom-options" file-ból, de lehet valamit rosszul csinálok.
Utána feltettem a gyári 1.06.15-öt amivel alapból ki is kapcsolja és le is választható a HDD, ellenben a filmekné mindent 720p-ben játszik automatikus HDMI-nél függetlenül attól, hogy BD vagy sem.
Mit tegyek, hogy kiadja és kikapcsolja a HDD-t B-rad frimware esetén is? -
lrigo
tag
válasz
Hege1234 #2854 üzenetére
Köszi a tanácsokat, de sajnos úgy tűnik, hogy tényleg megadta magát a HDMI kimenet.
Kipróbáltam másik kábellel, másik TV készülékkel, de a helyzet változatlan. (reset, ki-be kapcsolás, áramtalanítás, stb. megvolt)
Marad az alap kérdésem: van ennek a készüléknek szervize, vagy foglalkozik valaki a javításával? -
Hege1234
addikt
szívesen de ez nem kábelhiba lesz
amikor megvettem nálam is volt átraktam hdmi-re puff utánna hdmi-n semmi nem jött be
bekapcsolva hagytam rákötöttem a tvoutot és csak úgy tudtam visszahozni
passz hogy hogy hoztam helyre
esetleg próbálj játszani a 24/50...stb hz-ekkel 1080i/p (720p-t is)gondolom ezt már csináltad de csinálj rajt reszetet
nálam az usb mellett van erre egy kis gombtöbb ötletem nincs
nem cseréltél esetleg tv-t és türelmetlen vagy ?
a régi lcd-tvn kb 3-4 perc kellett hogy megtalálja a tv (hdmi)
a mostani kb 1 perc -
lrigo
tag
válasz
Hege1234 #2852 üzenetére
A kezdetektől van rajta egy külső USB merevlemez, annak az elérése hálózaton keresztül is tökéletes.
A video kimenet beállításakor átteszem HDMI-re, OK, majd azt látom, hogy azonnal visszaugrik a composit kimenetre. Úgy tűnik, hogy nem érzékeli a HDMI kimenetre csatlakoztatott TV készüléket.
Holnap kipróbálom egy másik HDMI kábellel, hátha...Köszi, hogy foglalkozol a problémámmal!
-
Hege1234
addikt
kikapcsolás után vált át ?
csak hálózatról akarod a filmeket lejátszani vagy tettél rá vinyót/usb-t is ?nekem szokott lenni minden usb/vinyón egy .wdtv mappa vagy valami ilyesmi néven
ez mind1 istegyél rá egy usb-t hátha azért rinyál
had tudjon rá írniha nem ez a gond akkor írj kicsit részletesebben róla
-
-
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem a WDTV Live készülékkel kapcsolatban:
- RCA kimenet ugye van rajta (ha jól sejtem a hátulján az AV kimenet) és régi tévével működik? (Amin csak SCART van, továbbá képcsöves)
- DLNA kliensként működik? (ki tudom keresni, hogy mit is akarok megnézni és úgy elindítani a lejátszást?)
Köszi!
mobal,
-
lrigo
tag
Sziasztok!
2009-ben vásárolt WD TV Live eszközöm feladta a harcot, a HDMI kimeneten nem jelenik meg semmi. Hálózaton látom és elérem a hozzá csatlakoztatott USB merevlemezt. Gyári firmware van rajta, nem történt semmilyen beavatkozás a működés megszűnése előtt.
A papírjait már régen elszórtam, és fogalmam sincs, hogy hol javítanak ilyen eszközt!
Tudtok ajánlani szervizt vagy valakit, aki foglalkozik a javításával?Köszi!
-
gyerecske
senior tag
sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy külön adaptert lehet venni hozzá valahol?Úgy néz ki az enyém megadta magát. -
xcds
őstag
válasz
lafaty80 #2842 üzenetére
Nekem az 1.02.21 0.4.7.3 van fent. Ezzel működik az autores és a hdd- kikapcsolás is hibátlanul viszont van egy hátránya. Néhány mkv-t máshogy kódoltak és azok lefagyasztják a lejátszót. Ezt egy programmal meg lehet oldani az adott filmek újrakódolásával. Én egy hónapban egyszer futok bele ilyen filmbe, uh ink ezt választom, mert az újabb firmekkel meg olyan bajom volt, ami jobban idegesített, mint pl ez a "ki-bekapcs után nem ismeri fel az usb hdd-t".
-
kingabo
őstag
A 2-vel én is találkoztam, nemtom pontosan itt is az-e probléma, de a kamera nem 25 képet készített másodpercenként, hanem 50-et. (nem, nem félképről van szó, 25p helyett 50p) Emiatt elég nagy adatmennyiséggel kell a lejátszónak megküzdenie, amivel nem igazán bír el. 2 megoldást találtam: vagy 25p-re átkonvertálni a videót, vagy a kamerát használni lejátszáshoz, esetleg a számítógépet kötni a tv-re. Sajna annó én jobb 5letet nem találtam.
-
tankap
csendes tag
Sziasztok!
Nekem már régebb óta van egy WD TV live-om, WDBAAP0000NBK-EESN (a P/N-je ugyanez, csak -02 van az EESN helyett), magától mindig frissíti a firmware-t, így gondolom most a legfrisebb van rajta, és két problémám van az eszközzel, kérem, akinek ismerős lehet bármelyik, segítsen nekem:
1) nem működik az automatikus felbontás és képfrissítés beállítás. Ha auto-n hagyom, mindig 720@50Hz lesz, kézzel beállítva oké, csak macerás mindig állítgatni
2) vettem egy Panasonic SD90-es kamerát és 1080p60Hz-ben rögzítek mindent (US modell, azért 60Hz), s a WD-n a lejátszás finoman szaggat a mozgásoknál, illetve a hang csúszik egy picit a képhez képest (pl a videó vége előtt egy picivel már elhallgat a hang, vagyis a hang van hamarabb)
ja és egy Samsung külső másfeles vinyó van rákötve USB-n, onnan jön a lejátszandó anyag.
Minden ötletet előre is köszönök
-
atiapa
tag
Üdv!
WDTV Live (Gen2) lejátszóm van b-red firmware-rel. A problémám, hogyha standby-ba megy a készülék és kikapcsolja az usb-t, akkor bekapcsoláskor nem látja az usb-re kötött eszközöket.
Olvastam, hogy kikpcsolás előtt le kel választani az usbs eszközt az eject gombbal, és így tényleg látja visszakapcsoláskor.
A kérdésem az lenne hogy ezt lehet-e "automatizálni", tehát kikapcsolás előtt magától leválassza az usbs eszközöket.Köszi:
atiapa -
bujdosog81
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég vettem egy WD TV Live Streaming-et. Legfrissebb firmware van rajta és az a problémám, hogy filmnézés közben (m2ts,mkv) egyszerűen újraindul egy film alatt többször is. A filmet usb-n keresztül nézem mobil winyóról. Másnál ez még nem fordult elő?
Hogy lehet visszarakni az egyel régebbi firmware-t? Válaszotokat előre is köszönöm. -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok.
Segítség.
Wd TV Live-om van. Most először úgy gondoltam, hogy a hangkimenetet átállítom HDMI-re és a Panasonic G30-on keresztül kötöm össze optikai kábellel visza az erősítőbe.
Namost van hang, de csak 2 csatornás. Mit rontottam el?
Lehet, hogy a Pana nem tud mit kezdeni a HDMI-s hanggal? Pedig elvileg a DTS-t is tudná kezelni.
Vagy a WD-n kéne valamit másképp csinálnom?
Mondjuk a kézi módot választottam és kipipáltam mindent a HDMI-s hangkimenetnél.
Köszi a segítséget. -
v.attis
őstag
válasz
waterphone #2833 üzenetére
Ez engem is nagyon érdekel! Remélem kapsz megoldást!
-
waterphone
tag
Sziasztok,
Olyat szeretnék csinálni, hogy erősítőre kötött wdtv live-on zenét hallgatnék, úgy hogy androidos eszközről lehessen tallózni a wdtv-re kötött hdd tartalmát, és onnan lehetne vezérelni is az eszközt.
TV nem szerepelne a rendszerben.Eddig csak egyszerű remote controller alkalmazást használtam ahol kellett a tv, és ott sem lehetett tallózni az androidos eszközön a fájlstruktúrában.
Vkinek ötlete?
Köszi előre is. -
settenkex
tag
Üdv Mindenki!
Nekem eddig egy WD TV Live üzemelt a nappaliban. A legújabb firmware volt rajt. UTP kábellel volt a hálózaton és NAS-ról néztem a filmeket gond nélkül. HDMI kábelen ment a TV-be a kép és a hang, de optikain ment erősítőbe is, így ha akartam online rádiózhattam is.
Korábban Win7 megosztásból is néztem filmet, de egy idő után a windóz megbolondult.Most vettem egy új WD TV Live Streaming lejátszót, a régi bekerült a hálóba. Mivel ott nincs LAN, fúrni meg nem akarok, ezért rádugtam egy TP-LINK 300n-es wifi kulcsot. Azzal tökéletesen megy és ugyanúgy NAS-ról filmezek. Meg vagyok elégedve vele, főleg hogy jó ideje kezeli az USB billentyűzetet és rengeteg online szolgáltatása van.
Az új WD TV Live Streaming lejátszónál én is tapasztaltam hogy nem akart jó lenni a hálózat UTP-vel. Ahogy a korábbi hsz-ekben, úgy nálam is sokáig keresett, majd kiírta hogy hálózati hiba, pedig a tesztnál minden jó volt. Wifi-re váltva már minden jó, gyorsan frissítette magát a legújabb firmware-re, felcsatlakozott a NAS-ra és azóta onnan nézzük a filmet. Lehet kipróbálom az UTP kábel bekötést a fentebb megosztott módon. Amúgy egyenlőre nagyon tetszik a készülék; gyönyörű a menüje, a webfelületen lévő távirányítóra gyorsan reagáll, ahogy a mobilos alkalmazásra is. Az online szolgáltatások esetében sajnálom hogy nem kapunk mindent, amit az amcsik, de az aol.hd nekem első körben tetszik, a youtube (kettő van belőle, nem tudom miért, még ki kell derítenem) és a tunein számomra a leghasznosabbak. Ha buli van, vagy csak rádiózni támad kedvem, ezeket használom. Ehhez hozzájön, hogy még van vimeo és shoutcast is
Én ajánlom az új WD TV Live-ot, de a régit se adnám el
-
Hege1234
addikt
sziasztok!
tudnátok nekem ajánlani egy usb > lan adapter-t wdtv gen1 hez ?
szerintetek ez így működne ?
a router egy szinttel lejjebb van
én wifiről kapom a netet
ha az alaplapi lan portot dugom össze a wdtv-vel
akkor lesz netem a gépen
és a wdtv meg látja a fájljaimat ? -
.:Vision:.
aktív tag
WD TV Live -om van ha letöltök 3D-s tartalmat akkor az erre alakalmas TV-n le tudom ezzel játszani a +d-s filmeket?
-
törölt tag
válasz
Minstrel #2825 üzenetére
köszönöm, de ez hagyján! Adott két rendszer, két particióna, teljesen egyforma beállítások, az egyiken van share, a másikon nincs. ám a win mindkét rendszerről látja a WD-t.
Ha media server beállításokat használok, az úgy jó, csak a sharing nem.
Aztán addig molyoltam a nem működő rendszerrel, hogy most már a másik, a régi sem működik, pedig teljesen független.Feladom.
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Lehet a Live-ot ftp letöltésre használni? Konkrétan seedszerver ftp-ről közvetlenül az usb- re letölteni?? -
törölt tag
Basszus nem jutok előre, valamit benéztem, de nagyon. Új SSD, új rendszer, WDTV routeren keresztül összekötve W7 Ultimate megosztott mappával, Network Shares a neve.
Mi az az account és pass ami kell neki?
A másik particiómon lévő rendszer esetén tökéletesen konnektál, a beléptetés a W7 fiókom beléptetési adataival passzol.
Már megadtam az új fióknak is ugyanazt a beállítást, és mégsem. Mit nézek be ennyire? A connection test az succesfull.
Tűzfalat már kikapcsoltam, szal az nem lehet.
-
Jamboo529
senior tag
A puding próbája .....
Addig nem tudod meg, hogy működik, amíg nem próbálod ki.
Ki tudja, belül melyik ág melyik csatihoz van kötve a Jack dugónál.
Nekem hasonló kábelre volt szükségem egy hordozható DVD lejátszóhoz, de az nem stimmelt.
Annyi szerencsém volt, hogy a kábelek cserélgetésével sikerült még is jól megcsinálni. -
asbi_
tag
Sziasztok!
Ez valószínűleg jó lenne a gyári kompozit kábel helyett? (AV out kimenetbe kellene)
Ezzel adom át a hangot az erősítőnek, de a minap belerúgtam véletlen, és kicsit megtépődött a kábel.. -
v.attis
őstag
válasz
Shurycen #2817 üzenetére
Hát, ha filmet akarsz nézni wifin, azt felejtsd el. Még a sima divix videók, dvd-k almannak, de hd anyag nemigen.
Egyébként meg nekem live streaming van, gyárilag magyar, gyárilag visz mindent, gyárilag van benne wifi. Nekem jó, de csak másolásra használom a hálózatot, meg néha a rá kötött vinyóról megnézek egy divx filmet. -
Shurycen
tag
Sziasztok!
Én abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy tudtok e mondani olyan jelenleg is megvásárolható wifi-adaptert hozzá, amivel működhet a vezeték nélküli hálózat? kb egy fél éve próbálkoztam ezzel de tp-linkból találtam csak olyat ami jó lehetett volna viszont csak régi firmware-est ismert volna fel a wd, de olyat meg már nem lehetett kapni..
-
tonyrulez
őstag
Most nézem, a régi és az új WD TV Live között pár száz forint a különbség. Melyik éri meg jobban?
-
tonyrulez
őstag
És pontosan miért jobb a B-Rads.cc custom firmware mint az eredeti?
-
v.attis
őstag
válasz
steffe8101 #2751 üzenetére
Bocsi, lemaradtam kicsit a topicban, azt hittem ,ez a legújabb hsz. Storno!
-
tonyrulez
őstag
Sziasztok! Hamarosan veszek egy WD TV Live WDBAAP0000NBK készüléket. Az a kérdésem, hogy ha frissítem a firmware-t, akkor a menüje ugyanúgy fog kinézni mint a WDBGXT0000NBK-nak?
-
Szabie93
tag
Sziasztok!
Most vettem egy ilyen kis lejátszót, és az a kérdésem, hogy érdemes-e coustum fw-el használni? Ha nem akkor melyik az eddigi legjobb gyári? Wifi van benne, vagy nincs? Előre is köszi mindent!
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! WDBAAP0000NBK-EESN WD TV Live-ot szeretnék venni. Még mindig ez a legjobb ár/érték arányú lejátszó? .mts, mts-ből készített mkv fájlok lejátszására használnám. Az mts fájlokat le tudja egymásután akadás nélkül játszani?
-
glugi
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy találkozott más is olyannal, hogy egyes filmeknél (csak .avi) elcsúszik a hang a képtől? Bosszantó dolog, hogy az olcsóbb (tudásban is gyengébb) lejátszónál semmi gond, a wd-vel meg szenvedés így nézni a filmeket. Sok firmware volt rajta, mindegyiknél ugyanaz a hiba sajnos.
Van ötletetek?Ilyen filmnél van gond pl:
Kép
Sáv száma : 0
Formátum : MPEG-4 Visual
Formátum profil : Simple@L5
Formátum beállítások, BVOP : nem
Formátum beállítások, QPel : nem
Formátum beállítások, GMC : 0 warppoint
Formátum beállítások, mátrix : Default (H.263)
Kódek azonosító : XVID
Kódek azonosító/Tipp : XviD
Időtartam : 1 óra
Adatsebesség : 1 505 Kbps
Szélesség : 720 képpont
Magasság : 352 képpont
Képarány : 2,045
Képkockasebesség : 24,000 fps
Eredeti képkockasebesség : 23,976 fps
ColorSpace : YUV
ChromaSubsampling : 4:2:0
BitDepth/String : 8 bit
Sorváltás típusa : folytonos
Bit/(képpont*képkocka) : 0.247
Adatfolyam mérete : 1,03 GiB (88%)
Kódoló könyvtár : XviD 64
Hang
Sáv száma : 1
Formátum : MPEG Audio
Formátum változat : Version 1
Formátum profil : Layer 3
Kódek azonosító : 55
Kódek azonosító/Tipp : MP3
Időtartam : 1 óra
Adatsebesség mód : állandó
Adatsebesség : 192 Kbps
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
Adatfolyam mérete : 134 MiB (11%)
Igazítás : igazított
Átfedés hossza : 42 emp (1,00 képkocka)
Átfedés előolvasási hossz : 504 emp -
v.attis
őstag
válasz
#48613632 #2803 üzenetére
Heteken keresztül néztem meséket a gép vinyójáról routeren keresztül. Illetve a gyerek nézte. Aztán meg én néztem sorozatokat. Naponta kb. 3-4 órát ment a lejátszó hálózatról. Az első pillanattól kezdve problémamentes ez a része.
Én azt mondom, hogy csak érdemes lenne egy próbát tenni a crosslink kábellel. Ha más nem, csinálj egyet, nem nagy összeg a CAT5E kábel sem és a csatlakozók sem.
Nekem bevált, lehet másnak is segítene... -
v.attis
őstag
válasz
kovacszk #2804 üzenetére
Nekem az AC ryan hd2 mini nem ment a sima lan kábellel. Állandóan ugrált a hálózat, de adatot továbbítani meg egyáltalán nem lehetett. Odavittem a laptopot a gyári patch kábellel és azonnal ment minden. Visszavittem a laptopot és az általam behúzott lan kábelt nem a routerba dugtam, hanem a gépbe. Az is ment. Újra a routeren át kötöttem, nem ment. Akkor kötöttem át a lan helyett crosslinkre, mégpedig abból is a rajzon szereplőre. Azóta semmi gond nem volt vele soha.
Ugyanerre a kábelre, routerre kötöttem a live streaminget is. Az is ment simán és megy azóta is. Bevallom a sima lan kötéssel nem is próbáltam.
Tehát, ha ez a lejátszó megy a lan kábellel akkor no problem, de az ac ryan nem ment az hót ziher!Egyébként nekem is azt mondta egy kollégám, aki nagy informatikus és távközlési szaki, hogy a mai eszközök már akkor is működnek, ha csak két ér dolgozik a kábelben. Hát a médialejátszó nem.
-
-
törölt tag
válasz
v.attis #2801 üzenetére
Igen, most egy ideje nekem sem vacakol, igaz, a gyári firmet is visszatettem. A másik, hogy nem nézek filmeket hálózaton keresztül.
Próbáld meg esetleg azt, hogy a következő néhány napban csak hálózatról nézel filmeket, hátha előjön. Meg persze ha időd, és kedved engedi.
Sajnos én sem jöttem rá, mitől kezdett fagyni, és utána mitől maradt abba. Jövő héten én is teszek egy próbát.szerk:
a patch kábelhez ... én úgy tudom, patch kábelt egyféleképp lehet kötni, a másik módszer, régebben volt divatban, mikor 2 gépet kötöttél össze, illetve 2 hálókarit. ez akkor volt divat, mikor a routerek még elérhetetlen áron voltak, de ma már szinte nem is kapható. -
v.attis
őstag
válasz
Gabe123 #2800 üzenetére
Router felől: narancs-fehér, narancs, zöld-fehér, kék, kék-fehér, zöld, barna-fahér, barna
Lejátszónál: zöld-fehér, zöld, narancs-fehér, barna-fehér, barna, narancs, kék, kék-fehérÚgy nézed a színeket, hogy a dugó kis pöcke, ami bekattan a routerbe, vagy a lejátszóba az nem feléd néz, tehát a dugó sima oldalát nézed.
-
v.attis
őstag
válasz
#48613632 #2799 üzenetére
Hálózatról tökéletesen megy minden nekem.
A lejátszóra van kötve egy vinyó. Ha a gépen nézem a vinyó tartalmát vagy ha a lejátszón nézem a számítógép tartalmát, teljesen mindegy, minden irányba tökéletesen működik.
Csak beállítás kérdése minden. Igaz nekem azt sem nagyon kellett piszkálni, majdhogynem alapból működik az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Vajon a Sigma Designs chipes eszköz tudása hogy viszonyul a Realtek chipes trónkövetelőéhez?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L15 Gen2 Magyar - Ryzen 7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest