- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Stauffenberg #46 üzenetére
Kössz a fókuszos tippet!
A zoom hiánya autovarsenynél oké, de a repülőknél sajnos zoom nélkül alig látható pontokká zsugorodnak a gépek a távolban, vagy kilógnak a képből az alakzatoknál.
2013-ban egy 25-200mm átfogású kompakt géppel csináltam a videókat a röpnapon, és ennek változtatható sebességű zoomja majdnem megfelelő volt - néha azért jobb lett volna, ha gyorsabb.
Komoly baj csak a lassú fókusszal és a rossz hangminőséggel volt, de ezeket már meg tudom oldani.Azt hiszem a hétvégén játszom egyet a DSLR-en a kézi zoom-mal és megpróbálom kideríteni, hogy mennyire tudok folyamatosan zoomolni, hátha le tudom szűrni a keresőből.
-
válasz
Stauffenberg #44 üzenetére
Értem.
Én a repülőbemutatók felvétele miatt vagyok zoom mániás, mert sajna enélkül nehéz követni a vadászgépet.
Van, amikor több gép van a horizonton amelyek valamilyen alakzatot rajzolnak az égre, aztán együtt folytatják, vagy fordítva.
A DSLR-es tapasztalatok alapján nehezen tudom elképzelni, hogy ezeket le tudnám követni az objektívet tekerve. Valószínűleg akadozva zoomolnék, de ez csak tipp.
A rally versenyeknél pedig nem is lenne elég kezem a videózáshoz (sajna nekem csak kettő van), mert az egyikkel kapaszkodni kell pl. a fába, amin ülök/lógok.
Pedig nagyon jó lenne, ha nem kellene két gépet magammal cipelnem az ilyen eseményekre. Pláne jó lenne, ha videózás közben tudnék jó minőségű állóképet csinálni teljes felbontásban, és ha jól tudom a MILC-ek ezt is tudják. -
válasz
Stauffenberg #42 üzenetére
A fényképezéssel történő forgatásnál nem jelent gondoz az, hogy manuálisan kell zoomolni?
Illetve nem kényelmetlenebb videózás közben egy f.gép?Engem ez a két tényező tart vissza attól, hogy ne videokamerát vagyek a DSLR-em mellé, hanem az egész helyett egy MILC gépet.
-
MC Pite
veterán
válasz
Stauffenberg #38 üzenetére
Bezzeg a Df azért tudott ilyen picii lenni..
Két foglalattal, meg hűtéssel már a D610el megyegyező vastagságot (utóbbin a markolat nagyobb) kukázhatták volna
-
birq
tag
válasz
Stauffenberg #30 üzenetére
Azzal egyetértek hogy nem esküvői videózásra vannak kitalálva ezek a kütyük, de minden nyűgjük ellenére, olyan látványvilágot hoztak ebbe a műfajba, amit a hagyományos kamerákkal lehetetlen volt elérni, és úgy érzem a mai napig nincs egyértelmű alternatívája a dslr videónak. A kifejezetten videóra kihegyezett megoldások vagy sokkal drágábbak vagy a minőségük nem megfelelő...
-
zsoltbarabas
csendes tag
válasz
Stauffenberg #27 üzenetére
Rosszul tudod.
Az összes féligáteresztős géppel dolgoztam már a Sony-tól, A33,55,57,58,65,77,99, mindegyik tudja a folyamatos felvételt (30 percenként újraindítva), 1-1,5 órákat filmeztem velük tűző napon, 30 fok melegben és egyik sem jelzett melegedést. Kis NEX gépeknél volt ilyen és nagyjából van is, igaz a legújabb szériát még nem próbáltam. -
HollyBoni
veterán
válasz
A többi DSLR vagy MILC is tud egyhuzamban 7-15 perc videót felvenni (külső hőmérséklettől és jelerősítéstől függően), aztán leáll.
Ez biztos? Én GH1-el vettem már fel 1,5 órás snitteket kb 20 fokban minden probléma nélkül. Pedig ez biliműanyag vázas szóval hőelvezetés sem a legjobb.
Ja, mondjuk 2fps-el.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Stauffenberg #30 üzenetére
+1 adom, Cuarónt szeretem, ha hozzányúl egy filmhez. a Faun labirintusának jót tett, meg a HP3-nak is.
-
birq
tag
válasz
Mi tipikusan esküvői videónál szoktunk belefutni a régebbi fotógépeknél még 12 perces, újabban 30 perces limitekbe. A szertartások többnyire ennél hosszabbak. A kamerák képének szinkronizálása miatt pedig nem érdemes snittelgetni. Viszont még a 12 perces limit sem vészes ha időben újraindítjuk a gépet, a kiesett másodperceket másik kamera képéből simán lehet pótolni...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Tarr Béla?
-
oraihunter
aktív tag
válasz
Stauffenberg #9 üzenetére
"A pletykák szerint 1700 USD körül lesz a váz ára"
-
imibogyo
veterán
válasz
Stauffenberg #2 üzenetére
(lásd: sample videó)
Lehet vak vagyok, de hol kellene látni ezt a sample videót? -
ROBOTER
addikt
válasz
Tegyük hozzá, hogy szükség is lesz az ISO sokmillióra, mert ez közel 36mm szélességgel rögzíti a 4K-t, míg a GH4 kevesebb, mint a felén, de még a Canon 1Dc is csak nagyjából APS-H cropon csinálja, 27mm-en, nem teljes szélességgel.
A demó videókon állati látványos a lehelletnyi DOF, de az életszerű helyzetek általában nem ilyenek. FullFrame-mel egy nagy fényerejű objektív videós szempontból sokszor használhatatlan mélységélességet ad, rekeszelned kell, és akkor kell az ISO dögivel.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
nekem is a fotózás miatt kellene, tőlem a videó lehet a fuji féle két mankóval járó féllábú szint is.... 2k$ tuti lesz legalább
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az A7 és az A7R mellé megérkezett a meglepően alacsony felbontású FF szenzoros A7S, melyet a gyártó mozgóképkészítésre hegyezett ki.
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Commodore 64
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Politika
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Sony A7III + 28-70mm FE 3.5-5.6 Zoom objektív
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - VADONATÚJ (1.)
- GOPRO Hero 11 BLACK Creator Edition akciókamera csomag +tartozékok
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (6000 vagy 42200 expoval)
- Sigma 135mm f/1.8 DG HSM Art objektív ( Canon ) -Újszerű-
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest