Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• NGA

addikt

válasz sto1911 #186 üzenetére

Én viszonylag sok Lego-t veszek, a helyi piacon ha jó árban van, akkor elhozom. Sokszor találok a Duplo/Primo elemek között bekevert megablock elemeket is. És bizony sokszor látom, hogy ezek hogy néznek ki amikor játszanak vele.

A Lego-nál ritkán találok törött Primo/Duplo elemeket, de sajnos az MB elemek között rengeteg a repedt, sérült elem. Ami a legnagyobb bajt jelenti, hogy ezek szilánkosan törnek, éles felületeket, szúró csúcsokat hagynak maguk után, és sok esetben szinte életveszélyesek. Lehet, hogy nem is venni észre elsőre a repedést az oldal mentén, de mikor pár elemet egymásrarak a gyermek, és esetleg valaki rálép (ami bizony sokszor előfordul) akkor az ilyen elgyengült elemek szilánkosan tudnak törni. Ez az ami nem fordul elő a Lego-nál, mivel a primo egy olyan anyagból készült, amin teherautóval is átmehetsz, max kilapul, de nem törik.
    Ez lehet sokaknak nem fontos, valamint 1 év alatt biztos, hogy nem adnék sarkos elemeket a gyermeknek. Beveszi a szájába, és bizony volt, ahol beleszorult a gyermek nyitott szájába, mert sarkos volt, és nem tudott kifordulni. Az elemek lazán kapcsolódnak egymáshoz, és pont emiatt sokkal jobb egy kisgyermeknek játszani vele, mert ilyenkor még csak rombol, és ezek a nagy gömb miatt a tetejükön szinte azonnal szétjönnek. De pont annyira jól vannak kiképezve, és kisúlyozva az elemek, hogy viszonylag magas tornyot is lehet belőle építeni, és ahogy lezuhan, ezek nem ütik meg a gyermeket annyira.

Sajnos nem fotóztam le a szilánkos törésű MB kockákat, de legközelebb megteszem.
    Én senkit nem akarok meggyőzni a lego minőségéről, én csak 1976 óta legózom, mikor megkaptam ezt:

• DeFranco

nagyúr

válasz sto1911 #186 üzenetére

De bakker, tényleg kíváncsi vagyok, hogy mitől lett ez az elcsöpögős tömjénezés.

tapasztalásból. ami a használatból, játékból vett aha-élményekből táplálkozik.

Nem kutyázta senki a primot egyébként

kérlek mutasd meg hol írtam, hogy bárki kutyázta a primot.

De akkor nyugodtan sértődj be, de akkor legközelebb ne írj be egy olyan topikba, amibe nem akarod, hogy őméltóságodhoz szóljanak, nem először, ugye.

mutasd meg hol írtam, hogy nem akarom hogy hozzám szóljanak? szólj bátran, max nem azt a választ kapod amit szeretnél.

persze csak akkor ha ez téged szórakoztat én el tudom engedni azt a tényt, hogy nehezedre esik értő olvasással elolvasni azt a 6+1 hszt amit ide írtam.

Új hozzászólás Aktív témák