- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandorHUN
addikt
F2P gagyiságokkal én nem vágnék fel. Annak meg nem tudom miért kéne örülni, ha szerverek tele vannak húzott szemű hekkerekkel.
A 2 címet pedig szerintem jogosan emeltem ki, mert ez a 2 játék jelenleg a 2 legnagyobb multiplatform fps, ahol -elvileg - billentyű+ egér miatt PC-nek kéne dominálnia, de ugye tudjuk hogy ez mégsem így van.
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
sad_Vamp
őstag
"És"....Kína egy egészen más piac mint az USA vagy EU, nem is lenne érdemes ide keverni. Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb nyugati játék vagy cenzúrázva, vagy sehogy nem jelenik meg náluk.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
válasz NandorHUN #50 üzenetére
a bf hol ver köröket? bf4 peak tegnap pc-n: 30k. Xbone: 37k. PS4: 53k. szerintem ez messze van még a köröket veréstől.
cod valóban köröket ver... mondjuk szerintem eléggé egyértelmű miért. abszolút konzolra van tervezve már az mw2 óta. hiperalacsony ttk, konzolra optimizált interface, pofátlan árazés, ráaádsul évente jelenik meg.
de who cares? pc-re több az alternatíva. a CSGO hatalmas szörnyeteggé vált. Az Arma 3-at ami pc exkluzív kb annyian játszák naponta mint a ps4-es BF4-et. Killing Floor, Payday2, Left 4 Dead... mai napig több ezren játszanak velük. Konzolos paydayt kétszer adták ki, legutóbb 1 éve, már halott, és nem is adnak ki updateket.
TF2... pc-n ott van a top5-be folyamatosan, minden nap, konzolon hol van? Sehol, kijött kb 2 patch anno 2007-ben és azóta semmi. Szerintem már egy árva lelket se érdekel. Overwatch. Garantálom hogy pc-n nagyobb a tábora, és hogy míg 5 év múlva is fognak hozzá content patcheket csinálni, addig konzolon már nem lesz semmi és senki.
folytathatnám... nem csak a cod és a bf létezik. A konzolos AAA mánia pont az, ami pc-re nem kell. Miért vegye meg mindenki évente a codot pc-re ha vannak játékok amiket évekig INGYEN támogatnak? És mindezt úgy mondom hogy én is megvettem kb minden codot az 1 óta.
[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
Itt fizetnek egyeseknek, hogy minden konzol hírnél előkerüljön a gamepad vs egér+bill vita??!
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
kikikirly
senior tag
válasz NandorHUN #50 üzenetére
Megnézted hányan játszanak konzolon és PC-n fps shooterekkel? CoD és BF is köröket vernek a konzolok a PC-re. Pedig kontrollerrel játsszák őket.
Mennyivel több játékot adnak el konzolon, annak semmi köze a billentyűzet-egér VS kontroller témához.
E sportokat egér billentyűzettel tolják dolog inkább vág ide.Illetve multiplayerben sem ok nélkül nem eresztik össze a konzolosokat PC-sekkel.Konzol grafikával nincs semmi bajom.Szoktam nézegetni CandyLenden PC-Xbox-PS4 összehasonlító videókat, legtöbbször hiába erőltetem a szememet, nem látok különbséget.Ha pedig van az se csökkenti a játékélményt.Azért nincs konzolom mert az FPS számomra kontrollerrel élvezhetetlen.Autós,Fifa stb játékok jobbak kontrollerrel.
Ja meg nincs stratégiai játék és valamennyire a modolhatóság is hiányozna.Ezen az alapon a PC-seknek kéne pusztulnia nem a konzolos játékoknak és platformnak.
Jó néhányunknak van Xbox kontrollere billentyűzet,egér mellé.[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz BoogeyM@n #27 üzenetére
Megnézted hányan játszanak konzolon és PC-n fps shooterekkel? CoD és BF is köröket vernek a konzolok a PC-re. Pedig kontrollerrel játsszák őket.
A többi játékban pedig gyakorlatilag kontollerrel sokkal élvezetesebb és jobb a játék.
Ezen az alapon a PC-seknek kéne pusztulnia nem a konzolos játékoknak és platformnak.
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
upc8823
tag
válasz interstate76 #47 üzenetére
nem tudom mi a gond , vannak steam konzolok PC is funcionál , pl :
dell alienware ,
Steam Machine,
ZOTAC NEN Steam Machine,
Maingear DRIFT,
Scan 3XS ST Steam Machine -
interstate76
addikt
Ne erőlködj már, könyörgöm! Az emberiség max. 1%-a az, aki csak és kizárólag a nappaliban akar dolgozni/netezni, és a TV alá rakott univerzális konzollal (amin elképzelésed szerint Windows fut és szabadon telepíthetők rá programok, tehát valójában nem konzol, hanem konzoldobozba dugott PC) akar megoldani olyan feladatokat, amikre sokkal hatékonyabb/mobilabb/olcsóbban üzemeltethető eszközök vannak.
Nem mellesleg nem újdonság, amiről beszélsz, csak te konzolnak csúfolod azokat a HTPC-ket, amikben játékra is alkalmas CPU-GPU páros működik.
Mondjuk igazából én vagyok a hülye, hogy leálltam vitatkozni egy trollal.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
Meteorhead
aktív tag
-
sad_Vamp
őstag
ennyi hülyeséget már rég olvastam egy hír alatt (még ha offban is volt akkor is).
Akik megint a buta kontrolleres vitát kezdenék el, plz folytsák magukba.Szvsz sokkal érdekesebb ez a dolog annál, hogy újra konzol vs PC flamewar legyen belőle.
Szóval miért is lesz baj ha nem lesz teljesen szabványos? Az NV már évek óta szopatja az Ati/AMD-t hasonszőrű dolgokkal. Most majd szörnyű lesz nekik a szopóág másik végén lenni ugye?
Meg amúgy is, ideje lenne valagba rúgni a fejlesztőket, mert 150éves technológiákat használnak. 90-es években jóformán minden hónapban találtak ki valami újat..... itt meg kvázi 2005óta kvázi megrekedtünk. Számomra hihetetlen, hogy már nincs semmi új amit ki lehet találni? (úgy komplett PC/konzol fronton en-bloc)“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
nonsen5e
veterán
válasz BoogeyM@n #27 üzenetére
Taking the bait again..
Elég jól elvannak a konzolok, nagyfokú hülyeség azt állítani, hogy kiment a divatból.Van olyan műfaj, amiben kevésbé jó a kontroller, de olyan is van, amiben az egér+billentyűzet sem remekel. Megszokás, műfaj és egyéni preferencia kérdése.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
Teasüti
nagyúr
válasz interstate76 #40 üzenetére
Jól van.
Akkor lapozzunk a hisztiről!
Közelítsük meg máshonnan: miért van szükség külön számítógépre a háztartásban, amikor szinte ugyanazzal a képességekkel rendelkező hardver már ott figyel a tv alatt? -
Teasüti
nagyúr
válasz interstate76 #38 üzenetére
Ok, e logika alapján akkor:
1. tehát a konzolnak egy végtelenül primitív használhatatlan szarnak kell lennie, hogy mazochistának kelljen lenni valahányszor ha véletlenül nagyon fel kéne menni a netre böngészőből megnézni vmit, vagy bepötyögni a youtube-re három szót másfél perc alatt kontrollerről?
Hiába szeretné az MS a nappali ékkövévé tenni, meg "szórakoztató központtá", amikor gyakorlatilag játékon kívül minden másra kész kínlódás befogni.
Én nem mondtam, h hülye, csak lebravóztalak, amiért 3 külön eszközt hoztál fel arra, amire egy is elég lehet adott szempontok szerint (és kettőről indultam, amiket össze lehetne házasítani).
Persze sok szempontot figyelembe lehet venni, de a több felhasználós párhuzamos használat és a mobilitáson kívül a többi nem túl lényeges.2.És mi indokolná a magasabb árat ugyanazon a hardveren? Esetleg rádobhatják a Windows licenc díját.
Az Android pl. jóval sokoldalúbb, az iPhone mégis drágább.3. Mivel tud többet a laptop hordozhatóságát leszámítva, amikről még nem esett szó?
Magamat PC gamer-nek tartom, de nagyon szívesen átnyergelnék konzolra annak előnyei miatt, csak hát az a qrva egér... Na meg némi One élmény után (főleg az új "Win10" alapú rendszerrel) sírva szaladtam el. Na jó, költői túlzás, de felbaszott. Nagyon. Nem a játék - az az egyetlen egy dolog, ami úgy működik, ahogy kell (kivéve, hogy beszaggat) -, hanem az idióta UI. Élhetetlen szar rendszere van. Frissítés előtt jobb volt, utána napokig keresgéltük mi hova került.
Aztán meg azért a PC-s teljesítmény se olyan rossz, főleg, hogy beszaggatnak a játékok a konzolon is pont úgy, ahogy PC-n. Ha meg épp nem zuhan be, akkor meg van 30 fps-em. Fantasztikus. Szóval ez az új generáció egy nagy csalódás. Lehet régen jobb volt és csak a konzolozás romantikája miatt érdekelt a dolog, amiket egész életemben hallgattam csak ma már nem érvényesek talán. Passz, előző generációkkal nem játszottam.Én "szuperkonzol" alatt nem a meglévő üzleti modelleket értem, hanem inkább a Steam konzolhoz hasonló modellt, csak MS és Sony szintű támogatással. Vagyis fogni 3-4 konfigot belépő szinttől highend-ig, majd eladni konzolként. A érveket már leírtam. A meglévő konzolos élményen nem változtatna sztem semmit.
De viszont mekkora királyság lenne már egy laza bill kombóval kilépni a ratyi xbox home screen-ből Windows asztalra, mint Win8 esetén a Metro felülettel. A egységsugarúak használják tovább konzolként, aki meg akar, annak ott a Win is. A PC meg felőlem mehetne a levesbe (tökömnek minden évben új VGA, meg driveres buziskodás ), amíg megvan a választás lehetősége a magasabb színvonalra is hardver terén.
Ez volt az elképzelés.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
Na még egyszer (nagyon türelmes vagyok ám):
1. Te nem egy felokosított, univerzálissá tett konzolról beszélsz, hanem egy klasszikus desktop PC-ről, mint tuti megoldásról, aminél jobb nem is létezik. Ergo szerinted hülye, aki ez utóbbi helyett külön eszközt használ munkára és játékra. Akinek meg androidos mini PC-je is van, az meg már egyenesen maga a Sátán! Sőt, minden termékfejlesztő/marketinges egy hülye, aki szerint külön célhardver kellett a játékra, riválist állítva a gamer pécéknek. Tehát a konzol sokoldalúbbá tételével konkrétan a konzol léte ellen érvelsz. Paradoxon.
2. Ki mondta neked azt az égbekiáltóan merész dolgot, hogy nem ugrana meg egy olyan konzol ára, amin windows futna és amire te Kodit, Bluestacks-et és persze mindenféle progit telepíthetnél? Te pontosan tudod a jövendőbeli, konzoldobozba csomagolt desktop PC árát? Az igen!
3. Szerintem azért nem jó, amit szeretnél, mert számtalan jobb és rugalmasabb megoldás létezik ugyanazokra a feladatokra, mint amikre a te "nagy ötleted" alkalmas lenne, sőt, az én saját kis kombóm jóval többet tud a te AIO-masinádnál. Egyetlen réteget tudok, akik utóbbira vevők lehetnének: őket PC gamernek hívjuk és most is desktop PC-t használnak. De még ők sem akarják a nappaliban, univerzális eszközként a böhöm gépüket használni mindarra, amire pl. én a droidos mini pécémet. De még játszani sem biztos, hogy a nappaliban szeretnének. Filmet nézni annál inkább.
Nyilván desktop erőművet használnak azok is, akiknek a munkájukhoz erre van szükségük, csak tudod az a nagy helyzet, hogy ők nem a nappaliban dolgoznak...
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz BoogeyM@n #36 üzenetére
A VR téma érdekel engem, arra várok mit lép a konzolpiac. Ha semmit jövő nyárig, akkor építek gépet hozzá.
Laptopon is filóztam - hisz ezért nincs asztali gépem -, csak VR-re nem annyira szupi, meg nem akar jönni az új generáció, meg azért 6-800k-ból már igen tisztességes asztali gépet lehet építeni kompromisszumoktól mentesen, szóval annyit nem adnék laptopért. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Mert a GAB mindenkit felvesz, aki fizeti a tagságot. Emiatt minden gyártó ott van, amelyik GPU-t licencel.
Nem azt írtam, hogy tiltsák meg, csak valami szabályozás ennek a területnek sem ártana. Például shader nyelvet nem lehet kiegészíteni.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Teasüti
nagyúr
válasz interstate76 #33 üzenetére
Nincs olyan szempont, amely mentén egy all-in-one konzol jobb lenne, mint egy laptop-mini PC-Xbox One kombó
Izé, bekerülési költség?
Ez így élből többszázezer arany. Cserébe spórolsz néhány ezrest évente, ha nem jár fölöslegesen a konzol.
A hordozhatóság továbbra se érv egy PC+Konzol szempontjából, ami le van cövekelve a nappaliba a TV alá.
Gondolom a tévédet nem viszed ki a kertbe.
A laptop meg nem egyenlő az asztali géppel.
Aki laptopot használ valószínűleg jó okkal nem az olcsóbb asztali gépet vette.
Egyszer sem írtam olyat, h valaha is alternatívája akarna lenni a "szuperkonzol" egy laptopnak.És még mindig nem értem miért fájna az neked, ha nagyobb tudású lenne a konzol.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
A lemaradást a doirdos mini PC-k médiaplayeri képességei kapcsán írtam, teljesen egyértelműen - ezt most hogy lehetett félreérteni? Még idéztem is, amire reagáltam. Továbbá ez amúgy is erőlködés. Nincs olyan szempont, amely mentén egy all-in-one konzol jobb lenne, mint egy laptop-mini PC-Xbox One kombó, te is csak azon rugózol (kevés sikerrel és meggyőző erővel), hogy nem rosszabb. Ellenben én már írtam néhány olyan felhasználási területet, ahol kényelmesebb a 3 külön eszköz.
Meg az is mekkora erőlködés már, hogy egy Microsoft által gyártott konzolon Kodi fog futni. Te nem is egy univerzális konzolról beszélsz, hanem egy klasszikus desktop PC-ről, amire tetszőleges progit telepíthetsz, és amit a PC gamereken kívül már szinte mindenki leépít(ett).
Tőlem olyan eszközre vágysz, amilyenre csak akarsz, viszont ez egy olyan fórum, ahol leírhatom, hogy szerintem semmi nem indokolja a létrejöttét, és ha 10-en vernének, akkor sem venném meg. Ettől még létre is jöhet és te meg is veheted!
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz interstate76 #31 üzenetére
Való igaz le vagyok maradva egy-két évvel, de ezek régen is adottak voltak már. Utoljára HD5870-es VGA-m volt, ha jól rémlik az idle 30 wattot fogyasztott talán ezelőtt 7 évvel, az egész gép meg nem többet, mint 50-60 watt és az még csak C2Q volt, nem szupi Core i integrált vga-val, amire át lehet váltani és lekapcsolni a dedikált vga-t.
Szóval hol is tartunk most idle fogyasztásban? 1st Gen Intel Atom szintjén kb? Kérdezem. Nem mértem modern konfigot mostanában.Te szövegszerkesztést írtál, az idle terhelésen megy.
A többi meg hardveres gyorsítással; nem hinném hogy nagyon fájna a villanyszámla némi filmezés után.
AAA játékok alá meg mehet a teljes kapacitás, az senkit nem érdekel arra az időre, amíg fut a játék. Vagy talán a porszívóból is a kisebb fogyasztásút veszed, mert pörgeti az órát?
A gagyi játékokhoz meg PC-n se kellenek óriási erőforrások és igen, lehet futtatni Android-ot Windows alatt.
A 15000-es Mini PC-d meg nem tudom mennyit ehet, kb router szintjéra tippelem, szóval lehet úgy 50 watt előnye hasraütésre. 15000 Ft mennyi idő alatt térül meg?
Számok nélkül ez meddő vita, te azt mondod így optimális, én meg azt, hogy nem nem számottevő a különbség.
Egyéb kérdés?Amúgy meglepődnék, ha a One idle fogyasztása magas lenne. Nagyon primitív konstrukció volna, ha nem venné vissza az órajeleket, meg a feszültséget. Erről nincs infóm.
Na meg mekkora tápot adtak a laptopodhoz, azt nézted már? Szted teljes terhelésen mit fogyaszthat?
Vagy gondolod a Home Screen teljes terhelésen járatja a One-t?
Had ne kelljen vitatkoznom, mérd le magadnak!
Én mértem régen, elégedett voltam az eredményekkel. Amikor már a 15 wattos router szignifikáns különbséget jelent a szobában, akkor úgy gondolom kár tovább rugózni a témán. Az a router annyit fogyaszt egy nap alatt, amiből 6-7 órát lehet malmoztatni a PC-t. Esetleg ha felpörgetem egy kis játékra, akkor eljátszok vele 1-2 órát ennyiből.
Sztem annyira lényegtelen... Nincs több hozzáfűznivalóm.Amúgy mellékesen kérdezem, ha a One-on lenne asztali környezet az neked miért fájna?
Senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy azt kell használnod a laptopod helyett.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
"Vagy ha videofil aggályaid vannak, akkor ne legyenek, ha már Android-os "tévé okosítóról" filmezel!"
Ez a mondatod sok mindent elárul. Olvasgass utána, szükséged van némi friss infóra!
"Kiszámoltad mennyi gépidő alatt térül meg az Androidos mini pécéd bekerülési költsége és kedvezőbb fogyasztása egy PC idle fogyasztásához képest?"
Neked nemcsak a legújabb droidos mini PC-k videólejátszási képességeiről kellene olvasgatnod, hanem az általam írtaknak is neki kellene futnod még egyszer, mert elsőre sok minden nem ment át. Kit érdekel a PC-d idle fogyasztása? Egyebek mellett játszunk, filmeket és youtube-videókat nézünk, online rádiót hallgatunk a droidos mini pécénken. Tud droidos játékokat futtatni a szuperkonzolod? Gondolom tud (hát hogyne tudna, Kodi is lesz rajta! , szóval tud majd futtatni BlueStacks-et is), és gondolom, a fogyasztása is alacsony lesz közben, ahogy egy magas bitrátájú full hd filmnél sem pörgeti majd a villanyórát egy kicsit sem. Tehát mind funkcióit, mind pedig áramfogyasztását tekintve helyettesítő eszköze lesz egy androidos, sd kártyáról OE-t futtatni képes mini PC-nek.
Nem értem, miért kell egyértelmű előnyöket vitatni. A laptopom és a mini PC-m összesen nem esznek annyit, mint a One, minek kapcsolnám be utóbbit akkor, amikor nem játszom? Hogy neked jobb legyen, mert szerinted nekem most arról kellene pötyögnöm , máskor pedig azon kellene kodizni, droidos játékokat futtatni, szövegszerkeszteni, youtube-videókat nézni, online rádióadókat hallgatni, filmeket nézni stb. stb. stb., mert az jobb? Miben jobb, ember? Az a helyzet, hogy nekem ezzel a 3 eszközzel ezerszer komfortosabb az életem, akkor is, ha fejre állsz. És messze nemcsak a villanyszámla miatt.
-
interstate76
addikt
A mobilitás onnan jött, hogy - sok más emberhez hasonlóan - én is csak laptopot használok és 100 éve nincs asztali gépem, nem is vágyom rá. Márpedig az all-in-one eszköz asztali gép lenne.
A Microsoft konzoljára a Kodi? Ha viccből írtad, akkor jó (tényleg!), ha nem, akkor nem jó.
A többit már leírtam a #28-ban, és tényleg nem értem, hogy az energiatakarékos gépek korszakában miért jó az, ha pl. egy word doksi szerkesztéséhez be kell izzítani egy böhöm monstrumot.
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
válasz interstate76 #28 üzenetére
Ami azt illeti ezek jó érvek ezekre a felhasználásokra. Így most csak azt nem értem honnan is jött a mobilitás, mikor PC-ről és konzolról volt szó?
Értem én, h a laptop egy mobil pc, de itt elsősorban asztali gépekről van szó, ahogy a konzol is az.
Én nem azt mondom, hogy mindenkit oda kell szögezni a nappaliba, hanem azt, hogy az eleve földhöz ragadt gépeket kéne összeházasítani.
A laptopod hogy a kertben van-e az nekem mindegy, a lényeg, hogy számítógéges alkalmazásokat használsz.
Vagyis szükség van PC-re a konzol mellett.
Ergó van létjogosultsága a 2in1 gépnek.
A media player meg simán mehet a gépbe, tán Windows-ra nincs Kodi?Az meg, hogy 30 wattot fogyaszt vagy 10-et abban a két órában amíg megnézek egy filmet, azt pont leszarom.
A 24/7-es fogyasztás az érdekes, nem a pillanatnyi.
Elég jól skálázódnak már a mai hardverek az energiahatékonyságot illetően.(#30) interstate76
A Microsoft konzoljára a Kodi?
WINDOWS-RA KODI. Kéretik értelmezni az olvasottakat.
Vagy ha videofil aggályaid vannak, akkor ne legyenek, ha már Android-os "tévé okosítóról" filmezel!Hányszor írjam még le az energiatakarékosságot, míg egyszer eljut a tudatodig?
Most ezen rugózol? Gondolom nem 24/7 szövegszerkesztesz, ugye?Kiszámoltad mennyi gépidő alatt térül meg az Androidos mini pécéd bekerülési költsége és kedvezőbb fogyasztása egy PC idle fogyasztásához képest?
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
Azért bravózol, mert butaságnak tartom az all-in-one, energiazabáló, mozdíthatatlan monstrumokat?
10e Ft-ból van egy olyan droidos játékkonzolom (itt és a linkelt hsz. előzményeiben írtam róla) és egyben kadenciahelyes médiaplayerem, amit non-stop üzemmód esetén sem veszek észre a villanyszámlán. Nem akarom, hogy ez a kis cucc, Kodival együtt be legyen építve az Xbox One-ba. Minek? Hogy kirakhassak egy tenyérnyi dobozt és 2 db, rövid kábelt, cserébe viszont ne futtathassak androidos játékokat a TV-n és megugorjon a villanyszámlám is? Eszem ágában sincs! Egyébként a fent említett Kodi sosem lesz futtatható a One-on, szóval már csak emiatt sem maradok mini PC nélkül akkor sem, ha megvalósul a mindentudó szuperkonzolod. Aki már próbálta a Kodit/OpenELEC-et/LibreELEC-et, az tudja, miről beszélek, aki nem, az meg próbálja ki és esze ágában sem lesz konzolon filmeket nézni.
Ne a laptopon vagy a droidos mini PC-n böngésszek? Miért? A te szuper, all-in-one eszközöd mellett is lenne laptopom, egyrészt mert kell a mobilitás, másrészt pedig ha itthon dolgozom, azt nem a nappaliban teszem, azaz a laptop nem kiváltható az általad vágyott eszközzel, tehát teljes tévképzet a megszűnő kábelrengeteg, amiről vízionálsz.
Az előbb fifáztam egyet a One-on, a nagylányom Township-et játszott a nappaliban a droidos mini PC-n, most pedig netezek az óránként kb. 10W-ot fogyasztó laptopomon a dolgozószobában. Ha úgy tartja kedvem, akkor kiküldöm a képét a monitoromra, vagy kiülök vele a kertbe, vagy ...akármi.
Kb. estig tudnám sorolni, hogy miért nem akarom egyben látni ezt a 3 eszközt, szóval használjon AIO monstrumot, aki rá van szorulva!
(#27) BoogeyM@n Fps-ekhez nem jó a kontroller, viszont fifázni nem is igazán lehet mással. Én ezt nem úgy jellemezném, hogy a kontroller 25 éve kiment a divatból, hanem hogy ideje lenne használhatóvá tenni az egeret a konzolon.
[ Szerkesztve ]
-
BoogeyM@n
tag
A redvás szemétláda konzolnak kéne már megdöglenie a hülyeségével. Menjenek már a pícsába a kontrollerükkel már 25éve kiment a divatból.
Itt van az oculust rift meg xbox-on már rég van kinect akkor meg miért szopatják az embert hogy azzal szarakodjon hogy eltaláljon valamit 3d-ben.
Ezért nem is merik össze ereszteni a szervereket pedig több játékos lenne a szervereken. -
Teasüti
nagyúr
Vhol el kell kezdeni. Gyerekként az első gépemet én is elk.rtam egy 5-6x, aztán utána már én telepítettem Windows-t, mert már nem volt segítség.
Manapság ez már kényelmesebb a biztonsági mentésekkel, rendszerképekkel és recovery partíciókkal.
Olyat meg már 20 éve nem láttam ismerősi körben, h vki úgy elk.rja, hogy be se boot-ol a gép.Amőgy meg lehetne korlátozni az asztali környezethez való hozzáférést, mint mondjuk a root jog Android-on.
Figyelmeztetést arcba tolni, korlátozott garancia utána, stb stb.
Meg lehet oldani kulturáltan, hogy r=1 csak a neki szánt UI-t használja.(#25) interstate76
Igen és van három eszközöd arra, amire egy is elég lenne. Bravó.
A konzol a nappali része, a gépet is igyekeznek bevinni a nappaliba.
Mehetne vele minden más kacat is ideértve az összes létező perifériát, vmi kulturált módon elkerülni a kábelspagettit és mindenki nyert.
Jelenleg a konzol szvsz totálisan alkalmatlan arra, h szórakoztató központ legyen - pedig erre szánják.
Játékon kívül minden másra iszonyú szopás használni a nyavalyás kontrollerrel, élen a böngészővel meg az idióta virtuális billentyűzettel (esküszöm a Samsung smart tévém virtuális billentyűzetét gördülékenyebben lehet használni a hozzá való távirányítóval, mint egy xbox-ot).Az energiahatékonyság már PC-n is korrekt tud lenni, ha nem tuningolsz, akkor alig fogyaszt vmit a rendszer.
Már több generációval ezelőtt megoldott volt, hogy a VGA lekapcsol, a CPU minimálisat fogyaszt csak passzív hűtési módban, stb. Jelenleg nincs PC-m, de meglepne ha visszafelé fejlődött volna a Core i platform.Igazából a PC volna a legideálisabb általános felhasználásra, csak mivel fragmentáció, ezért ezt kéne homologizálni alig pár konfigurációra és eladni konzolként. Belépő szinten maradna a gyenge Xbox One , aztán lehetne felfelé skálázni egészen 1080 GTX-ig meg Core i7-ig.
Aztán megszűnne a csere bere, meg driveres berhelés, meg szívás. Out-of-the-box mehetne plug&play módon, mint a konzol. Kapna egy konzolos front end-et, alatta meg ott van a rendes Windows ha tényleg használni is szeretnéd vmire a gépet.
Ez miért nem felelne meg?Steam megoldása nem erre épül véletlen? Csak míg arról a Tesco konfiguráció jut eszembe, addig a tényleg nagy játékosok - mint a Microsoft és Sony - előállhatnának vele szebben becsomagolva.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
Én nem szeretném, ha PC (is) lenne a konzolból, csak a játékokhoz hiányzik az egér, amúgy jól megvagyok az Xbox One + Lenovo B50-70 laptop + Beelink Mini MXIII androidos mini PC kombóval. Elsősorban a konzolon játszom, de ha elő szeretnék venni valami régebbi fps-t, vagy stratégiai, esetleg kalandjátékhoz támadna kedvem, akkor azokhoz bőven elég az Intel HD 4400-as, ill. ott van a TV-re kötött mini PC egy csomó jó, droidos játékkal és 3 emulátorral (főleg a lányomnak, hogy ne egy tablet/telefon felett görnyedjen, ha már játszik). Továbbá irodai munka és böngészés, tartalomfogyasztás közben a laptopom, médialejátszás közben pedig a mini pécé alig fogyaszt valamit - ha ezekre a célokra is a One-t használnám, akkor mennyivel lennék beljebb, mint egy klasszikus asztali PC-vel? Lenne egy nem mobil és cseppet sem energiatakarékos monstrumom. Megint. Én ezt nem szeretném. De persze mások az igényeink, nincs ezzel semmi gond.
[ Szerkesztve ]
-
kikikirly
senior tag
Én úgy értelmeztem hogy leginkább az Nvidiára és az Nvidia kártyával rendelkező felhasználókra jelent veszélyt(kisebb teljesítmény/nagyobb gépigény, néhány effekt nem is fut Nv kártyákon, Alá Radeon Physix).Gépet vásárlók nagy része nem olvas PH-t, Nvidia népszerűbb is így önhibájukon kívül rosszul járhatnak(feltéve hogy a jövőben tényleg elterjed)
"és a PC szemszögéből majd megnyugtatják magukat azzal, hogy GCN-en ezek is gyorsak lesznek. Emiatt olyan potenciális kutatások kerülhetnek süllyesztőbe, amelyeket az adott stúdió vagy kiadó túl drágának ítél meg csak a PC miatt elvégezni, holott ezek biztosítanák a szabványos kódok megfelelő fejlődését. Ennek a negatív hatásaival nyilván tisztában lehetett az AMD is, de valószínűleg az üzleti érdekek fontosabbak voltak.,,
A szerző szokta mondani hogy PC-re az elavult szoftveres környezet miatt és a konzolokhoz képest kis létszámú felhasználó miatt egyre kevesebbet költenek kutatásra és a konzolon van a hangsúly.
Oké de ha átlehet hozni minimális anyagi ráfordítás mellett jó teljesítményt akkor evvel a kutatások egy része feleslegessé is válik.Abu attól tart hogy az ésszerűnél komolyabb mértékben fog csökkeni a PC- kutatások költségvetése hiszen áthozzuk konzolról és kész(tehát a kompatibilitás rátesz még egy lapáttal).Szerintem az a kérdés hogy melyikkel nyerünk.Ha okoz is károkat sokkal többet fog nyerni vele a PC,hiszen jelenleg nem mi vagyunk középpontban, ha maradna a mostani rendszer többszörösét veszítenénk mivel nem éri meg PC-be ölni a pénz,ugyanazt az összeg jobban hasznosul konzolos kutatásoknál(vagyis az új rendszerrel konzolra áldozott pénzt beleszámíthatjuk a PC költségvetésbe is,hiszen itt is hasznosul).Ti mit gondoltok erről?
[ Szerkesztve ]
-
Teasüti
nagyúr
Ki kell dobni a játékból a relatív gyorsulású kameraforgatást és célzást, oszt ennyi. Tán még egyszerűbb is kezelni az abszolút elmozdulást, mint gyorsulásokkal meg "tehetetlenséggel" szöszölni.
Ez nem lehet kifogás, hogy arra tervezik. PC-n is vígan futnak a konzolportok egérrel, igaz néha borzalmas eredménnyel, de néha meg teljesen korrekt élményt ad.Én inkább egy egységesített játékplatformot várnék már lassan kiegészítve a PC-s flexibilitással a csatlakoztatott eszközök és futtatott szoftverek terén, vagyis ötvözni a konzolt a PC-vel.
Jó irány, hogy konzolból lesz több minőségi szint a hardverből, ugyanakkor nagyon kéne már rá egér+bill és kukázni kéne az xbox OS-ét is, mert egész egyszerűen alkalmatlan a játékon kívül konkrétan minden másra.
Videózni is borzalom, de mikor netezni akartam xbox-on, hát nem sokon múllot, hogy beleállítsam a fejszét a gépbe. A telefonom is több nagyságrenddel jobb felhasználói élményt nyújt általános felhasználásra, mint egy xbox.Szerintem lehetne 3-4 teljesítmény színt, mint a VGA-knál (belépő-, közép-, felsőkategória), így a fragmentáció még mindig kézben tartható, aztán költözzön a PC a konzolra!
Adni támogatást minden egyéb perifériára, rakni rá egy normális Windows-t (vmi xbox felülettel indulhat, mint egy XBMC vagy Metro az egységsugarúak kedvéért, de elérhető volna a rendes asztali környezet is) aztán vigye a nép ki-ki pénztárcája szerint![ Szerkesztve ]
-
Televan74
nagyúr
Természetes hogy az AMD ki szeretné használni a programozók lustaságát.Neki üzleti érdeke hogy minél több játékban legyen gyorsabb az ő kártyája.Nem mindegy hogy vadászkéssel vagy puskával megyek az oroszlán ellen.
Mindenbe beleugatok!!!
-
nonsen5e
veterán
Taking the bait..
Ha a konzolokban (amiken a konzolfunkciók futnak) AMD van, akkor nem sok értelme lenne minden bekezdést Texas Instruments vagy Qualcommal kezdeni.Franklin: A portolás kicsi része csak az irányítás megoldása - nem abban vannak az igazi nehézségek. PC-n is ha valaki nagyon akar, pillanatok alatt be lehet emulálni ezer dolgot irányításra, sok esetben egész jó hatásfokkal. Multiplatform címek esetében meg PC miatt eleve elkészítik a billentyűzet+egér irányítást, csak elég lenne azt visszaültetniük konzolra.
[ Szerkesztve ]
-
Franklin
addikt
válasz Tigerclaw #11 üzenetére
Nem vagyok szakértő a témában, javítson ki valaki, ha tévednék, de nem olyan egyszerű ez az egér+bill dolog.
A konzol játékokat kifejezetten kontrollerre tervezik, ami más programozást igényel, mint az egér+bill. Hiába támogatja a hardver, ha a játék nem kezeli rendesen.
Szóval nem olyan egyszerű a dolog, hogy bedugom a gamer egeremet a Boxba és mindenkit lealázok COD-ban vagy BF4-ben
-
Meteorhead
aktív tag
Vélemény: jó.
Jó dolog-e, hogy kis túlzással ugyanazokat a grafikai alapokat használjuk már lassan 25 éve? Iszonyat nehéz radikálisan új képalkotó eljárást csinálni, amíg geometry shaderben kell gondolkozni. Egyszerűen gúzsba köti az embert, hogy egy másra kitalált API-ban kell lavíroznia.
-
derive
senior tag
Ehh, csak nekem akadt meg a szemem,hogy kb minden bekezdes AMDvel kezdodik?
-
Tigerclaw
nagyúr
Épp az a lényeg, hogy simán futna rajta, csak hivatalosan támogatni kellene a billentyűzetet és egeret. Szerintem az MS is jól járna ezzel, mert többen vennének XBOX-ot, és amiatt több játék is fogyna szintén rajtuk keresztül vásárolva. Továbbra is az lenne ideális, hogy PC-nek valami lightos vagy hordozható gép, játékra meg konzol.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
arn
félisten
Amdnek elony, api, platform, stb szempontbol nem. De meglatjuk mit profitalnak belole.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
interstate76
addikt
-
Khan13
senior tag
válasz interstate76 #4 üzenetére
Mintha azt olvastam volna anno, hogy az Anniversary update-be szánták, de aztán egyebek miatt nem került bele (gondolom nem prioritás a többi dolog mellett), így várhatóan az RS2-vel jön. Persze az is megeshet, hogy egészen az RS3-ig húzzák.
-
törölt tag
Kicsi-puhának az év üzlete
-
nonsen5e
veterán
válasz interstate76 #4 üzenetére
Az Xbox UI szinten sem támogatja az egeret-billentyűzetet?
A menüben például PS3-on már lehetett navigálni bármilyen USB-s egérrel-billentyűzettel, elvileg csak a fejlesztőkön múlott végig, hogy beteszik-e a támogatást a játékokba vagy sem. FFXIV (mmorpg) az egyetlen példa amit fel tudok hozni, ami PS3/4-en is teljes mértékben támogatja ezt a beviteli módot a kontroller mellett.[ Szerkesztve ]
-
Fiery
veterán
"A GAB és az ARB nagyon lassan halad a szabványosítással, mert nem egy, nem kettő, de még csak nem is három, hanem legalább egy tucat szereplő visszajelzései alapján döntenek ezekben a kérdésekben"
Ezzel kapcsolatban szeretnek egy kicsivel tobb infot. A GAB-nak miert nem eleg 4 szereplovel egyeztetnie? Vagy en tudom rosszul, es nem csak 4 gyarto van piacon, ami DirectX-compliant GPU-t fejleszt? AMD, Intel, nVIDIA, Qualcomm. Az ARB mas teszta, az valoban Babel
"A fentiek mellett a Microsoft és a Khronos Group számára talán szigorúbban kellene szabályozni a gyártóspecifikus kiterjesztéseket, mert elméletben ezeknek biztos, hogy lehetnek káros hatásaik."
Ha valoban problemanak gondolna ezt az egeszet a 2 emlitett ceg, akkor egyszeruen letilthatnak az egyedi kiterjesztesek hasznalatat. De ezt nyilvan nem fogjak meglepni.
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
Én meg az egeret nézném meg végre a konzolon! Régebben azt csiripelték a madarak, hogy a One-ra lesz billentyűzet- és egértámogatás, de régóta nem hallottam erről semmit - füstbe ment terv?
Közben találtam róla anyagot: állítólag hónapok kérdése a dolog. Meglátjuk! Vagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
Nagyon helyes. Ideje valóban elkezdeni haladni a korral és a fejlettebb architektúrát használni. Valójában minden gyártó a maga malmára akarja hajtani a vizet és legjobban a tudjuk kik csinálják ezt sok-sok éve.
Kutatásoknak pedig nem áll útjában szerintem, csupán több lesz a lehetőség rá."A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Tigerclaw
nagyúr
Én inkább annak örülnék, ha a PC-s játékok futnának a kozolokon (legalább az XBOX-on).
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 365.000.-
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- RTX 3070-ET KERESEK TÖBB DARABOT 105-115k típustól függően!
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest