- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Nem veszik el az Activision Blizzardot a Microsofttól
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- Kevesebb bevételét adja át az OpenAI a Microsoftnak
- Powerbank topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
Ebben én is egyetértek. Vannak olyan játékok, amelyek a mai napig a figyelem középpontjába kerülnek, már csak a nevük említésekor is. Pl. STALKER, FEAR, Starcraft, Warcraft 2, Battlefield 1942. Az első 2-t még én is előveszem mert annyira jó élményt ad, hogy cseszek arra hogy a grafikai élmény totál elavult.
De vegyük pl. a CS-t. Kifejezetten utálom. De mégis akkora tábora van hogy csak döbbenek. Ott van pl. a LoL. Szintén hányok tőle. Mégis népszerű. Pedig mikor ránéztem a grafikára hát tényleg a neve passzol: LOL
Erre mondom azt, hogy a technikai fejlődés még az örökzöld címerrel ellátott dolgokat sem tudja felülbírálni.
A játékok világában nem mindig a technikai fejlődés a domináns.. Az embereket meglehet venni egy hosszútávú lekötöttséget és hangulatot biztosító játékkal úgyhogy észre sem veszik hogy a technikai háttér legalább 3-4 éves.
De mondok egy kivételes példát is. Aki ismeri: Commandos. Februárban elindítottam, hogy megnézzem a grafikai élmény mennyiben volt változott a szememben. Válasz: semmit. A mai napig rámerem mondani hogy szépen megcsinált játék. Pedig vagy 16 éves
-
Zanik
addikt
válasz
Menthirist #45 üzenetére
De akkor magyarázd már meg az olyan játékok sikerét, amik grafikájukat nézve lemaradásban vannak a 2016-ban elérhető "etalontól", nevezzünk bármit is annak.
Olyan játékokra gondolok, mint a Minecraft, Niddhog, Fez, Luftrausers. Miért népszerűek ezek a játékok? Talán azért, mert jók, függetlenül a grafikai megjelenésüktől?
De felhozhatnám példának akár a Rocket League-t is, aminek a sikere bebizonyította, hogy százszor fontosabb, hogy egy játék jó és élvezetes legyen, semmint hogy simán csak grafikailag hozza azt ami egyesek szerint 2016-ben "kötelező"!
Hisz a grafika (vagy azon belül a felbontás) csupán csak egyetlen, fontos(!), de nem kizárólagos összetevője egy jó játéknak. Ott van a sztori, a zene, a hangulat, és más játékelemek, amik összességében sokkal fontosabbak, mint maga a grafika önmagában. Ezért sem értem igazán ezt a felbontás-fetisizmusodat. -
Carasc0
őstag
válasz
Menthirist #47 üzenetére
Én ezt értem hogy a technika fejlődjön. De mivel az ember dönti el hogy 720p vagy 1080p-re van igénye, itt közrejátszik az is, hogy ha nincs rá kerete hogy fejlődjön, akkor mi van. Továbbra is vallom, hogy kényesek lettek az emberek. Ez 200%. Az igények nőnek, a lemondási készség rohamosan csökken. S miért kell lemondani? Mert ha nincs rá keret, cseszheted a megvásárolható modern technikai eszközöket, ha nem tudod megvenni. Megoldás? Kompromisszum. Lassan ez a fogalom is kihalóban van!
Továbbá ha te is kritikus vagy, nagyon is jól kell tudnod, hogy a mai játékok nem olyan minőségben jelennek meg mint régen. Hol is van itt akkor a fejlődés?
Apropó. 15 éve még évente 50-80%-al gyorsabb gépre lehetett cserélni a régit. Most meg ugyanez 5 éves átmenet... Hol is van itt akkor a fejlődés? Ja hogy lassú a fejlődés? Felháborító....
-
"Hiába vagy technikailag fejledt ha nem használod ki, vagy nem tudod kihasználni. "
Viszont ha 60%-ot tudsz csak kihasználni, többnek a 60%-a is több mint addig. Tehát fejlődés. Ha viszont hiába tudsz több százalékot kihasználni, a végeredmény mégsem több mint ami eddig volt... nos az nem fejlődés.a kocsi pedig nem rossz példa, mert nem azokat kell kővel dobálni aki régi kocsival jár, hanem azokat a gyártókat, akik új kocsiként egy 30 lóerős kocsit akarnak eladni, telehintve marketing rizsával hogy a 30 a régi 130...
Az új autók, az új játékok, az új konzolok, az új hardverek... fejlődjenek igen.
-
Carasc0
őstag
válasz
Menthirist #45 üzenetére
Hiába vagy technikailag fejledt ha nem használod ki, vagy nem tudod kihasználni. Bizony...
Addig csak annyi van, hogy elmondhatod hogy te technikailag fejledt vagy.
Kocsi meg tipikus rossz példa.. most dobáljam meg kővel azokat az embereket akik 15 éves járművel közlekednek, csak azért mert hát hogy lehet olyan szutyi kocsikkal közlekedni...haladni kell a korral.
-
Nekem ez az érv a "mindegy a felbontás" mellett olyan, mintha azt mondanánk hogy jó lesz a 30 lóerős kokcsi is, elvégre az is elvisz ahova kell... No meg régebben ez sem volt...
Nos nem. Mára más világ van, mára kellenek ezek a dolgok is. Kell a lóerő, kell a felbontás, kell a sebesség, AMELLETT hogy a játéknak is jónak kell lennie. Egyszerűen fejlődni kell minden téren folyamatosan, technikailag és játékmechanikailag is (mégha utóbbi nem is mindenkinek tűnik fejlődésnek, egyeseknek visszalépés az, ami lehet hogy így 2x annyi ember előtt nyitja ki a kaput)
Játékokba tartalmilag én is belekötök, de egy jó játéktól nem csak a belbecset várom el, hanem bizony a külcsínt is. Belekötök ha egy játék rossz belsőleg vagy rossz külsőleg.
-
Carasc0
őstag
válasz
Menthirist #34 üzenetére
Hát éppen pont ettől vagyok én rosszul, hogy magasak az elvárások! Ezért fogom a fejem mikor azon sírnak, hogy jaj egy játék nem megy nekem fHD-n 60fps-el csak 45-el. Világégés jön. Na és akkor mi van akkor ha csak 45fps-el megy? Vagy esetleg sok embernek fáj visszavenni a grafikai beállításokat. És ez eltörpül a játékok tartalmi igénye mellett. Én abszolút kritikus vagyok. Tartalmilag egy vagon játékba belekötök.
Inkább játszok 800x600-ban egy fullosan kidolgozott játékkal mintsem fHD-n hogy nagyon zavaróan tartalmi hibás játékkal. Ebbe egyetértünk...
De tényleg én is úgy látom hogy az emberek nehezen akarnak lemondani dolgokból...Igaz sokaknak az élet ezt vissza is adja! Ha 720p, akkor 720p ennyi. Egy filmet is bőven megnézek 720p-n.
De pl. néhány hozzászólással feljebb már valaki írónikusan is kiröhögte azt, hogy a Remote play csak 720p...EZ A SZOMORÚ!
-
tDr1v3r
veterán
válasz
interstate76 #41 üzenetére
Hagyd már rá... csináld azt amit én, röhögj a szűklátókörüségükön 'szt kész.
-
interstate76
addikt
És hány éves technológia volt akkor az Xbox360? És hány éves a termék életciklusa? És melyik az a hasonló árú PC, amelyik ennyi évvel az összerakása után futtat egy csomó új játékot is? Persze nem 4K 60fps mellett. És mekkora monitoron játszottál anno, ill. mekkora képernyőn láttad az xbox360 képét? ...
És végül: minek nyomjátok le 15 milliomodszorra ugyanazokat a "szarakonzolmert..."-érveket? A konzol és a PC mellett más-más dolgok szólnak, és valami elképesztően unalmas ezeket újra és újra elolvasni. Ha neked a felbontás és az fps az elsődleges, akkor nem veszel konzolt, oszt jónapot.
-
K0vasz
aktív tag
válasz
Menthirist #34 üzenetére
Pont így. Emlékszem, pár évvel ezelőtt láttam vmi kiállításon az Assassins Creed 3-at (még X360-on, persze) és frankón elcsodálkoztam, hogy ez konzolon ilyen ótvarul néz ki?! Én 1050p-ben játszottam akkor, pedig akkor sem volt egy HC gamer PC-m, és tényleg ég és föld volt a különbség...
-
Syz
senior tag
válasz
Zsmester89 #37 üzenetére
De működik az a lényeg, én is szoktam használni a DS4-et a PC-n.
-
Zsmester89
őstag
" DualShock 4 gamepad csak USB interfészen keresztül" - én most is vezeték nélkül használom pc-n, igaz sajna nem gyári a szoftver.
-
De a játékoknak több dolognak kell megfelelniük manapság mint régebben. Ma már nem lenne elég, nem lenne siker egy sima doom. hozzá vagyunk szokva a megváltozott játékmenethez, történethez, kidolgozottsághoz ÉS látványhoz, zenéhez. El van várva a korrekt történet, a filmszerű mesélés, rpg-knél a romantika, a hatalmas és részletes világ... Az elvárásokban pedig már jó ideje benne van a megfelelő felbontás is, ezen szerintem nincs mit vitázni.
Nekem anno nem fullhd pörgött, hanem 1600x1200, esetleg 1280x1024 marha ritkán (de még ez sem 1280x720). de nem 720p. Az első 1680x1050-es lcd monitoromat még egyetem közepén vettem, amit akárhogy is nézem vagy 7-8 éve volt.
10-15 évet mondtam, 10 évvel ezelőtt 2006 volt, amikor már oblivion-oztunk Gothic 3-aztunk vagy Neverwinter Nights 2-őztünk. És ekkor még az iphone sem jelent meg (az csak 2007-ben jelent meg), Szóval nem most volt már. Ma már ezek a telefonok is általában fullhd-ban vagy még nagyobban játszanak. -
Zanik
addikt
válasz
Menthirist #30 üzenetére
Lehet hogy eltelt 25 év, de a játékok továbbra se a felbontásuk miatt lesznek jók vagy rosszak. Lehet egy 720p-s játék baromi jó, meg egy 4K-s ultraszar.
Azt meg, hogy 15 éve a játékosok többsége nem valami 720p közeli felbontáson játszott, nem nagyon hiszem. És lehet neked már akkor is FullHD-ban pörgött a Max Payne első része, de nézzél vissza kijelző felbontás statisztikákat, és látni fogod, hogy nem hogy 10-15 éve, de még ma is 1080p alatt játszik a játékosok többsége! -
macman507
aktív tag
Jó-jó, de mi értelme?
-
Köszi a kioktatást, azt hiszem C64-en és 8088-ason én is megtapasztaltam a tévék és hercues monitorok élményét, de ugye feltűnt hogy eltelt azóta vagy 25 év. Az pedig hogy mobilon min játszanak az emberek, nem tudom hogy jön a jelenlegi konzol csúcsgeneráció lokális streamelési helyzetéhez. Én konkrétan nem játszok 720p-ben már vagy 10-15 éve.
-
Zanik
addikt
válasz
Menthirist #25 üzenetére
Játékosok millió nőttek fel 800x600-as felbontás mellett, és még mindig élnek!
Sőt, lefogadom több játékos játszik ma 1080p alatt (hahó, mobiljátékok!), mint felette! -
Omli85
őstag
válasz
Menthirist #25 üzenetére
Igen egyelőre ez a bajom nekem is, hogy lokálban miért van így korlátozva.. :/
-
-
-
interstate76
addikt
One-on régóta működik és teljesen jó szolgáltatás. Az input lag akkora, hogy sokan észre sem veszik, és a felbontás is rendben van, ha jó a hálózatod. Azt meg, hogy ez egy szükségtelen szolgáltatás, ne mondják már meg olyanok, akiknek nincs is konzoljuk... Hatalmas királyság, ha este munka közben tudok nyomni egy "agylazító" meccset Fifával egy olyan laptopon, amin egyébként a 2 évvel ezelőtti rész is csak úgy futna el, hogy megfőzné a CPU-t, vagy ha körözhetek egyet a Forzával pihentetésképpen. De ugyanez igaz akkor is, ha a gyerek mesét néz a nappaliban én meg játszanék egyet: ott a lehetőség a dolgozószobában lévő 24" méretű monitoron vagy a hálóban lévő TV-n.
A baj az egésszel nem az, hogy ez egy rossz szolgáltatás, hanem hogy a Sony nagyon csúnyán le van maradva.
-
Syz
senior tag
Szóval nyitni akarnak a PC felé.. Egy konzolnak csúfolt PC-ről..Értem..Nem tehetek róla de mikor ilyen 30 fps meg 720p sikertörténeteket olvasok 2016-ban, akkor bizony kicsordul a szemem sarkából néhány könnycsepp a röhögéstől
-
Omli85
őstag
válasz
Menthirist #21 üzenetére
-
-
Omli85
őstag
válasz
Menthirist #12 üzenetére
Hát igen kicsit ezért álok én is értetlenül így a dolgok előtt...
Remélem ez ilyen kezdeti gyengélkedés aztán kicsit faragnak rajta, mert azért igencsak kéne ide egy 1080/30 vagy 1080/60 lehetőség jobb képminőséggel. Addig eléggé felejtős, vagy ilyen vészhelyzeti megoldásnak jó.
Nálam a TV a monitor így praktikus dolog lenne ez amúgy ha elég lenne egy alt+tab nem átnyomkodni mindig a tv-t aztán meg vissza
.
Amúgy ha normális minőségbe menne ez így PC-re akkor adott esetben jobb minőségbe lehetne rögzíteni a gameplayt is PC-n keresztül, vagy ugyebár stream is jobb minőségbe mehetne szintén pc-n keresztül.
Vannak azért ebben lehetőségek csak kicsit faragni kell rajta.
(#17) meci77: Ez kb kizárt szinte biztos, hogy ilyen support nem lesz. Esetleg megoldják, hogy bt-n keresztül menjen kábel nélkül is PC-n a kontroller.
-
Ha már egyszer van egy konzolom, miért ne azon akarnám direktben játszani a játékaim?
Csak szerintem felesleges ez? -
Sebaj Fóbiás
aktív tag
"mindenáron játszani akarok"
Szerintem még ez a nagyon extra eset is inkább szomorú, mint értelmes.
De én már vén csont vagyok, tizenX évesen biztos örültem volna egy ilyennek, ha nem PC-n nyomtam volna már akkor is magasról leszarva a tévét meg a konzolokat. Szóval még akkor sem.
Amúgy meg ha konzolos lennék, elébb raknék egy másik helységbe egy második tévét, és ilyen extra esetben is inkább átvinném a konzolt, mint hogy ilyenekkel bohóckodjak. Kössz, de képes vagyok átdugni 3 kábelt.
De még tovább lehetne fejleszteni olyan IoT irányban is, hogy ha a tévé távirányítójának
ujjlenyomat- pardon - biometrikus olvasója érzékeli, hogy más valaki fogta meg, akkor automatikusan rezegni kezd a kezemben a kontroller egy összetéveszthetetlen ritmusban, a játék megáll magától, a lakás világításai személyre szabott kedvenc színemmel világítják meg (esetleg fel-leszállópálya fényeffekttel) afelé az elektronikai berendezés felé kijelölt optimális utamat amire a stream automatikusan átkerül... Falat kenyér #sok -
meci77
tag
Hát ez az input lag és 720p így együtt sajnálatos. Az ötlet viszont jó. Akkor lenne a dolog az igazi, ha 1080p 30(esetleg 60) FPS-t is elvinné, és lag nélkül. De így ez visszalépés. Csak nagyon extra esetben van némi értelme: elromlott a tv-m és nincs másik, de van számítógépem, és mindenáron játszani akarok ezzel a PS exkluzív játékkal, butítva... Egyébként bill+egérrel lehet majd így nyomni? Mert az adna némi pluszt.
-
Gengi
senior tag
Tegnap kipróbáltam MAC-en.
Nem rossz, nem rossz. Igaz, hogy a minőség kb 10 éve látott szinten sincs. De nem rossz. Viszont az az érdekes, hogy miközben Streamelte aközben még a TV-re is nyomta a képet.
Miért is jó ?
Tegnap nyomultam az Elder Scroll-ban majd barátnőm belibbent és a TV-t követelte magának. Katt, Katt és máris nyomtam tovább a farmolást
... Ne menjen kárba az idő
.
-
-
madgie
titán
válasz
Menthirist #12 üzenetére
Kicsit troll válasz: mert a PS4 játékok nagy része sem megy 60 fps-en, nem?
-
tibaimp
nagyúr
Bocs a hülye kérdésért, de pontosan mi az a streamelés?
-
amúgy meg nehogymár ne legyen elég egy 100-as (pláne ne egy gigabites) kábel a fullhd 60 fps stream-jéhez.
-
kisbalázs
tag
Eddig csak tv-re lehetett steamelni most már egy számítógépgép közvetítésével monitorra is?
Kellett mint egy falat kenyér. Mi lenne ha a játékot lehetne futtatni simán a gépen és akkor nem csak 540-30 és 720/60 an menne? -
Omli85
őstag
Igen ez sajnos így van, mondjuk ez várható is volt.
Tegnap teszteltem és azért érzékelhetően nagy az inputlagg.
Maga az ötlet jó én örülök neki, hogy nyitnak ebbe az irányba de kell még rajta csiszolni.
Legjobb minőségben is láthatóan gyengébb a képminőség szóval egyelőre mint kezdeményezés jó bár használni így nem nagyon fogom.
-
törölt tag
Reggel olvastam erről egy cikket, a gyors reakciót igénylő játékok kb. használhatatlanok a magas input lag miatt. El lehet vele bohóckodni, de nem így fogja az ember legyőzni a Bloodborne legtáposabb ellenfeleit.
-
mntn
tag
Ez most én nem értem, ez miért jó? Ha van egy PS4-em (ami nincs) akkor értelemszerűen egy TV is van mellé. Miért akarom én ezt streamelni PC-re?
-
540 és 720p 30 fps... hát hogyne
-
MAXIMIZE
tag
Ez mire jó, ha csak helyi hálózaton megy?
-
tomba
tag
Én személy szerint jobban örülnék egy hivatalos PC ==> PS Vita gamestream lehetőségnek
-
Raysen623
addikt
Hoppá! Azért ez egy komoly húzás Sony bácsikától.
-
flashpointer
őstag
Hat a megjelenites minosege nem lesz rosszabb : D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Sony az új firmware mellett nyilvánosságra hozta a streameléshez szükséges programot és a lehetőségeket.
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest