Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Mr.Csizmás #32 üzenetére
A méretre értettem, és nem ePénisz növelésre szolgál ez a dolog. Már az 550D is eléggé könnyű és kicsit. Kevésbé ergonomikus a régi gépekhez képest. Azt is figyelembe kell venni, videózásnál mennyire lehet használni kézből. Minél könnyebb a gép, annál neccesebb a dolog. Ráadásul a súlypont... egy MILC-nek hol van pl, mikor ráaggatsz egy 70-200 féle zoomos egy kilós telét?
Ezenkívül igen is szempont, hogy munkára használva az embert egyszerűen nem veszik komolyan. Ezt egy átlag hobbi user nem is értheti, de nem is kell. Így is meg kell küzdeni eseményvideózásnál az emberekkel, mivel nem értik, hogy videózok és miért tartom rajtuk a fényképezőgépet - de legalább komolyan veszik az embert, ha egy nagyobb gép van a kezében. Minél profibb a váz (vagy van rajta portré markolat, nagy vaku, nagyobb objektív) annál könnyebben és magabiztosabban végezhető a munka, ha emberekkel dolgozik a fotós/videós. Ez tapasztalat. A MILC-ek bármit is mondasz, szappanosdoboznak néznek ki.
Amúgy érdekelne, milyen olyan "álmodnisemerek" fícsöröket tud egy MILC, egy DSLR-el szemben, amit ugyan úgy lehet LiveView-ben is használni felcsapott tükörrel. AF jobb pl az átnézeti keresősnél profi több mezős AF-nél? Na nemár... A kontrasztosnál lehet jobb, de az itt is fejlődik. A rendes kereső akkor is hiányozna nekem, bárki bármit mond. A digitális nem pótolja szerintem. A kettő remekül kiegészíti egymást.
-
Klemice
senior tag
Új, kisebb, jobb aps-c szenzor várható a jövőben?
A mostani 18-as helyett. -
MaUser
addikt
válasz
Mr.Csizmás #45 üzenetére
Jaja, Lassie sem maradhat ki.
-
MaUser
addikt
válasz
Mr.Csizmás #43 üzenetére
Na, mondom én hogy gondolnak erre, mihelyst igény lesz.
-
MaUser
addikt
válasz
Mr.Csizmás #39 üzenetére
Válaszul annyit említenék, hogy olyat még nem láttam, hogy bármely lány Lassie-t választotta volna.
Na de komolyra fordítva a szót, egy megtermett férfiemberi kézzel nagyon kényelmetlen egy kompakt géppel végigkattintgatni a napot. Hiába a kis súly, ha nem tudod normálisan tartani/kezelni, mert egyszerűen pici, ezért picik a gombok, zsúfoltan vannak, stb.
Már egy G11-t is kínszenvedés volt fél napig használni, pedig csak 9-es kezem. Canon xxD/xD sorozat is részben a mérete miatt népszerű. Kollégám konkrétan két újjal tudta fogni anno a 350d-m, pedig neki csak simán nagyobb keze volt az enyémnél, nála pl. a 30d vásárlásánál gyakorlatilag a fő szempont az volt, hogy azt tudta legalább megfogni normálisan.
-
fgordon
senior tag
Videó: 1920 x 1080 (29.97, 25, 23.976 fps fps), 1280 x 720 (59.94, 50 fps), 640 x 480 (25, 30 fps)
(+ infó: 1080 and 720 intra or inter frame, 480 inter frame)Fotó felbontásai: 5760 x 3840, 3840 x 2560, 2880 x 1920, 1920 x 1280, 720 x 480
Mondjuk az zseniális, hogy a kisebb felbontások kerekebb számok vagy kapcsolhatóak valamihez, például az 1920 a Blu-Ray-hez, 720 pedig DVD-hez.
Végre ésszerűen felezik a felbontásokat, lásd 5760-ból 2880, ez brutál részletgazdag lehet, szívesen összehasonlítanám más szenzorok ilyen méretre kicsintített képével...
Emelje fel a kezét, aki 5D mark III-mal 720x480-ban fog fotózni!
-
MaUser
addikt
válasz
Mr.Csizmás #32 üzenetére
Szerintem a "komolytalan játékszert" a kolléga a méretére értette, legalább is a következő mondatából kiindulva számomra úgy tűnik.
Ebben meg igaza pont van. Ázsiában érthető módon ez nem nagy probléma, de EU-ban és főleg USA-ban azt hiszem emiatt nem lesz a mostani milc méret akkora siker, mint ott. USA-ban már 2000-ben is közel 180cm és 90kg-os volt az átlagos(!) férfi [link], és csak azért nem több, mert az erős spanyolajkú bevándorlás hűti a trendet. Ezt előbb-utóbb észreveszik a gyártók is és jönni fognak a mostani dslr méretű milc-ek.
-
EkSYS
senior tag
válasz
eclipse006 #33 üzenetére
hát most az a77 af-je elég frankó lett. Hiányolom is a canon-nál!
-
eclipse006
őstag
Az biztos. Olyannyira, hogy már filmekhez, klippekhez is előszeretettel használják, bár szerintem ez az infó nem újdonság számodra.
Valamit azért sejthettek, főleg, amikor tesztelték, és maguk is látták, hogy ebben bizony nagy lehetőség van.
Igaz nekem Sony-m van, videó funkció nincs is benne, de használtam már 550D-t, ami szintén jó minőségű videót vesz fel. Sony-ból az A77-es jön be. -
Peethy
őstag
Jó gép, bár szvsz ez nem lesz akkora dobás, mint anno a Mk2 volt. Annyival nem nagyobb előrelépés. Viszont aki most akar Mark2-t venni, az jól járt
-
bteebi
veterán
"Most miért kell Trollkodni? Az igazi fényképészek meg haditudósítók amúgy is már rég iPhonenal fényjépeznek..
Mert arra amúgy is sokkal jobb obik vannak
"
Ez elég kemény lett...
A többi részben egyébként igazad van. Bőven elég ez a 22 MP. Nekem egyébként nagyon szimpatikus ez a gép, érdekes funkciókkal bővült. Sajnos az árára nem nagyon vagyok kíváncsi, nem hinném, hogy mondjuk 800 kHUF alatt indulna itthon (már a váz)
.
-
Atyus
tag
Sok mindenben - de főként a feldolgozási időben javult, viszont a videoban az előre lépés csak minőségben, de nem feature-ben látható. Sajnálatos, hogy a Full HD-t max 50i-ben tudja. Arra azonban kíváncsi leszek, hogy a shutter eefekt menyit javult, mert a lassú kiolvasás miatt gyorsabb svenkelésnél bizony katasztofális a 3D Mark sorozat. Gondolom inkább beáldozták a nagyobb felbontást, csak hogy az elöbb említett prblémán javítsanak.
Azt gondoltam, hogy a C300-asból örököl néhány dolgot video területén, de sajna "csak" a proci bizonyos funkcióit.
A nagyobb felbontás viszont zajosabb képet eredményez, s még ott van az a probléma is, hogy ha 4K-s natív képalkotás lenne, akkor full HD-ban az egész felületről készülne kép, vagy csak részarányosan kvázi az érzékelő közepéről, mint a RED-nél?
Számomra mint fényképező gép egy hatalmasat lépett előre a 17x gyorsabb feldogozó egységével, de video területén nem tartom akkora ugrásnak. -
MaUser
addikt
Dpreview-on vannak fent már magas iso-val készített képek. Az hiszem kijelenthető, hogy az ISO 12800 immár gond nélkül választható érzékenység lett.
Előtúrtam gyorsan néhány régi, a 350d-vel ISO 800-on készült képet és bizony ott látott zaj kb. megfelel a dpreview ISO 25600-as teszképeinek egy-az-egyben (tehát nem 8MP-re méretezve a 350d képeit) nézve.
Ha veszem, hogy az 5DMIII érzékelője kb. kétszer nagyobb, míg majdnem háromszor annyi pixel van rajta, akkor kijön, hogy az 5DMIII-nak a 350D-hez képest kb. 5.5EV előnye van. Nyilván ez a gyakorlatban picit azért több is, ha méretezi az ember a képet. Eszméletlen, hogy gyakorlatilag évente egy EV-t javulnak a lapkák. Nyilván ebben benne van a jpg motorok és a zajszűrés fejlődése is, de ez akkor is megérdemel egy ilyet:
-
Tigerclaw
nagyúr
Ilyen GPS egység jöhetne a consumer dslr-ekheze is.
-
Ijk
nagyúr
Nekem a D800 jobban tetszik, habár én amúgy is Nikonos vagyok.
Számomra jobb a nikon vázak ergonómiája, és jobban is néznek ki, bár ez utóbbi talán nem igazán számít.
-
Cancer
senior tag
Ez nagyon ász lett!
-
jap
aktív tag
Végre gumiborítást kapott a kártyaajtó is - meghallgatta conannagyúr az imáim!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
sebgutkopf #15 üzenetére
Sony fényképezőgépek videói valahogy nem jönnek be. Sokat megnéztem, köztük a NEX-7-et is, de nem tetszik 440 ezerért. Ráadásul hiányoznának a Canon objektívek. Ezek a MILC-ek meg olyan komolytalannak játékszernek tűnnek külsőre, hogy az valami hihetetlen. Az olcsóbb DSLR-ek is egyre kisebbek, könnyebbek lesznek (sajnos). Akkor már inkább az a 60fps-es kamera... A Canon/Nikon objektívparkról, átalakítókról nem is beszélve.
Az lenne a legjobb, ha lépnének végre és beletennék az 50/60p-t FullHD-ben a Canon új gépeibe... A Digic5 biztosan elbírná. De legalább csinálnának egy EOS mountos kamerát, fullHD-vel és a fentebb említett fícsörrel. Csak egyszerűen nem lépnek, elcseszett gazdasági okok miatt... nem akarnak alávágni a kamera ágazatuknak. Pedig a technológia simán adott
Na majd a Magic Lantern-es srácok megoldják. Jó is lenne, csak nem tudom ilyen szinten bele lehet e nyúlni a firmware-be, meg a gép lelkébe.
#19) eclipse006: Reméljük
Az 5DMII-vel indult az a hullám, ami ma már eléggé meghatározóvá vált videós körökben. Szerintem anno a Canon se gondolta, hogy ez lesz egy árva videó funkcióból.
-
Iomega
addikt
Nagyon komoly gép. A Mark II-ő is ütős.
-
EkSYS
senior tag
3499USD-ért adják, kint. Kíváncsi leszek nálunk mennyi lesz
Plusz alig várom már új digic5-ös kistestvéreket -
sebgutkopf
őstag
Nézz be a sony-hoz. Igaz az már slt meg milc gépek, de azok tudnak 1080-ban 50p-t ala avchd 2.0
Egyébként hiába nem tűnik nagynak a különbség az elődmodellhez képest, szerintem így is simán tud annyit, hogy lényegében nem éri meg az 1Dx-et megvenni, mert ez is tud mindent. Lényegében szinte csak a sorozat sebességben marad el, valljuk be gyakorlatilag a 6 fps is elég kell legyen. Kivéve a sportosoknak.
-
Sza_Sa
senior tag
-
Kleroo
veterán
Nagyon jónak tűnik.Tesztképekre kíváncsi leszek,mennyit javul ISO teljesítményben. Legnagyobb gyengeség (AF) kijavítva,sorozatsebesség korrekt szintre emelve.Jó ez.
Viszont most a Nikon durrantott nagyobbat.
Pont fordított a felállás mint anno. Kíváncsi vagyok D800-ból is lesz-e 5D2 szerű sláger-gép.Igencsak olcsóbb is,így az esély mindenképpen megvan. -
Sza_Sa
senior tag
Fordulni látszik a trend? Eddig a Nikon lépett kicsiket felbontás terén, most meg a Canonnál fogyott el a pixel a raktárból? Egész más elgondolás mint amit a Nikon csinál, majd kiderül melyik a jobb. Viszont az új vakujukkal végre utol érték a konkurenciát, bár én nagyon szeretem az 580exII-met, nem hinném hogy lecserélném.
-
ROBOTER
addikt
válasz
eclipse006 #9 üzenetére
Az attól függ, mire akarják használni / milyen szegmenst támadnak vele. Egy tájképnél a 22 vs. 36 nagyon nem mindegy.
-
eclipse006
őstag
Szimpatikus, hogy felhagytak a megapixel hajhászással ennél a gépnél, nem ez a lényeg.
-
Ijk
nagyúr
A nagyobb hír szerintem a rádiós vaku és vezérlő. Na az egy ütős kis cucc lesz, profi esküvőfotósok gyorsan ráharapnak majd.
-
Ren Hoek
veterán
Ahh, pont arról nem tudtam meg semmit, mi lett a videóval valójában. Maradt a 25p? 720p-ben 50/60FPS-t tudja?
Ez a proci már kihajtana szerintem 1080p-ben is 50/60 FPS-t, ami manapság már nem is számít nagy dolognak. A Panának (?) van az a 300 ezres zsúrkamerája amelyik 60 FPS-t tud FullHD-ben...Gyönyörű lassításokat lehet vele csinálni. Ez jelenti manapság a DSLR videózás egyik nagy kehéjét, hogy csak 720p-ben tud ekkora FPS-t. Annál pedig sokkal erősebben jelentkezik a kiolvasásból eredő "élrecésedés" , moiré stb - meg nem FullHD, ami miatt retek vele dolgozni. Ha ezt végre megoldanák a DSRL-nél, akkor tökéletes lenne.
-
bmollszeptim
aktív tag
Komoly gép, szívesen elfogadnám.
-
k1csi
senior tag
Ráadásul ennél az objektívnél végre megfordították, azaz „rendbe” tették a működést: immár 24 mm-es állásban a legrövidebb a hossza.
Az a régi működés zseniális, minden gyutávon véd a napellenző becsillanás ellen, jobban védi az obit ill. rejtve van milyen gyutávot használsz.
OK a mindig ott lévő nappellenző nagynak mutatja az obit, de valamit valamiért.
Azaz nagyon nem látom mit tettek rendbe.A mkIII jól néz ki speckó szinten, ennél már csak az ára néz ki jobban...
-
Hobbbyt
őstag
Most miért kell Trollkodni? Az igazi fényképészek meg haditudósítók amúgy is már rég iPhonenal fényjépeznek..
Mert arra amúgy is sokkal jobb obik vannak
Dee dicséretes, hogy végre megállni látszik ez a fantasztikus megapixel háború a komoly gépek területén... remélem a többi "koppincs" szegmens is ráébred, hogy van egy határ ami fölösleges volt átlépni.
-
Z0mbi
senior tag
me gusta!
-
Alexios
veterán
denyomi, a nokia 808 sokkal jobb, hiszen az 41 megapixel!4!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Canon ma egy sajtótájékoztató során jelentette be legújabb tükörreflexes fényképezőgépét, az EOS 5D Mark III-at.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S22 Ultra 12/512GB Szép Állapot! 6 hó jótállás!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest