Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz lenox #91 üzenetére

Olyan feladatoknál, ahol a CPU és a GPU gyors interakciója és a kellő számítási teljesítmény ugyanolyan fontos, előnyösebb egy APU, mint egy diszkrét GPU vagy a proci önmagában, AVX-es kóddal. Ezt csak nem tagadod...!? Az már más kérdés, hogy milyen alkalmazásban fordul elő ilyen feladat.

"Hat igen, ha ket gpu van a rendszerben, az gyorsabb lehet, mint ha egy."

Nyilván nem ez volt a lényeg...

"Teljesen lenyegtelen, hogy abbol az egyik a cpu-val egy lapra van integralva"

A fenti esetben nem -- ha kellően gyors (kis késleltetésű és elegendő sávszélességű) a CPU és a GPU közötti kommunikáció.

"Legyszi ird le a peldakat, amikor vgaval nem megy, ellenben apuval igen."

Már többször is meghatároztam, milyen esetekben tud döntő tényező lenni és példát is írtam.

"Melyik is volt az?"

#56?

"Amikor a llano csak gpu-val kb. ugyananolyan eredmenyt ert el, mint cpu+gpu-val"

Már ha a 348,4 és 356 közötti 7,5 GFLOPS neked semmi...

"de mindketto alatta volt az ugyanannyi sp-t tartalmazo, ugyanolyan sebesseggel jaro diszkret vga-s eredmenynek?"

Milyen érdekes, hogy az előzővel ellentétben a 356 és 359,9 közötti 3,9 GFLOPS itt mekkora jelentőségűvé válik... Hát tudod, itt most számszerűen kijött, hogy nem ugyanazzal a mérleggel méred a neked tetsző és nem tetsző dolgokat... ;)

BTW, a 348,4 és 359,9 közötti, ~3%-os különbség sem nevezhető éppen egetrengetőnek...

"Ezt nem inkabb neked kene tudomasul venni, hogy hoppa, semmilyen elonnyel nem jar, ha osszeintegralod oket?"

1. Szerintem mosd ki a szemed, mert belement valami...
    2. Miből gondolod, hogy ebben a tesztben olyan feladat van, aminél kulcsfontosságú a kettő közötti kommunikáció?
    3. A Llano csak az első lépés ebben az irányban, de te az egész APU koncepció létjogosultságát kérdőjelezted meg.

Új hozzászólás Aktív témák