- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- DUNE médialejátszók topicja
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Steam Deck
- ZIDOO médialejátszók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Rypejakten #84 üzenetére
Ami a topicban volt az igaz volt a Litecoinra is.
-
wad
tag
Mégis honnan lehet tudni, hogy mire használják a megvásárolt kártyát? Valakinek kellett egy kis litecoin reklám, és ez jutott eszébe? Infó hírek közül ez a blikk színvonala.
-
Qru
MODERÁTOR
Ezt a bitcoint témát hanyagoljuk, nem ide tartozik.
-
Prof
addikt
válasz
Gilthanas #65 üzenetére
Mindenkeppen erdemes varni rendes hutosre, mert a referencia katasztrofa. Ugy tunik mintha szandekosan adtak volna ki olcson, szar hutovel, hogy megjelenjen vegre es odacsapjanak az Nvidianak.
Aztan a varhato valasz (780Ti) teljesitmenye fuggvenyeben adjak ki majd a tuningos custom hutosoket.
Valami azt sugja karacsonyra nem lesz, csak kulfoldon max. -
Gilthanas
aktív tag
válasz
Malibutomi #67 üzenetére
Köszönöm a választ
Én is várnék még egy picit.
Remélem pár héten belül nem dobnak ki a piacra valami egészen új szériás VGA-t, mert akkor arcon fogok pörögni -
Gilthanas
aktív tag
Sziasztok!
- Referencia kártya vagy sem? -
Hónapok óta tervezek egy új VGA kártya vásárlást és végre össze is jött rá a pénzem.
Eredetileg Amd 7970 vapor 6gb-os ghz editiont akartam, aztán Amd 7990-est, majd a Gtx 780Ti is izgatott, de aztán elolvastam mind a 374 hsz-t itt a Mantle API topicban és rájöttem, hogy AMD és elég a single GPU főleg ha olcsóbb is.
Tehát legyen akkor R9 290X olvassunk utána gondoltam. Nagyjából az összes hozzászólást elolvastam itt minden topicban erről a kártyáról, rengeteg tesztet is megnéztem a neten sőt a youtube-on is amit lehetett és egy dologra lennék kiváncsi.
Van e értelme várni még egy kicsit a többi gyártó OC-s, spec hűtős kártyáira amik halkabbak és gyorsabbak vagy bőven elég-e a ref.?
Mennyivel lehetnek jobbak/drágábbak a spec kártyák, illetve ha idén már nem is, de januárban már jönnek?Tudok még várni, mert birka türelmem van, de azért már vágyom is az újra. Én nem kísérleteznék, hogy szétszereljem a kártyát és más hűtőt tegyek rá azért is kérdezemVálaszokat előre is köszönöm!
-
Sondi1986
addikt
Nem csoda hogy hiány van a TSMC gyárában szinte minden gyártó soron a XBOX és PS4 chipek mennek.
-
jozsef8
aktív tag
Na ezt azért nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar hiány lesz a referencia modellekből, sőt nem is gondoltam hogy lesz akármilyen hiány is belőle.
-
MZperX75
addikt
válasz
69Raizen69 #28 üzenetére
Lerágott csont,"korszellem".
-
Sondi1986
addikt
-
bteebi
veterán
Kíváncsi lennék, hogy mennyi a hír igazságtartalma. Szerintem nem sok, és csak mesterségesen keltett hiszti az egész, de legalább (egyelőre) nincs árfelhajtó hatása
. Mondjuk ha sok vérpistike rácuppanna, hogy karácsonyra nem lesz meg a +10% heccsat, és a krájzisz 4 is 0.3 fps-sel lassabban fog futni 8×MSAA mellett WQHD felbontáson, akkor talán ténylegesen is nőne a kártyák ára
.
-
Inkább BS mentes driver jönne az elpidás kártyákhoz....
-
ngabor2
nagyúr
válasz
scyllafren #8 üzenetére
nem zuhan, ingadozik. nagy különbség.
aki jókor lépett be, az gyorsan visszatermeli a kártya/kártyák árát, és profitál. minél hamarabb lép be, minél nagyobb teljesítménnyel, annál gyorsabb és biztosabb a megtérülés. hogy 2 hónap, vagy fél év múlva egy rakás jobb kártyáért lecseréli ezeket, és eladja negyed áron... akkor is szép plusszal szállhat ki. feltéve, ha kitart a lendület.
-
Enclave
aktív tag
válasz
69Raizen69 #4 üzenetére
Pont egy külföldi R9 290 topikban volt téma, hogy a Bitcoin SHA-256 algoritmust használ, amihez ASIC is használható, viszont például a Litecoin már "scrypt" nevezetűt, amit úgy terveztek, hogy ASIC-al ne vagy csak nagyon körülményesen legyen bányászható (elvileg igen RAM igényes algoritmus), viszont egy GPU-nak ideális. Így aki Litecoin-t bányászna, csak GPU-s megoldás marad, ASIC nem jöhet szóba (jelenleg).
Amúgy elvileg a GCN-es Radeonok hatékonyabbak mint a Geforce kártyák bányászatra, így a többség az előbbieket használja.
(no flame, legalábbis szinte minden külföldi "bányász" topikban a piros kártyákat ajánlják)
-
Prof
addikt
válasz
scyllafren #2 üzenetére
Itt fix lakber van, a foberlo fizeti a rezsit. Sok helyen igy van.
-
Geller72
veterán
válasz
scyllafren #8 üzenetére
..azóta ismét ezer felett/körül van.
...most éppen 1040 USD
.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
scyllafren #8 üzenetére
Ha nem fogy, akkor az a baj, ha fogy, akkor meg ez! Ezeknek semmi sem jó?!
-
scyllafren
senior tag
-
ddaydome
senior tag
Király, ez a kártya is arra jó, hogy nézegesd, hogy maximum beállításnál minden 150 fps-el megy és akkor most tök jó
Amúgy tök jó lenne egy cikk egy átlagos radeon 250-s ddr5-s kártyáról is. Persze, nem 5000 teraflop a teljesítménye, de mondjuk számos játékhoz és igényhez ideális választás. Nekem Ilyen van, egy 2 magos Athlon II-vel 4gb rammal és a Bioshock 3 high beállítások mellett teljesen játszható volt full hd-ban.
-
butch3r
senior tag
LTC (LiteCoin) bányászásról van a hírben szó nem BTC (bitcoin)!
LTC-nek más ára van (20-40$ között mozog) és asic miner még nem elérhető rá, vállalhatóbb a nehézségi szintje is.
-
Geller72
veterán
válasz
scyllafren #2 üzenetére
Ezt a lufikipukkanásos témát azóta emlegetik, amióta 250 körül volt a coin. Most meg ugye nem kicsit több lett és a lufi stabil..
. Ez olyan, mint a poresz. A poresz tartja életben a netet, a coint pedig a feketepiac.
.
Na meg aztán az áram...a bányászok többsége sulis, kóteros egyetemista, aki leszarja az áramot..
. Kóterban 2 vga-s gép hasít neki 24/7-ben..szerinted?.
-
69Raizen69
tag
Nem bányászok,csak agyalok rajta.
De nem értem mi a francért vesz bárki is ilyen kártyákat ami több mint 100K,ha elvileg 3db ASICMINER Block Erupter USB-ver elvileg többre megy (kb 900 Mhash/másodperc) és tizedébe kerül ja meg 2-3W-os a fogyasztása egy darabnak.
Ha rosszul tudom javítsatok ki. -
GhanBuri Ghan
őstag
Szóval ha a bányászok túllépnek a 290-en, akkor tömegesen fogják azokat eladni, így leverve az árakat.
Csak jó helyen kell lenni jó időben
(bár szerintem Magyarországon pont nem fogják elárasztani a piacot, inkább az Államokban lesz jellemző, onnan meg nem érdemes magánúton venni) -
scyllafren
senior tag
Mar nem eri meg bitcoint banyaszni, ha a banyasznak kell fizetni az aramot...Tul nagy koltsegert tul keves a "hozam"... Nameg hamarosan pukkanni fog ez a lufi
-
Shogo_84
csendes tag
A hülyék...
De legalább AMD és a boltok jól járnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nem keres több megrendelőt az Intel 18A node-ra az Intel
- SkyShowtime
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xbox Series X|S
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest