Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dezz

nagyúr

válasz lenox #45 üzenetére

Én arra lennék kíváncsi, hogy kiképeznek-e itt egy (a GPU-knál rugalmasabb) kvázi virtuális gépet, amin az OpenCL kód "fut", vagy az utóbbi közvetlenül fordulhat low-level logikai kifejezésekre? Utóbbi esetben mire kellhet külön odafigyelnie az OpenCL programozónak?

(#46) cousin333: "DevKit? Miért kellene azt megvenni?" - Én nem beszéltem DevKitekről.

3. A partícionálás és a részleges rekonfiguráció két különböző dolog.

(#56): "Nagyjából azt, amikor HDL kóddal úgy körülírod a HW-t, hogy "eszébe se jusson" mást fordítani, mint amit te eredetileg elterveztél, ahelyett, hogy magát a problémát írnád le, aztán majd hardveresen lesz belőle, amit jónak lát."

Az elsőt hogyan kivitelezed, tekintve hogy az implementáció többlépcsős folyamatában először is megkerestetnek a lényegi logikai műveletek, majd ehhez az optimlis elvi áramköri kialakítás, végül ennek a meglévő fizikai formákba öntése?

• cousin333

addikt

válasz lenox #45 üzenetére

Hosszútávon az a lényeg, hogy ne kelljen hozzá annyira érteni. Nyilván nem lesz sosem olyan, mintha direktbe, optimálisan írnád meg. Bár azért egy bizonyos komplexitás felett a fordító csinálhat jobb HDL kódot, mint amilyet te írnál, még ha értesz is hozzá. De legalábbis gyorsan elkészülne vele, míg mire te a kézi módszerrel készítesz valami igazán ütőset, ami esetleg rosszabbul hordozható vagy skálázható, addigra ott a 2x jobb hardver.

A másik, amit említettél is, hogy itt a tudás a lényeg. Az, hogy mit akarsz implementálni, és nem elsősorban az, hogy hogyan. Márpedig valószínű, hogy a tudás birtokosa (pl. egy részecske-fizikus) jobban átlátja, hogy mit akar, mint az, aki amúgy penge az FPGA-k terén.

Új hozzászólás Aktív témák