- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali médialejátszót?
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SüdiLaller
aktív tag
+1, nincs is ezzel baj, amennyiben a dolgozó tud róla hol van kamera. Ott épp nem vakarja meg az ülőkéjét. Pénzintézetekben (is) teljes munkaidőben kamera veszi az összes alkalmazottat, olyan élesben, hogy visszaolvasható a címleten a számsorozat.
A gáz az, mikor a bejáratnál kint van a tábla, mellette egy kamera a portán, és ez alatt átsétálva mindenféle rejtett bohócságokat fedez fel az ember. Ilyeneket szereltem jó pár évig: csengő, tűzjelző, kötődoboz, és még ki tudja minek álcázva... A tábla kint van, mi szóltunk! -
Realradical
őstag
Nyertél. USB-t, ha agyoncsapod akkor nyilván az exploit használhatatlan. Persze ez egyenértékű azzal, hogy olyan gépen sem működik a támadás amin nincs USB
Te láttál már olyan céget ahol kitiltották 100%-ban az USB-t?
Az még ok, hogy használnak ps2-t a bill/egérhez, viszont az üzleti részen dolgozók szerintem megjelennének az IT-n igen hamar fáklyákkal és vasvillákkal...
@dabadab
Fussunk neki akkor újra. Egy szóval sem írtam, hogy elvesztett laptopról beszélünk. Napi üzemben jön a külsős a megtámadandó céghez, hogy itt egy USB ezen van a prezi. Itt lehet hasznos a kütyü.
Ja most olvasom a második felét. Igen M:I módra gondolok. Egy USB-s kütyü, mint fegyverarzenál eleve erre enged következtetni, mert szerintem az utolsó dolog amivel egy hacker próbálkozik az a fizikai behatolás bárhová.@dabadab2
Nem, én a teljes letiltásra gondoltam. A boot abban az esetben amit írtam nem releváns. -
SaGaIn
senior tag
Én inkább úgy fogalmaznék, ha egy hackernek fizikai hozzáférése van a géphez az már régen rossz és a cég biztonsági szolgálata is durván felelős lehet, illetve a informatikai biztosági szabályzatot úgy kell elkészíteni hogy ilyen ne fordulhasson elő...
Természetesen ha tegyünk fel géppuskával jönnek a terroisták lásd DieHard 4 az megint nem a kivédhető kategória...
szóval építhetsz egy patakra 10m es gátat de még így is jöhet egy földrengés és egy 11m es árvíz de kérdés mekkora a valós veszély.
Nyilván a hacker is akkor fog ilyen bűncselekményt végrehajtani ha megfeleően értékes információhoz juthat. Nyilván nem marinéni receptjeire kiváncsi amit úgyis posztol facebookon
-
Realradical
őstag
Itt most egy sztenderd irodai pc-ről beszélünk, vagy egyébről?
Persze, lehet kódolni a fájlrendszert, rá lehet állítani távirányítású minigun-t a "csali-székre" a gép előtt, de ha van egy ilyen célszerszámom, amivel meg szeretnék szerezni valamilyen hozzáférést egy géphez ami a belső hálón van, akkor nem a hálózatos rendszergazda gépének fog egy intelligensebb támadó első körben nekiesni.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Mutatunk egy olyan hekkelést, amivel bármilyen USB csatlakozóval ellátott számítógépet vagy kézi készüléket egy perc alatt fel lehet törni.
- Yettel topik
- Gyúrósok ide!
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Óvodások homokozója
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Android szakmai topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi 13C 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest