Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fitzgerald #79 üzenetére
igen, ilyeneket mondanak mostanában az AAA címekről, de nekem ezt nem akarózik elhinni. majdnem 500M USD topline árbevétel kell ahhoz, hogy rentábilis legyen a cucc? ide kívánkozik az utolsó mondatod - a kiadók valamit nagyon rosszul csinálnak. vagy hazudnak.
tedd ezzel szembe a kickstarteres fellángolást - a mindenki által rettegett nemelderscrollstípusú RPG műfajban az elmúlt 1 év 3 "megahitet" is hozott (Wasteland 2, Project Eternity, Torment: Tides of Numenera). Annyira mega a 3 hit, hogy összesen 11M USD-t hoztak be, és mindegyiknél az az ígéret, hogy ennyiből az eredeti tervnek többszöröse lesz a játéktér. persze ezeket még le is kell szállítani, de ha sikerül, akkor mire lehet ebből következtetni?
-
ezek nem eladások, hanem többféle információból előállított becslések. a módszer nagyon retail-orientált, ezért szerintem nagyságrendileg a dobozos példányokra jó, de mindegy, vegyük alapnak. az tehát a kérdés, hogy 500-700e eladott példány miatt érdemes-e PC-s AAA játékokat csinálni.
-
én meg nézném - az eladásokat. ezek a %-ok semmi másra nem jók, mint hogy hergeljék egymás ellen a két tábort. egyrészt, ahogy egy kolléga már írta is, az időbeli lefutás teljesen más PC-n, másrészt engem az érdekel, hogy PC-re megéri-e játékot kiadni, nem pedig az, hogy a konzolokon mennyivel nagyobb a haszon.
nézzük meg 4 hét után az eladott BSI példányszámokat, és / vagy a revenue-t, és abból vonjunk le következtetést.ja, és ez csak az AAA, ami, hogyha mindenestül megdöglene, akkor elsődleges hatásait tekintve olyan iszonyú tátongó űrt nem hagyna bennem
-
szerintem elsősorban azért mondtad, mert olyan jól hangzott
nem a PC-s és a konzolos warezt kell összehasonlítani, hanem a PC-s és konzolos eladásokat, mert abból van a pénz, nem pedig abból, hogy azon nyavalyog a t. kiadó, hogy mennyi potenciális jövedelemtől esik el. az indie scene virágzik, és a normálisan megcsinált AAA címek is elég sok példányban elkelnek. én kérek elnézést, hogy a szarokat a PC-s közönség kevésbé veszi
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged