Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Tigerclaw

nagyúr

Amellett hogy anno én végig a metro/modern UI ellen voltam, már Lumia 800 telefonom van, de mentségemre szólva én is csak a WP7.8 fix érkezésének tudatában, kvázi az update előtt pár héttel döntöttem a készülék mellett. Ehhez még annyit, hogy appokban a iOS agyonüti fél kézzel, maga az UI nekem már abszolút bejön. Végre eltűnt a féloldalassága és sokban javúlt a testreszabhatósága.

A W8-hoz mint asztali operációs rendszerhez tartozó UI viszont továbbra is negatívum számomra, így maradtam a W7 mellett. Véleményem szerint a hiba nem csak abban van, hogy ez az UI nem billentyűzet-egér párosra lett kitalálva/optimalizálva, hanem abban is, hogy a Microsoft kvázi semmit se tett annak az érdekében, hogy a Surface mintájára a nagyobb OEM gyártók kezét fogja egy az új UI-hoz optimalizált jövőbemutató érintőképernyős asztali PC megalkotásához. Készítettek egy érintőképernyőre kitalált UI-t, amit kötelezővé tettek, de nem csináltak hozzá illeszkedő hardvert. Az érintőképernyős PC-k kivétel nélkül nélkülözik az ergonómiát, így maga az UI bénának tűnik, arról nem is beszélve hogy a legtöbb W8 nem is érintőképernyős PC-n fut.

Új hozzászólás Aktív témák