- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Hobby elektronika
- Canon EOS DSLR topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
teratti
senior tag
válasz
darkarthur #1 üzenetére
+1 Biztos jók ezek az álló hűtések de mind ugyan olyan az egyik kicsit kisebb a másik meg nagyobb. Amúgy a fekvő hűtőket személy szerint jobban kedvelem mint az állókat. A nagy kedvencem a CNPS 8700-as volt.
-
Tibor_560sec
aktív tag
válasz
darkarthur #1 üzenetére
+1 Valóban ... bővül a választék .
-
Misy
tag
Ez megint valami scythe-ra hajaz.
-
Taranti
senior tag
Hoppá, viszont most látom, hogy ehhez nem jár leszabályozó ellenállás, és a Performa 1300 környékén már szép hanggal bír. Hát nem tudom.
-
Taranti
senior tag
Ajaj... Nekem volt szerencsém a Performához, AMD tulajoknak felejtős, a rögzítő csavarok a lamellák alatt vannak, kb. 30 fokban megdöntött csavarhúzóval kell dolgozni, rémálom a felszerelése. Intel esetén ez nem áll fenn, és a teljesítménye tényleg jó.
-
törölt tag
Mi a különleges pl az Armageddon-ban? Totál ugyan ez a konstrukció, csak más arányokkal. A D14 sem más, csak ott a borda közeébe is bele van építve egy ventilátor (ebben sem az első egyébként, a ThermalTake-nek már volt ilyen felépítésű coolere 7-8 éve (Sonic Tower).
1-2 fok különbség akkor van, ha irreálisan nagy coolert raksz egy kis TDP-jű procira. Egy nagyobb TDP-jűre rakva, amit még szét is feszelsz, na ott már vannak érdemi különbségek. És akkor a zajszint még mindig ott van, mint szempont.
Illetve mint valahol írták: a fémtömeget nem fogod tudni kompenzálni ventilátorokkal. A légáramlás csak annyi hőt tud elszállítani, amennyit a bordák le tudnak adni. Ha nincs kellő hőleadó felületed, akkor rakhatsz akármekkora ventilátort a bordára, akár tucatszámra is.
-
NOD
senior tag
Hát azért van egy-két "különlegesebb" hűtő a piacon aminek a vonalát jó lenne követni.
Prolimatech Armageddon a maga 50mm-es szélességével például ideális a ramok miatt és még 2 ventivel is csak olyan széles mint a mugen 2 ventik nélkül(nem beszélve az nd14 és társairól amik hiába 155 mm-esek 2 ventit használva de még így is csak 1-2 fok előnyük van).
Na meg a réz arányát lehet variálni és/vagy a bevonat/csiszolás minőségén javítani. De ezek már csak minimális különbségek.
Pl Aplenföhn K2 és az ND14 között van 1 max 2 fok. Ennyit tudtak javítani.Na meg minek is egyáltalán javítani.... Ha nem mindig a csúcsprocikat veszed hanem mondjuk "csak" egy 2500k-t akkor bőven elég az a hűtő ami elbírta régebben a q95**-eket és társait (a q6600ról nem is beszélve).
-
rovtiv
tag
Nem értem igazán, miféle újításra gondoltok. A fizika törvényei adottak, ezért jórészt a lehetőségek is, ahogyan egy hatékony léghűtő egyáltalán kinézhet. Ez az elrendezés a hűtők evolúciójának eredménye. Minden komolyabb változtatás valószínűleg árban és/vagy teljesítményben mutatkozna meg, és erős a gyanúm, hogy kedvezőtlen előjellel.
-
Tomcat
őstag
Régen sok Zalman cuccom volt és számomra ez volt a minőségi hűtés fogalma. Főleg az Athlon XP-Athlon64 korszakban, de mára valahogy kifogytak az ötletekből. Hiányolom az innovációt ami régen jellemzte a hűtési megoldásaikat. Régen mindenki őket másolta, ma már inkább ők másolnak.
Jó persze tudom hogy sok újat már nem tudnak kitalálni de ez így megint kevés ahhoz hogy én legközelebb ha véletlenül ismét hűtőt vennék egy ilyen Zalman-t vegyek. -
TOM-202
senior tag
Az ilyen kialakítású hűtőkből 12 egy tucat. Most megérkezett a következő.
-
mikej95
aktív tag
Yoda mester megmondta: "Elkezdődött a klónok háborúja"
-
ghostmat
tag
AM-es slotokra az ilyen típusok csak elfordítva szerelhetők, bár nemtudom ehhez adnak e külön keretet. Én már egyszer megszívtam egy ilyen hűtővel, a táp felé vagy a videókártya felé állt a venti.
Házból kifújós elrendezést nem lehetett beállítani.
Újíthattak volna valamit a formán, nekem ezekről mindig ilyen típusok jutnak eszembe
-
Atom_Anti
senior tag
Nem egy nagy szám. Socket 478ra melyik a legdurvább Zalman hűtő?
-
Ringman
félisten
válasz
antikomcsi #14 üzenetére
már kilépés után vettem észre az elírást, uh nem akartam felesleges hsz-t írni, inkább most teszem meg: 180mm
-
lujó55
addikt
válasz
darkarthur #1 üzenetére
Viszont univerzális. Még LGA 775-re is passzol.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
antikomcsi #14 üzenetére
van benne valami!
-
aero.
veterán
LGA2011? Olyan mióta is van?
fú, basszus, jól lemaradhattam
-
Dtomka
veterán
Sziasztok!
Nekem Zalman CNPS 10 performa hűtőm van és elégedett vagyok vele, bizonyára ez is jó hűtő!
aida hőmérsékletek -
Silentfrog
veterán
válasz
darkarthur #1 üzenetére
+1
-
Amacs
aktív tag
"Az Optima kisebb hőleadó felületét a gyártó ugyanis azzal ellensúlyozta, hogy a szélgép fordulatszámát egészen 1700 rpm-ig engedi el (a minimum pedig 1000 rpm lehet) a korábbi 1350 rpm helyett (amihez 900 rpm volt a minimum)."
Jelentem a Performa légkeverőjének maximuma 2000 rpm körül van. Így nem igazán értem ezt a mondatot.
-
HaRdCoRe^mp4
tag
Valóban újíthatnának már valamit, akár esztétikailag.
-
Ringman
félisten
ez legalább elfér az átlag 180 cm-es házban, a 23 euro meg nem a világ vége. a venti nem tudom milyen, a fent is említett CM 212+ ventijét hamar lecseréltem.
-
XtremLor
őstag
Mindenki olyan címkéset vesz így amilyet akar, nekem is megfelel a cm212+ még jo ideig, a mostani oc-hez bőven elég.
-
bmollszeptim
aktív tag
Szerintem nincs evvel semmi baj.amúgy sem lenne értelme annyira teljesítmény hajhásznak lenni ebbe a kategóriába,hiszen az egyre jövő ,újabb procik,mind inkább kevésbé melegednek.8-9000között nem rossz alternatíva.
-
bokapeter
tag
Cooler Master Hyper 212 Plus sokadik változata.
Valahol én is sajnálom, hogy nincs fejlődés, de így legalább nem kell lecserélni a jelenlegi hűtőmet.
A videókártyákból nyugodtan átvehetnék a hőkamrás megoldásokat. Bár kétségtelenül ezek a hűtők is jól működnek. Biztos ez is jó hűtő. Mindenkinek Boldog Karácsonyt
-
törölt tag
válasz
darkarthur #1 üzenetére
nem az a baj hogy semmi újat, hanem hogy vissza kellett tekernem az elejére hogy akkor ez mi, mert ahogy a képeket néztem simán lehetne xigma, tr, meg még két tucat másik gyártó is. copy paste
-
Gude
senior tag
Pontosan így van!
-
darkarthur
senior tag
Sajnos már semmi újat nem tudnak mutatni a hűtők piacán úgy érzem. Van, működik, válogathatsz. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest