- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Befutott a PCI Express 7.0-s szabvány 0.7-es revíziója
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz FehérHolló #2 üzenetére
nekem ami új benne, hogy több eszközhöz is tud egyszerre kapcsolódni és kezelni.
pl egy wireless sztereo headset, ami egyszerre kapcsolódik a számítógépedhez, és amin éppen a játék/film/zene hangjai mennek, de közben kapcsolatban marad a mobiltelefonoddal, és a beérkező hívást azonnal átkapcsolja, ellhlkítva a zenét/játékot. valamint ezt még meg lehetne fejelni egy hagyományos (vonalas), de vezeték nélküli telefonnal is.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Laci_a_Paci
tag
Teljesen jó ötlet, már ideje lenn egy közös szabvány amivel minden vezetéknélküli lenne...
-
S.J.M.
senior tag
Gondolom ez egyértelmű hogy nem lesznek leváltva, de a cikkben eléggé erre utaló megjegyzés van: "Ez azt is jelentheti, hogy egyes esetekben teljesen szükségtelenné válhat a routerek alkalmazása."
Egyes számítások szerint az emberi agy tárolókapacitása 1 trillió bit, vagy 1164153 gigabyte.
-
And
veterán
De amit a #26-ban írtál, annak nem sok alapja van. Egyrészt a 108 Mbps sebességű wifi (Super-G) hivatalosan nincs szabványosítva, és nem úgy működik, hogy 802.11g + 'szoftveres tömörités'. Ilyenről szó sincs: a Super-G egyszerűen összefog két fizikai rádiócsatornát, és ezáltal nagyobb rádiós- és adatátviteli sávszélességre lesz képes. Ez szimpla channel bonding, nem nagy trükk, és igazából nem jelent nagy technikai újítást (más kérdés, hogy az n-szabvány is él vele pl. a 300Mbps-módnál) de abban eredetileg más a különlegesség). Ehhez nem kell két antenna, egyszerűen megnöveljük a rádiósávot, az egyetlen darab antennán is elmegy. Ha megtripláznánk, az is elmenne, de akkor már az egész wifi-re fenntartott 2,4GHz-es sávot elfoglalnánk vele.
Az n-szabványú router működhet két antennával, akár a 300 Mbps sebességű módban is. A MIMO lényege, hogy nem (azaz, mint előbb írtam, nem kizárólag) egymást melletti rádiócsatornák összefogásával trükközik, hanem többek közt spatial multiplexing technikát használ, amely több antennán (minimum kettő) lesugárzott több folyamot jelent, méghozzá úgy, hogy minden stream ugyanazt a csatornát használja. Vagyis úgy jutunk többlet adatátviteli rátához, hogy közben nem növeljük a felhasznált rádióspektrumot. A 150 (pontosabban 144,4) Mbps fizikai sebességű n-mód ugyanúgy 20 MHz széles rádiócsatornát foglal, mint a 802.11a/g 54Mbps átvitele, vagy a b-szabvány 11Mbps-e. Na, ez az igazi újdonság, ami miatt kell a több antenna.
Mod. #29: .[ Szerkesztve ]
-
footy
addikt
válasz FehérHolló #27 üzenetére
Aham egy általam okosabbnak vélt emberke így magyarázta, ezek szerint rosszul.
Most így lapozgatva a wikipediát az 54=>108Mbit környékén csúszott meg a dolog úgy látom, ott van olyasmiről szó ("kódolásváltás")-(frame-bursting, compression and channel bonding technology)
A lírai rész ebéd előtt éhgyomorra viszont tényleg ütős volt
Az N maradjon máskorra mert ma már eleget tanultam
And
Az tiszta sor hogyha egy antenna van akkor annak kell küldeni és fogadni is. Erre utaltam én is feljebb. -
Zsankee
aktív tag
Azert a routereket nem fogja 100%-ban helyettesiteni, maximum az Access Pointokat valtja ki.
legszebb öröm a söröm
-
And
veterán
Húha, ezt a vonalat tényleg nem kellene erőltetni .
De csak hogy tudd: a három antennán - a mai 802.11n eszközökön - "csak" két párhuzamos jelfolyam közlekedik, ráadásul azonos sávot foglalva. Na ezt nem tudja az a/b/g közül egyik sem.
Mod. #27-re: Tényleg, egy g-s routernél mit jelent a MIMO? A szabvány nem támogatja a több spatial stream-et, mégis láttam 'MIMO'-s 802.11g routert, három antennával. A manualja szerint ebből kettő vesz, egy meg ad, ez pedig rohadtul nem MIMO-nak tűnt, csak sima diversity-nek, különválasztott adóantennával. Vagy lemaradtam valamiről?[ Szerkesztve ]
-
FehérHolló
veterán
Miért nem teszel rá rögtön 5 antennát? Akkor esetleg lehetne akár 500Mbit is...
"Amikor teljes sötétség borul reám.
És mikor kialszik minden fény."108Mbit-hez semmi kódolásváltás nem kellett. G szabvány keretein belül is el lehetett érni ezt a sebességet egy MIMO routerrel, mind a 3 átlapolódásmentes csatornát kihasználva. (Azért nem elég 2, mert bár nem lapolódnak, de zavarják egymást anélkül is a csatornák.)
N-ről meg nem kezdek neked el értekezni, úgyis felesleges lenne.Skynet is real. It's called Google.
-
footy
addikt
Ez is kb 0 újítás, a g szabvány óta gyakorlatilag nincs előrelépés...
@Kendek
A wifi mindig half-duplex, mivel ugyanazt a közeget használja küldésre és fogadásra.(szal fele) -
Integra
titán
most gondolkodom azon, hogy mi lehet olyan rettenetesen nehéz a router beüzemelésében és az eszközök csatlakoztatásában...
meg hogy ez feleslegessé tenné a routert? a tűzfal meg viccnek van kitalálva....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
gabor85
őstag
bár tudjuk, manapság is mit jelent az „akár 100 méter”
Na ja, elvégre is a krumplileves legyen krumplileves elvtársaim.
-
veterán
Na erre kiváncsi vagyok,amikor a taxis rakapcsolodik az ablakom alatt parkolva a Routeremre.
Ez most nem megy neki,de akkor se megy majd remélemduree54
-
MODERÁTOR
Na, de mekkora az a normál Wi-Fi sebesség? 300? Vagy felezett, 150Mbit/s? Mire gondoljak?
-
moli.hu
őstag
lesz annyira energiatakarekos, mint a bluetooth? nemhiszem. mas itt a cel. szepen ellesznek egymas mellett (egy chipben).
-
shteer
titán
az a "100m" lakáson belül elég is lesz
szerintem jónak tűnik..
-
_Oscar
tag
"az új rendszerrel egyszerűbb lesz az összeköttetés kialakítása."
Remélem, hogy nem a hitelesítés és a titkosítás kiiktatásával próbálják ezt megoldani...
Chuck Norris vakon gépel érintőkijelzőn is...
-
nagyúr
válasz FehérHolló #1 üzenetére
"A Wi-Fi Direct által alkalmazott Ad hoc, azaz számítógépek közti vezeték nélküli hálózat mint ismeretes, eddig is létezett, ám az új rendszerrel egyszerűbb lesz az összeköttetés kialakítása."
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
antikomcsi
veterán
Ühüm....... 100 méter.
Legyen csak 20-30 méter, de az 2 falon, meg ruhásszekrényen is keresztül.
-
User64476
őstag
Ez is 5 evig draft lesz?
-
Lzolcsi
csendes tag
Akkor ez kb olyasmi lesz mint az ad-hoc wifi es az apple bonjour technologia egybegyurasa?
-
FehérHolló
veterán
válasz FehérHolló #1 üzenetére
Igen, az hiányzott a hírből, hogy arra jó ez az egész, hogy az egyes eszközök a tervezet szerint tudják majd hirdetni magukról, hogy milyen szolgáltatást tudnak nyújtani, vagy mit igényelnének. Például a nyomtató köpdösni fogja magáról az éterbe, hogy "én már pedig ezen a kapcsolaton keresztül ki tudom nyomtatni az anyagodat".
Kár, hogy ehhez három másik konkurens oldalt is meg kellett látogatnom, majd csak az IEEE megfelelő részlegének közleményéből lettem teljesen biztos a fenti infoban...
[ Szerkesztve ]
Skynet is real. It's called Google.
-
FehérHolló
veterán
Nem teljesen világos számomra, hogy mi újat jelent ez az eddigi ad-hoc wifi kapcsolathoz képest, de majd utánanézek máshonnét.
Skynet is real. It's called Google.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel i5-12500t 6c/12t - 2.0 Ghz / MaxBoost: 4.4 Ghz
- UFF! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/1TB Iris Xe FHD HUN
- Szépséges! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- I7-4770K processzor 4mag 8 szál 3,5 ghz
- Gigabyte GA-Z87X-D3H 1150 es alaplap