- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AI a játékokban és azon túl
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz #16820480 #50 üzenetére
Azt nem írtam, hogy én 14-est szeretnék. Kijelzőre jobb a 15.6" FHD, de mobilitásra nekem már nagy.
Lenovoból is 14"-t néztem volna, de 5-ös Ideapad 14-es még ott sincs, csak 3-as ami nagyon kevés 8GB rammal. Itt most az 5-ös 15-ös tűnik jobbnak.Amúgy én is azt venném amelyik használhatóbb. Ha szar a hűtés vagy gyengébb az adott feature-lista akkor inkább a vastagabbat választom én is egy bizonyos szintig. Az, hogy 1.2kg helyett 1.4 lesz nem zavar annyira. Nagyon fölé már nem mennék ebben a méretben mert tapasztalatom szerint 14"-ban 1.5kg alatt és hozzá illő vékonyság mellett is megoldható, nemhogy a 15W, de a 25W hűtése is, ami inkább illik ezekhez az APU-khoz.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz #16820480 #42 üzenetére
Nekem meg ZenBook, de az más kategória árban is. Talán a legolcsóbbak még beleférnek.
Ami ott megjelent első modell abba viszont belecsesztek egy nagyonhasznos MX350-et az új Vega (és asszem LPDDR4X-4266!) mellé.Lenovóból is jön még talán komolyabb Ideapad is, kicsit drágábban. Ebben az ára volt extrém jó, de alapból inkább választanék én is drágább, de kicsit jobb, +ram slotos (fagyasztható!) modellt.
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz #16820480 #19 üzenetére
Az biztos, hogy elfogyott. Amikor néztem már az új modell se volt kapható.
A 70Wh-s (és -40EUR ) modell viszont úgy értettem, hogy teljesen eltűnt. Vagy a jó ég tudja, hogy lehet ilyen, de itt fix változásként írnak róla. Majd kiderül mit válaszol rá a cég. -
S_x96x_S
addikt
válasz #16820480 #22 üzenetére
> Mondjuk kíváncsi lennék hányan rohangálnak külső VGA-val
> azok közül, akik hiányolják a TB3-atkényelem és rétegigény..
de néha must have ... és sokszor megéri az árát.pl. kisebb program/játékfejlesztő studióknál -
ha valamelyik GPU-val a játékot/programot optimalizálnod / debuggolnod kell ..
akkor csak rádugod a fejlesztői laptopodra a külső GPu-t és a megszokott szoftveres fejlesztőezközöddel debuggolhatod ..vagy ügyfélnél kell egyszer-egyszer valami GPU-s programot demózni ...
meg manapság az AI is trendi ..
persze mindig vannak alternativák ... és ezek "üzleti példák"Persze ha neked hasonló nem jutott eszedbe,
akkor nem te vagy a célcsoport[ Szerkesztve ]
Mottó: "A verseny jó!"
-
S_x96x_S
addikt
válasz #16820480 #19 üzenetére
> A TB3 mire kell amúgy annyira?
rétegigény/megszokás a maximalistáknak.
- amúgy gyenge IGP mellett szerintem sokakban felmerül(t), hogy jó lenne ... ha lenne ...
- meg aki már beruházott egy külső GPU-ba; annak jól jöhet, hogyha AMD-re váltana.
- Főleg ha CUDA / nVidia miatt van valami munkakötöttsége is.persze a
"USB 3.2 Gen 2 Type-C w/DisplayPort, PD" már adatátvitelnél egy enyhe gyógyír, de egy külső GPU-hoz még mindig kevés ...Remélem, hogy a következő generációs ZEN3 alapú mobil APU már támogatja ...
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz #16820480 #13 üzenetére
Engem az itt-ott felbukkanó Type-C (DP alt mode+PD töltés) hiány jobban zavar. De ahol van Type-C ott legalább már megy úgy látom. Mondjuk TB3 sem ártana már...
Az Ideapadnál az a vicces, hogy pár napig kapható volt 70Wh-s akkuval az 5-ös ha jól láttam. Azóta meg 45Wh és felárért van 57Wh.
-
S_x96x_S
addikt
válasz #16820480 #11 üzenetére
> de a legfontosabb kb a Ryzen 4000 belső lenne, arra várok hónapok óta
ideapad már van - persze az nem thinkpad ...
A 8core-os felár a 4700u -hoz - a 4300u (4core) képest kb 150EUR.
https://www.lenovo.com/de/de/laptops/ideapad/s-series/IdeaPad-3-14ARE05/p/81W3CTO1WWDEDE0/customize?de ebből van 4800u-s verzió is. a 4700u-hot képest +30EUR
https://www.lenovo.com/de/de/laptops/ideapad/s-series/IdeaPad-5-15ARE05/p/81YQCTO1WWDEDE1/customize?éppen pár hete volt téma ..
többi lista:
* https://geizhals.de/?fs=4700u Ebből még a Yoga Slim 7 ami talán érdekes lehet.[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> de az L és E széria
a minimál ár nem sokat jelent specifikáció nélkül. ( RAM méret és sebesség, bővíthetőség, disk tipus, méret .. )
különbség ? jó kérdés .. :
de ennél többet nem tudok, amit egy googlizással
https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-U-and-S-Series-Notebooks/Differences-between-Edge-series-and-L-series/m-p/4542241mintha az E -> L -> T -> X lenne a rangsor
én maradok a jól bevált T és X sorozatnál.
-
S_x96x_S
addikt
> mert elvileg csak az X jön Ryzen Pro-val,
hátha a második félévben újragondolják .. a keresletre tekintettel.
a mostani pontosabb lista:
https://news.lenovo.com/pressroom/press-releases/lenovos-thinkpad-laptops-powered-by-amd-ryzen-4000-series-available-soon/ThinkPad E14 , starting at $639.
ThinkPad E15 , starting at $639.
ThinkPad T14 , with an expected starting price of $ 849.
ThinkPad T14s, with an expected starting price of $1029.
ThinkPad X13 , with an expected starting price of $ 849.
ThinkPad L14 , with an expected starting price of $ 649.
ThinkPad L15 , with an expected starting price of $ 649.
+
will be available in June 2020
A
ThinkPad T14s
potenciális jelölt
( a képen valószínüleg E15 van, a numkey alapján)
[ Szerkesztve ]
-
S_x96x_S
addikt
> Hát, ha beleteszik majd végre valamibe.
üzleti gépekbe van értelme ..
HP, Lenovo .. ami jelenleg már ismert
és jön a Microsoft (?).. az előző linkből ..
"“Along with partners like AMD, Microsoft has created a new class of devices called Secured-core PCs designed to provide an extra layer of security at the firmware and OS levels. These devices enable customers to boot securely by protecting the firmware from targeted attacks, and ensuring that identity and domain credentials are protected,” said David Weston, director of enterprise and OS security, Microsoft. “Together with AMD, we are providing customers with an accelerated and secured PC experience. Powered by the latest Ryzen PRO mobile processors, Windows 10 Secured-Core PCs give users performance and incredible visual experiences ideally suited for today’s modern commercial environments.”"
> Eddig a Thinkpad X13-at láttam csak ilyennel.
azért a terv ennél több ..
"All the Lenovo ThinkPad T, X, and L series models will feature AMD's newest Ryzen 4000 PRO mobile series processors, with extra layers of built-in security features, and feature Lenovo's Self-Healing BIOS, and Lenovo ThinkShield. These new models will be available from June, with prices starting at $849 for the T14, $1029 for the T14s, and $849 for the X13 series. Also available from June will be the L14 and L15 series of ThinkPad models which will both start at $649."
https://www.anandtech.com/show/15772/new-lenovo-thinkpad-range-with-ryzen-4000-4000-pro-mobile[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- Intel Xeon E5-2690 (SR0L0) 8 mag / 16 szál 2.90GHz / 3.80GHz turbo processzor
- AMD Ryzen 5 3400G + gyári hűtő
- Intel Core i7-13700KF LGA1700 processzor (hűtő nélkül) - 12 hó garival! -
- Intel Core i9-14900 LGA1700 processzor - 1 év magyar bolti garival! (ALZA) -
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D (96M, Up to 5.2 GHz) BOX Processzor! BeszámítOK