Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

válasz Bari #1281 üzenetére

:R

idézném magam:
    "nem a pontos kivitelezés, hogy milyen fordulat, előtolás, kenés, stb, a kérdés.
    hanem hogy egyáltalán elvileg lehetséges-e?"

tehát én ezeket azért mind vágom.
    mostanában "kentem" én már eleget alut, így viszonylag ismerem. (mármint kentem el...)
    :D

itt a kérdés inkább az volt, hogy maga a gép elvileg alkalmas-e rá.
    párhuzam, mélységtartás, aluhoz kellő fordulat egyáltalán állítható-e ezeknél, a kisebb fordulaton nincs-e nyomaték probléma, kvázi kis előtolásnál is nem fullad-e, ég-e le.
    tehát a kérdés nem az alu marásának a technikája volt, hanem hogy a fára készült felősmarók elvileg jók lehetnek-e.

alapvető problémám, hogy kb. 50mm hosszú furatot vagyok képes kialakítani az állványba fogott fúrómmal.
    hosszabb szárral, 1-2 átfogással még talán 70-et, de a vége már elmászik.

viszont ha felsőmaróval, a lapusrúd széléhez viszonyított távtartással, akármiylen hosszan tudok félköríves profilt bemarni, akkor a lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok.
    végtelen nagy és hosszú hőcserélő szendicseket, (ahol belül, hosszan futnának a csövek), erre épülő hőfalkat tudnék faragni, viszonylag olcsón.
    pl. hasonló felépítésűeket...

ugyan már 1-2-en mondták, hogy jó lehet, de mivel szereted a fát, gondolom felsőmarsz is néha, így talán jobban meg tudod ítélni a kérdést.
    :R

Új hozzászólás Aktív témák