Új hozzászólás Aktív témák
-
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #2033 üzenetére
Nyilvánvalóan lehet módosításokkal hatékonyabbá tenni a rendszert, de valahogy az egész koncepció nekem nem jön át.
Hangsúlyozom, nem hátsó szándékkal mondom ezt, de nem tudom logikusan összerakni a vízhűtés elemeit úgy, hogy azzal el is érjem a célomat.
Remélem én nézek/értek valamit félre. Sokat segítenél, és talán azzal én is vissza, ha láthatnám az egész gép szerkezeti elrendezését, metodikáját. (vízhűtés útja,hátsó oldalfal, kábelek helyei)
Ezek mind olyan dolgok, amik megkönnyíthetik, de meg is nehezíthetik a munkánkat az összeépítés során.
És még a működés az első bekapcsolás után hozhatja a nem is kalkulált problémákat.
Ezekre próbálok rávilágítani, és jobbító szándékkal kritizálni.Csak egy saját példa: amit legutoljára építettem gépet ( antec P280), abban 1db 240 dual slim, és 1db 280/60 radiátor van. Mindez hűt egy 500 rpm-en forgó ventikkel 2db Titan sli-t és 3770K procit, 7V-ra leszabályozott DDC-vel. Csend is van, hatékonyság is.
Bár lehet ezt az utolsó bekezdést már nem is kellett volna ide írnom, de ha már bepötyögtem, úgy gondoltam itt hagyom. -
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #2031 üzenetére
Nem tudok jobb tanácsot adni.
Egy ilyen volumenű munkánál azért alaposan végig kell gondolni/tervezni a munkafolyamatokat, és nem utolsó sorban szem előtt tartva azt, hogy a folyadékhűtéssel azért hűteni is szeretnénk, nem csak látványosságot elérni.
Ha Te ezt másként gondoltad, akkor elnézést kérek. -
jones965
Modder
-
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #2025 üzenetére
Gondold végig: betolsz a házba 3x valamennyi levegőt, azt el is kell vezetni. Ezt 1 db i/o panel mellé kialakított nyíláson lehetetlen, ráadásul úgy, hogy a levegő áramlását akadályozza a benne lévő hardverek.
Oda olyan légszállítású ventilátor kellene, ami a betolt levegőt kitudná szívni. Ehhez viszont nem akármilyen statikus nyomású és fordulatszámú ventilátor kellene, ami valljuk be minden lenne, csak nem csendes.
Mivel a házon már gondolom nem akarsz/tudsz változtatni, javaslom hogy a tetőrészben lévő ventilátorok a gépházon keresztül szívják a levegőt, akkor elég lehet az i/o panel mellé kialakított nyílás, illetve a ház kisebb nagyobb nyílásai. A radiátorról is könnyebben tud leválni a meleg levegő, ha nem lefelé akarjuk erőszakolni. -
-
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #2016 üzenetére
Nehogy kötözködésnek szánd, amiket írok, csupán a segítő szándék, amiért ezeket kérdezem.
A gép zárt lesz, vagy sem. Amennyiben nyitott, mint már írtam gond nincs. Ellenben ha zárt, akkor ugyan az a szitu mintha kifelé fújna. A meleget bepréseli a házba. amitől az egész rendszer kezd folyamatosan melegedni.
-
-
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #2009 üzenetére
Alapszabály, hogy közel azonos méretű nyílás, vagy legalább akkora légszállítású ventilátor kell egy vízhűtéses aktív rendszernél, mint amennyi levegőt átmozgatok rajta.Ez akkor igaz, ha a levegőt házon befelé fújatom. Házon keresztüli megszívásnál már nem kell azonos méret, de zárt nem lehet, mert radiátor felülettől függetlenül nem fogja tudni megfelelő hatásfokon leadni a hőt.
-
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #2004 üzenetére
Érdekes koncepció.
Próbálom képzeletben a hardvereket belerakni, de arra nem jövök rá, hogy a fronton lévő 480-as szellőző mögötti radiátor honnan kap friss levegőt, hacsak nem lesz hasonló nagyságrendű nyílás a hátulján is. De ugyanez igaz a tetejében lévő radira is. Nekem túl zárt a ház ahhoz, hogy megfelelő légáramlat legyen a hűtéshez. A kinézet az rendben van, gondolom festést fog kapni.
Megtisztelő hogy valamilyen szinten példaképnek hoztál fel. -
Pete55555
addikt
válasz
Drizzt01 #1952 üzenetére
Találkoztam én már "szegelő" alkalmatossággal is. Nagyon olcsó auchanos bútorhoz járt, kis műanyag cucc, bele lehet rakni a kis szöget, és van rajta egy pöcök, amit megfoghatsz az egyik kezeddel, míg a másikkal szépen bekalapálod a helyére, így nem ütsz a kezedre.
Először nem is tudtam mi az, szegeltem, ahogy anno 5 éves koromba apámtól megtanultam, aztán rájöttem mire való(persze ezután se használtam azt a sz*rt, és még mielőtt meggyanusítanátok, nem vettem ilyen olcsó
hulladékotbútort, csak én raktam össze a mintadarabokat)
Szóval kitalálnak már mindenre valamit...
-
blasko92
őstag
válasz
Drizzt01 #1927 üzenetére
4-5mm vastag?
Én is tervezek csinálni egy házat, lehet jobb ebből, mint plexiből.
Ilyet mi is használtunk. Akváriumtetőt csináltunk belőle, az is elég merev volt, pedig nagy volt a sík felület. Mi sima pvc L profilt vettünk hozzá, és Palmatex-szel ragasztottuk össze, és nagyon frankón összeállt. Annyi, hogy a ragasztott felületeket kicsit megcsiszoltuk.
-
szab.tam
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Drizzt01 #1917 üzenetére
amit ide beraktál képet, elsőre furcsállottam.
kicsit túlspilázottnak tűnt a formaterv.
a galériában viszont + a fél felülnézeti képből jobban érthető lett a koncepció, és így már sokkal jobban is tetszik.***
az most nem nem derül ki, hogy az első, levágott ficakban mi lesz? 4-es radi?
(lehet, hogy volt róla már szó, de nem figyeltem...) -
Bari
Modder
válasz
Drizzt01 #1616 üzenetére
Sok nekem se tetszik. De az ízlések és pofonok különbözőek, nem tetszhet minden mindenkinek.
A kinti modderek azért máshogy vannak elengedve mint mi idehaza, "kicsit" más az életszínvonal. Szerintem az itthoni modderek nagy része örülne egy olyan műhelynek / szerszámpark a felének is ami a kintiek nagy részének elérhető anyagi megerőltetés nélkül. -
Drizzt01
őstag
-
válasz
Drizzt01 #1487 üzenetére
A matt fekete és a fényes fekete részeket BeLife Paint Normal festékkel festettem, (eddig nem ezt a márkát használtam, de a régi már nem kapható) de nem vagyok megelégedve a minőségével, a matt és a fényes festék is nagyon könnyen sérül, 2x tettem eddig fel mindösszesen az oldallapot, de már több helyen is lejött a festék. A fényes festék pedig még a lehelettől is karcosodik.
A sárga részeket Maxi Color festékkel festettem, vastagon kell felvinni, vékony rétegnél könnyen átüthet az alatta lévő szín. A mechanikai behatásokat jól tűri a festés.(#1488) Kiki18
Köszönöm, ez már a 2 tábla volt, az elsőbe figyelmetlenség miatt fúrtam + 6 furatot oda ahová nem kellett volna. -
szab.tam
nagyúr
válasz
Drizzt01 #1084 üzenetére
ja. hajnalban megkapáljátok a csirkét, és unatkoztok este 6-ig,a lefekvésig. ja.
és még fészeretek is van. én meg a konyhában fúrok, darabolok. jómúltkor a beújított univerzális (fa, fém, műanyag, kar, láb), kézi körfűrésszel daraboltam 10*10-es alurudakat. sokat. minden ilyen kis apró szilánkkal lett tele. pedig jól megterveztem a vágási helyet. de a mandinerrel nem számoltam.
egy komolyabb fúrkálás után pedig hónapok utá is kerülnek elő a lakás lekülönbözőbb helyeiről hosszú aluforgácsok... -
-
becsitibi
senior tag
válasz
Drizzt01 #1027 üzenetére
Az alaplap el fogja ronditani az összképet,plusz a kék törésgátló is,javaslom csinálj plexiből egy teljes takarólemezt az alaplapra,amit be karbonfóliázól,ha a blokkok nem lesznek egyszinűek azokat is bevonhatod a fóliával,inkább használj szines csövet,mint törésgátlót,minél kevesebb szint használsz,annál jobb az összkép!
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Drizzt01 #871 üzenetére
Az nem üvegszál lámpa (vagy akkor másra gondolunk). Neoncső a neve. Pontosabban hidegkatód cső. (CCFL)
-
válasz
Drizzt01 #810 üzenetére
Én ha szabad kezet kapnék és kezdő (ne érts félre, a kezdőt nem n00b ként értem, hanem úgy kezdő, mint ahogy mindannyian kezdtük a jelenlévők közül is) lennék az anyagmegmunkálásban, akkor úgy csinálnám, hogy minden kiszedhető elemet, amit garivesztés nélkül el lehet távolítani, azt leszedném, és semmi olyanon nem módosítanék, ami szegeccsel, hegesztéssel van rögzítve.
A leszedhető elemek helyére pedig saját készítésű elemeket próbálnék visszatenni. Azt elkezdheted százszor, szétvághatod elronthatod, az eredeti gépház részei megmaradnak.
Ha saját fabrikálású lemezeket akarsz betenni, akkor igyekezz őket úgy elkészíteni, hogy amikor a helyükre kerülnek, akkor tudd a gépház eredeti csavarhelyeire rögzíteni, ne kelljen miatta furkálni stb.
Ha véletlenül valami nem sikerül, összegányolod, még mindig semmi gond.
Ha nem festettél még, remélem nem kell mondanom, hogy ne az eredeti darabon próbálj meg először, mert abból vakolás lesz, nem festés.Ezek ilyen totál általános tanácsok voltak, lehet hogy semmi újat nem mondtam vele, akkor elnézést kérek.
Egyébként a moddolás erről szól amit már előttem is elmondtak, és csak csatlakozni tudok hozzájuk:
Kreatív elképzelés
Hatékony megvalósítás
Biztos, ügyes tapasztalt kézbe való megfelelő szerszámokEbből kizárólag a megvalósítás módjaihoz tudunk utat mutatni, ha tudjuk milyen problémát kell megoldani. Ha nem tudod, hogy milyen festéket válassz műanyagra, fémre, nem tudod mivel ragassz, vagy hogy rögzíts valamit egy megadott helyre stb...
-
-
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #810 üzenetére
Mint ahogy már korábban utaltam rá, és ezt tartalmilag szab.tam le is írta, itt konkrét dolgokat nehéz megadni. ezeket mind neked kell megcsinálni, ráadásul az elvi dolgokat már el is mondtad, gyakorlatilag a megvalósítása van hátra.
Mivel ezeknek az elemeknek a legyártásához pontos méretek szükségesek, amik ráadásul menet közben egyébb dolgok kapcsán még módosulhatnak is, így kénytelen vagy magad, vagy valakit megbízni a legyártására.Én minden átalakítás alkalmával a pontos méretezés és az elvi megtervezést követően fogok hozzá.
Többek közt én is azok táborát erősítem, akiknek a gyári állapot még csak félkész stádium. Nem félek haználni a fúró-vágó eszközöket, így a garancia kérdése számomra sokadrendű. -
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #807 üzenetére
Legegyszerűbb az alumínium lemez használata, csináltak itt már a srácok 0,75mm-es lemezből is takaró elemet, én 1 és 1,5mm lemezt használok.
Aránylag könnyű a megmunkálása, feltéve ha rendelkezel multigéppel és reszelőkkel.
A festés kicsit nehezebb, ill. körülményesebb, a carbon fóliázás pedig költségesebb. -
jones965
Modder
válasz
Drizzt01 #802 üzenetére
Most akkor van benne, vagy csak lesz vízhűtés a házban?
Az 5,25"-os helyre gondolom a tartályt, vagy a szivattyút akarod betenni.
A hőcserélőt házon belül, vagy kívül szeretnéd?
Mit akarsz vízzel hűteni?
Számos olyan kérdés, ami jelentősen befolyásolhatja az általad felvázoltakat.
A házad nem olyan nagy- pláne hogy nem is akarsz radikálisan hozzányúlni-,hogy abban szépen esztétikusan elférjen minden.Ezek csak kompromisszumokkal valósíthatók meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i5-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged