Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
Ha a Need for Speed-re gondolsz, akkor nem, nem szeretem az autós játékokat, FPS párti voltam-vagyok.
Utoljára a '90-es évek elején töltöttem viszonylag hosszabb időt autós játékkal, mégpedig számtech fakultáción a Stunts-szal, de azóta nem.
Viszont eszembe jutott, hogy amikor, talán 2001-ben, az egyik haverom vett PS2-t, utána jó párszor elmondta, hogy "ennél már nem kell jobb grafika", de én nem értettem egyet vele.
-
hugo chávez
aktív tag
Persze, a környezet elég gagyi, különösen a földön lévő levelek, ezért is emeltem ki, hogy csak az autóra gondolok. Nyilván, ha a fák, levelek, stb. is egy-egy külön, olyan minőségű "modell" lenne, mint az autó, már akkor iszonyatosan megnőne a gépigény és akkor még a fizika sehol sincs, pl. rombolható és realisztikusan is rombolódó, sérülő tárgyak, felületek, tömegük szerint mozgatható, mozgó tárgyak, rugalmas és rugalmatlan alakváltozás... Áááá, nagyon messze vagyunk még attól is, hogy egyáltalán a valóságoshoz közeliről beszéljünk. Amit jelenleg el lehet mondani pár játékról, real-time renderelt "tárgyról", környezetről, az pusztán annyi, hogy "szép", "jól néz ki" de, a valóságtól még igen távol állnak.
Szóval, maximálisan egyetértek, még bőven van (és kell is) hova fejlődni. -
hugo chávez
aktív tag
Én olyan grafikával, mint ez az autó már elégedett lennék, inkább a realisztikus fizika az, ahol még (az én "ízlésemhez" képest) igen komoly hiányosságok vannak.
-
hugo chávez
aktív tag
"Elmondhatjuk ezt a vizuális dolgokról is? Hát nagyon nem! A mai játékok kinézete szép-szép, de még nagyon mesterkélt, műies. Hol van még a real-time minőségi(!) ray-tracing? Nem beszélve a radiosityről és más fejlettebb technikákról? Ehhez még a 7970 CF is nagyon kevés..."
No igen, a valósághű kinézethez bizony kellene a real-time ray tracing/photon mapping, vagy valami hasonló, a valósághű fizikához meg az, hogy átálljanak a pixelekről a voxelekre, de, ez utóbbi minden bizonnyal még a real-time ray tracing-hez képest is teljesen más dimenzióba helyezné a gépigényt.
A Battlefield 3-ban (Frostbite 2 engine) elvileg már használnak quasi-realtime radiosity-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Apple MacBook
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Autós kamerák
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2919
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 96GB (2x48GB) DDR5 6000MHz
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest