Hirdetés
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Házimozi belépő szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Itt a Microsoft szörnyprocesszora, ami 132 maggal tarolhatja le a felhőt
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugo chávez
aktív tag
Ha a Need for Speed-re gondolsz, akkor nem, nem szeretem az autós játékokat, FPS párti voltam-vagyok.
Utoljára a '90-es évek elején töltöttem viszonylag hosszabb időt autós játékkal, mégpedig számtech fakultáción a Stunts-szal, de azóta nem.Viszont eszembe jutott, hogy amikor, talán 2001-ben, az egyik haverom vett PS2-t, utána jó párszor elmondta, hogy "ennél már nem kell jobb grafika", de én nem értettem egyet vele.

-
hugo chávez
aktív tag
Persze, a környezet elég gagyi, különösen a földön lévő levelek, ezért is emeltem ki, hogy csak az autóra gondolok. Nyilván, ha a fák, levelek, stb. is egy-egy külön, olyan minőségű "modell" lenne, mint az autó, már akkor iszonyatosan megnőne a gépigény és akkor még a fizika sehol sincs, pl. rombolható és realisztikusan is rombolódó, sérülő tárgyak, felületek, tömegük szerint mozgatható, mozgó tárgyak, rugalmas és rugalmatlan alakváltozás... Áááá, nagyon messze vagyunk még attól is, hogy egyáltalán a valóságoshoz közeliről beszéljünk. Amit jelenleg el lehet mondani pár játékról, real-time renderelt "tárgyról", környezetről, az pusztán annyi, hogy "szép", "jól néz ki" de, a valóságtól még igen távol állnak.
Szóval, maximálisan egyetértek, még bőven van (és kell is) hova fejlődni. -
hugo chávez
aktív tag
Én olyan grafikával, mint ez az autó már elégedett lennék, inkább a realisztikus fizika az, ahol még (az én "ízlésemhez" képest) igen komoly hiányosságok vannak.
-
hugo chávez
aktív tag
"Elmondhatjuk ezt a vizuális dolgokról is? Hát nagyon nem! A mai játékok kinézete szép-szép, de még nagyon mesterkélt, műies. Hol van még a real-time minőségi(!) ray-tracing? Nem beszélve a radiosityről és más fejlettebb technikákról? Ehhez még a 7970 CF is nagyon kevés..."
No igen, a valósághű kinézethez bizony kellene a real-time ray tracing/photon mapping, vagy valami hasonló, a valósághű fizikához meg az, hogy átálljanak a pixelekről a voxelekre, de, ez utóbbi minden bizonnyal még a real-time ray tracing-hez képest is teljesen más dimenzióba helyezné a gépigényt.

A Battlefield 3-ban (Frostbite 2 engine) elvileg már használnak quasi-realtime radiosity-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okos Otthon / Smart Home
- Fotók, videók mobillal
- Ne már! Drágább lesz a GPU a memóriapánik miatt?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Revolut
- Formula-1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Path of Exile (ARPG)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i5 14450HX - 16GB - 512GB - Win11 RTX 5050 - 3 év garancia
- MacBook Pro M1 16" 16GB/ 512 GB SSD
- HASZNÁLT Gamer Pc (videókártya nélkül)
- HP EliteDisplay E233 23"FHD Üzleti Monitor, 2xUSB , Álló/Fekvő mód, emelhető, használt, üzletből
- HP EliteDisplay E243 23.8"FHD Üzleti Monitor, 2xUSB , Álló/Fekvő mód, emelhető, használt, üzletből
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- GoPro HERO12 Black (CHDHX-121-RW) akciókamera
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920, 100% Akksi
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Utoljára a '90-es évek elején töltöttem viszonylag hosszabb időt autós játékkal, mégpedig számtech fakultáción a