Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
HP EVA-nek már nem sok köze van az ilyen meghibásodás számításoknak... Teljes kiépítésben akár 324 HDD-t is kezel. Ha ezt Virtual RAID1*-ben teszi, akkor a diszkek felét elvesztheti és még mindig működik a SAN, csak kicsit lassabb. Nem véletlen találták ki ezeket.
Mondjuk a 2.1 TB 30 diskből az inkább valami nagy I/O igényű felhasználáshoz lehet jó. Tárolásra inkább a lassabb 1 TB diskek. Mondjuk az is igaz, hogy inkább az adatbiztonság, megbízhatóság és teljesítmény miatt vesznek az emberek SAN-t, nem a sok TB-os kapacitásért.
* Azért Virtual RAID1, mert az eszközön kívől senki sem tudja, hogy éppen melyik disken van az adat, csupán annyit, hogy 2x le van tárolva akár RAID1-nél.
-
H.O.D.
senior tag
Hehe, várom a hot swap tapasztalatokat raid 0 alatt
-
Nmajkix
csendes tag
Szerintem ne keverjük össze (vagy ide) a NAS-t és a SAN-t...
-
misran
tag
DNS 323 -al Gb-s hálón jumboframe-el 37MB olvasást produkálnak többen (ettől sem kell hasra esni, de talán már tűrhető). Nekem sajna nincs Gb-s hálóm, így marad a 10-12MB-s olvasás, ami tényleg nem túl sok...
Ellenben a doboz pici, csendes és arm-Linuxos, sok egyebet fel lehet rakni rá.
Bocs az off-ért, de a sebesség miatt el szerettem volna mondani. -
jerry311
nagyúr
Sebesség és megbízhatóság: [link]
-
szuper-t
őstag
Mamimm
oké..:d de ez drága
-
gliskard
senior tag
...ez a kategória gigabiten szépen muzsikál, egy ReadyNAS NV+ tipushoz volt szerencsém és SMB-n keresztül Jumbo Frame (ha router támogatja) bekapcsolása után 45 - 50.5 Mb/s olvasás és 35-47 Mb/s irás volt mérhető, AFP-n ugyan ez hozta. Az NV+ pedig nem mai gyerek, az újabbak már ennél jobban teljesítenek.
[OFF]Mivel ez home/small office kategória igy bőven kiszolgál egy kis céget. Egyszerű adminisztrálni és rugalmasan bővíthető. A szolgáltatásokat nézve SZVSZ nem drága, persze össze lehet dobni egy pc-t és felrakni rá linux-ot, de ahhoz már olyan ember kell aki picit ért is hozzá. Ezeket a SOHO-nak gyártott NAS-okat egy átlag user is menedzsel gond nélkül. Dobozból kiveszed -> bedugod -> bekapcsolod -> user guide alapján web-en keresztül beállitod
plusz alapból journaled fs, szünetmentes támogatás és kezelés USB-n keresztül, hot-swap hdd csere és ujra épités a háttérben, SNMP menedzselhetőség, Rsync, stb. ezeket Pistike nem fogja tudni beállitani linux-on könnyen és gyorsan. Ezért van komoly piaca ezeken a soho nas-oknak[/OFF]
Tény nem magyar országra és Pistikékre szabták az árát...[ Szerkesztve ]
-
kariad
senior tag
Te jó ég!!!
-
zed1983
őstag
Nem rég volt már hasonló hír, de ott is eléggé el voltak szállva az árakkal...
-
bolvar
senior tag
engem érdekelne egy ilyen cucc de csak itthonra valami rack formába nemlétezik?csak hogy ne kelljen mindig beüzemelni gépem ha kell valami bárkinek
-
Cs_Laci
senior tag
Ez tetszik.. A 4 merevlemezes 8TB-os modell még elő sem rendelhető... Milyen meglepő. Főleg, hogy még senki sem jelentett be 2TB-os vinyót
-
Konflikt
addikt
ket nagy hatranyuk van igen: rohadt draga, es a gigabiten is piszok lassuak.
Sajnos meg mindig egyszerubb, olcsobb beuzemelni egy matx-es gepet 4 sata hdd-vel, gigabiten pedig lenyegesen gyorsabban is olvashatsz rola.egyetlen elonyuk talan h kis helyet foglalnak, meg kevesebb aramot.
-
András83
csendes tag
Elég tré procikat szoktak ezekbe rakni, szerintem örülhetsz ha 20MB/s sebességet eléred.
A DNS-323 ami még viszonylag jó teljesítménnyel bír a kategóriájában, az tudott 10-12MB/s -et két 320-as WD RAID Edition winyóval RAID0-ban.
Persze a winyók ott is jóval többet tudtak volna... -
L3zl13
nagyúr
Elég drága.
Kíváncsi lennék sebességben mit bír, mert a Gigabites RAID5 -ös NAS-ok általában elég gyengén teljesítenek valós írási/olvasási sebességben. -
Skizz
addikt
Nem vagyok toppon ezen a területen, de picit soknak találom az árakat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A BlackArmor sorozat négyféle méretben is elérhető lesz.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest