Új NAS-okat jelentett be a Seagate

Hálózati tárolóinak termékpalettáját bővítendő, a Seagate két új terméket mutatott be NAS 420 és 440 típusjelzéssel. A BlackArmor család két tagja a felhasználható merevlemezek számában tér el egymástól, a kisebbik, NAS 420-as belsejébe maximum kettő, SATA csatlakozóval szerelt és két TB kapacitású meghajtó szerelhető, míg a NAS 440-es már négy merevlemezt is fogadhat. Szükség esetén RAID 0, 1, 10, 5 és JBOD rendszerben is lehet használni őket, biztonságukról a beépített SMART felügyelet, hűtésükről pedig egy ventilátor gondoskodik. Cseréjüket menet közben is el lehet végezni a Hot-Swap technológiának köszönhetően, a művelet szerszámok nélkül is elvégezhető.


[+]

Az elsősorban kisebb vállalkozásoknak szánt termékek 160 x 207 x 269 mm méretűek, hálózatba való kapcsolódásukhoz két Gigabit Ethernet port áll rendelkezésre. Külső meghajtók csatlakoztatására is van lehetőség, ehhez elöl egy, hátul pedig három USB 2.0 port található. Segítségükkel megoldható a NAS tárolók adatmentése, illetve a külső tárolók tartalmát is át lehet helyezni a hálózati eszközökre, ehhez a Seagate saját szoftverét mellékeli. A fájlokat vagy létrehozott köteteket titkosítással is lehet védeni, emellett Microsoft Active Directory, valamint DLNA és iTunes streaming szolgáltatással is rendelkeznek.

BlackArmor NAS 440
BlackArmor NAS 440

A BlackArmor család két tagja Microsoft Windows XP, Vista, Linux és OS X rendszerekkel is használható. A hálózati tárolókra a gyártó egyelőre csak előrendeléseket vesz fel, a két meghajtóval szerelt, 2 TB-os tárkapacitású NAS 420-as 800, a négy merevlemezes, 4 TB-os NAS 440-es 1200 és a szintén négy merevlemezes, de már 6 TB tárhelyet biztosító NAS 440-es 1700 dollárba kerül. A termékcsalád legnagyobb, 8 TB-os tagja egyelőre nem elérhető még előrendeléses formában sem. A Seagate mindegyik modellre három év garanciát vállal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés