- Új platformra vált a ZONE kézikonzoljával a Zotac
- Új kategóriákat kap a DisplayHDR True Black és a ClearMR
- Készen áll az első 2 nm-es gyártósorok beindítására a TSMC
- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsimix
őstag
Hm.. Jól gondoltam..
...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
Kicsimix
őstag
Most lehet hülyeséget kérdezek de.. Az AORUS AD27QD monitor... Nem ugyan ezeket a specifikációkat tudja? Ezt már rég tesztelték és kapható igen jó teszteredményeket tudhat magáénak..
Többet tud ez az LG mit nézek el?...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
Soponyai
csendes tag
A kisebbik jöhetne már itthonra is, papa várja.
-
senior tag
Remek monitor filmezésre az a 43" colos de játékra aki megszokta a 60hz felettit annak kevés
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) Thermal Grizzly E► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Yodamest
veterán
A fifát csak konzolon van értelme játszani, mert PC-n szét van csítelve az egész és a konzolok tuti nem támogatják a 21:9-et. A szélesvásznú filmek meg ugyan ilyenek egy 43"-os 4K monitoron is, ami meg 16:9 az még nagyobb is.
Nemtudom, használtam én is asusnak az akkori csodamonitorát a pg279q-t még pár éve, de rájöttem, hogy ezeknek a gamer cuccoknak nagyobb a füstje mint a lángja. Eladtam és vettem inkább egy LG 43ud79-et és így utólag elmondhatom, hogy nagyon jó váltás volt.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
A 21:9-et ha jól tudom támogatja a FIFA, szinte az egész pályát át lehet vele látni + a nagyon szélesvásznú filmekre is jó, tehát amik a 16:9-en is alul-felül fekete sávval láthatóak.
Mint mindig az jár jól akinek annyi pénze van mint a pelyva és megengedheti hogy akár egy ilyenje is legyen.
-
Yodamest
veterán
Meglátjuk milyen áron jönnek majd, szerintem kár felülni ennek az 1ms dumának. A felhasználók 99%-ban amúgy sem tudják nem, hogy az 1-et, de még a 5 és 10 közti különbséget sem meglátni.
Amúgy meg ez a 21:9 sem a legjobb képarány, filmezéshez esetleg, de arra meg akkor már van nagyobb 16:9-es is, játékokból meg csak pár támogatja rendesen, arra se vennék ilyet.Ráadásul ha valaki mondjuk konzolt és PC-t is szeretne használni vele, mint pl. én, akkor sem jöhet szóba a 21:9, mert a konzolok, még a ps5-is majd only 16:9-es lesz. Sokrétűbb megoldás akkor már egy jó nagy 4K 16:9-est venni, mondjuk 40" vagy az felett és azon patentek lesznek a mindenféle játékok és a filmek is. Ja és jóval olcsóbb is lesz.
-
senior tag
Kicsit soknak találom az árát Ez az 1ms es válaszidő nem ér ennyit... Ha kint 2000 euró akkor nálunk lesz vagy 800ezer
► Ryzen 7 9800X3D (ARCTIC Liquid Freezer II 420 (V.7) Thermal Grizzly E► EVGA RTX 3080Ti Ultra 12GB GDDR6X ► Samsung 990 1TB Pro Raid 0 ► 2x16GB Corsair Dominator DDR-5 32GB/7200 CL34 ►ASRock X670 Steel Legend / ► 60TB HDD / ► Be quiet Straight Power 1500W Platinum ► Creative Sound AE-9 ► EVGA DG-87
-
Yany
addikt
??
A hsz, amire reagáltam, abban konkrétan elhangzik, hogy a PWM-mentesség még odébb van.
Más, a GN most azt mondja, hogy mivel a kijelzők G-Sync compatible jelölést kaptak, ezért gyakorlatilag FreeSync-ről van szó. Ennek csak az mond ellent, hogy SEHOL az ég egy adta világon nem hirdeti ezt magáról a kijelző, ami igencsak ostobaság lenne az LG részéről.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
törölt tag
válasz Low Noise #49 üzenetére
Over Drive (túl hajtás) Pixel-t működtető feszültséget az állapot váltás pillanatában módosítja az elektronika, ahhoz az értékhez képest, mint amit a pixel a végállapot eléréséhez kellene. De mielőtt túlbillenne a pixel az eredetileg beállítani kívánt állapoton, visszakapcsol az elektronika, a pixel kívánt végállapotához tartozó feszültségre.
Ha jól van időzítve a be/ki kapcsolás, és az OD feszültség szint eltérése is optimális, összhangban van a panel képességeivel, aktuális hőmérsékletével, elviekben feltűnő megjelenítési hibák nélkül lehetne vele fokozni a pixelek reakció idejét. -
törölt tag
Szerk.: Megnéztem ezt a videót a 38-as-ról, a csoda ismét elmaradt: a kontrasztos háttér összemosódik amikor svenkkel a kamera, a kard eltűnik a figura kezéből amikor suhint.
A hibátlan mozgás megjelenítés IPS-en, még mindig várat magára.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
IPS-nél az OD-t igen nehéz úgy implementálni, hogy az gyakorlatban összeeresztve a különböző színű pixelek eltérő átfordulási idejével ne szüljön valamilyen színtorzulást. Itt meg ugye 1ms-et igérnek, amit a 240-es TN panelek is, csak a legnagyobb OD-val tudnak közelíteni.
Ha legalább a most kapható "gyors" IPS paneleknél élesebb, konzisztensebb képe lesz, már van ok az örömre.
-
-FreaK-
veterán
Igen, ilyenre még nem volt példa eddig, ez érdekel engem is, bár a 2000EUR-s árral nem Jöhetne Freesync-el, de attól félek, még úgy se lenne elég jó áron.
A HDR LCD monitornál totál értelmetlen, az is csak egy felesleges árnövelő tényező.
Az az 1ms ne tévesszen meg senkit, marketing kamu. Néhány monitornál régebben írták, hogy virtuális 1ms, a szem a mozgások követése alatt úgy érzékeli mintha 1ms lenne a pixel válasz idő (perceived 1ms). Most már gondolom vannak elég pofátlanok ahhoz, hogy ezt lehagyják. Mellesleg csak ULMB alatt volt ilyen, ami meg nem működött együtt a váltakozó képfrssítéssel (sync), tehát vagy ezt, vagy azt kapcsolod be.
Erősen kétlem, hogy itt is máshogy lenne, majd ha kimérik rendesen, műszerrel a pixel válasz időket, ugyan az fog kijönni, amit egy normál IPS eddig is tudott, ami közelében nem lesz az 1ms-nek.
Ezen felül még az IPS/VA preferencia is bele szólhat, hogy kinek mennyire tökéletes. Én eddig a VA-ra szavaztam (az is van), de szerintem a többi tulajdonsága miatt simán váltanék IPS-re
Ezeket leszámítva viszont tényleg benne van minden ami kellhet.
-
-Skylake-
addikt
válasz green dude #31 üzenetére
-
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-
BiP
nagyúr
Ha nem lenne ívelt, ezt a 38ast vinném azonnal.
Igaz, hogy nem kenne meg a rendes 4k, de mozifilmek alatt ez nem jönne ki, és játék slatt is elfogadható a komptomisszum. (Most 4k van. a Wqhd-t kevésnek érezném, de ez beleférne)#10:csicso82: ezalatt a 2K-4K alatt mit értesz pontosan?
-
Peter13
senior tag
válasz green dude #35 üzenetére
Jó neked (sóhaj): nekem sajnos már teljesen "megfelel" a 24-es fullHD monitor
[ Szerkesztve ]
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
green dude
tag
Jogos. Nem fejtettem ki, hogy mire gondoltam pontosan. Én még hozzá szoktam venni, hogy milyen messziről kell nézni az adott képátlójú, adott pixelszámú monitort, hogy már a szemed ne tudjon különbséget tenni a pixelek között. Ez fontos dolog, ezért én nem díjazom például a 24"-es FHD monitorokat. Ahhoz, hogy elérd azt a határt amit írtam már nagyon messze kell ülnöd a monitortól ami pedig a FOV-nak csesz oda.
[ Szerkesztve ]
-
Peter13
senior tag
válasz green dude #31 üzenetére
Én nem így tudom, a PPI az egyszerűen Points Per Inch. Tökmindegy milyen messziről nézed. A képátlóra vetített képpontok számát osztod a képátlóval (inchben, vagyis hüvelykben). A távolság, amiről nézed, az egyszerűen nem faktor...az hogy látod-e a képpontokat, az természetesen erősen függ a "nézési távolságtól" (is...meg az adott egyén szemnek fókuszálási képsségeitől is)
"No, I'm not immortal: I'm just not good at dying..."
-
green dude
tag
Szuper amúgy ez a monitor. Kár, hogy nem lesz 24" méretben. Amúgy mit gondoltok, ez natív 10 bit vagy 8+FRC? Hasonló lefedettséget lattam 8+FRC-vel. Mostani consumer nVidiák tudják a natív 10 bit-et DP kimeneten?
-
Apollyon
Korrektor
1 ms...
Szuper, akkor IPS válaszidő probléma letudva, most már jöhet a régi grafikus munkára való CRT monitorokkal megegyező vagy jobb színhelyesség kifejlesztése.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Akula
őstag
mindegy mennyibe kerül, must have
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
flexxx2
őstag
Akkor már nem kellenek a TN panelek senkinek, mert IPS is tudja?
-
Amerigo57
őstag
A leírtak alapján az
LG 27'' UltraGear 27GL850 QHD Nano IPS 160Hz
nem tűnik rossz monitornak, összehasonlítva ,
az ASUS ROG Swift PG279Q , és az
Acer Predator XB271HU hasonló tudású monitoraival.
Svédországban az előjegyzési ára 6 490 svéd korona,
azaz kb 193 ezer Ft. Hogy itthon mennyi lesz az ára , nem tudni.
Link:
Link:[ Szerkesztve ]
-
Yany
addikt
válasz Termigáßor #23 üzenetére
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Termigáßor
aktív tag
Most akkor az 1ms ULMB mellett értendő?
Jobbára ártalmatlan...
-
Cyberboy42
senior tag
na most akkor az amd tulajoknak meszeltek, vagy hogy van ez? nincs szink csak g szink? es az a masik fajta szink ez meg mi a rak?
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
Cassi
őstag
Német oldalak szerint a kisebbik 699, a nagyobbik 1999 eurón fog nyitni. Nice price.
-
muszurkefal
aktív tag
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ez már valami.
Jöhet
Gondolom az ára nekünk való."lol, rock, te egy kib*szott médium vagy. mit médium, HARD " by FireKeeper
-
GoldhandRent
őstag
-
38as nagyon jöhetne
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Cs1csó
félisten
Gyerekek javítsatok ki de ez gyakorlatilag tökéletes nem?
- IPS
- 1ms
- 144Hz
- a hajlításért nem vagyok oda de 21:9-es képaránynál és 30" felett okés
- 2K-4K a nagyobb felbontása?
- G-sync
- ez az "ambilight" szerű cucc nagyon jó (nem szeretek teljesen sötét szobában gépezni egy kis 10-20W-os asztali lámpa van messzebb a plafon felé fordítva hogy egy gyenge szórt fény azért legyen.talán már csak a HDR hiányzik.HDR is van
Mint ha az utóbb időben ezen paramétereket keresték sokan egy monitorba gyúrva.Mondjuk egy 30" feletti sík, 4K-s jöhetne.
Na akkor a szakértőket mi az ami hiányzik? FreeSync?
[ Szerkesztve ]
-
siposz
aktív tag
Ha összemixelnék a kettőt akkor meglenne a következő monitorom.
Ilyet szeretnék: 34 inch, 21:9, 1440p, sphere lighting
A 38GL950G is tetszik, de ahhoz már nagyon brutális videókártya kéne.
-
Cassi
őstag
A nagyobbik hardveres G-Sync, a kisebbik G-Sync Compatible. Ez csak azért érdekes, mert az év eleji G-Sync Compatible minősítés bejelentése óta alig került piacra új hardveres G-Sync monitor (talán csak ez egyedül?).
-
hajbel
addikt
Kár, hogy nem Freesync, így még ha esne az ára sem lenne nálam esélyes.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
Tengri
senior tag
+1
Várom a tesztet róla én is."Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Solten
őstag
Nah, igy kell ezt, bravo LG.
Saor Alba
-
Dyingsoul
veterán
HDR 400... kár.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Pipó
őstag
Ez már valami! A nagyobb nagyon üt. Remélem lesz róla alapos teszt.
Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
monguz82
tag
azt a 38"-ost elfogadnám simán, szorítanék neki helyet az asztalomon
ZTE Nubia Z60 Ultra 16GB / 512GB Black --- Hell is Coming -- Xiaomi Pad 5 Pro 4G --- Mercedes CLK 500
-
törölt tag
Na ez már monitor.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Path of Exile 2
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Huawei P30 - kell ennél több?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Asszociációs játék. :)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Linux felhasználók OFF topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest