- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Digitális fogyasztásmérőt, de milyet?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kicsimix
őstag
Hm.. Jól gondoltam..
-
Kicsimix
őstag
Most lehet hülyeséget kérdezek de.. Az AORUS AD27QD monitor... Nem ugyan ezeket a specifikációkat tudja? Ezt már rég tesztelték és kapható igen jó teszteredményeket tudhat magáénak..
Többet tud ez az LG mit nézek el? -
Soponyai
csendes tag
A kisebbik jöhetne már itthonra is, papa várja.
-
Yodamest
veterán
A fifát csak konzolon van értelme játszani, mert PC-n szét van csítelve az egész és a konzolok tuti nem támogatják a 21:9-et. A szélesvásznú filmek meg ugyan ilyenek egy 43"-os 4K monitoron is, ami meg 16:9 az még nagyobb is.
Nemtudom, használtam én is asusnak az akkori csodamonitorát a pg279q-t még pár éve, de rájöttem, hogy ezeknek a gamer cuccoknak nagyobb a füstje mint a lángja. Eladtam és vettem inkább egy LG 43ud79-et és így utólag elmondhatom, hogy nagyon jó váltás volt.
-
Cs1csó
titán
A 21:9-et ha jól tudom támogatja a FIFA, szinte az egész pályát át lehet vele látni + a nagyon szélesvásznú filmekre is jó, tehát amik a 16:9-en is alul-felül fekete sávval láthatóak.
Mint mindig az jár jól akinek annyi pénze van mint a pelyva és megengedheti hogy akár egy ilyenje is legyen.
-
Yodamest
veterán
Meglátjuk milyen áron jönnek majd, szerintem kár felülni ennek az 1ms dumának. A felhasználók 99%-ban amúgy sem tudják nem, hogy az 1-et, de még a 5 és 10 közti különbséget sem meglátni.
Amúgy meg ez a 21:9 sem a legjobb képarány, filmezéshez esetleg, de arra meg akkor már van nagyobb 16:9-es is, játékokból meg csak pár támogatja rendesen, arra se vennék ilyet.Ráadásul ha valaki mondjuk konzolt és PC-t is szeretne használni vele, mint pl. én, akkor sem jöhet szóba a 21:9, mert a konzolok, még a ps5-is majd only 16:9-es lesz. Sokrétűbb megoldás akkor már egy jó nagy 4K 16:9-est venni, mondjuk 40" vagy az felett és azon patentek lesznek a mindenféle játékok és a filmek is. Ja és jóval olcsóbb is lesz.
-
Varázslóó
senior tag
Kicsit soknak találom az árát
Ez az 1ms es válaszidő nem ér ennyit... Ha kint 2000 euró akkor nálunk lesz vagy 800ezer
-
Yany
addikt
??
A hsz, amire reagáltam, abban konkrétan elhangzik, hogy a PWM-mentesség még odébb van.
Más, a GN most azt mondja, hogy mivel a kijelzők G-Sync compatible jelölést kaptak, ezért gyakorlatilag FreeSync-ről van szó. Ennek csak az mond ellent, hogy SEHOL az ég egy adta világon nem hirdeti ezt magáról a kijelző, ami igencsak ostobaság lenne az LG részéről.
-
törölt tag
válasz
Low Noise #49 üzenetére
Over Drive (túl hajtás) Pixel-t működtető feszültséget az állapot váltás pillanatában módosítja az elektronika, ahhoz az értékhez képest, mint amit a pixel a végállapot eléréséhez kellene. De mielőtt túlbillenne a pixel az eredetileg beállítani kívánt állapoton, visszakapcsol az elektronika, a pixel kívánt végállapotához tartozó feszültségre.
Ha jól van időzítve a be/ki kapcsolás, és az OD feszültség szint eltérése is optimális, összhangban van a panel képességeivel, aktuális hőmérsékletével, elviekben feltűnő megjelenítési hibák nélkül lehetne vele fokozni a pixelek reakció idejét. -
törölt tag
Szerk.: Megnéztem ezt a videót a 38-as-ról, a csoda ismét elmaradt: a kontrasztos háttér összemosódik amikor svenkkel a kamera, a kard eltűnik a figura kezéből amikor suhint.
A hibátlan mozgás megjelenítés IPS-en, még mindig várat magára.
-
törölt tag
IPS-nél az OD-t igen nehéz úgy implementálni, hogy az gyakorlatban összeeresztve a különböző színű pixelek eltérő átfordulási idejével ne szüljön valamilyen színtorzulást. Itt meg ugye 1ms-et igérnek, amit a 240-es TN panelek is, csak a legnagyobb OD-val tudnak közelíteni.
Ha legalább a most kapható "gyors" IPS paneleknél élesebb, konzisztensebb képe lesz, már van ok az örömre.
-
-FreaK-
veterán
Igen, ilyenre még nem volt példa eddig, ez érdekel engem is, bár a 2000EUR-s árral nem
Jöhetne Freesync-el, de attól félek, még úgy se lenne elég jó áron.
A HDR LCD monitornál totál értelmetlen, az is csak egy felesleges árnövelő tényező.
Az az 1ms ne tévesszen meg senkit, marketing kamu. Néhány monitornál régebben írták, hogy virtuális 1ms, a szem a mozgások követése alatt úgy érzékeli mintha 1ms lenne a pixel válasz idő (perceived 1ms). Most már gondolom vannak elég pofátlanok ahhoz, hogy ezt lehagyják. Mellesleg csak ULMB alatt volt ilyen, ami meg nem működött együtt a váltakozó képfrssítéssel (sync), tehát vagy ezt, vagy azt kapcsolod be.
Erősen kétlem, hogy itt is máshogy lenne, majd ha kimérik rendesen, műszerrel a pixel válasz időket, ugyan az fog kijönni, amit egy normál IPS eddig is tudott, ami közelében nem lesz az 1ms-nek.
Ezen felül még az IPS/VA preferencia is bele szólhat, hogy kinek mennyire tökéletes. Én eddig a VA-ra szavaztam (az is van), de szerintem a többi tulajdonsága miatt simán váltanék IPS-re
Ezeket leszámítva viszont tényleg benne van minden ami kellhet.
-
-Skylake-
addikt
válasz
green dude #31 üzenetére
-
-
-
BiP
nagyúr
Ha nem lenne ívelt, ezt a 38ast vinném azonnal.
Igaz, hogy nem kenne meg a rendes 4k, de mozifilmek alatt ez nem jönne ki, és játék slatt is elfogadható a komptomisszum. (Most 4k van. a Wqhd-t kevésnek érezném, de ez beleférne)#10:csicso82: ezalatt a 2K-4K alatt mit értesz pontosan?
-
Peter13
senior tag
válasz
green dude #35 üzenetére
Jó neked (sóhaj): nekem sajnos már teljesen "megfelel" a 24-es fullHD monitor
-
green dude
tag
Jogos. Nem fejtettem ki, hogy mire gondoltam pontosan. Én még hozzá szoktam venni, hogy milyen messziről kell nézni az adott képátlójú, adott pixelszámú monitort, hogy már a szemed ne tudjon különbséget tenni a pixelek között. Ez fontos dolog, ezért én nem díjazom például a 24"-es FHD monitorokat. Ahhoz, hogy elérd azt a határt amit írtam már nagyon messze kell ülnöd a monitortól ami pedig a FOV-nak csesz oda.
-
Peter13
senior tag
válasz
green dude #31 üzenetére
Én nem így tudom, a PPI az egyszerűen Points Per Inch. Tökmindegy milyen messziről nézed. A képátlóra vetített képpontok számát osztod a képátlóval (inchben, vagyis hüvelykben). A távolság, amiről nézed, az egyszerűen nem faktor...az hogy látod-e a képpontokat, az természetesen erősen függ a "nézési távolságtól" (is...meg az adott egyén szemnek fókuszálási képsségeitől is)
-
green dude
tag
Szuper amúgy ez a monitor. Kár, hogy nem lesz 24" méretben. Amúgy mit gondoltok, ez natív 10 bit vagy 8+FRC? Hasonló lefedettséget lattam 8+FRC-vel. Mostani consumer nVidiák tudják a natív 10 bit-et DP kimeneten?
-
Apollyon
Korrektor
1 ms...
Szuper, akkor IPS válaszidő probléma letudva, most már jöhet a régi grafikus munkára való CRT monitorokkal megegyező vagy jobb színhelyesség kifejlesztése. -
Akula
őstag
mindegy mennyibe kerül, must have
-
flexxx2
őstag
Akkor már nem kellenek a TN panelek senkinek, mert IPS is tudja?
-
Amerigo57
őstag
A leírtak alapján az
LG 27'' UltraGear 27GL850 QHD Nano IPS 160Hz
nem tűnik rossz monitornak, összehasonlítva ,
az ASUS ROG Swift PG279Q , és az
Acer Predator XB271HU hasonló tudású monitoraival.
Svédországban az előjegyzési ára 6 490 svéd korona,
azaz kb 193 ezer Ft. Hogy itthon mennyi lesz az ára , nem tudni.
Link:
Link: -
Yany
addikt
válasz
Termigáßor #23 üzenetére
-
Termigáßor
aktív tag
Most akkor az 1ms ULMB mellett értendő?
-
Cyberboy42
senior tag
na most akkor az amd tulajoknak meszeltek, vagy hogy van ez? nincs szink csak g szink? es az a masik fajta szink ez meg mi a rak?
-
Cassi
őstag
Német oldalak szerint a kisebbik 699, a nagyobbik 1999 eurón fog nyitni. Nice price.
-
muszurkefal
aktív tag
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ez már valami.
Jöhet
Gondolom az ára nekünk való. -
enginev3.0
félisten
38as nagyon jöhetne
-
Cs1csó
titán
Gyerekek javítsatok ki de ez gyakorlatilag tökéletes nem?
- IPS
- 1ms
- 144Hz
- a hajlításért nem vagyok oda de 21:9-es képaránynál és 30" felett okés
- 2K-4K a nagyobb felbontása?
- G-sync
- ez az "ambilight" szerű cucc nagyon jó (nem szeretek teljesen sötét szobában gépezni egy kis 10-20W-os asztali lámpa van messzebb a plafon felé fordítva hogy egy gyenge szórt fény azért legyen.talán már csak a HDR hiányzik.HDR is van
Mint ha az utóbb időben ezen paramétereket keresték sokan egy monitorba gyúrva.Mondjuk egy 30" feletti sík, 4K-s jöhetne.
Na akkor a szakértőket mi az ami hiányzik? FreeSync?
-
siposz
aktív tag
Ha összemixelnék a kettőt akkor meglenne a következő monitorom.
Ilyet szeretnék: 34 inch, 21:9, 1440p, sphere lighting
A 38GL950G is tetszik, de ahhoz már nagyon brutális videókártya kéne.
-
Cassi
őstag
A nagyobbik hardveres G-Sync, a kisebbik G-Sync Compatible. Ez csak azért érdekes, mert az év eleji G-Sync Compatible minősítés bejelentése óta alig került piacra új hardveres G-Sync monitor (talán csak ez egyedül?).
-
hajbel
addikt
Kár, hogy nem Freesync, így még ha esne az ára sem lenne nálam esélyes.
-
Solten
őstag
Nah, igy kell ezt, bravo LG.
-
Dyingsoul
veterán
HDR 400... kár.
-
Pipó
őstag
Ez már valami! A nagyobb nagyon üt. Remélem lesz róla alapos teszt.
-
monguz82
tag
azt a 38"-ost elfogadnám simán, szorítanék neki helyet az asztalomon
-
törölt tag
Na ez már monitor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A dél-koreai vállalat az E3-on leplezte le legújabb monitorduóját, melyek IPS paneljai kétféle méretben és képaránnyal kínálnak ultraalacsony késleltetést.
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ukrajnai háború
- Energiaital topic
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS routerek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- Samsung SyncMaster S22A300B
- 31,5" HP OMEN 32q IPS Gamer monitor 2560 1440 1ms 165 Hz Gamer monitor
- Eladó 2db HP P24 G4 23,8" (1920x1080) LED IPS FullHD monitor
- Acer XV272U 27" IPS 1440p 185hz ÚJ!
- Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i
- THINKVISION 24" monitor - T24i-20 / FHD / 4 ms GtG / HDMI / dPORT / D-SUB / USB-HUB SZÁMLA +GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest