Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• dchard

veterán

válasz Doky586 #3587 üzenetére

Veled ellentétben nekem van saját gyakorlati tapasztalatom nem is kevés, de majd ha fel tudsz mutatni egy saját DSLAM-et teszt hurokkal, spektrum analizátorral, és mutatsz nekem egyetlen képet, ahol azonos vonalon rosszabbat megy a VDSL2 mint az ADSL2+ akkor majd szóljál.

"Sokat javítana a dolgon ha mutatnál egy hasonló képet ahol a 2-3km közti távolságban elérhető sebességeket mutatja egy vdsl dslam gyártó valamelyik prospektusa..."

Leírtam már, de még egyszer leírom: hosszas keresgélés után sem találtam olyan képet ahol ugyanez a jelenség látható, de egyetlen gyártó vagy más forrás sem mutat ilyet. Beírod a google képkeresőjébe hogy vdsl2 és megnézheted a találati listát, egyetlen kép sincs ahol az Ofcom grafikonjához akár csak hasonló eredmény született volna. Pedig megtalálható ott többek közt olyan semmirekellő gyártók képei is mint az Alcatel-Lucent vagy a Broadcom (ketten együtt a világ DSL végpontjainak a 70%-át szolgálják ki). Dehát az Ofcom biztos nincs egy súlycsoportban ezekkel a cégekkel...

De ezen a nyilvánvaló tévedésen túl is van baromság, például hogy az ADSL2+-nál 1000 méteren (nyilván valós vonalat feltételezek) még 23-24megabitet jeleznek, holott ez tesztlaborban 2 méter vezetékkel sem mindig jön össze.

Dchard

Új hozzászólás Aktív témák