Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
drkbl
őstag
Sony cikk az Exmor R-ről, gyenge tesztképpel : [link]
A dpreview linkje alapján[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ha ez igaz akkor erre miért most jöttek rá?
duree54
-
ROBOTER
addikt
válasz Szten Márs #20 üzenetére
Már miért jelentkezne hamarabb a diffrakció ebben az esetben? A diffrakció nem tudja, hogy a 12 megapixeles kép hogyan áll elő. Ha a végcél a 12 megapixel, akkor mindegy, hogy 1 nagy vagy 10 kisebb pixelre (amiből majd egy lesz a végén) hat erősen a diffrakció.
A terület a lényeg. A diffrakció a területre hat.
-
Szten Márs
nagyúr
Ömm, nem a jel-zaj viszony romlását értettem hátránynak, hanem esetlegesen a részletgazdagság romlását, ha hamarabb jelentkezik a diffrakció miatti elkenés. Tehát, azt, hogy adva vagyon egy 50MP-es érzékelő, és egy szűk rekeszre állított objektív, fényképezünk, leméretezzük 12MP-re a képet, de ha az a forumos okosság igaz, hogy kisebb pixelméret mellett hamarabb és jobban jelentkezik a diffrakció, akkor nem lesz-e részletszegényebb emiatt az így készült képünk, mintha egy 12MP-es szenzorra fényképeznénk, ahol a diffrakció nem játszik az adott rekeszen akkora szerepet?
-
ROBOTER
addikt
válasz Szten Márs #18 üzenetére
Csak gondolj bele, van egy kép, amelyen a háttered teljesen szét van mosva. Azért, mert ilyenkor egy falevél 30-40 pixelt lefed, nem lesz rosszabb a jel-zaj viszony.
Ugyanezt képzeld el kisebben. Az érzékelőnek mindegy, hogy azért fed le egy részlet több pixelt, mert nem volt ráállítva az élesség, vagy azért, mert diffrakció miatt elkenődött.
(persze most diffrakció alatt maradjunk ebben a méretnagyságrendben, ne a szélsőséges esetről beszéljünk)
-
ROBOTER
addikt
válasz Szten Márs #16 üzenetére
Nem, hiszen a diffrakció miatt nem vész el fényenergia. Csak szétmossa a képet. A relatíve "túl kicsi" pixeleknek csak annyi lenne az értelme, hogy abszolút nem lenne Moire, nem lenne szükség AA-ra, és a későbbi demosaic hibái észrevehetetlenek lennének leméretezve (mint ahogyan most is azok erős leméretezésnél)
-
Szten Márs
nagyúr
Hülye kérdés, de sajnos nem teljesen világos számomra a téma, nem nagyon ismerem ugyanis a jelenséget...
A diffrakció mennyire játszana negatív szerepet egy ilyen esetben? Egy 50 megapixeles érzékelőnél a nagy pixelsűrűség miatt úgy tudom már tágabb rekeszen is jelentkezik és emésztheti fel a részleteket, emiatt nem kerülnénk hátrányba egy 50MP-ről 12MP-re méretezésnél? -
FEDman
addikt
Sajnos ebben van logika.
És ha ez így van, akkor nem véletlen, hogy ilyen kompaktban debütált.
Mert ugye ha kijön az első teszt és érdemi előrelépés lesz az eddigi kompaktokkal szemben, akkor az új szenzor lesz a király.
Ezek után ha majd bejelentenek egy új Sony DSLR-t ezzel az új szenzorral a közvélemény akkor is akkor is sztárolni fogja, ha az előrelépés nem is lesz olyan számottevő.
Ilyen a pozitív előítélet. -
ROBOTER
addikt
Arra esetleg nem gondoltál, hogy az egész nyereség csak kis méretű pixelek (kompakt, mobil) esetén jelentkezik?
Gyanús, hogy egy kompaktnál (kb. 2um-es pixel) az adott elektronika százalékosan sokkal nagyobb felületet emészt fel, mint egy 4..8um-es pixelnél, és pont ezért a nyereségnek csak a töredéke jelentkezne egy dSLR-ben.
-
Surfym@n
senior tag
válasz Depression #2 üzenetére
erre gondoltam én is, csak "gondolkoztam" picit a marketingesek fejével
Ui: ha el lehet érni pl. ISO 25600-n az eddigi ISO 1600-nak megfelelő minőséget akkor jöhetnek ezek az értékek is...
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
-
Ijk
nagyúr
Valami mintakép?
Ja, 1/2,4" érzékelő Akkor lehúzhatják a klotyón.[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
mrlujoak
veterán
Jó, nagyon jó!
Minőségibb képek, még több eladás. Ez kell a Sony-nak is, csak így tovább, kell ez a technika.
mrlujoak
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
kozmate
tag
Profi CCD-kben eddig is használták ezt a trükköt.
-
j.bravo
addikt
Ennek a kialakításnak volt eddig valamilyen technológiai akadálya? Nem nagyon tudom elhinni hogy senkinek ne jutott volna eszébe hogy így jobb
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
phpmoli
tag
ez voltmar itt 1 eve
-
putu33
tag
szerintem inkább ISO200 aztán ezt erősítí majd felfele
-
Depression
veterán
És erre több mint 10 évet kellett várni? Nem értem.
Surfym@n: Ez most nem csak arról szól. A magas iso érték azért volt eddig probléma, mert ugyanazt a képet erősítették fel. Ebben az esetben viszont nem takarja el a kèpet semmi, ha jól értelmezem, így ugyanazt a minőségetet lehet elérni magasabb iso értékkel, illetve rövidebb záridővel.[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Surfym@n
senior tag
Szóval jön az ISO 51200 és az ISO 102 400 ?
28 év és 2.8-as rekesz felett már nincs mese...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest