Hirdetés
- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
- Dell notebook topic
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
Pontosítsunk
4K tartalom van. Csak nem az otthoni felhasználáshoz+nem új filmeknél...
Ha azt nézzük, hogy a 4K igen alacsony felbontás mozis szemmel - de tény, hogy a 4K-t renderelni jóval nagyobb gépkapacitást igényel, mint a 2K -, hiszen a master filmek ennél jóval nagyobb felbontással rendelkeznek, igaz nem a digitális szemnek megszokott zajmentes módon, hiszen a film szemcsés, van struktúrája (különösen a magasabb érzékenységű filmek), ami szerintem még jó is... (és itt jönnek azok, akik szerint csak az Avatar féle teljesen zajmentes filmek a jók...)
-
KTTech
veterán
Ezt ehhez a 4K-s projektorhoz számoltam, igaz kissé félrecsúszott a projektor ára - lentebb indoklás
-, de bármilyen projektorra ráhúzható, amit ekkora terembe terveztek. Kisebb terembe meg senki nem vesz ekkora és ilyen tudású projektort...
(4K projektora van kisebb kategóriában is a Cristie-nek, és itt kategóriánként jópár milliós különbségről lehet beszélni, igaz az nem tud 120Hz-et, csak 60Hz-et. Pl.: Christie D4K2560/Christie D4K2560, 25000/35000 lumen fényerővel, előbbi 126000 USD-be kerül, ami 28 millió, tehát alulbecsültem az új jövevény árát... jóval, így mehet a "duplázóba" kb. 40 millió környékére módosítanám a becslésem.)
A Xenonról: a "csúcs" 6KW-os lámpa ára 683E HUF körül van USD-ről átszámolva (2995 USD), ezzel 750h-t tud üzemelni.
-
KTTech
veterán
Gyors fejszámolást végeztem, nem reprezentatív, de kb. fedi a valóságot:
1 nap van 5-6 előadás, 500 fős teremben, 1 jegy 1500 Ft (kb, ha 3D, akkor kicsit több, ha 2D, akkor kevesebb). Tegyük fel, hogy átlagosan negyed teremmel megy a moziterem, ami napi br. 187500 Ft-ot jelent. Mivel szinte minden nap van előadás, évi kb. 68 milliót termel a terem. Persze ebből lejönnek az egyéb költségek (ha napi 12 órát megy, akkor a lámpa csere kb. fél évente kell) , mert ez bruttó bevétel, és nem egy terem szokott lenni, így azoknak egy része oszlik a termek számával, ráadásul 12-15 termet 2-3 mozigépész simán elvisz váltott műszakban (nem kell filmmel vacakolni). Egyéb költségek: építési költség (fel kellett építeni a mozit, hangtechnikát meg kellett vásárolni, a székeket ki kellett fizetni) - ha még nem fizette ki az üzemeltető -, vászon cserék bizonyos időközönként - kb. 2-3 évente kell cserélni -, munkabérek - jegyszedők, takarítók, gépészek, vezetők stb. -, adók, filmbérlési költségek, karbantartási költségek, épület üzemeltetési költségek (kezdve a mellékhelységektől a légkondicionálókig, amik nyáron hűtenek, télen fűtenek).
Én ezek alapján azt mondanám, hogy a teljes befektetés 1,5-2 éven belül megtérülhet (kérdés az ára a gépnek), és ennyi idő alatt pedig nem jön újabb technológiai előrelépés.
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
Sok
Ez nem otthoni felhasználásra szánt termék... én saccra 25 misi felett mondanám az árát (csak a lámpák szoktak ekkora teljesítménynél 500E-1M HUF-ba kerülni, kb. 10 éve volt az 1,6KW-os Xenon ára 180E, akkoriban fél évente vettem a FITE 35mm-es gépbe őket, kb. 2000 üzemóra után)
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3227, 91% Akkumálátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3279, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest