Hirdetés
- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED monitor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
Új hozzászólás Aktív témák
-
atenza
senior tag
Csak viszonyításképpen, sok giga után már rászántam a pénzt és msi-t vettem, most 1060 msi gaming x van, tehát a tiéddel azonos 1060, és windowsba ugye leállnak a ventik, ha meg játszom pl BF1-el akkor is max 62-63fok, de annyira lassú hogy nem is hallani. (60tól indulnak be a ventik)
-
Chrys_
addikt
Nekem a fentebb említett kártya az első Gigabyte cuccom. Az első hibás darab után a cserekártya már jó volt. Ezekután még vennék tőlük videokártyát. Bár nem hiszem, hogy kiadok 1000€+-t egy 2080Ti-ért.
-
Slavia
aktív tag
Nekem eddig volt: 9600 Gt,Gtx460,Gtx560Ti,Gtx 750Ti,Most:1050Ti van. Mind gagyibájt volt. És csak az 560Ti-adta meg magát egyik napról a másikra. Hűtésük szerintem elfogadható az Aorus Engine nem mondom hogy hú de nagy valami de szépen be lehet állítagatni a ventilátorok sebességét hőmérséklet emelkedés függvényében manulisan is.Ráadásul még gagyibájt deszkám is van. Még eddig azzal sem vót gondom.
-
jacint78
addikt
Nem, azoknak akik képesek észrevenni a nyílvánvalót. Azoknak meg pláne, akik nem csak annyit látnak egy kártyából, hogy nyák hűtőbordával ventilátorral, hanem értelmezni is képesek azt. A gigabájtnak nincs egy motívuma sem amire azt mondanám, hogy tényleg működik normálisan legyen az hardver vagy szoftver. Az egyetlen ami jó volt eddig a kezemben az a gyárilag EK blokkos 1080ti referencia nyákon, tehát a gigabájtnak effektíve semmi köze hozzá... Na jó elég sok brixet üzemeltem be, azok meglepően korrektek voltak leszámítva a borzalmas UEFI-t, a szoftverrel amúgy is hadilábon állnak, még nem láttam tőlük értelmesen megírt BIOS-t. Az a filozófia kb., hogy ha nem sikerül elsőre indulni, akkor újraindul és másodjára talán összejön, csak a watchdog tartja életben a lapjaikat kb..
-
jacint78
addikt
válasz
egyedülülő #66 üzenetére
Nem, igénytelen szemét gyártó gagyibájt, mindíg is az volt és az is fog maradni.
-
Fitzgerald
veterán
Ha körbenézel, a Földkerekségen kb. csak ezen a fórumon van olyan szar reputációja a gigának, amilyen.
Nekem konkrétan kb. ugyanannyi gondom volt a többi tajvanival (MSI, Ánusz), mint a gigával (ez konkrétan 1 szar lapot jelent mindhárom gyártótól, de ez közel 20 év alatt összesen, és azért volt rengeteg hardverem mindegyiküktől ennyi idő alatt)... -
egyedülülő
őstag
Mázlim volt... nyílván csak erről lehet szó. Csoda, hogy még a piacon vannak, hiszen szart gyártanak...ja nem. Minden gyártónak vannak gyengébb szériái, asusnak is volt, evga-nak is, hogy csak két céget említsek. Ez a gagyibájt dolog megint az ékes nyelvünknek és sziporkázó intellektusunknak köszönhető.
-
tamasas0913
tag
Ezt olvastátok már?
-
Daelion
őstag
5 éve van Gigám szal nem 10 hónap,az csak az új kari.
De mint mondtad csak ismételgetem magam,mindet leírtam már hogy összesen mennyi ez.Meg ugye mindenre lehet ellenpéldát felhozni,én csak ezzel reagáltam a 'csak szemetet' gyárt szintű kommentekre.
Örülök is neki,köszönöm.
Volt problémás vid karim 'Palit 560 Ti',tudom milyen kellemetlen tud lenni. -
MeszesKPT
őstag
Ebből úgy néz ki 1080Ti lesz, az RTX gimmicknek tűnik úgyis.
-
Daelion
őstag
Senki nem mondta,hogy hülyék vagytok.
Én is tisztába vagyok vele,hogy vannak problémás darabok mint akármi másból de én más oldalon nem láttam ennyire nagy Giga utálatot mint itt a PH-n. 'megjegyzem PH lapcsalád az egyetlen Magyar oldal amit követek'
Mondjuk ez elég gyakori dolog itt amennyire észre vettem,akármilyen hír legyen az biztos hogy már az első 5-10 kommentbe megy a fikázás valamiért.
Amúgy ma jött meg az új karim egy Giga RX 570 Gaming képébe '~10 hónapos' és köszöni szépen nem zörög/cicereg vagy akármi.
Pont ugyan annyira melegszik mint a Strix RX 470 amit 1 éve teszteltem és az még hangosabb is volt. -
jacint78
addikt
válasz
egyedülülő #48 üzenetére
Nem tudom miért szídjátok a gigát. Nekem a 980 Xtreme és a 1080 Waterforce Xtreme is hibátlanul üzemelt. Minden cincogás vagy bármi egyéb gond nélkül. Esélyes, hogy a következő kártyám is Giga lesz.
Én azt nem értem, hogy egyesek miért jönnek azzal, hogy az övék megy tehát mindenki más hülye. Ha sok vásárló, kereskedő, esetleg szervízes mondja, hogy sok a szar köztük, komolyan eszedbe sem jut, hogy csak mázlid volt és talán a te 2, tehát kettő darabos mintád alapján kijelenteni, hogy a gyártóval minden rendben van hülyeség???
-
mcs
veterán
Régebben adott ki több normális Windforce konstrukciót is, de például a mostani 1060asom gyári bordája is gyászosan sovány. 75-80 fokig felment a gpu nem is olyan halk süvítéssel, és a zakatolás 65%nál hab volt a tortán. Most a Twin Turboval alig duruzsol 1000-1300 rpmen és csupán 60ra melegszik úgy, hogy a házam nem is szellőzik annyira jól.
Amikor az egy ventis 1050et szedtem szét olajozás céljából, a guta megütött majdnem, annyira hitványul rakták össze, ráadásul meg is repesztettem a ventit tartó keretet egy laza mozdulattal.
Az eladósorba került Asus Dualommal embert lehetne ölni, mint egy féltégla, annyira masszív, pedig ugyanúgy olcsóbb darab. -
jedis
senior tag
Nocsak, nocsak ! Úgy látszik, hogy az NV is ha elkezd egy kicsit bonyolultabb ( jövőbe mutató ) architektúrát gyártani, amihez kell pár tranzisztor pluszba, aminek kell az extra kraft, egyből megjelennek a 8+8+6 -os tápcsatik a csúcskártyákon.
Nehogy ők is "átessenek a túlsó ló oldalára" mint az Intel CPU fronton, hogy már ő gyártja a "villanykazánokat", nem a pirosak mint régen.
-
TeeJay
félisten
Vajon lesz a 1030-1050-nek is utódja alacsonyabb fogyasztással passzív hűtéssel?
-
Fitzgerald
veterán
Jó nekem mondjuk elég komoly az airflow-m (1080 Ti-t zárt házba meg az tegyen, akinek 3 anyja van).
Egy custom fan profillal, jó airflow mellett (ha ne adj isten még relatíve normálisan is van pasztázva a mag) bizony képes rá, ahogy ezt első kézből tapasztaltam. Viszont már 50% körüli fan speednél is olyan hangja van a ref hűtőnek, mint egy Boeing 767-nek felszálláskor.
Igen, sok függ a környezettől. Nagyon sok. -
Soulles
aktív tag
válasz
Fitzgerald #19 üzenetére
A ref. hűtős csoda szépen pörög 84 fokon full terhelés alatt:
[link]Az az egy ventis hűtő nem képes 250W TDP-t normálisan lehűteni, főleg nem zárt házban. Megjegyzem, hogy a két ventis Zotac-nak se nagyon sikerül. Persze sok függ a környezettől.
#48: Csupán a tapasztalataimat írtam le. 980TI-m nekem is Giga volt, nem is volt gond vele.
szerk: #50: a válasz ezek szerint neked is szól.
-
Daelion
őstag
válasz
egyedülülő #48 üzenetére
Itt szinte már 'divat' fikázni,aki meg megemlíti hogy nincs gondja az nem is létezik.
De ez már csak ilyen,volt munka társam vett bolti MSI 1060 gaminget és kapásból nem ment rajta az egyik venti és inkább vissza kérte a pénzt és soha többet MSI neki.
-
mcs
veterán
A műanyagkereteik sem mellékesek a gyatra megmunkálásukkal és hajlékonyságukkal.
Elhiszem, hogy vannak jól működő példányok is, de rengeteg ventijükben megy gallyra a csapágy, aztán egyenetlenül pörögnek, így azok hozzáérnek a kerethez is. Az említett G1 Gaming kártyáknál is hajlamosak elszállni. Igaz, hogy elektronikailag nincs baj velük, de a hűtéseik spórolósabbak a többi gyártóhoz viszonyítva. -
Chrys_
addikt
Nálamn az 1080Ti Aorus hűtése kerepelt, de ez nem a ventillátor hibája, hanem a felette lévő X-alakú műanyag szaré. Kicseréltettem a kártyát, az új rendben volt. Bár az sem ment sokat, mert nem sokkal később megérkezett rá a vízhűtő blokk
A Gaming és WindForce szériák hűtését nem ismerem. -
Seirei
tag
Nem rég kezdett el kerepelni nekem is a wf 1060-om 48-55% venti sebességnél, de valami rohadt hangosan.Ja és a garancia iponba szól
-
arn
félisten
az uj fe kartyak hutoje nem tunik rossznak, kivancsi vagyok hogy teljesit ezekhez a custom hutesekhez kepest.
-
marcarc
senior tag
Mindenki a tesztekre vár, viszont egyenlore nem leszel előrébb mert mától csak 2080 és 2080ti benchmarkok lesznek. Ha nagyon aktuális a vásárlás akkor abból kell majd döntened. A 2070 nek megjelenési ideje sincs és csúszhat is. Ha csak nem 4k 60 fps a cél akkor pl 1440p ben évekre eleg lesz a 1080ti és szerintem 4k ban se fog a 2070 olyan sokat verni a 1080ti -ra. Főleg azokban a cimekben ami nem hasznalja az új magokat.
-
Bennyboy
őstag
most lehet én vagyok elképesztően szerencsés de nekem semmi bajom nem volt eddig a gigával. 970-et utána 1070-et használok már jó ideje. Használtan vettem és elég sokat játszom.
Miért vagytok ennyire biztosak benne, h a 2070 nem fogja hozni a 1080ti szintjét? Tudom, h több benne a ram stb. de én azért megnéznék még egy független tesztet mielőtt rohanok 1080ti-ért. -
Zoo123
senior tag
válasz
kikikirly #36 üzenetére
Ezt csak megerősíteni tudom, az egy nagyon jó kártya!
Ugyanakkor járt már nálam zörgős ventilátorral megáldott GTX 1060, azt már kevésbé szerettem.
A Gigának vannak nagyon jó és vannak tűzrevaló megoldásai is, ezért fontos rendesen utánanézni mit érdemes tőlük megvenni. -
diegho
nagyúr
válasz
tamasas0913 #35 üzenetére
Arról, hogy a legmagasabb meghibásodási aránya van a gigabyte-nak. Olcsó fos feszültség szabályzók és kondenzátorok még a középkategóriás alaplapjaikban is.
-
kikikirly
senior tag
válasz
tamasas0913 #27 üzenetére
1070 G1 Gaming(3 ventilátorral) szintén jól van, hangtalanul végzi dolgát.
-
tamasas0913
tag
-
SZKEBE75
senior tag
Soha többet semmiféle Gigabyte terméket nem vagyok hajlandó venni,ez a márka egyenlő a gagyival!
-
Duddi
aktív tag
Az MSI lehet használja a Virtuallinket aminek a FE kártyákon az energiafogyasztását beleszorították a kártya tdp keretébe (ha használod fojtja a karit). Lehet MSI kicsit megküldte az áramellátást hogy a link ne csípjen le a karinak szánt áramból.
Szerk:
[link]egész pontosan 27W teljesítményt képes a kártya leadni az usb type c csatin keresztül. Amire az FE kártyákon nincs külön TDP keret biztosítva. [link] 260W fogyasztás. -
Slavia
aktív tag
válasz
tamasas0913 #27 üzenetére
Szintén zenész!
-
yagami01
aktív tag
Hm. A Giga 2080Ti megoldásai is 8+8 pint kérnek. Az MSI-nél ez 8+8+6 pin... valaki esetleg tudja, hogy miért? Vagy erre vonatkozóan van valami sejtés? Picit sok.
-
Daelion
őstag
Pont ma adtam el a xtreme 950-et majdnem 3 év használat után és semmi gondom nem volt vele.
Bátyám xtreme 970-e is hibátlanul működik illetve a haverom 970 Windforce is több év után.
Lehet csak szerencse de nekem kb 5 év alatt csak giga karim volt és gond nem volt.
Új karim is giga lesz,nekem bevált.
-
mcs
veterán
Rengeteg kártyájuknál jött elő az a gond, hogy a ventik induláskor és leálláskor beröfögtek, és magasabb 50-60%os fordulaton traktor módjára zakatoltak. Én egy 1050el, és a mostani használtan vett 1060al is beszoptam ezeket, de utóbbira rögvest vettem egy Arctic Accelero Twin Turbo II-t.
-
mcs
veterán
Amit a Gigabyte művelt hűtés terén a GTX 1000es szériával, az leírhatatlanul gusztustalan, és nem csak a saját tapasztalataim, hanem a Youtube is nagyszerűen bizonyítja a számtalan ventizörgést, kattogást és akadást demonstráló videóval.
Remélem, hogy nem lesz pofája újra elkövetni ezt a merényletet. -
Fitzgerald
veterán
-
menthix
tag
Ez alapján 200k körül lesz a 2070 szerintem, ami nem fogja hozni a 1080ti-t, amit már 150k-ért le lehet akasztani, ha ügyes az ember.
-
atok666
őstag
Optimalisabb?
Atok
-
zolee5016
őstag
ez lehet hogy jobb hűtés az előző forgószeleknél,mert kapcsira pofánvágták a Zotac AMP Extreme-t!
2018 Gagyibájt.... -
Dr. Akula
félisten
A Ti valós teljesítményére és hungarisztáni fityingben kifejezett árára kíváncsi lennék.
-
jacint78
addikt
Előbb azt oldják meg, hogy ne hulljanak szét a gagyi ventilátoraik, utána trükközzenek a forgásiránnyal. Igénytelen szemetet gyártó cég...
-
Stillx
csendes tag
Szerintetek milyen áron fog indulni a 2070? (Euro/külföld)
-
Soulles
aktív tag
Nem csoda, a GTX 1080 Ti Gaming OC-ra még backplate se futotta, a coil-whine-ról nem is beszélve. Teszteltem két példányt is, egy pillanat alatt 84 °C-on volt és jött a throttling a gagyi hűtésnek köszönhetően.
Halk meg közel se voltAhogy hallottam a "prémium" Aorus se volt sokkal jobb...
-
Sok ment vissza gariba,mert a gyári órajelet sem tudta tartani.
-
Remélhetőleg nem lesz velük annyi gond,mint a 10** szériában.
-
törölt tag
Kíváncsi leszek itthon hogyan fognak fogyni. Szerintem a többség ingerküszöbét átlép ez az ár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A gyártó 5 új GeForce videókártyát mutatott be a 20-as szériából, melyek a gyártó saját hűtőrendszerét használják.
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Manli RTX 3070 8GB Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF GAMING RTX 4090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GeForce RTX 3060 Ti Ventus 3X OC 8GB Garanciával!
- GIGABYTE AORUS GeForce RTX 3070 MASTER 8G GDDR6/256bit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 17 - Intel Core i5 - 10th Gen I 8GB I 512GB SSD I 17,3" I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest