Új hozzászólás Aktív témák

• priti

addikt

válasz dabadab #38 üzenetére

Nem ismerek jó mesélőt azt kell mondjam. Próbálkoztunk annó MAGUS-sal, de nem volt jó. Egyszer olvastam jó mesét úgy 15 éve kb. még abban az időben, amikor ezek a lapozgatós könyvek voltak divatban és rengeteget lefordítottak, tudod az a "hogy ha ezt teszed lapozz ide ha azt akkor oda" szerkezetű és véletlenül kifogtam egy tehetséges írót, mind a korhű nyelvezet, mind a gazdag szókincs, mind a történetmesélés rendben volt, részletgazdag leírások, de mégis pörgős, izgalmas, sajnos a könyv címére már nem emlékszem, de ilyen elképzelt régi korokban játszódó leírásokból qva nehéz igazán jót és hangulatosat írni, ami nem a fantáziára épít, csak a mese szeretetére... Akkor az a könyv nagyon tetszett és emiatt játszottam még párral, de az meg mind gagyi volt kivétel nélkül. Moslék utánzat. Meg sem közelítették az elsőt, mázli utána meg óriásit csalódtam az egészben. Szerintem ott szarják el a mesélők az ilyen házi játékoknál, hogy annyit forognak egy játékban, hogy elveszik a meséből a leírás, történet van, de nincs elmesélve. Jön egy hupilila sapkás szotyi a lejtőn észak felöl és ezzen el van mesélve egy boszorkánymester, mert előtte a kockák mind olvastak valami könyvet amiben egy hupilila sapkás boszorkánymesterről meg egy ciklámenzöld paplovagról írt egy tehetséges író, de bakker, most mesél vagy felhasznált irodalom listát osztogat... értesz. Mindegy ti biztos jókat játszotok, befogom, mielőtt megköveznek.

Új hozzászólás Aktív témák