- TCL LCD és LED TV-k
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen széket vegyek?
- UHD filmek lejátszása
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
Új hozzászólás Aktív témák
-
solaris17
aktív tag
A CSX narancs fehér 64-es ssd-je ittvan előttem az asztalon, vezérlőhibás működésképtelen szegény. Menet közben beadta az unalmast, eljárt felette az idő. a Kingtson v100 még bőven húzza a belét.
Phenom II X6 | 8 GB CORSAIR XS3 | Kingston V300 | HD 7790 | Creative X-FI Fatal1ty
-
bb0t
senior tag
Király.. de mit csináljak 44 gigával?
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
ViiiiktorOC
senior tag
Huh, van egy ára!
Akkor inkább egy pen, tudom h nincs akkora sebessèg, de kisebb.LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
TeeJay
félisten
ne keverd össze a maximális sebességet az átlagossal!
vinyónál az hogy a tányér külső részén tud mondjuk 200MB/sec sebességet az nem azt jelenti hogy az egész tárterületen annyi lesz a sebessége...2,5"-on meg főleg nem
itt egy 2tányéros 4fejes tehát 500GB/tányéros(jelenleg ez a max adatsűrűség 2,5"-on)
Toshiba vinyó ami max 110MB és átlag 83MB-ot tud a teljes 1TB-ra nézve
hdtune
a max értéket jó ha az első 100-200GB-on tudja utána elkezd szépen csökkenni és 500GB után főleg belassulSSD-nél ha külső házban van akkor is a teljes tárhelyen ugyanannyi a sebesség olvasás és írásban is
és természetesen az elérési idő sem 17-18ms hanem ennek század része mondjuk3,5" vinyóknál sem olyan atom ez az érték akárhogy nézem
1TB-os 1tányéros 7200-as Hitachi max 174 átlag 145MB hdtune
1TB-os 1tányéros 7200-as Seagate max 191 átlag 154MB hdtune
3TB-os 3tányéros 7200-as Seagate max 201 átlag 152MB hdtune
1TB-os 1tányéros 7200-as WD max 178 átlag 137MB hdtunevalahogy nem látom hogy olyan nagyon masszívan hozná bármelyik vinyó is a 200+MB-os olvasási sebességet... bőségesen elég lesz ott még 5-8évig az USB3 is a merevlemezekhez, 2,5"-on meg főleg
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
Male
nagyúr
Szerintem mire a 2.5"-o vinyók elérnék a 300MB/s-et ( most nem a szerverbe szántakra gondolok ), addigra már rég leváltásra kerül az USB3.
Igen, valószínűleg ennyit tud az SSD része. Gondolom valami olcsóbb vezérlő + esetleg az összes sávra nem is pakoltak flasht, hogy egyszerűbb és kisebb legyen a NYÁK.
-
vlevi
nagyúr
"mert jóformán külső vinyón és pendrive-on kívül kevés dolog profitálna belőle."
Nem is beszélve róla, hogy a gépben lévő vinyóról úgyse tudnál rámásolni 3-400megával, pusztán azért, mert egy vinyó max olvasási sebessége százvalahány környékén van.
Olyan ember pedig nem sok van köztünk, akinek terabájtnyi mennyiségben állna rendelkezésre a gépben SSD, hogy oda torrentezzen, és ezért lassú lenne neki a külső vinyóra való 100-as másolási sebesség.
Talán tényleg csak a sérülésállóság az, ami egy 2.5"-s vinyó fölé emeli ezt a szerkezetet. -
TeeJay
félisten
nem is azért írtam
most még nincs is rá szükség hogy a plafont elérje mert jóformán külső vinyón és pendrive-on kívül kevés dolog profitálna belőle. az ilyen USB3-as SSD meg túl drága ahhoz hogy tömegtermék legyen.vinyóknál még jó ideig elég lesz a 300MB/sec is 2,5"-nál meg mégtovább
pendrive már karcosabb ott gyorsan elérheti a plafont főleg olvasásban
memóriakártyáknál is bőségesen elég lesz szóval csak érdeklődtem mi lesz a plafon ahol már korlátozni fogennél a terméknél akkor még az is elképzelhető hogy az SSD belső ilyen gagyi hogy csak 260MB-al tudott olvasni
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Male
nagyúr
Ezt azért elérhetik, más kérdés, hogy akarják-e egyáltalán, mert a konkrét értéket a vevők nagyrésze nem nézi, elég ha világít az USB 3.0, mellette meg feltüntetik az elméleti maximumot.... ezzel nehéz versenyezni úgy, hogy ráírják, "a miénk a gyakorlatban is hoz 398MB/s-et".
-
vlaci79
senior tag
1'8" ssd 64GB használt apróról (8-9k) + usb3.0 külső ház(7-8k) kicsi és fürge.
VLaci -
TeeJay
félisten
tényleg max olyan helyre való ahol a vinyót ki lehet nyírni leejtéssel és fontos adat van rajta.
bár SSD-re sem szokás fontos adatot őrizni
még mindig azt mondom ennek az árából kijön 2 azaz 2 darab USB3-as 2,5"-os 500gigás külső vinyó és ha mindkettőre rámented a fontos dolgokat egyből nagyobb a biztonság! igaz nem fogsz olyan gyorsan olvasni róla de mégis biztosabbMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
vond
MODERÁTOR
Szerintem abszolút járható... Bár komolyabb, technológiai kérdésekre nincs 100%-os válaszom...
Én is gondoltam már rá, hogy ha egyszer lecserélem a "régi" 96 gigás Kingston V+100-as SSD-met (ami a mai napig tökéletesen teszi a dolgát), akkor használom majd tovább hurcolós adattárként... Annak idején még adtak is hozzá egy kis műanyag házat, igaz csak USB2-es csatival... Mondjuk pár ezresért már lehet venni USB3-asakat is...
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
vlevi
nagyúr
Samu 830 az egy igencsak jó szerkezet, nekem bejövős
Pontosabban, már fél éve "bennvanós", és amióta Sata3-ban van, azóta az ötszázat karcolgatja
Persze sok másik SSD van, ami kihasználja a SATA3 csati sebességét, nem csak a Samu.Amúgy tényleg, mi történne, ha csak úgy egy átlagos USB3-as külső házba bedobnék egy 60-90-120 satöbbi gigás SSD-t, és pendrive helyett használnám? Trimmeléssel meg ilyenekkel nem lenne gond? Mert egy kicsit régebbi SSD, vagy akár egy használt darab, nagyon jó lenne erre, mert a gyors pendriveok árát igencsak megkérik. Viszont tényleg nem tudom, mennyire járható út?
-
bteebi
veterán
Ez villámgyors? Az ára még hagyján (bár konkrétan nem olcsó), de közel ekkora írási-olvasási sebességre már némelyik pen drive is képes, jóval kompaktabb méretben. Ez így ebben a formában szerintem felejtős...
#18: Szerintem az SSD ennyire lassú.
#30: Detto.[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Cobra.
őstag
Nem értem az ár problémát. Többen írtátok, hogy 32Gb pendrive 10k, 64Gb 20k, akkor a 128Gb SSD-ért miért sok a 40k?
-
Dyingsoul
veterán
Elgondolkoztam azon, hogy ki a célközönség... ...nem jöttem rá.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
warn!ng
tag
nálam a 2,5 1TB HDD-m is tud 100MB/s write-ban (110MB/s readben). USB 3.0-n. 20K HDD + 3K tok.
de ez persze nem pusztul bele ha koppan egyet a földön -
Male
nagyúr
Nem is tippelsz rosszul, ha lehet a wikinek hinni:
"The "SuperSpeed" bus provides for a transfer mode at a nominal rate of 5.0 Gbit/s, in addition to the three existing transfer modes. Accounting for encoding overhead, the raw data throughput is 4 Gbit/s, and the specification considers it reasonable to achieve 3.2 Gbit/s (0.4 GB/s or 400 MB/s) or more in practice."
-
Nikla
tag
Ennek egész pontosan mi is az értelme? kicsi, gyors de legalább drága?
Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
vond
MODERÁTOR
Ki kell próbálni egy gyors (500MB/s+) belső SSD-t egy jó USB3-as külső házban... Persze sok függhet a háztól, a vezérlőtől, a csatlakozótól, a kábeltől...
Nem akarom most szétkapni a külső rack-et, meg a rendszer-SSD-t, pedig pont lenne itt egy 830-as Samu...
-
TeeJay
félisten
jó de mint az USB2 480megabitjéből tudjuk jó ha a felét adja gyakorlatban
az USB2 25-30MB átlagosan ami 240megabit plafon
így az USB3 mondjuk legyen 2,5gigabit az picit több mint 310MB/sec
kérdés melyik vezérlővel lehet elérni ilyen sebességet
utána is vadászok mi lehet a maxMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
mekkora volt eddig a max gyakorlati átviteli sebesség USB3-on?
ez a 260MB/sec olvasás vajon itt az USB3 plafonja vagy az SSD ilyen lomha? (én előbbire tippelek)
és akkor érdekelne hogy lehet-e még többet kifacsarni az USB3-ból vagy marad ennyi.
én azért valami 330-350MB-ot elvárnék tőle és akkor kb. pont 10x gyorsulást ad az USB2-höz képestMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Ati1979
veterán
Ez tényleg egy jó dolog, csak még az ára magas.
Olyan 30 körül már nem lenne rossz vétel szerintem a 128gb-os változat.
-
Zodicus
senior tag
Tényleg jó a cucc, csak nagyon drága
-
vond
MODERÁTOR
20 ezer körül lehet kapni 64 gigás Sandisk Cruzer Extreme pendrive-ot, ami írásban 190 MB/s, olvasásban meg 210-220 MB/s körül tud, és a kis file-okat is szépen, gyorsan kezeli...
-
satz18
őstag
Ilyen esetben szerintem is pendrive a nyerő vagy sima sd kártya. Nem hiszem, hogy valaki azért akarja ezt, hogy naponta teleírhassa mp-ek alatt. Adattárra ott a HDD. Sztem az ssdnek egyedül a OS és programok meghajtásánál van létjogosultsága, de ott pótolhatatlan.
[ Szerkesztve ]
Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
Male
nagyúr
Hm, és most fel lehet hozni a régi JMicron vezérlős SSD-ket, amik közül jópáron ott figyelt az USB csati a SATA mellett
Az árak azóta nem tudom, hogyan alakultak, de ez azért közel van tempóban, és mégiscsak sokkal kényelmesebb cipelni, és kábellel sem kell vacakolni.
-
kenand
veterán
Sokal olcsóbban összerakható házilag.
Olcsó külső USB 3.0 ház max 3000 Ft, és egy olcsó 12-as SSD kell. -
DIESELPOWER
aktív tag
Nem rossz.
-
sing1ep1ayer
őstag
Sokan vannak, akiket nem érdekel hány ezrest spórolhatnak, ha vásárolnak egy SSD-t, meg egy külső házat hozzá - nekik készült ez a termék.
-
S.Feri
őstag
Ha kevésbé kompakt, ha nem, akkor jóval olcsóbban ki lehet hozni egy ssd-s mobil tárolót.
Szép, jó, de nagyon drága!De untam már a telet, a tavasz is kimaradt, de mindent bepótolok, úgy kipörgetem a nyarat. :)
-
törölt tag
Szép testes ára van...
Mekkora "élmény" lehet két perc alatt tele írni[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
jó cucc,de sajnos drága.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Szólánc.
- EAFC 25
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xbox Series X|S
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- kiváló állapotú 500GB USB3.0 külső 2,5" hordozható merevlemezek .
- ROG HYPER M.2 Card + 2x1 TB Samsung SSD
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest