Transcend ESD200 – villámgyors külső SSD

Külső

Hordozható merevlemezeknél mindig benne van a pakliban, hogy sikerül leejteni, valamihez odaverni őket. Tény és való, hogy a winchesterek sokat bírnak, a legtöbb gyárilag kiállja az egyméteres magasságból esést, sokukat még ellenálló burokba is húzzák, ám az ördög nem alszik; egy mozgó alkatrészt nem tartalmazó adattár sokkal biztonságosabb ilyen szempontból. Nem véletlen, hogy szépen terjednek a piacon a külső SSD-k, melyek ellenállóságuk mellett gyorsabbak is a hagyományos winchestereknél, újabban pedig elindultak a miniatürizálás ösvényén.

Kiváló példája a modern, külső SSD-nek a Transcend ESD200. Mindössze 92 x 62 x 10,5 milliméteres mérete lévén lényegesen kisebb a 2,5 hüvelykes külső merevlemezeknél, egy klasszikus 2,5 hüvelykes winchesternek mindössze 75%-a. 56 grammos tömege is meglehetősen kevés, ehhez hozzáadva a fokozottabb ütésállóságot egy nagyon jól hordozható eszközt kapunk. A sebességről USB 3.0 csatlakozó gondoskodik, amivel alaposan kifuthatja magát a kis SSD.

Kicsi műanyagházán az USB 3.0 csatlakozón kívül csak egy gombot találtunk, ezzel aktiválható az automatikus mentés funkció.

Dobozába a kötelező, néhány arasznyi USB 3.0 kábelen és a szokásos papíranyagon kívül egy kellemes kis hordtokot is csomagoltak, amibe szépen belecsusszan az SSD; akár burkolatában tartva is használhatjuk, mert így is hozzáférhető USB csatlakozója. Mondjuk a mellékelt kábel kinn rekedt a tokból.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés