Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Amazon Fire TV stick/box
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
-
PROHARDVER!
TP-Link WDR4300 - N750 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
válasz
Okosság #6184 üzenetére
Pont azért indulgat újra, mert túlterheled. Ennek a routernek a normál teljesítménye a max 2-4MB/s-et tud. És ehhez is komoly korlátozásokat kell alkalmazni peer számokban.
Gigabites net torrentes kihasználására még a mai routerek sem képesek, nem hogy szegény 4300-as.... -
-
vzozo
senior tag
válasz
Okosság #6156 üzenetére
Angolul tudsz? Ha nem, akkor pokoli nehéz lesz, és tényleg jobban jársz, ha keresel valakit, aki elmegy hozzád, és beállitja.
Kezdésként ezeket a csomagokat telepitsd fel:
adblock
luci-app-adblock (ezáltal lesz UI felülete az adblocknak, enélkül csak konzolból SSH-n tudnál ügyködni -> szükséged lesz erre!!!)
ca-bundle
a-certificates
libuclient
libustream-mbedtls
uclient-fetchHa ezek megvannak, akkor az openwrt LUCI UI-n meg fog jelenni az adblock a services "fül" alatt. És onnan csak összekattintgatod az egészed.
-
vzozo
senior tag
válasz
Okosság #6154 üzenetére
Ezekre nem lehet általános választ adni.
Lassítani max. a DNS lekérdezést tudja lassítani, de ezek a végtelenségig optimalizált cuccok a router szűkös erőforrásai miatt, long story short: ezen nem aggódnék.
Az, hogy mit blokkolsz, attól függ melyik adblock listára / listákra iratkozol fel. Namost ha az asszony csak nem valamelyik hírhedt reklám / spam cégnél dolgozik, akkor erősen kétlem, hogy a céges cuccokat érintené.
Ha pedig mégis, akkor
1. whitelistre teszed a blokkolt domaint
2. kikapcsolod az egészet hibakeresés céljábólElvileg tud statisztikázni is, de az állandóan megette a router erőforrásait, nem erőltettem.
--
Utánanéztem, mert rémlett, hogy elsőre nem frissültek a listák. Ezekre szükséged lesz, plusz csomagok, amiket fel kell telepítened:
- A download utility with SSL support: 'wget', 'uclient-fetch' with one of the 'libustream-*' ssl libraries, 'aria2c' or 'curl' is required
- A certificate store such as 'ca-bundle' or 'ca-certificates', as adblock checks the validity of the SSL certificates of all download sites by default
Nálam ezek vannak még fent, láthatod a méret alapján, hogy elég picikék:ca-bundle 20190110-2~116.3 KBSystem CA certificates as a bundle
a-certificates 20190110-2~125.8 KBSystem CA certificates
libuclient 201601232019-05-30-3b3e368d-1~10.1 KBHTTP/1.1 client library
libustream-mbedtls 201508062020-03-13-40b563b1-1~4.6 KBustream SSL Library (mbedtls)
uclient-fetch 2019-05-30-3b3e368d-1~7.6 KBTiny wget replacement using libuclient -
vzozo
senior tag
válasz
Okosság #6150 üzenetére
Innen el tudsz indulni: https://openwrt.org/docs/guide-user/services/ad-blocking
Nálunk a sima adblock fut, bár most hogy látom van "simple adblock" is, ami kevésbé erőforrásigényes? Lehet rá kéne nézni, mert azért a napi blocklist frissítés pár percre jól megakasztja a routert, pedig csak cirka 50000 domaint blokkolok:
Active Sources: adaway, adguard, bitcoin, disconnect, malwaredomains, malwarelist, openphish, reg_cn, reg_ru, yoyo
Más kérdés, hogy a youtube-ot mennyire fogják ezek kiszűrni. Egyrészt block list forrást neked kell választanod, másrészt te is adhatsz hozzá tiltandó domaint.
A beüzemelés gyakorlatilag next-next-finish, adj neki egy esélyt. Hosszútávon lehet jobb enne egy dedikált pihole, de arra még nem szántam rá magam.
-
rviktor25
tag
válasz
Okosság #5829 üzenetére
Hi,
Luciban csak ott lehet, de nekem is meghülyült egy ideje és szinte semmi változtatást nem fogad el.
Alternatívaként megoldhatod az egészet ssh-n keresztül pl. winscp-vel.WinSCP -ben csinálsz egy login-t
Protocol: SCP
host, port, user, pass-t értelemszerűen kitöltöd.Majd az alábbi kép-ben lévő fájlt (/etc/config/wireless) módosítod:
értelemszerűen az encryption a típus, psk2 a wpa2-psk
a key-hez meg simán ' '-ok közé a jelszót.edit: neked persze két radio fog megjelenni.
edit2: reboot után lesz aktív a kódolás/jelszó (vagy ha ssh-n kiküldesz egy /etc/init.d/network restart -ot)
edit3: biztonsági másolat az eredeti fájlról sose árt -
Okosság
tag
válasz
Okosság #5828 üzenetére
Itt próbálom átírni: Hálózat/wifi/"2,4GHz"/interfész beállítások/vezeték nélküli biztonság.
A No encryption-t átállítom WPA2-PSK-ra, a titkosító ablakot automatikusan hagyom, a kulcshoz pedig beírok egy jelszót, majd mentés és alkalmazás. Valamiért nem menti ezt el. A titkosítás mindig No encryption-ön marad.
Valakinek van még ötlete?
Üdv! -
Headless
őstag
válasz
Okosság #5441 üzenetére
Szia mondtam, ha beengedsz hozzád, ránézek, de nekem nincs olyan eszközöm, amire vargalex fw-t tehetnék fel... Pü-ben írj esetleg teamvieweren gyorsan megnézhetem... Hátha valami egyértelmű. Meg ha lenne sem raknék, nem bontanám meg a rendszerem.
Illetve lehet rosszul fogalmaztam, a "ránéznék"-el arra gondoltam, hogy ránéznék a tiedre konkrétan.
-
Headless
őstag
-
Headless
őstag
-
suste
veterán
válasz
Okosság #5420 üzenetére
Így van.
A mentés nem tartalmaz semmilyen router configot, csak egy új webfelületet csinál, amit a "router_ip:9092" -n érsz majd el. Egyébként egy csomó mást is tartalmaz, nem csak a webcommandert...érdemes végigkattingatni...
Mennyi szabad helyet mutat a luci? (luci/rendszer/szoftver) -
suste
veterán
válasz
Okosság #5418 üzenetére
Így néz ki: [link]
Mentésként kell feltenni: basic.tar.gzNincs két oldal mint TC-ben, csak egy. Kijelölöd amit másolni akarsz, és megadod a címet ahova másolni akarod, aztán kilephetsz.
Működik Pc, telefon, tablet, stb, bármivel amiben van böngésző. -
suste
veterán
válasz
Okosság #5412 üzenetére
én minden költözést a routerrel intéztem, szerintem ez a legegyszerűbb, igaz kicsit lassabb mint PC-n
rádugod mindkét HDD-t a routerre, felcsatolod őket (1=old, 2=mnt), aztán SSH-n MC-ben másolgatszha offline akarod csinálni, akkor vagy felteszed a "screen" csomagot, vagy felteszed a mi 9092-es webfelületünket és használod a webcommandert, vagy parancssorral másolsz
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A tetszetős specifikáció ellenére vételára más hasonló eszközhöz képest lényegesen alacsonyabb.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- OpenWRT topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Eladó Asus ROG Ally Z1 Extreme (1TB SSD) újszerű állapot, garanciával!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB, Király világosszürke
- LG Ultragear 27GP850-B Gamer monitor!27"/2560x1440/Nano IPS/180hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR/Garancia
- Használt laptopok kedvező áron itt ( Személyesen és csomagküldéssel is országosan )
- ASUS Phoenix RTX 3060 12GB
- Beszámítás! Xiaomi Redmi 9 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Bezámítás! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- ASUS 18W USB ADAPTER
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest