Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
- E-book olvasók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
7 évig néztem különböző LCD tévék, monitorok képét, elég sok filmet megnéztem rajtuk, kalibráltam is őket.
Tavaj vettem egy 50"-os pana plazmát, az akkori 2D-s csúcsmodellt, közel 400.000 jó magyar pénz volt. Amit kaptam az a következő volt:
1. 2-3 méterről is jól látható ditherzaj.
2. A meghajtóáramkörök ciripelése (minnél világosabb a kép annál jobban hallható).
3. Bandingolás a finom színátmeneteknél (kalibrálás után is).
4. Villódzás, különös tekintettel a nagyobb egybefüggő azonos képrészleteket tartalmazó jeleneteknél. És igen, ez már az alacsony kapcsolási idejű foszforral szerelt panel volt (ezt rakták akkoriban a 3D-s modellekbe is).Természetesen utánaérdeklődtem a szaktopikban, és kivétel nélkül mindre azt mondták, hogy a "plazma ilyen". 1 hét agonizálás után visszavittem a fenébe.
Nem vitatom: a sötét képrészletek finomsága, kontrasztja, és a mozgásfelbontása ámulatba ejtett, de ezek bőven nem kárpótoltak a fenti 4-esért. Az LCD-nek is van számos hibája, de azok számomra nem ennyire zavaróak.
Megpróbálkozom majd egy hasonló árú projektorral, hátha azzal jobb lesz az eredmény...
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
biga
őstag
Én nem régen vettem ennek a testvérét (46TL933), hosszas válogatás után, Heteket töltöttem különböző elektronikai üzletek és szalonok tv részlegeiben, gyakran agyára menve az eladóknak, mikor kértem, hogy hadd nézhessem át a beállításokat. Az eredeti felállás szerint nem érdekelt a márka vagy a technológia, volt egy kb keret (600-1000€), és nekiláttam egyedül, vagy család többi leendő használóival megnézni melyik képe tetszik jobban (kvázi vakteszt). Akaratlanul lassan leszűkült a kör 3 márkára (mondom, ez nem volt szempont igazából). A plazmák még kb az elején kerültek ki a képből, ugyanis a jónak mondható képük és áruk semmiképpen nem ellensúlyozta sokszor nem kicsivel jelentősebb fogyasztásukat és a beégésre való hajlamukat (elég gáz pl, ha egy majd 1000€-s plazmánál a gyári demozás alatt (!!!) is megjelent egyhe beégés pl, pedig az ember azt hinné, hogy ahhoz készített demonál talán ilyen nincs). Nem akartam magam korlátozni a felhasználásban e miatt és azon aggódnom, hogy mi van, ha esetleg egy sima kicsit statikusabb képen ott hagyom néha, akkor mi lesz. Nem beszélve arról, hogy nálam kifejezetten fényes a szoba, ahol használom, és bár a plazmák fényereje bőséges volt ehhez, kivétel nélkül mindnek becsillant nagyon a képernyője (bár sajnos ez a fényes képernyő valamennyire az LCD-knél is jellemző, de nem ennyire).
Végül a lassan 4-5 tipusra leszűkített körből (3 márka!!), a lehető legegyszerűbb indokkal vettem a Toshibát: a 933-ast olyan szinten akciózták meg, hogy az ár/érték aránya könnyedén verte a maradék jelöltet (a 46TL933 sehol nem volt 900€ alatt, amazon is drágábban hozta ki, pedig egyik fő jelöltem volt már akkor is, csak drágállottam addig). Így viszon 650€ alatt vettem meg és ebben egy szemüveg is benne volt.
A leírás szerint egyébként nagyon a hasonló az enyém meg a cikkben szereplő készülék, bár az enyémben pl nincs kamera (bár nem is hiányzik). A SMART TV funkció azért tényleg elég alap, egy böngésző pl lehetett volna benne, vagy ha már van benne lehetőség online tv-zésre is, jó lett volna, ha ide én is tehetnék csatornákat, de ezzel együtt lehet élni (média lejátszóm amúgy is tudja ezeket). A menüje - bár elsőre szokatlan valóban - de 1-2 nap után szerintem teljesen megszokható és mellesleg szép
A 2D-3D konverzió egyébként meglepően jó benne, pedig ettől nem vártam sokat, de pl sima TV adásból is élvezhető 3D képet gyárt (azért nem olyan, mint az eredetileg is 3D forrás, de szerintem teljesen vállalható). A tunere nagyon jó, előtte egyhasonló, kb másfél éves Samsung volt a helyén és egyértelműen jobb a tuner benne.
A hálózati és USB medialejátszó kicsit túl egyszerűre sikeredett (néhányan letisztultnak neveznék, én meg primitívnek ), de működni kiválóan és szép minőséggel dolgozik.
Igazából engem nagyon meglepett már a válogatáskor, hogy a Toshiba tv-k igen is jók, sok esetben kedveltebb márkákat utasított a saját "szubjektív" tesztünkben maga mögé. Bár azoknak az egyéb funkciói gyakran jobbak voltak ennél, de ritka volt, hogy hasonló árban rosszabb képe lett volna a Toshibának, mint a konkurenseinek.
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
szab.tam
nagyúr
---------
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
lorinser
senior tag
Láttam otthon plazmát, nem esett le az állam (pana G30).
De azzal sincsen semmi baj, hogy elfogult vagy és képtelen vagy elfogadni azt a tényt, hogy egy ilyen egyszerű teszt alkalmával elbukott a plazma. Csak ne hangoztatnád ilyen nyilvánvalóan.Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
lorinser
senior tag
Értem én. Ha a plazmát hozzák ki vesztesnek akkor nem korrekt a teszt. Gondolom akkor nem lenne semmi probléma, ha az LCD-t látták volna rosszabbnak.
A lényegen nem változtat semmit, miszerint az LCD és a plazma között nincsen olyan különbség mint amit itt egyesek látni szeretnének. Sőt, inkább az LCD felé billent a mérleg.Mivel ez abszolút márkák, technológiák ismerete nélküli (mert ez sokakat félre tud vinni) teszt volt és csak is a megjelenített képen volt a hangsúly és azon, hogy a szemeddel melyiket látod jobbnak sokkal hihetőbb eredményt adott, mint a műszeres tesztek ahol a különbségeket lehet, hogy nem is fogod látni.
Élnék a gyanúperrel, hogy ha ott pana LCD és plazma lett volna akkor az eredmény így sem változott volna.
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
pereces
tag
a linkelt cikkben a "nézelődők" közül páran az LG plazma hibáit szépen észre vették, pl. a mozgás elmosást a mai napig vacaknak tartják a samu és a panához képes. Az újságíró vehette volna a fáradtságot hogy utánanézzen, hogy ne a kategória legalját tegye a listába, de még lehetne sorolni miért nem volt korrekt ez a régi írás
-
pigster
senior tag
Hehe...
Biztosan szép a plazma tv-k feketéje, de én színes filmeket nézek rajta meg játszok, úgyhogy annyira nem izgat. Eddig még egyik játéknál sem gondolkodtam rajta, hogy sokkal jobb lenne plazmán, mert annak szebb a feketéje...
Nekem 47-es LG LW5900 van, kb ugyanennyibe került tavaly decemberben, de ahhoz nincs pl. kamera, ami plusz 20-25 ezer Ft lenne. Úgyhogy ennyiért nem is vészes ez a Toshiba. -
Donvit078
tag
Nagyon kaki sz@r kép minőségű, LCD-nél jobb egyelőre nincs! Ezt le kell szögezni. Ez a TV nem ér meg még 100ezer forintot se.
[ Szerkesztve ]
vegetáriánus vagyok...csak növényevő állatokat eszek
-
lorinser
senior tag
A teszt: TV vakteszt
Sőt, olyannyira nem tudták megkülönböztetni, hogy a végén az LCD-t látták jobbnak[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
PR funkciója a gyorsmenüben: ki/be - az adott csatornát lehet hozzáadni a kedvenc listához, melyet szintén el lehet érni egy külön gombbal (nálam FAV).
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
elefant
őstag
Egy boltnak miért lenne ez érdeke? ha már kihozzák hozzám, én összemaszatolom, rárakom aa műszereket, beletúrook az okostévé rendszerbe stb. használtan már kevesebbet ér.
de egyébknét folyton próbálkozunk (zom), könyörgök az olcsó tévékért is, de azokat se adják szívesen, hasonló megfontolásokból.
Mondjuk én speciel nagyon örültem ennek a Toshibának, éveken át nem tudtam szerezni a régi képviselettől semmt. Nagyon kíváncsi voltam erre a Cevo Engine-re, meg a beépített kamerára meg úgy az egészre.
-
elefant
őstag
én nagyon szeretnék , de ebből a modellből például nincs kisebb. és a cégek jó része egyszerűen nem ad kisebb modellt tesztre, mert a kijelölt termék egy nagyméretű modell. a vállalati policy (vagy egyéb megfontolás az oka) pedig nem teszi lehetővé, hogy kisebb tévét küldjenek ki tesztre a médiának, ha van nagyobb is.
-
szab.tam
nagyúr
a sokadik tv teszt után felmerült egy kérdés. kisebbeket, mint pl. 32"-osokat miért nem teszteltek?
sokan vagyunk, akik ezt a méretkategóriát preferáljuk, különböző okokból...pl. dilemma előtt állok. van egy 32-esem, és 2 db. 22"-os monitorom.
ezen is tudok 3 kijelzővel játszani, de a tv-t hátrébb kell tolnom a perspektivikus látásbecsapás miatt.
szeretnék 3 egyfoma 32-es tv-t.
vékony kerete a ledeseknek van, a hagyományosak vastagabbak, de olcsóbbak.
a ledeseknél pc-re kötve néha fura a képük. (júzer panaszként olvastam.)
temészetesen analóg + dvb-t-re is kéne, bluray-t is néznék vele.most nem konkrét tanácsot kérek, mert azzal majd elmegyek a szaktopic-ba.
csak észrevételeztem, hogy talán nemcsak a nagy zászlóshajókat kéne elhozni a képviseletektől, szívesen olvasgatnánk páran a földhözragadtabb, alsó kategóriás páldányokról is.
itt valami átfogóbb, több tv-s teszt is érdekes lehetne. hagyományos vs. led, és pár márka. kb. 10 tv....
komoly meló, de hiánypótló lenne....[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
orbano
félisten
egy éve vett valami olcsóbb kifutó 50" környéki plazmát egy kollégám 160k körül. az azonos áron vett 42"-os samsung LCD-re pár hónap után kicsit irigykedve nézett
fő problémája az volt, hogy beég mint az állat, számítógépest használat mellé alkalmatlan. ezzel szemben a samu lcdnek gyönyörű képe volt, nem volt kevésbé kontrasztos sem látszatra, stb.
persze biztos csak pont az az egy típus volt még beégős, a többi már nem az, nem tudom. viszont emlékszem az index laikus tesztjére, ahol az emberkék nemigen tudták eldönteni, hogy most akkor lcdt vagy plazmát néznek-e, mindkettő szép képet produkált a csúcskategóriában.A vér nem válik VAZZE!™
-
Loretto
veterán
Maradjunk az említett TV tesztjénél, és ne egymás kóstolgatása menjen az LCD vs plazma témában!
Soirée...
-
lorinser
senior tag
Én már legalább láttam plazmát, hogy be kell sötétíteni hozzá a szobát. Legalább nem csapom be magamat azzal a hittel, hogy nem kell besötétíteni.
De az elterelés helyett inkább arra válaszolj, hogy tesztelgetted-e ezt a Tv-t és az imádott plazmádat egymás mellett?Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
Khelben
nagyúr
válasz Kapszaicin #16 üzenetére
a Plazmák képe beég! Ezért nem vettem plazmát, a fogyasztásuk is magasabb!
Vagyis jól megszopattad magad egy szar képminőségű tv-vel és még büszke is vagy rá
-
elefant
őstag
nem hiszem,hogy a fogyasztáson olyan sok múlik azért... én nem ez alapján vennék tévét.
-
GIJoe
addikt
neee a baromságokat neee, plazmák képe 10 éve nem ég be, a tied is jóval többet fogyaszt, plazmák sem esznek sokat nagy-átlagban ép ph cikkezett erről... vegyél fogyasztásmérőt 3-4K, most ezzel elkezdted idevonzani a kényszeres plazmahívőket!
[ Szerkesztve ]
-
Kapszaicin
tag
a Plazmák képe beég! Ezért nem vettem plazmát, a fogyasztásuk is magasabb!
Ezért nem vettem meg a plazmát hanem a ledes tv-t, igen a plazmából kaptam volna 50est is olcsóbban, de ez jobb szerintem!Intel i7 3770K, Gigabyte 7970, A-data sp900 128GB, 1TB WD BLACK, Fsp Raider 650W
-
dchard
veterán
Vicces, hogy hosszasan ecsetelitek a mindenféle bullshit képjavító technikát, többször is elhangzik, hogy a képminőséggel tehát nagy problémák nem lehetnek, majd két kép közé szúrva egy mondatban érkezik a lényeg: cloudingol mint állat ráadásul még a tesztelő szerint is zavaró lehet akár filmnézés közben is.
Hát igen, újra kiderült, hogy a panelfejlesztés kötlségeinél sokkal olcsóbb valamiféle fancy elektronikát belerakni és elnevezni "hyper super ultra HD clear pure engine"-nek, de attól még ugyanolyan pocsék marad a képe...
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
vtechun
veterán
Ugyanennyiert van az 50 collos panasonic 50st50 plazma, melyik a jobb valasztas, ha foleg filmeket neznek rola?
-
GIJoe
addikt
válasz Kapszaicin #11 üzenetére
eco módban talán, mivel mérted ?
-
Kapszaicin
tag
én most vettem Samsungot, 46os led tv-t, 62watt maxot fogyaszt, elvileg. khm. de nem tudom pontosan! ue46h5000w. nagyon szép képe van és nem kell besőtétíteni hozzá!
[ Szerkesztve ]
Intel i7 3770K, Gigabyte 7970, A-data sp900 128GB, 1TB WD BLACK, Fsp Raider 650W
-
Kapszaicin
tag
én most vettem Samsungot, 26os led tv-t, 64watt maxot fogyaszt, elvileg. khm. de nem tudom pontosan! ue46h5000w. nagyon szép képe van és nem kell besőtétíteni hozzá!
Intel i7 3770K, Gigabyte 7970, A-data sp900 128GB, 1TB WD BLACK, Fsp Raider 650W
-
lorinser
senior tag
Ezt úgy szeretem! Valaki minden egyes LCD cikknél megjelenik és benyögi, hogy "de akkor is plazma". Akkor menj és nézegesd a plazmádat a lesötétített szobádban, ezért kár volt ide irkálnod.
De gondolom már láttad is ezt a Toshiba TV-t és a panát egymás mellett, hosszú órákon keresztül tesztelgetted...ha már így kinyilatkoztattál.
-
Khelben
nagyúr
Hát fene tudja, ennyiért inkább egy Pana ST50, nagyobb is, jobb is...
-
fi:zi'k
nagyúr
A 6. oldalon az ideális beállításoknál LG szerepel névként.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
GIJoe
addikt
Tetszik, csinos kis darab, bár mivel paraszt vagyon inkább ótletbe vennék ennyiért egy SAMSUNG UE46D8000t mert az a szoba dísze is lenne egyben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile 2
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- SSD kibeszélő
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest