Toshiba 46WL863 3D LED LCD TV teszt

Toshiba 46WL863

A Toshiba egyike maradt annak a néhány gyártónak, amely még mindig kitart a legköltségesebb szórakoztatóelektronikai fronton, azaz továbbra is fejleszt és gyárt televíziókat, ellentétben olyan nagy márkákkal, mint például a JVC, a Thomson vagy a Pioneer. Sőt a cég komoly innovációs újításokkal is büszkélkedhet, hiszen ők építettek először tévéikbe kamerát, arcfelismerő funkciót vagy épp kétmagos processzort. Az idei év egyik felsőkategóriás modelljét, a 3D-kompatibilis, 46WL863 típusjelzésű LCD televíziót teszteltük.

Külső

Hirdetés

Külsejében e tv abszolút hozza az idén elvárt szintet. Kávái meglehetősen keskenyek, bár két centiméterüknél azért ma már vannak karcsúbb kerettel ellátott darabok is a piacon. Lekerekített éleknek, félköröknek, íveknek nyoma sincs, mindent a derékszögek és az egyenesek uralnak. A minimalista téglalapformán nem sok díszítés kapott helyet. Mindössze a márka és a termékcsalád logója került rá a mattfekete, enyhén érdes keretre, vagyis a csillogó és különösen kényes, fényes feketét a Toshiba dizájnerei is száműzték végre. A vastag alsó részre került a 3D szinkronjeladó, a külső fényerőt mérő szenzor, illetve az érintésérzékeny vezérlőpanel. Ezek világító fehér színűkkel igen látványosak, viszont nehezebben kezelhetőek, mint a hagyományos gombok.

Az Edge-LED háttérvilágításnak köszönhetően a modell vastagságát sikerült 2,7 cm körül tartani. A készülékház műanyagból készült, a szellőzőnyílásokkal egy cseppet spóroltak rajta, így intenzív használat esetén hajlamos átmelegedni kissé. A háromszög alakú masszív fémnyak az idei trendnek megfelelően eltér a szokásostól, és a tévé színvilágától is, de egy idő után hozzászokik az ember szeme.

A csatlakozóbőségre nem lehet panasz. A négy darab 1.4-es HDMI (az egyik ARC támogatású) mellett került rá két USB 2.0 port, komponens, kompozit, Scart, fülhallgató, D-Sub, analóg és digitális audiocsatlakozó. A digitális tévétunerek (DVB-T, DVB-C, DVB-S) nem hiányoznak belőle, és a fizetős adások megtekintéséhez szükséges CI+ slotot sem spórolták le róla. Mindent összevetve a tévé beleillik a 2012-es modellek sorába. Az extrém megoldásokat elhagyták, egyedül talán a nyak lehet az, ami kissé szokatlannak számít.

Toshiba 46WL863
Panel Edge-LED háttérvilágítású LCD
Maximáis felbontás Full HD (16:9)
Képernyőméret 46 hüvelyk / 117 cm
Maximális dinamikus kontrasztarány 7 000 000:1
Válaszidő 4 ms
Maximális fényerő 450 cd/m²
Betekintési szög 178°/178°
24p lejátszás támogatott
Képprofilok dinamikus/Hollywood éjjel/Hollywood nappal/Hollywood profi/játék/standard/PC
Hangprofilok térhatású/mozi/dinamikus basszus/hangkiemelés
Hangszórók 2 x 10 watt
Beépített digitális tunerek DVB-T, DVB-C, DVB-S
Interfész 4 db 1.4 HDMI (1 ARC), 2 db USB 2.0, komponens, kompozit, SCART, analóg és optikai audio, D-Sub, Ethernet, CI slot
Extrák 3D, 2D-3D, smart rendszer (Toshiba Places), integrált Wi-Fi, médialejátszó, 800 Active Motion Rate interpolációs technológia, virtuális térhangzás, EPG, műsörrögzítés, time-shift, öko mód, beépített kamera, személyes profilok létrehozása
Teljesítményfelvétel 98 watt, készenléti üzemmódban 0,1 watt
Méret 1067 x 653 x 27,2 (talppal 288) mm
Tömeg 15,7 (talppal 18,5) kg
Gyártó honlapja www.toshiba.hu
Termék honlapja Toshiba 46WL863
Fogyasztói ár 280 000 forint

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés