Hirdetés
- Új olcsó táblagép érkezett a Teclasttól
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Felfedte a Meteor Lake AI fókuszát az Intel
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- OLED TV topic
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
Új hozzászólás Aktív témák
-
nakos1212
senior tag
Jön a Z13 és a Z16 is.
-
Reggie0
félisten
Szomoru, hogy 14" alatt semmi se jon.
-
awexco
őstag
X13s El mi a Szitu ? 🤷
I5-6600K + rx5700xt + LG 24GM77
-
btprg
senior tag
-
fatpingvin
senior tag
bennem az fogalmazódott meg, nyilván ez csak az én lázálmom, hogy a régi név továbbvitelével sajnálom hogy oda jutottunk hogy már csak x86 és x86 közül lehet választani. tudom hogy már nem IBM, de a thinkpad nekem fejben IBM maradt és az IBM név erősen egybecseng a nagy teljesítményű POWER processzorokkal. tudom hogy ilyesminek semmi realitása nincs de nekem ez jutott először eszembe.
[ Szerkesztve ]
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
awexco
őstag
-
awexco
őstag
-
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #10 üzenetére
En az ocska, vekony ABS muanyag haztol vagyok ki. Egyszer szereltem ki-be a 2.5" HDD fiokjat es a csavar siman megrepesztette a bal also saroknal a hazat. De a csavarokat meg ossze se lehetett keverni(hossz miatt pl.), mert gyuruvel fixen bele volt rogzitva a fem hdd fiokba.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #14 üzenetére
ARM es barmilyen alternativ architekturaval az a baj, hogy nagyon sok program csak x86/x64-re van. Peldaul az osszes FPGA gyarto toolchainje/IDE-je.
[ Szerkesztve ]
-
fatpingvin
senior tag
ezt az FPGA-s dolgot speciel nem tudtam, de azért ettől függetlenül ne csináljunk már úgy mintha a hétköznapi életre és esetleg a specifikusabb dolgokat igénylő feladatok jórészére csak x86 szoftverkörnyezet lenne...
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #17 üzenetére
Ja, persze, en is mar sok ideje kacerkodok az ARM rendszerrel. Csak meg baromira nem elterjedt, max olyan lajtos kiszerelesben, mint pl. a PineBook Pro.
-
fatpingvin
senior tag
PBP szerintem annyira nem nyerő. értem hogy jó de vannak komolyabb ARM notik a piacon. ha a M1 GPU-jához meg végre sikerül összerakni valami alapszinten használható supportot az maga lesz a kánaán.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #21 üzenetére
Persze, az akkor volt jo, amikor ujdonsag volt.
M1-el az a baj, hogy apple, igy eleg valoszinu, hogy csak apple gepben fog elofordulni.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
ejj ha jól látom a quacomm proci megint gyengébb lesz, mint az apple soc. Kisebb cache, mint m1-ben. Biztos megint nem mertek külön változatot csinálni, nagyobb cache méretekkel és magasabb fogyasztási keretekkel. Hanem gondolom most is csak átnevezték valamelyik mobil telefonba szánt proci sorozatot és kiválogatják a kicsit magasabb órajelet bíró példányokat, mint korábban is... nem csoda, hogy nincs erős arm pécé, mert egyik tróger cég sem mer pénzt fektetni újdonságba. Akármilyen genyó az apple, de legalább költ fejlesztésre.
A wiki szerinti cache méretet összeadva ha minden igaz az m1 8magosban 2MB L1 és 16MB L2 cache van. A 8cx meg 768kB és 6M, L3 meg 8MB.
[ Szerkesztve ]
-
.:Ádám:.
tag
Lehetséges, hogy az ARM helyett a RISC-V lesz a jövő?
Csak gyártósor kell hozzá és ha kell gyártjuk 90nm-en
Jelen pillanatban M1 Air amit vennék Apple-ből annak ellenére, hogy ecoszisztéma zárást kapok mellé.Arra várok, hogy Lenovonál észbekapnak és elkezdjék gyártani a T25 Anniversary bellenyűzettel az összes laptopjaikat.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Júniusig nem kevesebb, mint kilenc típussal bővül az IBM laptop üzletágát felvásárló vállalat portfóliója.
- Új olcsó táblagép érkezett a Teclasttól
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Anyagárban is aranyárban a Galaxy S23 Ultra
- Spórolós topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Elitebook 830 G8 13.3" FHD IPS i5-1135G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe WIFI 6 IR kam gar
- Precision 5530 15.6" FHD IPS i7-8850H P1000 16GB DDR4, 512GB NVMe gar
- Precision 7730 17." FHD IPS i7-8850H Quadro P3200 32GB DDR4, 512GB NVMe SSD gar
- Latitude 7320 13.3" FHD IPS i5-1145G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe WIFI 6 IR kam gar
- Új ASUS ROG Strix G15 Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 9 6900HX 32/1TB RTX 3070Ti WQHD 165Hz
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs