- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
.:Ádám:.
tag
Lehetséges, hogy az ARM helyett a RISC-V lesz a jövő?
Csak gyártósor kell hozzá és ha kell gyártjuk 90nm-en
Jelen pillanatban M1 Air amit vennék Apple-ből annak ellenére, hogy ecoszisztéma zárást kapok mellé.Arra várok, hogy Lenovonál észbekapnak és elkezdjék gyártani a T25 Anniversary bellenyűzettel az összes laptopjaikat.
-
azbest
félisten
ejj ha jól látom a quacomm proci megint gyengébb lesz, mint az apple soc. Kisebb cache, mint m1-ben. Biztos megint nem mertek külön változatot csinálni, nagyobb cache méretekkel és magasabb fogyasztási keretekkel. Hanem gondolom most is csak átnevezték valamelyik mobil telefonba szánt proci sorozatot és kiválogatják a kicsit magasabb órajelet bíró példányokat, mint korábban is... nem csoda, hogy nincs erős arm pécé, mert egyik tróger cég sem mer pénzt fektetni újdonságba. Akármilyen genyó az apple, de legalább költ fejlesztésre.
A wiki szerinti cache méretet összeadva ha minden igaz az m1 8magosban 2MB L1 és 16MB L2 cache van. A 8cx meg 768kB és 6M, L3 meg 8MB.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #21 üzenetére
Persze, az akkor volt jo, amikor ujdonsag volt.
M1-el az a baj, hogy apple, igy eleg valoszinu, hogy csak apple gepben fog elofordulni.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #17 üzenetére
Ja, persze, en is mar sok ideje kacerkodok az ARM rendszerrel. Csak meg baromira nem elterjedt, max olyan lajtos kiszerelesben, mint pl. a PineBook Pro.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #14 üzenetére
ARM es barmilyen alternativ architekturaval az a baj, hogy nagyon sok program csak x86/x64-re van. Peldaul az osszes FPGA gyarto toolchainje/IDE-je.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #10 üzenetére
En az ocska, vekony ABS muanyag haztol vagyok ki. Egyszer szereltem ki-be a 2.5" HDD fiokjat es a csavar siman megrepesztette a bal also saroknal a hazat. De a csavarokat meg ossze se lehetett keverni(hossz miatt pl.), mert gyuruvel fixen bele volt rogzitva a fem hdd fiokba.
-
awexco
őstag
válasz
fatpingvin #12 üzenetére
28h üzemidővel elég power …
-
awexco
őstag
válasz
fatpingvin #10 üzenetére
X13s az nem x86 …
-
fatpingvin
addikt
bennem az fogalmazódott meg, nyilván ez csak az én lázálmom, hogy a régi név továbbvitelével sajnálom hogy oda jutottunk hogy már csak x86 és x86 közül lehet választani. tudom hogy már nem IBM, de a thinkpad nekem fejben IBM maradt és az IBM név erősen egybecseng a nagy teljesítményű POWER processzorokkal. tudom hogy ilyesminek semmi realitása nincs de nekem ez jutott először eszembe.
-
awexco
őstag
X13s El mi a Szitu ? 🤷
-
Reggie0
félisten
Szomoru, hogy 14" alatt semmi se jon.
-
törölt tag
Jön a Z13 és a Z16 is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Környezetvédelem
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Villanyszerelés
- Konzol Screenshot
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- HP ZBook FireFly G11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest