- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlessedElroy
senior tag
Sziasztok!
Ó anyám...
most látom ez milyen régi. -
szacsee
nagyúr
Bocs, hogy Neked válaszolok, de gyakorlatilag Te robbantottad ki ezt a TX3-as hűtős vitát...
Egy SB-E jelű hűtő azért rendelkezik ilyen jelzéssel, mert az összes Sandy Bridge E procit hűvösen tudja tartani.
A legújabb csúcs SB-E pedig maradjunk annyiban, hogy a maga 150W-os TDP-jével hát a TX3-at is rágörbítené az alaplapra akkora hőterhelést adna neki. (már ha kompatibilis lenne)
Nyilván egy átlag tápról szóló címbe be lehet írni, hogy átlag usernek elég a 350-400W-os táp is, de egy SB-E-re készült hűtő hsz-ai közé szerintem nem érdemes "gagyi" hűtőt reklámozni (értsd jól), ami a proci TDP osztályát sem képes ellátni. Ebből adódhatnak gondok, ha jön Vér Pista és SB-E-re pl venne egy TX3.at ami nem is kompatibis.
Nem folytatni szeretném a vitát, csak egy észrevételt megosztani. -
Komplikato
veterán
Értem én, hogy két bazi nagy ventilátora van, de én vagyok csak hülye, ha jobban bíznék egy egy ventis, sokkal olcsóbb, de vagy 3x ekkora hűtőfelületes procihűtőben? nekem elég kicsinek néz ki kép alapján a borda ...
-
Gonzo.
tag
válasz
sing1ep1ayer #38 üzenetére
Köszi.
Akkor tényleg sznob vagyok mert nekem soha nem lesz a procimon egy TX3. Hát inkább marad a 120-s True Spirit ami csak egy db 1000 Ft-s címlettel volt drágább. -
Pocok77
tag
Mint ennek is, a legnagyobb problémája az ár. A mugen 2 esem vígan elvisz mindent és használtan az ára sem egy eget verő.
-
waithEard
őstag
Nem igazán értem ezt a HT3 vs szuperhűtők vitát.... családi autó vs sportautó... melyik a jobb?
Nyilván felhasználótól függ. Ami meg a cikk tárgyát illeti: ebben a kategóriában 100 dodó (két 14-es ventivel)
elfogadható. Aki megengedheti magának, vegyen ilyet, és néma kussban lesz a gépe. Nekem tetszik, az biztos. -
sing1ep1ayer
őstag
Bagoly mondja verébnek...
Én legyek szerényebb? Te villogtál be itt azzal, hogy felsoroltad milyen többtízezres hűtőid voltak eddig és lefikáztál egy sokak (köztük neves tesztelők) szerint remek, de sajnos olcsó coolert Gonzoval egyetemben. Én csupán azt írtam, hogy "ennyire azért nem kellene adni a sznobot". Szerintem (és az wikipédiában meghatározott fogalom alapján) jogosan és úgy érzem egyáltalán nem fogalmaztam keményen. Ez komolyan ennyire szíven ütött? Lehet tartani kellene egy önvizsgálatot...
-
Normi™
őstag
válasz
sing1ep1ayer #14 üzenetére
Kicsit szerényebben,nem az orrodból estem ki,a személyeskedést meg nem mondom,hogy kinek tartogasd.
-
nigrablack
csendes tag
Nem olyan rosszak ezek a terep színű ventik, mondjuk egy sabretooth alaplapon...
-
Gonzo.
tag
válasz
sing1ep1ayer #23 üzenetére
Nem érzem magam sznobnak mert nem szeretem a TX3-t!
-
F34R
nagyúr
En a AXP-100 hutojukre leszek majd kivancsi
-
kerteszgabi
csendes tag
Nagyon jó hütőket gyárt a Thermalright ez is jó lehet szerintem.
-
kromatika
veterán
Jó hűtő de erősen túlárazott szerintem .a rajta lévő TY-141 ventik is nagyon halkak,csak ez a terep szín valami ocsmány ronda.miért nem lehet ezt kiadni egyszerű feketében nem értem.ettől egyedi?
-
-
Hát jó,de 4,2 felett már vérzik szegény, a jól szellőző házban
Mi az, hogy "vérzik"? Egy TjMax 105°C-os prociról beszélünk az Ivy esetén. Ott a 79°C is belefér kategória, ha esetleg valaki olyan durva igénybevételre szánja, mint videókódolás, hogy tényleg üzemszerűen (és nem a tesztek alatt!) ennyire felmelegedjen a proci.
a jól szellőző házban, és ugye vannak a VérPistikék, akik a ház, és a szellőzés fogalmát még nem egyesítették, a jó melléknévvel se
Aki vesz egy 50e feletti procit (hozzá 30e Ft körüli alaplapot és a sallangokról még nem is beszéltünk), majd a rosszul szellőző (olcsó?) ház miatt a CPU hűtésében találják meg a hiba forrását, azok meg is érdemlik a sorsukat.
-
-
Elnézést, de ez a "TX3 már nem elég" dologra én csak annyit mondanék, hogy egy normálisan szellőző házban (Corsair 400R gyári állapotban) 69°C-ig ment fel az i5-3570K 4,4Ghz-en egy Freezer 13Pro-val hűtve (ami kb. a TX3 szintje), nyáron, huzamos tesztnél sikerült a 79°C-ot elérni, ezért visszavettem 4,2Ghz-re. Két plusz 14cm-es ventivel viszont már a 4,4Ghz-en is visszament a csúcshőmérséklet 69°C-ra, ennél feljebb még hat óra folyamatos Intel Burn test-el se sikerült tekernem.
Játékok alatt a max. maghőmérséklet, amit láttam olyan 55°C.
Ennyit arról, hogy mire elég egy ilyen hűtő, és mire nem...
Szvsz akinél a TX3 már nem hűti le tuningnál se, annál vagy a ház szellőzése a probléma, vagy olyan szintű tuningra vetemedik, ahol már nem levegővel kellene hűteni.
-
zsolthee
senior tag
Nekem az alapórajeles i5-760-at remekül lehűti a TX3. Szóval ha nincs tuning ez is bőven elég.
-
Peter13
senior tag
Egyetértek: Én is a hűtőfelület kiterjesztésére szavazok...főleg a saját tapasztalatok alapján. Az mondjuk jó dolog hogy keskeny abból a szempontból hogy tuti nem ér bele a memóriamodulokba, de ezt azzal is el lehet érni hogy kicsit megemelik a lemellékat (vagy a szélüket), és 12-es ventiket használnak (ez a két 14-es venti már így is istentelenül magas, ráadásul le is lógnak a hűtőről)
A 2 ventit meg próbáltam, nekem nem jött be, mérési hiba kategórián belül volt a különbség (1-2 fok intel burn test alatt). A vicces az hogy alapon hagyva a 2500K-t nincs szükség még a a gyári 12-es (erős de hangos) ventire sem: egy lassú házventit tettem fel aminek nincs hallható hangja (levett oldalfal mellett sem). Persze fele annyi levegőt sem tol mint a a gyári, de úgy tűnik nincs is rá szükség mert alig emelkedett a hőmérséklet terhelés alatt: többórányi handbrake után "50sok" helyett "60kevés" lett (a szobában meleg van
). Hű.
Szóval, visszatérve az elejére, szerintem a hűtőfelület nagysága a sarkalatos pont, és jobban jártak volna egy "hátrafele" meghosszabbított lamellasorral, mint mégegy ventivel. De peace
-
tajcsi
őstag
válasz
stargazerhu #13 üzenetére
A huto tenyleg jo. Szep is. Meg ha megnewzed, csak a ketto venti ara olyan 30-40eur korul mozog. Viszont egyezek veled ezert a penzert mar mar H100-at lehet venni ami azert csak kenyelmesebb es jobb megoldas is...
-
sing1ep1ayer
őstag
Igazad van: "Más igényék, más zajszint-tűrés és más pénztárca".
Én nem is ezen, hanem a lefikázó megnyilvánuláson akadtam fent. Lehetett volna azt is mondani az "írtózom tőle" helyett, hogy igen-igen, a TX3 egy remek hűtő, kiemelkedő ár / érték aránnyal, de a csúcsprocesszorokra sajnos kevés. Oda készülnek ezek a Thermalrightok.
De ennyivel le is zárom. Ha valaki szerint ez nem egy sznob kinyilatkoztatás volt, akkor annak kár magyarázni. -
válasz
sing1ep1ayer #19 üzenetére
Olvasni meg tapasztalni megint más dolog, én nem szívesen járatnám a procim 70 fok felett, a TX3-as meg nem fogja lehűteni stabilan 60 fokra a 2500K-t , főképp nem 4,5GHz felett.
i5-2300/2400 és ezek Ivy utódaira jó a TX3, afelett én már komolyabbat ajánlok, főképp, hogy ha mondjuk van még mellette egy VGA, egy-két vinyó, és jól befűt mindennek...
Azért mert valami 3-szor drágább akkor nem fog 3-szor jobban hűteni, ez nem matematika se az egyenes, se a fordított arányosság nem igaz a hőfokokra
"Gondolom a háromszor ennyibe kerülő Thermalright csoda nem tartja harmadekkora, azaz 20-21°C-on ugyanezt a procit."
- Egy szó: Szobahőmérséklet,az alá nem fog hűteni a Jóisten ventilátoros megoldása sem. Max szárazjég, és nitro
-
Pug
veterán
válasz
Nem tudom miért kell megint ilyen jellegű dolgokon fennakadni. Más igényék, más zajszint-tűrés és más pénztárca. Ennyi
(#20) coll3ctor:
Ízlések és pofonok, nekem speciel tetszenek.
-
coll3ctor
tag
Csak azt nem értem,hogy miért kell ezeket az ocsmány színű ventiket erőltetni.
-
sing1ep1ayer
őstag
Érdekes, máshol nem ezt olvasom. A téma gazdája szerint tök jó hogy a TX3 15-20 fokkal hűvösebben (60-64°C-on) tartja a 2500K prociját folyamatos teljes terhelésen. Persze ez annyira nem kevés, de még simán jó és ha ezt így lehűti, akkor erősebb procit is elbír. És még "írtózni" sem kell tőle.
A gyári hűtővel a srác 76-80°C-ot mért, szóval akár még kis tuning is beleférne.
Gondolom a háromszor ennyibe kerülő Thermalright csoda nem tartja harmadekkora, azaz 20-21°C-on ugyanezt a procit. -
F e Z o
veterán
Én már azt sem tudom, ki számít átlagjúzernek, meg azok mire használják a gépet egyáltalán. Böngészni, szövegszerkeszteni, meg hd filmet nézni elég újabb kiadású intel atom procival szerelt mITX-es deszka is 20-25k környékén 1-2gb rammal. S arra sem kell hyper tx3.
(#16) Erdei88 : Persze, ha Moszkvában laksz és kint van a géped az erkélyen.
-
válasz
Nem sznobság, ha a TX3-as már a 2500K-val megizzad, egyszerűen oda már kevés, tapasztalat
"A két hűtő ára közti különböztet meg el lehet költeni erősebb CPU-ra és akkor tuningolni sem kell."
Ez azért elég érdekes... Ha veszek egy erősebb CPU-t ,az szerintem több hőt képes termelni, és akkro borul az egész elmélet... És hogy ne tuningoljon? Aki ezt veszi az tuningol, aki meg a TX3-at az meg nem.
Egyértelműen két külön rétegről van szó, alapból sem lehet egy lapon említeni, nem hogy még a kettő között valamiféle összefüggést keress.
-
sing1ep1ayer
őstag
Ennyire azért nem kellene adni a sznobot (ezt Cifunak is üzenem). A TX3 simán jól hűt és halk is. Attól hogy vettél egy 3x drágább Thermalright hűtőt, még nem kellene írtózni tőle, csak mert picikét hangosabb és picikét gyengébb. Annyival nem rosszabb, amennyivel olcsóbb; az ár / érték aránya minimum duplája a te hűtődének és a legtöbb processzorral alapon járatva simán megbírkózik. A két hűtő ára közti különböztet meg el lehet költeni erősebb CPU-ra és akkor tuningolni sem kell.
Mindezektől függetlenül el kell ismerni, hogy nagyon zsír hűtőket gyárt a Thermalright, de persze megkérik az árát is. Én személy szerint sosem adnék ennyit egy procihűtőért, de akinek a pénz nem akadály, az biztosan boldog lesz vele.
-
stargazerhu
aktív tag
100$=100€ ár....az nem túl sok érte? Most komolyan? Fele ennyiből is már eléggé nagy választékot talál az ember neves gyártóknál. Pláne hogy úgy vettem észre hogy döntően a "vas" tömege számít a hűtésnél
-
Normi™
őstag
válasz
hodostamas #11 üzenetére
Nekem egy régebbi Noctua-nál és a mostani Thermalright-nál is 2-3fokkal volt kevesebb két ventivel.
-
milszab
senior tag
-
Maradjunk annyiban, hogy az i5 nem "átlagos" proci, akinek pedig nem elég egy TX3 vagy Freezer 13Pro, az nem átlagos user.
Egyébként nem teljesen értem a két ventis megoldásra való áttérést. A második venti területére ki lehetett volna terjeszteni a lamellákat, és akkor annyival nagyobb a hőleadó felület. OK, én csak egy egyorrú user vagyok, de nekem furcsának tűnik, hogy a hőleadó felület növelése helyett inkább a szélkavarókat részesítik előnyben...
-
Gonzo.
tag
Én irtózom a TX2 és a TX3-tól!
Átlag felhasználó vagyok én is egy 2600k-val nincs agyon húzva de nem rontanám el egy TX-l. Thermalright True Spirit 120 van most rajta amivel maximálisan meg vagyok elégedve. Nem tudom mit csinálna egy TX3 de nem is akarom kipróbálni. Új ára a TX3-nak 6-7000 és a Tru spiritet vettem 7000 Ft-t.
Én csak gratulálni tudok neki, csak így tovább! -
-
-
milszab
senior tag
Tapasztalatom szerint, átlag felhasználónak Bőven elég eggy Hyper tx3-as, sőt a régebbi 2-es változat is. Próbáltkoztam nagyobb hűtővel is de amennyive többe kerül annyival nem jobbak. Sőőt! Használt tx2-eseket lehet már kapni 3-4000ft-ért! Jah és a 2 ventit is teljesen feleslegesnek tartom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A karcsú bordát nem kevesebb mint nyolc hővezető cső szövi át.
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Ryzen 7 CPU-k
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest