- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
Dɨngodilɇ
csendes tag
válasz ProEvoFan #37 üzenetére
Ha egy Disney film nem hoz pár hét alatt 1 milliárdot az már nem sikeres. Olyan komoly marketing gépezet működik mellette ami szinte bármit el tud adni, rengeteg pozitív bot értékelés, kamu betelt mozijegy helyek úgy, hogy a fél mozi üres a premier hétvégéjén?! Nagyon jól működik, mert az összképben kis pénzt marketingre áldozva többszörösen visszahozza. A Last of Us 2 miért lenne ez alól kivétel? 20 milliót adtak el az első részből 2 platformra, nyilván ebből sokan rendelkeznek 2 példánnyal a remaster miatt és szintén rohadt sokan becsatlakoztak a francisheba mikor tavaly ősszel ingyen dobálták PS Plusban. Tehát felteszem a kérdést, hogy a viharba ne lenne a leggyorsabban fogyó PS4 cím a 2. rész exkluzívként a generáció végén mikor 110 millió PS4 tulaj van és ennél már nem lesz több mindamellett, hogy rengeteg díjat kapott és a játékosbázisa is jó véleménnyel volt az első részről aminek várták a folytatását??
[(#31) janeszgol]
Hát sok embert inkább érdekelnek azok streamerek akiknek nem függ a megélhetése a játékról adott véleménye és nem egy IGN10/10 vagy bármilyen más game journalist aki félti az exclusive access előnyeit, hogy megjelenés előtt kipróbálhassa a játékokat, mert ugye a kattintások után kapják a pénzt... és nem tudom észrevetted-e, de elég jól tükrözi azoknak a stremerek értékelése a közvéleményt. Még mindig nem tűnik úgy, hogy lenne önálló véleményed, csak beálltál az ellentáborba. Nagyon magadra vetted a malacos hasonlatot, de még semmi érvet nem hoztál fel a véleményed alátámasztására. Nem vagyok a kedvenc újságíród, szóval pont nem érdekel mit tartasz "lenyűgöző irománynak". Viszont nem győztél meg arról, hogy kijátszottad a játékot, nyugodtan írj a spoileres kibeszélő topikba aztán linkeld ide, hogy legalább jussunk valamerre. -
tomazin
veterán
Ne erőltesd magad. Engedd el. Sokan sajnálják, hogy ezzel a játékkal az történt, ami, de el kell engedni. Ha megnézed ezt a topicot itt is már csak a 10/10 emberek vannak (nagyrészt). Én leiratkoztam már az összes topicról, sajnos most elgyengültem és benéztem.
És ezt a hszt is csak azért írom ,hogy nehogy azt érezd, hogy magad vagy így ezzel.[ Szerkesztve ]
-
Kr/\toS
senior tag
Spoiler:
Ott csúszott el Abby bosszúja, hogy Joel még a játék legelején megmenti Abby életét. Ráadásul Abby is egy szimpla sorozatgyilkos (csak "katonának" hívják magukat) a bosszúra való felkészülés miatt vált azzá. Nem látok érdemi differenciát egy ilyen világban közte és Joel között. Sajnos nekem nem sikerült megkedvelnem mint főhőst, sőt majdnem abbhagytam az egészet amikor el kell kezdenünk Ellie ellen harcolni.[ Szerkesztve ]
-
Tentalus
tag
válasz janeszgol #35 üzenetére
"Egyszer csörög, de másodszor nem fog, ha nem teszel le valamit az asztalra"
Nagyon igaz, de párszor csöröghet lendületből is, lásd pl. a Star Wars újabb filmjei, amelyek simán az eredeti trilógia sikereiből élnek.
Pár hónap is kell ahhoz, tán év vége is, hogy a többségben leülepedjen, az év játéka volt-e ez vagy inkább az év csalódása kategória. -
ProEvoFan
nagyúr
A hír nem tartalmazza, de azt tudni kell, hogy ez a kicsivel több mint 4 millió, három nap alatt ment el...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
janeszgol
félisten
"Egy 100 millió dolláros költségvetésű játéknál kár a történet lelki tényezőiről meg a történet csavarairól beszélni...A kiadónak az mindegy, csak legyen elég profit."
Ebben nem hiszek. Akkor a filmeknél is mindegy, csak csorogjon a kassza? Egyszer csörög, de másodszor nem fog, ha nem teszel le valamit az asztalra.
-
-
Tentalus
tag
Egy 100 millió dolláros költségvetésű játéknál kár a történet lelki tényezőiről meg a történet csavarairól beszélni...A kiadónak az mindegy, csak legyen elég profit. A technikai minőség pénzzel biztosítható, az eladások meg rengeteg reklámmal meg "vezetett" kritikákkal turbózhatók. Gondolom, nem csak nekem tűnt fel, hogy amúgy profilba nem vágó website-ok is rendre jelentettek meg dicshimnuszokat a játékról.
A játék megjelenése előtti 10/10 online "kritikák" annyira Szabad Nép szintjén voltak kritikátlanok... most komolyan, ki kíváncsi ilyen kritikákra?!
Roppant érdekes, hogy a megjelenés napja utáni kritikák (nem a felhasználói, azt hagyjuk, hanem a 'hivatalos', critic review-ek) átlaga már nem 10, hanem a sokkal reálisabb gyenge '9'.. -
janeszgol
félisten
válasz Dɨngodilɇ #25 üzenetére
Én ülök magas lovon? Te jötték úgy, hogy mi hülyék vagyunk, mert a neten a sok pelyhes pöcsűnek nem tetszik. Kit érdekelnek azok a streamerek? Kortyolgassák tovább anyuci kakaóját a széttört lemez után.
Ezen az oldalon kettő jó hozzászólást olvastam ebben a témában, mégpedig a Logoutos cikk alatt. Ha valaki le akar nyűgözni az irományával, azokat kellene megugrania. -
andro93
aktív tag
Kirakom én is a SPOILER jelzőt.
Csinálhatott volna a ND egy sima bosszúsztorit, amit már ezerszer láttunk, hogy Abbye megöli Joelt, majd Ellie kinyírja az egész brigádot, és vége a játéknak. Ez kb az első 40-45%-a a játéknak. De ez a történet pont attól lett nagyszerű, hogy nem fekete fehér, hanem megismerjük a másik oldal / oladalak történetét, motivációját. Enélkül nem ütött volna ekkorát a történet. A Joelhez való kötődés teljesen érthető az emberek részéről, de a játékosokban való bosszúérzés előidézéséhez kellett Joel halála, ezt egy Dina szintű friss karakternél nem tudták volna 2-3 óra után elérni, ahogy a trailerek sugallni akarták.
A játékban egyébként Ellie tudtommal nem tudta meg, hogy Abbye miért ölte meg Joelt, azért megkérdezhette volna mielőtt elkezdi csépelni.
Illetve néhol már én is azt éreztem Ellienél a vége felé, hogy hagyd már békén Abbyet bazki, kétszer megkímélte az életed, mit akarsz még tőle?
De egy ilyen posztapokaliptikus, kegyetlen világban, ilyen körülmények között valószínűleg ez a fajta ösztönös, szemet szemért viselkedés szerintem érthető a karakterek részéről. -
Wesder
félisten
Spoileres.
Az.... vagy inkàbb józan ész.
Sokaknak az a baja hogy bele vannak buzulva Joelbe.
Az rendben van hogy Ellie megbosszulja Joel-t, aki apja helyett apja volt, de ha Abby bosszulja meg az apjàt akkor meg lógjon. Tipikus kettősmérce.
Abby nem azért "rossz" mert kellett egy rossz ember a jàtékba, mint úgy àltalàban. Abby egyébként sokkal többet vesztett Ellie àltal, mint Ellie Abby àltal.[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
andro93
aktív tag
A LoU2 jelentőségét az is bizonyítja, hogy mekkora a fanyalgók tábora. Természetes dolog, hogy nem tetszhet mindenkinek a játék, de a 0 pontos mondvacsinált lehúzó értékelések inkább csak a games társadalom bizonyos rétegének primitívségét bizonyítják. Szerintem sem tökéletes mindamellett, hogy egyébként zseniális lett, és megérintett, elgondolkodtatott a sztorija. Nagyon ritka, hogy egy játék űrt hagy bennem a végigjátszás után, és a ND játékok, God of War, Beyond 2 Souls, Telltale féle Walking Dead stb. mellett erre nem sok cím volt képes.
Szerintem a gamer társadalom jó része egyszerűen nem tud befogadni egy ilyen szintű történetet, ilyen mélyen megírt karakterekkel. OW Zoli ezt szépen kifejtette a streamben, hogy ehhez elengedhetetlen egy bizonyos fokú érzelmi intelligencia.
[ Szerkesztve ]
-
Dɨngodilɇ
csendes tag
válasz janeszgol #23 üzenetére
Nem látom a felsorolt érveidet, csak azt hogy magas lovon ülsz. Még egy "stunnig and brave"-t se hoztál fel, pedig annál nincs egyszerűbb. Biztos a világ minden streamere a hülye mikor kettévágják a lemezüket, leteszik a játékot vagy undorral/szenvedve játsszák végig. Lehet csinálni jó játékot is ami komoly kérdéseket vet fel, nehéz döntések elé állít ami nem egy paragon vs renegát mint a bioware olcsó rpg-i, megkérdőjelezi az emberiségünket és durva egzisztenciális kérdéseket vet fel, de ez a játék nem az.
-
zozika84
őstag
Igen arra akadtak ki sokan (köztük én is), hogy átcseszték őket a trailerekben a tudjuk kivel kapcsolatban. Persze a filmekben is eljátszák ezt, de ott max a mozijegy árát bukod nem a húszonX ezer forintodat Ettől függetlenül jó játék, de tuti hogy az eladások egy része ennek a megvezetésnek köszönhető
PSN:d3xter19841205 ; Xbox GT: D3xter1098405
-
Šolaire
veterán
Otherworld szereti gyakran változtatni a véleményét, kétszínű banda. Sőt videót is vettek már le mikor nekik estek a rajongók, más véleménnyel sincs gond de akkor fel kéne válalni talán, szerencsére a net nem felejt. [link]
Kommenteket érdemes elolvasni, illető feltöltötte a kritikát mielőtt Zoli ezt is törli.[ Szerkesztve ]
“Praise The Sun” \[T]/
-
Dɨngodilɇ
csendes tag
Remélem az új Szellemírtók is tetszett nektek, meg bármi amit elétek raknak, mint a malacoknak az ólban. Kicsit fáj, hogy egy csöpp önálló kritikája sincs egyes embereknek.
-
janeszgol
félisten
Soroltad a nemi vonzódásokat (biszex, meleg) és a spoiler alertet szopó alertnek olvastam. Nem viccelek, és csak egy kávét ittam.
Én a haverom véleményére leszek kíváncsi. Óriási fan, de már fanatikus szinten. (Mindenféle szobros kiadást megvett stb.)
Az ő véleménye nálam 200%-ot nyom a latban. De .LnB logoutos cikkét is mindjárt elolvasom. -
BabMester
senior tag
Nekem ezzel is az a bajom mint a postás szimulátorral, a sztori és a hangulat lehet jó, de ez végső soron egy játék és maga a gameplay gyenge, repetitiv, unalmas, faék egyszerű. Az első részt sem játszottam végig mert untam és ezt sem sikerült.
Ha egy jó történet érdekel, megnézek egy filmet vagy elolvasok egy könyvet.
[ Szerkesztve ]
-
Bennyboy
őstag
Úgy is elképesztő élmény volt, h csak streamen néztem. Mertek tökösek lenni és nagyon deep hangulatot hozni. Több ilyen játék kéne akár pc-re is. Akik lepontozták azoknak a nagy része sztem 10 éves és képtelen feldolgozni miről is szól a story. Ez tényleg 18+os játék. Az már csak hab a tortán, h mit kihoztak a ps-ből ami már nagyon nem mai vas. Elképesztő munka. Remélem még sokszor ennyit eladnak belőle és megint beigazolódik, h a jó játékra mindig lesz kereslet.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
Logen88
aktív tag
A megjelenés előtti szivárgások meg sz*rkavarások tuti negatívan hatottak az eladásokra, de ez így is szép teljesítmény.
Amennyire én láttam, sokan azon vannak kiakadva, hogy a fejlesztők hazudtak, hogy kik is lesznek a game középpontjában, nem úgy alakult a sztori ahogyan várták (a játék második felére gondolok, meg az elején arra a bizonyos jelenetre). Manipulálták az embereket, ha tudták volna, hogy erről fog szólni a történet, fele ennyien se vették volna meg. Teljesen bemocskolták az első részt... Én ilyeneket olvastam.
Szerintem ezt a sztorit csak így lehetett elmesélni, de én megértem azokat is akik haragszanak. (kivéve akik végig se játszották és úgy alázzák).
Véleményem szerint remek a game, de az első rész fényévekkel jobb. Minden tekintetben (a gameplay azért sokkal jobb lett ).
Oké, hogy ehhez a sztorihoz más karakterek kellettek, de Owen meg ilyen Manny figurák hol vannak egy Tess vagy Bill szintű karakterhez? Sehol, bár ez csak az én véleményem. Ezzel az izmos hölggyel és barátaival elég nehezen tudtam azonosulni, de csak sikerült pár óra játék után. Azért nem lettem egyiknek sem a rajongója.
A vége nagyon tetszett, el is gondolkodtam rajta hosszasan, egymagamban.
Súlyos volt ez a game.
Vajon lesz folytatás?The Last of Us is a masterpiece.
-
melega
őstag
Nekem az első napos vétel lesz.
Volt aki panaszkodott hogy Witcher 3 leveszett kontinens ezer copy engem nem zvar ha a játék jól össze van rakva meg van írva ahol egy jó sztorit játszok végig.
A last of us 2 medium fokozaton volt 30 óra első végigjátszás sok időt szántam rá megérdemelték a sikert a Naughty Dognál, kíváncsi leszek a Ghost of Tsushimába szerintem nekem a duplája lesz. Azt is mediumon kezdem el.
-
felixo
őstag
Én először lemezesen rendeltem elő ... aztán visszamondtam ... megvettem digitálisan pre-order.
Még nem értem a végére, de nekem már megérte. Nem bántam meg ... és ezzel is támogattam a magyar feliratot, minőségi játékot.Redmi Note 9
-
.LnB
titán
Négy millió eladott példány vs. Pár elégedetlenkedő. Csak utóbbiak hangosabbak, mint akik megvették és tetszett nekik. Kicsit vihar a biliben ez, plusz fel is lett fújva.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
kikikirly
senior tag
LMBTQ , biszex és meleg vonalon vannak ki akadva.Én is csak óvatosan követem az eseméneket Spoiler Alert miatt, Otherworld-ön Zoli még a megjelenés előtt rakott videót kiszivárgott hírekre alapozva.Eljött a megjelenés napja és OW Zoli a játékról készült kritikába lvisszavonta korábbi véleményét, történetről, játékról zakum pakk elismerően beszélt.
Streamben részletesebben belement a dolgokba.A lényeg hogy ismét király játékot tett le az asztalra a Naughty Dog, szokás szerint a hülyék hangoskodnak.[ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz hombre[EU] #2 üzenetére
Tök8 mit írok, a céltàblàt màr a hàtamra tetovàltàk.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
lofagi
addikt
Akkor úgy olvasom ti meg vagytok elégedve vele. Akkor mi az a sok felháborodás,hogy mi lett a folytatásból. Sok helyen lehet olvasni,hogy míg a kritikák nagyon jók a játékosok lehúzzák a részt. Vélemény?
Eat sleep game REPEAT | Origin/Uplay : L0Fgi | BN: Lofagi#2966 | YT: https://youtube.com/user/lofagi
-
GodGamer5
addikt
Ennyi szar játék után felüdülés egy ilyen gyöngyszem. Igazi minőségi game. Sőt annál is több.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
sp8787
addikt
válasz hombre[EU] #2 üzenetére
GOTYHW
-
Wesder
félisten
Megérdemelten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Silent Hill 2 Remake - Túl a 2 millión, napokon belül jön a rajongói szinkron
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Metal topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Parfüm topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...