Új hozzászólás Aktív témák
-
Beigazolódni látszik a gyári kontraszt elmélet, ugyan nem teszteltem még a madgie által ajánlott progival, de játékok és filmek alatt jobbnak tűnik egyelőre.
-
KTTech
veterán
-
-
-
-
-
madgie
titán
Asszem minden szín még nem került be deltaE 1 alá, de például a bolti olcsó LG elég fura jószág, kicsit tágabb a gamutja, mint az sRGB
A mostani TN-ek annyira már nem rosszak, mármint egy notebookos borzalomhoz képest. Az öcsém BenQ-ja is elég korrekt lett, mikor belőttem.
-
KTTech
veterán
-
-
-
Isual
veterán
Igazából szerintem épphogy nem nagyon ad kiindulási alapot, de legalább látod majd, hogy kinél mi működött, aztán nálad valamelyik vagy valamilyen ötvözet talán. Nyilván mindössze erre jó ez, de ezt te is pontosan tudod. Én azt csak azért írtam, hogy ne törjön le a dolog, ha nem sikerül majd tökéletesen, annak ellenére, hogy láthatóan arra törekszel (ami mondom helyes is)
-
Először is köszönöm a választ.
Igen, az iMatch kontraszt beállítással kezd, de pont ezt feszegettem, hogy az nem adja meg, hogy amikor beállítom a kontrasztot, akkor a többi érték min legyen, tehát ha akkor pl 100-on van a fényerő (kb 220cd/m2) akkor megad optimálisnak 65-ös kontrasztot, ha viszont belövöm a fényerőt előtte 30-asra (120cd/m2) akkor 95-ös kontrasztot mutat optimálisnak. Ezért nem tudom, hogy akkor mi lenne a jó.
Isual: Igen, ezzel tisztában vagyok, nem is 1:1-ben akarom ugyanazokat megcsinálni, amik egy 3-szor annyiba kerülő monitoron működnek, de legalább ad egy kiindulási alapot.
Egyébként akartam is kérdezni, hogy csak TN-t ilyen rémálom kalibrálni, vagy IPS/VA-t is ugyanilyen szenvedés?
Nyugdíjas: Akkor már csak 19 év és 11 hónap és megtanulok kalibrálni.
-
madgie
titán
Kontraszt nálam majdnem mindig gyári értek, illetve ezt szoktam még a hardveres kalibráció előtt/után végigzongorázni, a Black/White/APL Clipping a Basic Settingsben sokat segít abban, hogy ne vágjon le többet a sötét/világosból, mint kéne. Egyébként az i1d2 sokat szidott gyári progija kontrasztméréssel kezd (LCD-nél is), csak utána csinálja a többit. Nálam az NEC EA231WMi-n egyébként pont az 50-es kontraszt a jó, az 53 ütősebb képet ad, kontrasztilag sem mutat túl nagy eltérést, mégis látszik az Black/White Clippingnél, hogy többet vág le, mint kéne. Jut eszembe, az Eizo Monitor Test is tud hasonló tesztábrákat, ez az AVS HD 709 csak azért maradt meg bennem, mert mostanában több tévét állítottam be, mint monitort.
Isual: sajnos én főleg TN+Film-et kalibráltam eddig, meg plazmát, de ez utóbbi szinte mission impossible az i1d2-nek. Többre mentem az AVS tesztábrákkal, egy kék szűrős THX szemüveggel meg a saját szememmel (a műszer igazából főleg csak a színhőmérséklethez kell ilyenkor, de az sem biztos pont, mert a kommersz plazma nem ugyanolyan WB-vel fog megjeleníteni egy negyed képernyőnyi 18% szürkét fekete alapon, mint egy teljes képernyős fehéret.)
Nyugdíjas: no igen, legnagyobb magabiztossággal is lelkes amatőrnek nevezném magam és akkor még hol vagyok Ropi/KTTech szintjétől
-
Isual
veterán
nincs azzal baj, hogy ilyen akkurátusan akarod ezt csinálni, - meg érhető is, hogy ennyire érdekel a dolog (ebben én is ilyen vagyok) - de azért azt a segítő hsz-ek értékelésénél vedd majd figyelembe, hogy madgie, KTTech és *Ropi* (nyilván Nyugdíjas is) azért egy pöttyet komolyabb (elektronikával és jobb kalibrálhatósággal rendelkező) monitorokkal szereztek tapasztalatot, s nem biztos hogy akármelyik is sikeresen átültethető lesz egy BenQ TN kalibrálásához...
-
válasz
Nyugdíjas #768 üzenetére
Hát ez érdekes, nem gondoltam volna, hogy erre még nincs valamilyen "szabvány" módszer kidolgozva.
De azért érdekelne, hogy ha nem is egy közös, de milyen saját módszer alapján állítjátok be a kontrasztot madgie, KTTech, *Ropi*? Ahogy olvastam ti már hajtottatok végre sikeres kalibrálást basICColorra, tehát a kontrasztot is be kellett, hogy állítsátok valahogy.
Nyugdíjas: A hsz-eid között olvastam, hogy mindig a gyári értéken hagyod, ezért nem írtalak a felsorolásba, te már megválaszoltad gyakorlatilag.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Athiszem, ha az eddigi itteni, és más helyeken történt beszélgetések alapján jól vonom le a következtetést akkor még azok is akik naponta foglalkoznak ezzel sem mindig rendelkeznek tökéletes elméleti tudással. Inkább csak rájöttek hogy lesz jó, megcsinálják, és működik. De hogy emögött mi a pontos elmélet azt sokan csak kapargatják. szerintem ennek si köszönhető a szűkszavűság... Nem olyan régen volt is valami témában nagy kavarodás itt is, és arra jutottunk, hogy kb senki sem tudja biztosra
-
válasz
Nyugdíjas #766 üzenetére
Szívesen olvasok én róla anyagot, nem arról van szó, csak az a helyzet, hogy ezek a cikkek -egyelőre- kb az angol tudásom határát súrolják (nagy része szakmai szöveg, ez okozza a nehézséget) és az elmúlt napokban is úgy raktam össze a dolgokat, hogy akkor oké a cikkből értettem kb 60%-ot, a hiányzó részt meg programban szenvedtem ki, hogy akkor mire is akart utalni a cikk. Tehát ha lenne róla egy jó magyar összefoglaló akkor egy szót sem szólnék, de szinte semmi sincs róla magyarul, aki meg képben van az elég szűkszavú de nem értem miért, hiszen a tudás ott van, érti miről van szó, de mintha nem akarná továbbadni, és ez iszonyat frusztráló, hogy tudom, hogy van aki megtehetné, hogy elmagyarázza, de nem teszi. Ne érts félre, nagyon köszönöm ezeket a linkeket is és minden segítséget mindenkinek aki eddig is segített, de még mindig olyan mintha sötétben tapogatóznék, mivel a kérdéseimre sincsenek egyértelmű válaszok, pedig elképzelésem szerint rengeteg monitor fordulhatott már meg a nálad a boltban amit be kellett kalibrálni, vagy másnak a sajátja ami már be van lőve basiccel, ezeket pedig nem lehet jó módszer nélkül, tehát kell, hogy legyen rá valami bevált megoldás.
Mod: ez a kivonatozás se egy átlag dolog, hogy akkor kis google és meg is van. Google pl totál hülyeségeket hoz ki rá, így csak a topikból tudom megtudni, mi is ez egyáltalán.
-
-
Igen, ezt tudjuk, hogy ott van elvileg a legjobb, de azt is tudjuk, hogy ez gyakorlatban szépen kiégeti a világos részeket. A kérdés, hogy belőjük 80-100 közé, de mi alapján? Ugye az RGB tényező és a fényerő már önmagában hatással van rá, ha alapból 100-as fényerőn kezdem el állítgatni lesz kb 50 az optimális kontraszt, ha 50-es fényerőn, akkor meg 100-as a kontrasztot mutat optimálisnak, tehát ez a kérdés még mindig, hogy oké hogy ez és az között van az optimális tartomány, de honnan tudom megmérni, hogy mondjuk 80 kontraszt 20 fényerő a helyes arány vagy 90 kontraszt 10 fényerő? Mert ugye a kalibráló mindkettőt helyesnek mutatja.
(a számok csak példák, nem egyeznek meg a valódi értékekkel amiket beállítottam)
-
-
-
AtHoS
nagyúr
No akkor ezt lehet olvasgatni szorgalmasan. [link] El is teszem könyvjelzők közé későbbre
Itt írnak x, y-ról:
"By changing the x and y values we can map to any possible colour visible to the human eye. The Y value is the brightness (or luminance) of the colour and while not shown on the graph, it could be represented by a third axis that comes out of the page (or screen as you're likely reading this online). What we will be doing later is taking readings by varying the "Y" value from black (0 IRE) to white (100 IRE) and trying to adjust the color to make it fall right at the middle white point, called D65. D65 represents the location where there is no colour component at all: It's purely black, white or a shade of grey in-between. The x,y coordinates for the D65 point are x=0.313, y=0.329. These are the magical numbers we will be trying to achieve by taking measurements with our meter."
-
*Ropi*
félisten
Sok mindentől függ ez a kontrasztos dolog. Pölö, hogy milyen pontossággal állít a monitor a kontraszton (2 vagy 3 gombnyomásnyira van osztva egy érték átugrása) és milyen léptékekben (1-3-5-stb. Cd/nm). Hogy logaritmikusan, vagy lineárisan, stb. Elvileg a kontrasztot 100-ra állítva kellene hagyni (úgy adja a legnagyobb dinamikát, viszont a fehérpont elcsúszásával (ahol a monitor a legnagyobb fényerejét képes leadni) a legvilágosabb érték is kisebb lesz, így az azon felül érkező digitálisan kvantált értékeket nem képes megkülönböztetni, magyarán beég a kép. A gyakorlatban 90 és 100 közötti értékeken adják a monitorok a legjobb eredményt, persze csak akkor, ha le tudjuk szabályozni eléggé a fényerőt, mert ugye a kettő együtt adja a korrekt fényerő beállítást. Képszerkesztéshez 120-140 Cd/nm értéket javasolnak, én 125-re szoktam belőni, az is már eléggé szemkifolyatós egy 27" monitoron (ugye minél nagyobb a monitor, annál nagyobb felület világítja meg a szemeim relatíve kicsi, ámde konstans méretű felületét - tehát egy nagyobb monitort ezért érzünk erősebben világítónak ugyanakkora fényerőn, mint egy kisebbet.
A Dellemen, pl. a kontraszt 90, a fényerő 3 (!!!).
-
Holnapi programom: sötétítés és Win újrarakás, sehogy sem akarja az igazságot, pedig már mindent megpróbáltam.
Addig is marad az x y kérdés, még mindig nem tudom mit jelent, nagyon örülnék ha valaki felfedné előttem a titkot.
A kontraszt beállítására pedig van hivatalos módszer vagy bizonyíték a gyári érték elméletre? Eddig mindenki mást mondott, de a BenQ-n tesztelve megcáfolódni látszik a gyári értékes dolog, mert a kontrasztskálán sokkal jobban szerepel a 65-ös értékkel, mint az 50-es gyárival. Jó lenne tudni mi az igazság. (és most nem a kontrasztarány növekedésére értem, hanem a skála eleminek láthatóságára)
-
*Ropi*
félisten
A kijelző fényvezető felületi rétegén keresztül oldalról bőven elég fény jut be ahhoz a szenzorhoz, hogy tönkrevágja a kalibrációt. Ezért kell matt sötétben csinálni.
"Egyébként akkor mi a hiba amikor a*-ra és b*-ra "nan"-t ír basiccolor? Újraindítottam mindent, de még mindig ugyanaz a hiba.
"
Gőzöm nincsen, nekem olyat sosem írt...
-
Letakarítottam+ világos volt, de tökéletesen feküdt a monitorra, környezeti fény nem juthatott be. (ha be is jutott volna akkor pont az ellenkezőjének kellett volna történnie, hogy a fekete lett volna jóval több nem?)
Egyébként akkor mi a hiba amikor a*-ra és b*-ra "nan"-t ír basiccolor? Újraindítottam mindent, de még mindig ugyanaz a hiba.
-
Megvolt, köszi, de nem véletlenül tettem fel a kérdést, mivel nincs szó a cikkben x y-ról sem a kontraszt optimális helyzetéről. Ha arra céloztál hogy a cikkben mérnek kontrasztot, azt a hajamra kenhetem, az iMatch annyi féle optimális kontrasztot mutat ahányat ő akar, ezért tettem fel a kérdést is.
Ahogy mondod, 0.12-es feketét mért a basICColor.
*Ropi*: kőkemény TN. Többször is ellenőriztem, ennyi volt a fekete, de nem tetszik ez nekem a kiégett részletek miatt, valami nem stimmel.
-
válasz
Nyugdíjas #749 üzenetére
Oké, kezdem érteni, de még mindig nem teljes a kép.
Tehát az a lényeg, hogy a* és b* minél inkább a 0 felé közelítsen, ezek adják a White point-ot. Ez megvan, de azt még mindig nem értem micsoda az x és y és mennyinek kell lenniük?
A másik kérdés a kontraszt. Hol a legjobb? Ahol a legmagasabb kontrasztarányt éri el a monitorom? Mert pl 50-es (gyári érték, sötét rajta) kontraszton ~650:1-hez az arány, 65-ön (iMatch mért ennyit optimálisra) már ~800 körül, 90-en pedig eléri a maximumot, 1050:1-hez lesz, de ott már kiég az eizo kontrasztos tesztben lévő utolsó két kocka.
Persze a fényerőt folyamatosan csökkentettem hozzá, 127 cd/m2-őn maradt végig.
-
delta a-t és delta b-t kezdem érteni, Y a fényerő, de az x-y-t még mindig nem értem micsoda
A kérdés, hogy ti milyen sorrendben állítjátok a fényerőt/kontrasztot/rgb-t? Ez nagyon fontos lenne, ettől nem tudok haladni. Hiába állítok be settingsben Color temperature-nél egy jó értéket RGB-re, de utána HW setup menüs Color tempnél teljesen más értékek jönnek ki.
+ még egy nagyon fontos kérdés. Color tempnél beállítom, hogy D65 legyen, azaz 6500K, amire kiírja, hogy correlated delta a legyen -3 és delta b 2. Viszont ha ezekre állítom be, akkor validate-nál nincs meg a white pont
Tényleg sajnálom, hogy ennyit szerencsétlenkedek, ha egyszer menni fog, ígérem nem kérdezek többet.
-
válasz
Nyugdíjas #745 üzenetére
Ha van 5 perced le tudnád írni mit jelentenek a delta a, delta b, a* b*, L*, Yxy meg hasonlók? ( vagy bárki más aki képben van) Nem egyszerű a téma és szinte semmit sem találok róla a neten, de ha képben vagytok, csa 5 percet szánjatok rá pls, nagy könnyebbséget jelentene.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Az iMatch-es kérdésekre pedig röviden válaszolnék: felejtsd el azt a szoftvert.
-
Ezért szedtem le én is.
Hülye kérdés, de basICColor 5-höz van valahol tutorial? Belépek, rámegyek a Startra, utána Meausre, de nincs lehetőségem kalibrálásra, egyből a profil eredményit dobja ki
Plusz a settingsben mit mire állítsak be? iMatch-hez képest rengeteg opció van benne.
Ha már iMatch: Ti milyen sorrendben mértek iMatch-ben? Nyomtam először egy Factory resetet a monitoron, utána a kontrasztot 100-ra ahogy kérte, be is állítom a helyes értéket, majd miután beállítottam az RGB-t és a fényerőt és ellenőrzöm a kontrasztot, úgy már teljesen rossznak írja az értéket és a 120cd/m2-es értékhez sokkal magasabb kontrasztot ajánl, pedig azzal már kiégnek a világos részletek.
Harmadik kérdés: Hol találtom a Report részt iMatchben, ami a fenti PH! tesztben is szerepel?
Bocsánat, hogy ennyi noob kérdést teszek fel, de nekem teljesen új ez az egész.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Blue Eye Pro-val nyomulnak ők is. Nem olcsó mulatság, és hozzájutni is nehéz, és nem kellene, hogy jobb legyen, mint a BasICColor(plusz a Blue Eye hardverek támogatásában sem jeleskedik annyira). Részemről ez utóbbit favorizálom, nekem eddig tökéletesen bevált a napi munka során.
-
-
Sziasztok!
Tftcentral milyen progit használ a teszteléshez? Egy E1D2-m lesz kalibráláshoz és szeretnék minden olyan tesztet elvégezni ami ott is szerepel.
(OS: Win7)
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
*Ropi*
félisten
Fizetős: BasICColor.
-
_AnTi_
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy mivel tudom leellenőrizni a kalibrálásom sikerességét (a szememen kívül
)? Van egy spyder3 expressem (tudom, egyszerű, de nekem megfelel), és szeretném számszerűen, vagy - mint a PH! monitor teszteken szoktam látni - grafikonon megnézni a kalibrálásom eredményét.
Lehetséges ez? Lehetőleg valami olcsó, vagy ingyenes módszer érdekelne! -
*Ropi*
félisten
Tényleg, ez a TAN mindenkinek működik? Nekem azt mondja, már felhasználták.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Nekem is, bár i1Display Pro-val, eddig még csak Macen,de 2-3szor csinált olyan hibát, hogy error 22-vel elszállt, ha már kalibráltam egyet. Ujra kellett inditanom, szóval bekapcsolásonként egy kalibrálás...
Majd asszem megirom nekik, elvégre erre van a public beta.
Egyébként most először gondoltam kipróbálom mi ez az L* gamma. Tulajdonképpen ez kivel is van? Tök ciki ezt most megkérdeznem,de jó pap is holtig tanul
Olvasgattam utána de nekem nem teljesen tiszta az ügy. Viszont valamivel jobb deltaE-t ad, mint a 2.2, és szemre sincsen nagy különbség, csak egy lehelettel mintha simábbak lennének a gardiensek.
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
KTTech
veterán
válasz
M@trixfan #713 üzenetére
Pl. SMB megosztás negyed-fél sebességű Win7/XP-hez képest (pl. linux szerverrel megosztás esetén - Kolléga macbookja itthon 15-25MB/s-et produkált OSX-el, a rá telepített Win7 meg 95MB/s-et, azonos kábellel, azonos szerverről).
De sok hibánk van a HD-n a DHCP hibákból, a beragadó DNS-ből, a megfejthetetlen levelezési hibákból (mert szabványos hibaüzenetet még véletlenül se ad vissza)... de hivatalosan nem támogatjuk, így ehhez segítséget sem nyújtunk. Persze az ügyfelek szeretik amikor kimegy a technikus és az XP-s gépén tökéletes a net, pedig csak a kábelt dugta át... aztán vissza és megint nem megy, és még a kiszállási díjat is rájuk terheljük. -
M@trixfan
addikt
Na igen az a sok kis "1 perc"
Mondjuk ezért sem szoktam nagyon haklit javasolni általában, vagy vegyen valaki Mac-et vagy ne. Hálózatos tapasztalat nagyon érdekelne mert több ismerősöm is többek között azért vett Mac-et laborba vagy céghez mert mindenféle hihetetlen gond volt a Windows 7 és a Windows Server konfigurálással és OS X alatt pedig "just works". Pár dologért én is rugdosnám az Apple-t, hogy "tessék már belehúzni a fejlesztésbe", de a hálózati funkciókban még nem találtam kivetni valót.
-
KTTech
veterán
válasz
M@trixfan #706 üzenetére
Mac-en meg mással megy a szopás... (pl. a hálózatkezelése egy kalap sz*r, többek közt).
Win-en sincs igazán komoly gond a színkezeléssel, csak egy kis odafigyelés kell. Nálam ez kb. 1 percet jelent gépenként, mire mindent szépen beállítok úgy, hogy jó legyen, és remekül használható munkára. Igaz csak adott programokkal, mert a legtöbb program nem vesz tudomást a nagy színterű monitorokról és a színprofilok használatáról, de ez nem az operációs rendszer hibája. A Win7 közel olyan szinten dolgozik, mint a Mac (bár utóbbi még mindig jobb egy picit), de nem olyan nagy a lemaradás.
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
M@trixfan #706 üzenetére
Az a necces, hogy valamennyire ismerem a Windows lelkivilágát ilyen szempontból és még így is ez a helyzet...
Nem kell Mac-et venni, mivel már ugyanazt a hardverkörnyezetet támogatja az OSX, mint ami a PC-kben van.
Mostanában akartam feltenni virtuális gépre OSX-et, de még nem jutottam el odáig, hogy legyen annyi időm, ami kell hozzá...Egyszer csak.
-
*Ropi*
félisten
Nyomdába is megy, mert reklámújság is készül belőle. Meg amúgy is: vagyok annyira perfekcionista, hogy ne adjak ki x@rt a kezem közül még akkor sem, ha nincs tétje...
Az Eizó nálam sem mászik el, de az kicsi...Megszoktam már ezt a 27"-t, hogy teniszedzés-szerűen kell nézni.
-
M@trixfan
addikt
Elég nagy ideg ha egy sima frissítés ennyire be tud tennni. Én csak hobbi szinten vágtam bele a kalibrálásba, viszont egy csomó dolog Windows eredetű amit itt a fórumban olvastam. Kezdve a nyőgvenyelős színkezeléssel, LUT manager programokkal, profilok felülíródásával, a bekavaró overlay módokkal, újraindítás után reszetáló profillal, az i1Profiler bizonytalanságával. Ha ez ennyire szenvedés Windows platformon akkor lehet érdemesebb lenne Mac-en végezni az ilyen munkát. Egy-két munka árából úgyis visszajön az ára és talán kevesebb a szívás. Amúgy 3D-re már nem ajánlanám mert az OS X elég gyenge lábon áll 3D és driver tudás téren. Mondjuk a fentebb említett problémák egyike sem jelentkezik tudtommal.
-
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
Igen, használtam, nem is volt tökéletes a kék... hiába, a nagy színtér és az i1D2 nem puszipajtások (hacsak nincs összehangolva a készülékkel, ami esetemben nem állt fent).
Az ADC már az 1.1-ben is szar volt, nem is használtam.
Ha meló van, akkor nem előtte kezdek el művészkedni az új programmal
hanem "kicsit" előtte, vagy utána... amikor nem gond az időveszteség.
-
*Ropi*
félisten
Te aztán tudod, hogy nem vagyok olyan gazdag, hogy külön tesztrendszert tartsak fent az ilyen dolgok miatt. Ráadásul ez az eset több dolog együttállásából adódott: ha nem TDR-ezik a VGA-m és nem kell béta drivert használnom hozzá, akkor működik az ADC is, stb...Mondjuk attól még ugyanúgy sz@rul kalibrál a szoftver ADC-vel, de az 1.1-ben ez még megoldható volt: ha nem gyárira resetelt értékeken kezdtem kalibrálni, hanem visszavettem az RGB csatornák erősítéséből (mindhármat 85-re) a kontrasztot 30-40 közöttire, a fényerőt meg egy előzetes manuális mérés alapján 12-re ami a 125 Cd/m2, utána már az ADC is eltalálta amit kellett és a színkonvergenciánál is egymáson volt a 3 csatorna görbéje. Az 1.2.0-ban ez már nem működik.
Egyébként rémlik, mintha Te is i1D2-őt használtál volna az i1D3 előtt...
Kár, hogy tegnap nem jött össze, nyertél volna egy ebédet.
-
KTTech
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
ph Rendhagyó tesztünkben egyik, teszteléshez használt készülékünket és annak kistestvérét mutatjuk be: a GretagMacbeth monitorkalibrálóit.
- SAMSUNG (LS32A700NWUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Gyári ergonomikus monitor karral 31,5" 4K UHD HDR10 monitor 32UN880-B
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest